Първа Нова Година ще празнува АВГУСТовската дружина

• 18 892
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, искам да ви помоля за някой мобилен телефон на довечершните кандидат пияни-мами , към които и аз се прикрепям  lalalala, че нямам връзка с никоя от вас. Аз няма да мога да се включа от по-рано, но за 23:00ч. съм на линия, направо в Брилянтин.  Може да ми пишете на лични Grinning

Havga, препълнена гти е кутията, не можах да ти пратя на "лични".

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 13:37 от mama_galka

# 226
Момичета, весело изкарване ви желая довечера. много ми се идваше, но утре рано ни е полета, освен на път за летището да наминем  Mr. Green друг варинт не виждам. Сигурно няма да се включвам често(но при всяка възможност), затова желая от сърце весели празници , много здраве и усмивки на вас и близките ви .

# 227
  • В чуден свят с четири Слънца
Брит, лек път и весели празници!!!

# 228
Здрасти,

От постовете  лъха коледно настроение Heart Eyes

Did_ned , и мен накара да се усмихна.Добре дошла с две слънчица Laughing

Андонова,и нашата глава беше мека,защото не бях давала капките правилно-слагах ги в шишето,защото педи така ми каза( може да останат по стените и  ако бебето върне след хранене настъпва недостиг на вит.Д).Ние бяхме на 2 пъти по 2 капки и Масларска в Токуда каза да даваме 4 капки за месец.Сега вече сме на 3 капки за още 1 месец.При нас нямаше данни за рахит.Така че ти не се притеснявай скоро ще се оправят нещата,щом се вземат мерки.Някой бебета не усвояват правилно витамина за определен период от време,дори и при правилно даване.Ако имаш възможност прави масажи и излизайте често Hug

Havga,честито обръщане.Както казах Даримир го прави по цял ден,не мога да го облека или да му сменя памперса по сума ти време,защото все  напъва да се обърне  Joy

И сега една случка с Рачков и мен-бях на коледно парти в Пловдив,където гости бяха той и Виктор Калев.И Виктор тъкмо имитираше Лили Иванова,а ние се снимахме с Рачков.Снимах се аз,а той ме издърпа на сцената да танцуваме.Аз му викам "Благодаря за снимката" и се обръщам да слизам,но той не ме пуска.Започва той едни танци,едно чупене в негов стил,а аз :"Ами аз в сравнение с теб изглеждам като дърво"(което си беше самата истина,ама то който и да е пред него е дърво Rolling Eyes),а той:"Не,супер сме си" при което започва да се чупи още по-яко,само където циганско колело не направи.Направо ми се видя безкрайна песента на Лилиту  Joy

Весело изкарване на всички купонджийки и да не стане като рекламата "по Коледа се прекалява с много неща" да спите  в коридора Stop

# 229
Мами ,благодаря за приветствията  love001
На купонджийките мн.танци и послушни  бебета
и да си изкарате яко  Drunk

# 230
Здравейте милички  Hug Hug Hug

Два дни само чета права до компа с Костенури на ръце, и няма оправия и това си е  ooooh! Разглезих си детето и сега ще си търпя последствията  Crazy  Преди и права съм писала, ама дребния вече си тежи и с една ръка никак не мога да го държа  Crossing Arms Хубави теми сте подхванали - ще гледам да се включа тук-там  Wink Но, всяко нещо по реда си  Naughty

Със закъснение  Naughty Честити месечинки на: Момчил на marymadye, Вики на Ася, Божидар на Анити, Крум на Пиаф, Мая на Си Кей и Моника на Чери   smile3525

Честити месечинки и на празнуващите днес: Николая на Слънчоглед, Велин на Пипилоте, Милослава на ММ2, Матей на Маякуб, Лазар на Помилвана, Мартин на Интрига и Мартин на Малчева  newsm51

Стели Мели, супер пънкарче е станал Кико   superuu и да знаеш - на теб прилича, а Вальо прилича на баща си   Hands Thumbsup

Миленче я като свекито много знае, да вземе да гледа Костенури в четвъртък, а ти идвай с нас Wink
Асе, то това е динствен вариант, но като си помисля как ще си прави с детето каквото тя си знае и като си представя как ми се въргаля по спалнята   sleepuu af побеснявам направо  tantrum Този път ще пропусна, ама следващия и мен ме бройте  Mr. Green Та дано до тогава мъжът ми се е научил да си гледа детето  Mr. Green

Laughing Нелка с тоя Плейстейшън голяма беля си си хванала, а още по-голяма искаш да я направиш  ooooh! Моя мъж си беше взел волан с педали, лелееее изтраях го 1 месец и  #2gunfire поставих ултиматум аз или NFS. То все едно си го нямаше вкъщи, дори и като не беше на работа. Слушалките на главата и яко каране , амаааа денонощно ако може  ooooh!
Това все едно аз съм го писала   smile3515 Картинката е абсолютно същата и вкъщи  #Cussing out В момента драмата е много голяма - новото NFS не му тръгва на компа  hahaha  hahaha  hahaha Така му се пада  smile3508 Ама се е засилил и PS3 да купува  #Cussing out Е нали имаме PS2 и два компютъра  #Cussing out

Ковачева, думи просто нямам  smile3505 Аз ако бях, нямаше да ми издържат нервите  #2gunfire  fight Ей на такива шантонерки кой им дава книжки, просто не знам. Да си взимат агнетета и да връщат тескеретата  newsm29

Мамадона, тежка програма те чака следващите две седмици  Mr. Green Наблягай на  luvbed и  Wine Glass , пък другото само ще си дойде

Бланш, и ти хубав график си направила. Еееееееееееехъ, и за финал - Прага  newsm10 Ей така се живее  smile3501

За кризата - хич не ми се говори, или поне не в момента  ooooh! Че няма да се оправи скоро - няма. Добре ни призова Слави онзи ден да не гласуваме на изборите, ама и така не виждам какво ще постигнем. Имам много свестни хора с акъл, но те с политиката (няаш'та българска) няма да се захванат. Все сребролюбци ще ни управляват, а лошото е, че ние им "постиляме килимчето". Абе .....  ooooh!

Ани и тя гледам не спира с партитата  smile3501

За косата - май и моята започна да пада  smile3511 Не ми стига всичко останало, ами и това сега  ooooh! Не искам маски и гадости да си слагам по главата  newsm45

Мелфини, какво се оплакваш /за кг./ многооо добре си изглеждаш!
Добре прикрита в дрехи тип "палатка"  Embarassed А какъв цепеняк бях преди  Mr. Green

Стеле, кажи за медийната изява, че пропуснахме Нощния труд  Sunglasses

Малчева,   hahaha много палав аватар си си сложила  hahaha Кефи мА  smile3501

Момичета, Брилянтинки, много весело да си изкарате довечера, да ударите по едно и от нас  Drunkи гъзетата да завъртите по веднъж в наша чест  dance Ще чакаме снимки и утре до обяд всички на отчет  newsm53

Брит, на вас лек път ви пожелавам, приятни празници в чужбинско и да се включваш и от там  Hug П.П. Санчо при кого ще остане????

Добре дошла на Жанетос  welcome

За паролата към Гугъл документите може да ми пишете ЛС !!!!!!!!

Синдарелка  smile3501 Много хубава картичка. Абе, кой си го може - си го може  Mr. Green

Добре дошла на Дид Нед  welcome И поетеса си имаме вече  newsm44

Момичета, докато си пиша аз тук, моето малко патенце се обърнало само за пръв път от гръб по корем !!! newsm44 newsm44

Хавга, сватя, браво на момата   love001 Я каква хубавица е станала  4470 Ще му изтекат очите на Костенурчо   Sunglasses

Охххххххххххх, много още имх да пиша, ама Костенури ме зове  smile3514 Май е гладен  eat

# 231
Включвам се относно рахита:Моля ако някой може да спомене точно име на калциеви таблетки, които изписват на бебета,ще ви бъда много благодарна!!!!!

Нашата пък педи е до толкова голата вода,че все още не е изписала вит Д, а той наддава бързо и добре,че аз съм препатила и опитна та си му давам на своя глава.Преди седмица я посетихме и каза да му давам вода със захар ShockedТой е изцяло на кърма!Хлътнала му била фонтанелката.Чувала съм че опадането на косичката отзад на колелце е сигнал за застрашаващ рахит.Децата с недостиг на витД си въртели повече главичките и били по неспокойни.Кажете как се определя дали е мека главичката, ако някой знае?

# 232
Каааак е настроееееениетоооо  newsm44
Асе права си-тресе ни "треска в събота вечер",само че в четвъртък  newsm68
аз за съжаление няма да се присъединя към по-ранната среща,че моята хубавица късно вечеря и си ляга,а ме е страх да оставя кърма в шише,че последния път като бях на кино отказа да яде.Надявам се,че нама да ми се сърдите, ако сестра ми и една приятелка дойдат  Praynig
ДОБРЕ ДОШЛА НА ДЕСА-ПОЕТЕСА(шегувка)-вече ще има кой да ни измисля заглавията на темите   bouquet
melfin статията беше за бебетата на 2008г и ние с Дарето фигурирахме със снимка и няколко реда   newsm03
 PIPILOTE направо ме разби с това шоколадово суфле-любимия ми десерт (освен крем брюлето)
Havga честито ви обръщане  newsm32 Дара се обърна само веднъж преди 3-4 седмици и не е повтаряла
Честити месечинки на сладките бебоци Николая на Слънчоглед, Велин на Пипилоте, Милослава на ММ2, Матей на Маякуб, Лазар на Помилвана, Мартин на Интрига и Мартин на Малчева  !!!!

# 233
Здравейте и от мен.Няма да пиша много защото съм много тъжна.Благодаря на Бланш че ми каза как се казва заболяването.Наистина е такова и като прочетох в нета за него се лекува много трудно.Стана ми много мъчно.Горкото ми детенце дано да се оправи бързо. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 234
Ох стели май Деса поетеса ти е любимка. няма как да не забележа Simple Smile И аз я харесвам Wink
казвайте за по-ранната сбирка какво правим? Виждаме ли се или не? и по важното КЪДЕ? Бланш, Буби вие къде ще се събирате....Защо цял ден не сте писали а ? или вие искате тайничко? Wink

# 235
  • Пловдив
Такааа, първо да пожелая весело изкарване на купона тази вечер  newsm68!!! И да знаете, че чакаме снимков материал  Naughty
За рахита, благодаря на всички, които ми отговориха. Аз за всеки случай писах ЛС на Котето, както и междувременно се обадих на нашето педи.
меви,, може би си чела и знаеш, но ето малко инфо и за другите майки:
Рахит е болест предизвикана от липсата на витамин Д, калций или фосфор. При нея се забавя процесът на втвърдяване на костите и те често се деформират. Болестта предизвиква най-големи увреждания на долните крайници, които се изкривяват странично. В едни случаи колената се раздалечават и образуват буквата "О", а в други случаи се изкривяват навътре като буквата "Х". Други признаци за болестта са, че детето е раздразнително и нервно, често си върти главичката и се поти по време на хранене,оформя се плешиво петно.Рахитичните деца са предразположени и към други болести - туберкулоза на костите и белите дробове, анемия, късно развитие на речта.

Профилактиката на рахита е свързана с приемането на храни богати на калций и витамин Д, разходки в планината, на морския бряг и спорт на открито, често излагане на слънце. Добре е още от първият месец на бременността, бъдещите майки да приемат витамин Д. Също така е много важно детето да не се прехранва. Болеста се среща много рядко в южните страни,където слънцето е по силно. Колкото по на север в дадената страна,толкова по често се среща рахита.Най зле стоят нещата с бебетата,родени през есента или зимата-те боледуват по-често и по-тежко. При възрастните костната тъкан се размеква.

Моят Дани, наистина си върти главичката често и има плешиво петънце отзад. Тъй като, както казах, му е мека главичката и нашата педиатърка ми каза да купя Калциев глюконат - сироп и да давам 2 пъти по 2 мл. в продължение на 15 дни. Напоследък е доста неспокоен. За разходките мога да кажа, че сме от 2 до 4 часа навън всеки ден без изключение, дори и до 5 часа сме стигали. Нашето педи каза, че при всички деца е индивидуално. Вигантола го давам по 6 капки. Надявам се да предотвратим рахита  Praynig

# 236
  • Бургас/Пз
ЕЕЕЕййййй, какво правите бе хора, не съм влизала от вчера и не мога да смогна да ви изчета. Като гледам и как се настройвате за Брилянтинския купон ми иде да се кача на самолета и да кацна върху Брилянтин. Mr. Green Mr. Green Завиждам ви благородно и чакаме снимков материал и се надявам утре форума да не е празен. Grinning

А сега имам един въпрос - главно към мамите, които изцяло кърмят дечицата си. . Габи от сряда не ходила по голяма нужда, коремчето й е празничко, не е подуто, от 2 дена много пръцка.

Морска фея, и Калоян е така. Събират му се по 4-5дни да не ака и после така пълни памперса, че е някакъв ужас, тече от всякъде. Затова се мисля, че не е запечен, а наистина усвоява по-голямата част от кърмата. Определено обаче след 3-4дни вече не му е комфортно. Досега не съм пробвала с термометър но си мисля, че това трябва да се прави когато бебета са запечени и им етрудно ходенето и се напъват. А при Калоян не е така ходи си съвсем лесно , но просто много по-рядко.

Бланш, кажи какво стана с медальона, че и ние сме полудяли по този сериал, направо ми взима акъла. А от известно време и по Хай Скул Мюзикъл, ужас направо.

Ние оше не се обръщаме от гръб на корем, а само до половината. Ама то е защото дупето ни тежи май. Grinning

Да ви се оплача че от три дни Калоян се буди по 3-4 пъти на нощ. И освен цицата нищо друго не го успокоява. Не знам какаво е това, но май пак е някой скок в растежа. И като ви чета как бебета ви спят по цяла нощ направо почвам да се притеснявам newsm78 newsm78

Брит, кажи малко повече за педагогическото, защото аз четох във форума но нещо не ми е много ясно newsm78

Мамадона, Асе, Граци,Бланш много сте ми забавни , просто искрено ви се радвам и много ме кефите  bouquet  bouquet  bouquet

Честити поводи на всички празнуващи!!!! И добре дошли на новите мами и да се включват по-често!!!

Аз снощи бях на концерт на Дария и направо бях много приятно изненадана. Тя е в хореографска паралелка и явно добре й се отразяват танците. Шапка й свалям на учителката им. Беше сътворила невероятен спектакъл.

Миме, /Шийла/, я кажи в кой детски клуб ще се събирате, може и ние да дойдем с Калоян Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Леле, сега прочетох поста на Андонова - много ме притеснихте с този рахит. Аз давам по две капки на Калоян но да си призная понякога забравям. Той обаче определено е от бебета които много се стряскат, въртят си главата, няма косичка отзад и е супер неспокоен напоследък. А нали казват че бебета на кърма не може да се прехранват, аз как да разбера дали наистина не го прехранвам. Както казава Граци, направо истерясва и не е моето бебе. Досега обаче лекарката нищо не ние казала, та утре ще ходим на консултация и ще взема да питам за всеки случай. Леле направо ме паникьосахте страшно много.

Андонова, ти наведнъж ли ги даваш шесте капки или сутрин и вечер????
Ох още много исках да пиша, но майвече забравих кой какво е писал. То голямо четене му хвърлих преди това.

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 17:52 от ani_d

# 237
ние също имахме проблем с мъника беше много раздразнителен нямаше косичка отзад. Предния път педиатърката ни изписа Вигантол по 3 капки и по 5мл/ден калциев глюконат за 10 дни. Ние си минахме курса и има подобрение но след няколко дни започваме пак по 20 мл на ден пак за 10 дни калциев глюконат и по 3 капки вигантол

# 238
казвайте за по-ранната сбирка какво правим? Виждаме ли се или не? и по важното КЪДЕ? Бланш, Буби вие къде ще се събирате....Защо цял ден не сте писали а ? или вие искате тайничко? Wink
Въх, излови ни Joy Joy JoyТъй като имахме излизане следобед, с Бубето се разбрахме в 22,30 на "Витоша" и "Солунска," но това, при положение, че няма да има колективна уговорка за сядане някъде, а аз мога всъщност най-рано за 22,00. Като заведения за сядане май няма много избор-или на "Графа" някъде, или на "Витошка"-в Лавацата или Up down евентуално, не се сещам други newsm78Казвайте
Ани-аз бях много напрегната, защото Али си написа коледното писмо с исканите подаръци(хитра е тя-като имаш предвид, че шсъщност отдавна не вярва в дядо Коледа Flutter) и като видях, че иска кукли и медалъон на Н2О, лошо ми стана; куклите ги купих, но медалъон-нихт и се чудех откъде(да не говорим, че писала, че иска и автограф на Клео #Crazy); накрая в един от подфорумите попаднах на цяла тема за сериала, много от мамите там имаха моя "проблем" с медалъона и една мама писала, че нейн приятел бижутер го е изработил по снимка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=317582
Ако имаш представа от филма, доста сполучлив е медалъона, Али ще пощурее просто, малко скъп идва-170 лв, но е от сребро....Та веднага взех координатите на бижутера, свързах се с него и вече го работи-ще го имам на 22.12. Така, че спасих Коледата на Александра Mr. Green
П.П. Имаме и два тишърта с "Училищния мюзикъл", и техни кукли съм взела за Коледа #Crazy

# 239
Въх, излови ни Joy Joy JoyТъй като имахме излизане следобед, с Бубето се разбрахме в 22,30 на "Витоша" и "Солунска," но това, при положение, че няма да има колективна уговорка за сядане някъде, а аз мога всъщност най-рано за 22,00. Като заведения за сядане май няма много избор-или на "Графа" някъде, или на "Витошка"-в Лавацата или Up down евентуално, не се сещам други newsm78Казвайте
Ама кЪ няма да ви изловя. Вие какво си мислите и ние пием кока кола и ядем бонбонки тик-так Wink Ох иска ми се да се видим по-раничко ама няма да ви пея под прозореца да не сте лайза Минели Wink
казвайте в колко да се видим и аз да се уговоря с Доника и Ася.....
Ама ако вали хич не искам да ми се разтича грима по улиците  Crossing Arms знаете ли откога не съм се гримирала  Joy Joy bowuu
Ани Ох много се радвам да чуя, че дъщеричката ти се занимава с танци Wink Много да я нацелуваш от мен. Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 18:14 от graciana

Общи условия

Активация на акаунт