Торта "Тръбички с вишни"

• 39 690
  • 226
  •   1
Отговори
# 120
  Отговориха ти,Femme,аз пък да вметна,че най-добре,като че ли ,се получава със заквасената сметана на Данон.Пробвах и Герма,и Бор-Чвор......Първата е много кисела,втората прекалено течна.
  Споделям опита си,може на някой да му е от полза. Peace

# 121
Ох тези тръбички...искам и аз  Heart Eyes

# 122
  • Варна
Направих я.  Simple Smile  Не успях да снимам. Направих я вечерта, на другия ден след работа беше останало малко. Явно се хареса.

Смешното е, че даже не успях да обясня как се реже и когато се прибрах бяха останали две рулца. Половинката я е рязал по дължина  Laughing

# 123
  Чудесно,EliZ ! Hug
  Искам,да опитам да направя тръбичките с пресни вишни(или череши).Някой дали е пробвал така? Thinking

# 124
Ако някоя от вас я е пробвала тази торти4ка със други плодове освен вишни и то от компот моля да сподели.Имам в предвид,дали със 4ереши пресни ще се полу4и също вкусно,а със златно киви или с банани или с манго.Не знам просто си питам,доиде ми идея ей така,защото компот няма от къде с вишни да си намеря тук,та ...

# 125
  • София
Мисля да спретна тази тортичка в петък, но да си призная, формата на готовото изделие не ми допада особено. Защо не навивате корите като баница в кръгла тава? Вярно, че ще трябва да се изпекат поне 2 "блата", но пък после може да се монтират в кръгла форма за торта с отварящи се стени.

# 126
 Enamorada, аз съм писала по-напред, правила съм я вариант с компот от ананас и с компот микс от плодове. Страхотно стана, трябва да се понамали захарта обаче.

# 127
правила съм я два пъти преди няколко месеца, но сега като я видях отново ми се прияде Crazy

# 128
Мисля да спретна тази тортичка в петък, но да си призная, формата на готовото изделие не ми допада особено. Защо не навивате корите като баница в кръгла тава? Вярно, че ще трябва да се изпекат поне 2 "блата", но пък после може да се монтират в кръгла форма за торта с отварящи се стени.
    Ако я направиш така,както описваш,непременно сподели,как се е получило.Идеята ти е интересна! thumbsup

# 129
  • София
Дадено, Селма. Мерси за рецептата.

И друго си мислех като четях - защо слагаш две кори една върху друга, пък после ги режеш наполовина? Не е ли по-лесно да сгънеш едната кора на две и да правиш по една тръбичка от кора.

Разсъждавам си само.

# 130
     Laughing Може и така,както казваш, Raya .Няма спор.Наистина е по-лесно! Peace

# 131
  • София
аз съм правила нещо подобно с череши или вишни /пресни, с извадени костилки/, но в пълнежа има извара и 1 яйце и  малко кисело мляко, става също много вкусно.

# 132
  • София
И аз да споделя как я направих снощи. Понеже не намерих /не че много съм и търсила де/ компот от вишни, а в къщи имам само от дюли, купих сладко от боровинки. В кората слагах редичка от сладкото и хайде на тръбичка. Докато ги пекох разбих сметаната / беше на Бор Чвор/ с малко пудра захар и три лъжици гъсто кисело мляко. Като изстинаха пуричките ги наредих, както е казала Селма. Сутринта синето каза, че е супер  Peace
Благодаря от сърце   bouquet   bouquet   bouquet

# 133
# 134
Страхотна идея! И аз имам домашно сладко от боровинки, ще се пробва в събота, обезателно!

Общи условия

Активация на акаунт