Ноемврийчетата наши слагат коледни украси - 23 тема

• 17 461
  • 308
  •   1
Отговори
# 75
и на нур тържеството е в петък тя ще получи русалка ариел, надявам се да и хареса,

# 76
Здравейте!
Сутринта Юлиана се събуди с огромно вълнение, песни, облякохме коледна блузка, поличка, чорапогащник и тръгнахме. Сложихме и рогца диадемка със звънчета, да е завършен тоалета, само дето другите деца като видяха и започнаха да искат и те, носехме още едни пеещи и светещи и дадохме и тях, ще си ги сменят. Сега сигурно вече чака Дядо Коледа и бебето подарък (взех този път Анабел), дано не го разнебитят докато отида да я прибера.
На обяд ще я взема и направо в колата и изчезваме, Юлиана ще се върне в София вероятно чак след планираните ски януари, само да сме здрави.

diddi, и ние имаме подобна красота от Приложните изкуства - елхичка. Не успях да я снимам, защото тя беше толкова горда и искаше да си я носи за канапчето, предупредих я, че ще я счупи и така й стана, ще пробваме да я залепим, макар че е ронлива. Между другото планирам утре или в събота да отидем до твоя роден град на гости на едни приятели и прекрасното им детенце, дано не ни затрупа само снега на прохода Шипка.

Милейди, прекрасни неща си сътворила досега, представям си още колко чудесийки си наумила!  Heart Eyes Ще чакам отзвуци за новия фотоапарат на Нана, аз харесах един в Марсел, около 280 лв., не беше с Барбита, но пак предимно розово-лилав, водо и чупливо устойчив, казаха, че правел прилични снимки.

Елспет, съжалявам, че няма да можем да видим на живо и твоето изкуство, но ще чакам снимки!

nikiki, Криста ще е щастлива! Аз от няколко дни все се каня да пиша защо все пак не я пуснеш за тържеството поне. Дано все пак ви подмине варицелата, че точно за празниците..

Сиса, приятно изкарване на вас!  Hug

маик, сега се сетих за магазинчето на Асен и Парчевич, аз редовно го посещавам, предимно за пъзели и куклички, не знам защо първоначално не го разпознах, може би защото си мислех, че говориш за Ангел Кънчев. Вчера взех от там за подаръци магнитни пъзели и разни други дреболии.

тити, това е чудесно! Ще чакам с нетърпение да разказваш по-нататък!  Hug

кукла, отново си показала страхотни снимки! Скоро ви мернах пак в бебешкото предаване по БТВ.

Весело изкарване на общия празник!

П.П. Забравих да напиша, че минах първата ФМ, високо е наред с бобочето, казаха ми, че се вижда момиче, но все пак било твърде рано, бях в края на 11 г.с. Може пък да изникне нещо. Wink На мен ми се иска момченце, на Георги му е все тая. Ще работим до мъжко, както се казва. Simple Smile Макар че веднага ми изниква в главата една картинка - когато бяхме в Майорка, чакахме на една спирка за някаква екскурзия, до нас имаше едно много русо семейство с 4 момиченца - бащата прав, на врата му на конче едното, гушка другото най-малкото, а долу на всеки от краката му седнали по-големите момичета. Даже мисля, че ги снимахме.. А същия ден хващахме някакво такси и шофьорът ни разказа, че има 5 дъщери.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 09:50 от Сиси ♥♥

# 77
абе момиче ще е .... Simple Smile
тук не знам защо, но много ги повтарят. редовно виждам семейства с по 3-4 момчета, 3-4 момичета.....

# 78
  • София
Нашето мина. Получи прасе, играчка за театър: но снощи паднало в калта, много страда, но днес ще мине през пералнята и се надявам мира да е възстановен.

Клара взимай и приятелката, ще правя средна торта тогава - до 20 парчета ще може да се нарежат.

# 79
Здравейте.
Ние се загубихме малко, но ето ни тук. Ходих на коледно парти в София. Много хубаво беше.
Тържеството за Дядо Коледа е утре. Днес ще нося подаръка, който е - дървена спалня, дървена ферма, дъска за рисуване и едни шаблони пак за рисуване. Дано да и харесат нещата. Искаше кукла Барби с дрехи и бански, но нея ще получи на Павликени.
И на мен ми се прииска бебе.
А за пола - аз пък се сещам, когато бях бременна с Кити и Димитър се бъзикаше, че ще е момиче, видяхме е дон семейство с три тризначки. Тогава той каза, че не завижда на мъжа, с толкова жени. И трите деца и майката го дърпаха към магазина за детски играчки. Laughing

# 80
  • София-там нейде в западната част
привет мамчета  Hug
тържеството на Емата в градината беше в понеделник - мина добре и децата са много доволни  Hug играчките остават в градината,така се бяхме разбрали предварително ... Емата беше съгласна за разлика от едно нейно приятелче
diddi много красиво  Grinning ние за сега нямаме подобен кръжок в градината,защото много исках да запиша ема на нещо подобно
клара "колкото повече толкова повече" както е казал един стар познайник наш ... и по-весело  Peace
Сиса приятно изкарване
кукла и аз ви мернах в предаването ... добра идея имате ... това да не е с онази група с която имаш направени снимки и ги пусна наскоро
за срещата на 21.12.2008 от 10 часа е,който идва нека да каже че е за резервацията на името на Десислава в синият салон  Laughing

# 81
вчера, малко преди да видя гошко, яхнал баща си, от колата видях и една мама с дъщеря си /девойче на възрастта на нашите/, омотана в палто, с шапка, шал и ръкавици, но на главата си свърху шапката имаше елфски рогца /?/, в ръка имаше розова вълшебна пръчица, а на раменете - розови пеперудени крила. нали се сещате, че в 8 сутринта подобна гледка е меко казано освежаваща. коментарът на филков беше 'голяма борба ще да е паднала'  Mr. Green тая сутрин пък чух една мама гальовно да обяснява на 3-годишната си дъщеря, че навярно няма да има пържени картофи със сирене за закуска, но да не се сърди - ако готвачката случайно била объркала менюто, довечера мама щяла задължително да направи  Wink

и да споделя, че с 2-3-месечно закъсение в сравнение с вашите деца, пипа влезе в прословутата криза на 3-годишните.
от няколко дни е нетърима - реве демонстративно и безпричинно, сърди се на мен и на баща си, обявява, че не обича тоз и оня, и прочие подобни дивотии. характерчето й достигна такива висоти, в които при подобни кризи изпада в пристъп на неконтролеруема злоба, яд и отчаяние, в която дори изхвърля играчките си от дядо коледа на балкона. при това не само нейните, а и на камен. и по никакъв повод не дава да ги вкраме в къщата, дори когато вече е спокойна. до момента на балкона имаме 2 пликчета с лакомства, лекарска чанта с инструменти, дървен моливник с моливи, линийки и дъра-бъра вътре, 3 самолетчета, кречетало-калинка + един биберон на камен. не знам какво ще я правим. усещам, че понякога кръвта ми буквално нахлува в главата и ми иде зверски да крясна и нашамаря. 2 пъти дори я пляснах по дпето, но положението след това страшно се влоши. просто не знам какво да правя. още повече, че в такива кризи побеснявам неимоверно и най-малкото нещо, което мога да направя, е да успокоявам, да говоря гальовно или да чакам истериите на една малка кифла да приключат.
толкоз по отчета.

еххо вече зе да ми липсва  Rolling Eyes

# 82
маик, каква криза на 3-годишните? Тя не беше ли на 2-годишните? Thinking При Мина не забелязвам криза. Станала е по-зряла, голямо момиче. Единствено понякога е нетърпелива, но това е съвсем нормално. Иначе доста си говорим и ми обяснява какво я "нервира". Мисля, че разбира, че не ми е лесно и ми спестява някои неща. Когато ме види, че съм разстроена, заради техните малки белички ми казва: "Мамо, много те обичам!" и после ме пита дали аз я обичам, дали обичам всички членове на семейството и... разбираме се, че много се обичаме и сме щастливи и "приятели". Също - много ми помага, прави услуги. Опитва се да бъде все по-самостоятелна и има голям напредък - напоследък яде сама (тя и Галка яде сама, де, ураа!), съблича се, сгъва си дрехите, подрежда си играчките и т.н. Е, във фаза "рисувам навсякъде човечета" е, но пък стилни са и човечетата! Тия дни дори си написа името. И на външен вид е вече голямо момиче. Simple Smile

Също - много ме изкефи предния ти постинг, че мислите за осиновяване.  Много готино семейство сте! И ние мислим подобни неща, но още само си мислим. Обаче, ако го направим ще искам да осиновим новородено (стига това да е възможно), за да е всичко както трябва
от самото начало.

Сиси и деситка, предаването беше за алтернативи на детските градини. Плейгрупата я правим вече повече от година, но идеята ни е да направим "занималня", с тематични занимания всеки ден :"Интернационална група" - с бг и англоговорящи  майки и деца (английски), Арт работилница -това си го правим и аз съм отговорник Sunglasses. Примерно за Коледното ни тържество майки и деца изработихме заедно коледни картички.
http://gorgonbg.multiply.com/photos/album/13/13
Планираме и бебешка група, и такава за деца със специални нужди (ще бъдат заедно с деца без такива). Също - музикална група. За целта ще трябва да наемем помещение и това ни е основната спънка - никой не ще за съседи детски център! Иначе всички много обичаме децата!

МИлейди, мерси за комплимента. Страхотни сладкиши си сътворила!

# 83
 Момичета искам да ви помоля да подпишете тази петиция (ако не сте), дори и не искам да я коментирам! Sick  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html

За Варицелата все още нямаме симптоми, но знам, че е най-заразната от шарките и вероятността да не ни споходи е много малка! Confused
 Нашето тържество е днес  Laughing и Криста беше много щастлива, особено когато на входа на градината ни посрещнаха "Колиддда и Буанка"(дядо Коледа и Снежанка) Laughing. За подарък първо й купих една настолна кухня, че много обича да готви, но на учителките им се стори неподходяща и вчера й взех друг подарък това кученце ! И сега ще се обоснова защо : от известно време Криста гледа филмчета за Плуто и понякога се прави на куче  Crazy Joy - пълзи на четири крака с изплезен език, за целувки ми удря един език по бузата, а и понякога ни носи топки с устата си  hahaha голяма е актриса!Та си викам, да й го купя това пале, че да си го разхожда из къщи, а не да се прави тя  на кученце!(въпреки , че е много забавно)
 Лек и весел ден ви пожелавам!   bouquet

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 14:17 от nikiki

# 84
niki - петицията е със стахотна кауза, но няма да я пдпиша поради следните 2 причини - едната е имепаративният и категоричен тон, с който звучи, което е супер тъпо за вид 'бизнес' отношения, целящи сделка - не се прави така и малко хора на съответните длъжности биха поели дори ангажимент за разговор, камо ли да имат воля за решение и помощ  Peace; а другата причина е, че има правописни грешки. не е нормално важна и справедлива кауза да се осира поради посредствени правописни грешки. а и не ща да си плюя на професията, апропо.
инак каузата е много лична за мен. бих реагирала по страшно много действия, за да я подкрепя. бих излязла и на протест дори  Peace но тази форма и този вид не са ми на сърце  Rolling Eyes

кукла - има криза на 3-годишните, имаааа  Mr. Green
явно мина ще е още по-закъсняла дори от пипа. есента четях тук мацките и разказите за техните неволи с инатите им дечица и си казвах, че тоя път нас ще ни подмине подобен род грозни епизоди, но уви  Confused

отметнах още 1 час пакетажи на подаръци. стаята горе вече не може да бъде прекосена дори при ходене на пръсти  Wink

# 85
маик, преди 2-3  месеца ноемврийчетата масово тръгнаха на детски градини, т.е.  претърпяха голяма промяна в ежедневието си, което си е стресов фоктор, та може да са реагирали по-бурно.
Но дай Боже Мина да е най-изоставаща и за в бъдеще по отношение на нервните кризи и дори въобще да не узрее за тях! Laughing

Мисля си, че е пресилено да се лепва етикет "криза" на едно поведение, нормално за 3-годишно дете. От наша гледна точка може да е криза, ама те така могат да изразят чувствата си. Мисля си още, че за тия изблици си има конкретни причини и трябва да ги търсим вместо да се тюхкаме, че има криза. Пък ако няма причина - ами и тригодишните имат право понякога да не са на кеф, също както нас!

Сега бързам да ушия една пола за Мина за Коледния купон, че ше видя криза!

# 86
  • Измир
Аз прочетох по диагинал малко Embarassed
Само да се разпиша, че съм с тумбака!
Иска ми се да дойдем на 21, но ми е далече да карам колата, а пък и напоследък много се изморявам. ЕГН-то си казва думата.

Пожелавам ви приятно изкарване!

# 87
  • Карлово
Ето ме и мен. Не мога да си обясня как с две деца имах повече време, отколкото с 1. По цял ден си играем и забавляваме с Ангел и нещо не ми остава време за форума.
Маик, Мартина в момента ги върши същите неща като Пипа, аз определено го свързвам с тръгването на ДГ, тя нали от началото на ноември е и както и да се връщам назад във времето, точно тогава започнаха тези изтерясвания. Проблемът е, че аз стоически издържам ритането и викането, но тя не дава да я прегърна, а крещи "Искам теб!". Дори снощи го спретна този номер в 2 през нощта, естествено събуди и Ачо. Както и да е. Ще отмине, надявам се скоро.

Нашето тържество в ДГ е в понеделник, тя си е поискала кукла. Но тя с кукли почти не си играе, но купихме, не трябва да се разочарова от добрия старец. Laughing

# 88
da де, ама петра по прнцип си ходи на ясла, на ДГ е вече 3ти месец и няма нищо по-различно в ежедневието й всравнение с последната четвърт година. не знам епизод ли е, криза ли е, ама да зема да свършва вече, че ми писна.

преди малко зачеркнах последния квартален магазин от списъка ми с доспустими места за пазаруване. купуването на пудра захар и глюкоза се изврати след простотията на касиерката, моето настояване да говоря с управителя и неговото изказване, че след като не ми харесва обслужването и отношението, да намеря друг магазин, от който да пазарувам. обслужващата сфера в българия яко го е закъсала откъм основни бизнес принципи и работа. като искаш нечии пари, трябва да се правят някои определени неща, в които НЕ влиза просташкото отношение.
и като съм се разговорила на тая тема, да споделя подобен горчив опит, но на малко по-високо ниво.
отивам аз наскоро в кухненския магазин в ЦУМ, за да купя 4 детски комплекта прибори, магнитни ножове, лайсни за стена, стойка за прибори, ел. дъска за гладене и т.н. - неща, които ще са на стойност над 350 лева - считам, че не малка сума. това се случва следобеда преди да взема децата от училище, колата е паркирана съвсем наблизо, аз съм тръгнала с дънки и спортно палто, не съм гримирана, на токчета и с рокля с гол гръб и без предница. е, продавачката там явно се подлъга от вида ми, реши, че съм ненадежден клиент, позволи си да съска демонстративно и в резултат категорично ме загуби като клиент когато и да било напред във времето.
не знам защо обслужващата сфера в БГ е толкова зле откъм основни познания за това как да вземеш парите на клиента. не е редно външният ми вид - с дънки - дизел, между другото, които са на по-висока цена от костюми андрюс, ама кой в цум да знае  Wink и на видима възраст около 20те /касиерката днес ме нарече госпожица и се сепна, като я светнах, че съм над 30те, с 2 деца и отдаавна, отдавна съм госпожа/ да води до нелепо отношение на някакъв служител към клиент, които е дошъл да си остави парите в тяхната кауза.
така де, откакто съм свободна професия и аз самата завися от правилно и адекватно отношение към възложителя си, съм станала твърде чувсвителна към начина на обслужване, искане/изискване на услуга и еспедитивност на работа.
друг е въпросът, че сега, за да сикупя хляб, трябва да ходя 3-4 минути повече, което ще е затруднение. ма така е - като имам воля за протест, ще си прилагам протеста на 100 %.
аре, хубав ден ви желая и дано не съм оставила горчилка, че яко се разсъсках  Rolling Eyes

# 89
Майче, много ме радваш. Ако всички сме като теб ще се научат на обслужване.
Аз също събота и неделя ходя по анцуг в Фое мол във Варна и всички ме гледат супер подозрително. Като си търсих рокля за коледното парти само две жени се отнасяха, както трябва с мен, въпреки облеклото ми. За съжаление не ми стояха добре роклите в техните магазини. Но пък сега знам, че само там ще си оставям парите. Не знам защо не мога да се облека като за театър и да отида в мола с Кити. Нещо не ми се връзват токчетата и роклите. А и всеки ден съм с панталони, костюми и прочие.
Днес е тържеството. Тя беше крива сутринта. А иначе се е научила да се тръшка по земята и да тропа с крак. Това го е видяла в градината - има две три много лигави деца. Ама май и тя вече влиза в тази група. Дано наистина е криза и мине, ама защо си мисля, че тя е в криза от как се е родила.

Общи условия

Активация на акаунт