На снежинките големи усмихват се МАЙчетата ни засмени (20)

• 13 840
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Оф много гадно Деси,дано бързо да оздравяват всички деца Rolling Eyes
За темпаература освен панадол,нурофен,давам хексалгин при много висока температура,и в краен случай  Нимезил прахче за нащи бебоци се  дава 1/4....а също оцет или направо го скарвам в банята в коритото и го обливам с вода ,така много пъти ни е падала висока температура,вместо да го увивам в чаршафи ,го поливам с вода

# 256
  • Някъде по Дунава
За висока Т съм чувала,но не съм пробвала един настърган суров картоф се слага в чорапчетата и така се обуват.Досега съм давала Панадол и е действало.Дано бебчето бързо се оправя. Praynig

# 257
  • София
За темп. - оцета се разрежда - чорапки с оцет и вода, кърпи на китките (там където се мери пулс), кърпа на челото. Сменят се когато кърпите се затоплят или започват да изсъхват.
Драконови мерки - хладна баня, може и под душа и овиване с влажни (студени) чаршафи.

Дияна днес е добре.

# 258
Това с душа е отвратно. Аз като бях бременна в осмия месец вдигнах 39 и мъж ми ме вкара под душа с хладка вода. На мен ми се струваше, че тече лед и се тресях цялата. Сигурно бебчетата ще плачат при такива мерки  Cry
Деси, 37 и нещо е по-човешко  Simple Smile Кажи как сте утре. Довечера може пак да вдигне  Praynig

# 259
Здравейте

За висока темп-педи ми каза да съблека детето голо и със спирт купен от аптеката по-малко да е от 70 градуса и с един памук се намазва цялото тяло.Спирта се изпарява ,а остава водата.Мн бързо спадало.
Аз щях да го пробвам метода защото моята имаше 3 дни 39 градуса.
До 38 градуса аз не давам нищо.
Много е гадно да го гледаш болно.
Аз никога няма да разбера че има темп.моята.Ръцета са й студени,челото също,а отзад тила е горещ и очичките светят като фарове.
С мъжо се чудехме когато й порасне коса как ще разбираме за температура,
АААААААААААА и ръцете -дланите направо горят.
Деси ,стискам палци за бебка.
Ще се оправи мила.

Питаш за гърч-и мен много ме е страх-педи ме успокой че се получава от ряското сваляне на темп.Може детето да е с 40 градуса но няма да получи гърч.Но от 39 например на 37,5.,тогава се получават мускулни спазми.И има логика.Затова когато се дава нещо за темп се изчаква 1 час поне и ако почне да спада,пак същото не нов метод.
Ако сме започнали с оцет и чорапи ,така постепенно до 37,2-37,5 не е претеснително,но пък отнема време 3-4 часа са ми отнемали
ако с панадоли,само с това,спирт и т.н
свещичките ЕФЕРЕЛГАН много помагат.

ДАВАЙ МН ВОДА ДА ПИЕ,СОК,ЧАЙ,КАКВОТО ОБИЧА,
Аз не съм давала мляко на хранене,а вода колкото й е дажбата за АМ ,че и повече е изпивала на един дух

Гледахте ли днес по БТВ филма за развитието на бебето до 1 год.?

Точно даваха за пълзенето,видовете пълзене и че не винаги детето пълзи.

За мен извода от филма е колкото се може да оставяш детето да е самостоятелно.Не да го оставиш да се утрепе,но все пак.

Бяхме на гости на свеки,добре се държа жената ,но чух над 1000 пъти как казва на детето НЕЕ,а аз в същото време й позволявам-да пипне,да лапне

# 260
Деси, надявам се, че вече сте по-добре.  Hug За мен, най-ефикасно лекарство за температура е Efferalgan на свещички, иначе от алтернативните методи - AnMary добре ги е изредила... Абе да не се налага, ама хубаво е да ги знаем.
И Крис миналата седмица вдига няколко пъти 38.5... ужасно е, толкова безпомощно гледат и им светят очичките. Но хубавото, е че бебетата много бързо излизат от такива състояния и обикновено малко след това няма и помен от неразположението.

# 261
лелеее,за два дена колко сте изписали.И тази неделя помагах на моя мъж в работата му.Вече -трета подред.Ще ви чета утре,че сега съм уморена и лягам  sleepuu

# 262
  • ВАРНА
Деси, дано да се оправите по-скоро!
Ради от снощи е много неспокоен. Събужда се с пресъхнала устичка и реве, а днес цял ден се криви и нищо не му е интересно. Не яде и както друг ден. Хапне няколко лъжички и почва да плюе или въобще не си отваря устата. Пие само АМ , разтворих следобедното пюре с мляко, но него го близна и повече не го вкуси. Много се лигави и често, често се дави и кашля. Имаше и малко Т, но му дадох панадол и ампула витамин С . Дано да е зъбче! Но и утре дообяд ако е така ще си спретнем среща с педи.
Спокойна нощ на всички!

# 263
  • Луната ни пази
Цитат
Гледахте ли днес по БТВ филма за развитието на бебето до 1 год.?
Точно даваха за пълзенето,видовете пълзене и че не винаги детето пълзи.
За мен извода от филма е колкото се може да оставяш детето да е самостоятелно
Онче, и аз го гледах и съм абсолютно съгласна с твоето мнение!
AnMary, Деси, надявам се дечицата да оздравеят бързо и грижите да отминат  Hug Peace Да оздравяват и другите болни дечица!
Честито за първите зъбчета!
Онче, стихчетата са много сладки.  аз чета на Коки. Имаме една книжка- приказка в стихотворна форма, която и е особено любима, има си ритъм може би и за това  Laughing
Ето да ви покажа ние как ядем пюре:

как заспиваме

и една, която ми е любима

# 264
Desiaqema,  ще те чуя по телефона,
Искам да благодаря на всички които си направиха труда да отидат до Мол София и да помогнат за каузата на ДБМ.  Базара продължава и в другите Градове.

# 265
Добро утро.Ние вчера цял ден бяхме сватбари,изкарахме си чудесно,Стефчо не го забрахме защото сватбата беше  в друг град и ние бяхме кумове,но той много е слушал баба си .Дано всички болни дечица да оздравяват по-бързо. Praynig Praynig Praynig

# 266
Добро Утро Мами kaffeetrmker_2  food010 И аз гледах вчера документалния филм за развитието на бебетата и съсм съгласна с Ончето,че детето трябва да е самостоятелно. Аман от тея вируси PraynigБързо да оздравяват  Praynig

Цитат
boikinova Ние вчера цял ден бяхме сватбари,изкарахме си чудесно,
-Направо ти завиждам и Аз имам нужда малко от развлечение,но.......... ::amiiii06apr:Confused??Всеки път като ви пиша и все забравям  smile3538да ви се похваля newsm53  Антонио се научи като му пея за -Хей ръчички ,хей ги две-  и запова да си ги мие! И отскоро е започнал да се инати-рита с левия крак и лявата ръка и ни се кара.ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ПРАЗНУВАЩИТЕ БЕБОЦИ -ВИНАГИ ДА СА ЗАСМЯНИ С БУЗКИ РОЗОВИ ОГРЯНИ,ВСИЧКО ЛОШО ДА ГИ ПОДМИНАВА -ОБИЧТА НА МАМА,ТАТИ ДА ДАРЯВАТ baloni baloni

# 267
Добро утро!
Да оздравяват бързо болните дечица.
Петя вече е по-добре, още кашля, но не е онова, което беше.
Аз тъкмо вчера ви се похвалих, че не ми се е отразило на кърмата МЦ и от следобяда все едно някой кранчето спря, едвам я храня Тери. Сега се нахрани без проблем, но сигурно следобед пак ще се мъчим.
Valantayn Тереза  и тя ни се кара като не и обръщаме внимание, ето и сега пак се опъва и сърди, че не и обръщам внимание, опъва се като струна и ръмжи и вика, много е смешна. Имат си вече мнение по въпроса, няма да гледат отстрани. н н,к.,км, малък поздрав от Тери и тя иска да ви пише Joy
Лек ден на всички!

# 268

Добро утро от нас ! Хайде по едно кафе от мен !

Честито на всички бебчета които празнуват днес - гледам доста са !

Ииии приятен ден дори и малко мрачен !  Wink

# 269
Привет и от нас!
slyn4o_bebe   bouquet !
Дано всички болни да оздравяват бързо!
Ние се позагубихме, защото бях много болна. И малката също беше с хрема и кашлица, сега вече е по-добре. И аз се пооправих вече. Лошото само е, че май съвсем скоро, ще минем изцяло на АМ, защото не можех да се храня и да приемам достатъчно течности - крайния резултат е, че кърмата ми драстично намаля и вечер се храним изцяло с Фризо. Сутрин успявам да събера кърма за закуска, но не знам до кога.
По въпроса за кисело мляко, давах ни Ивка (в събота) йогурт с плодове на Хип и тя го хареса.
Онче, повечето бабите са така, трудно дават всичко да се пипне и да се лапне  Grinning !

Общи условия

Активация на акаунт