Торта "Тръбички с вишни"

  • 39 685
  • 226
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 718
Направих я с компот от праскови, поради липса на вишни. Вместо орехите отгоре поръсих с филирани сурови бадеми, стана страхотно Heart Eyes

# 136
  • Мнения: 93
изгежда вкусно тая торта с вишни....ама от къде да намеря сега вишнии newsm78

# 137
  • София
  • Мнения: 1 762
`KiSs , момичетата са споделили. Продават се компоти от вишни в повечето магазини. Други са я направили с друг вид компоти, например праскови. Аз пък я направих със сладко от боровинки. Тоест тортичката търпи импровизации и винаги става. Пробвай я, страшно лесно се прави и адски вкусна. Но все пак се иска търпение да престои  Peace

# 138
  • Мнения: 1 183

И друго си мислех като четях - защо слагаш две кори една върху друга, пък после ги режеш наполовина? Не е ли по-лесно да сгънеш едната кора на две и да правиш по една тръбичка от кора.

Разсъждавам си само.

Аз така я правих, с една кора сгъната на две, много по-лесно е.

# 139
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
А може ли да се направи с череши, но не от компот, а сурови?  Embarassed

# 140
  • Мнения: 7 433
А може ли да се направи с череши, но не от компот, а сурови?  Embarassed
  Искам да пробвам това в скоро време.Струва ми се,че няма да е лошо. Rolling Eyes

# 141
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
А може ли да се направи с череши, но не от компот, а сурови?  Embarassed
  Искам да пробвам това в скоро време.Струва ми се,че няма да е лошо. Rolling Eyes
Ще пробвам аз тогава днес или утре и ще споделя резултата.  Peace

# 142
  • Мнения: 307
Според мен трябва да се обезкостят, защото иначе във всяка кора ще има по 7-8 костилки.
И да кажа също така, че правих тортичката и със сладко от ягоди и вместо орехи слагах парченца пресни ягоди между редовете със за квасена сметана.

# 143
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Според мен трябва да се обезкостят, защото иначе във всяка кора ще има по 7-8 костилки.
И да кажа също така, че правих торбичката и със сладко от ягоди и вместо орехи слагах парченца пресни ягоди между редовете със за квасена сметана.
Хаха развесели ме...че разбира се, че ще са без костилки. Въпросът е, че имам пресен плод, а нямам компот.

# 144
  • София
  • Мнения: 4 519
Не виждам проблем плодовете да са пресни или замразени. Така или иначе ги печеш докато корите порозовеят.

Отбелязвам, че плодовете от компот са сладки, а суровите (особено вишните) - не. Вероятно трябва да се добави захар при навиването на тръбичките.

# 145
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Не виждам проблем плодовете да са пресни или замразени. Така или иначе ги печеш докато корите порозовеят.

Отбелязвам, че плодовете от компот са сладки, а суровите (особено вишните) - не. Вероятно трябва да се добави захар при навиването на тръбичките.
Това си мислих и аз, вероятно ще ги поръся с малко захар.

# 146
  • София
  • Мнения: 4 519
Ох, момичета, размечтах се - ако се сложи пъпеш за пълнеж, а?

# 147
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Струва ми се страшно подходяща за сезона, свежа и разхлаждаща, да взема и аз да се пробвам newsm78 Wink

# 148
  • Мнения: 7 433
Ох, момичета, размечтах се - ако се сложи пъпеш за пълнеж, а?
  След като се обработи термично,дали ще прилича на нещо пъпешът? newsm78

# 149
  • Мнения: 429
Ала-Бала , опита ли с пресен плод?

Общи условия

Активация на акаунт