Любители на кучета - 4

• 36 984
  • 420
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив

Като сме отворили дума за храненето с какви консерви храните кучетата си?Гледам че има отрицателни мнения за Педигри   Rolling Eyes

Консервите са вредни, ние не ги ползваме Naughty Педигри също не купувам, по съвет на ветеринара Peace

# 106
arcana, мерси за информацията. Имах една съседка, която си хранеше пекинезчето само от ръка. Можеше да не яде с дни, ако няма кой да му дава и да го насилва Rolling Eyes
За консервите- и ние също не купуваме. Купувам само гранули на Роял Канин, и отвреме-навреме разнообразявам с готвено. Знам, че има и други хубави марки храни, но около мен пазара е много беден и няма от къде да ги купувам, така че само РоялКанин давам.

През първата година на Кари ядеше доста от Педигри консервите и след това започнаха големи проблеми със стомаха, повръщане и т.н. Не знам дали е от това, но не го изключвам. Сега вече много внимавам с какво я храня.

# 107
ането, значи си видяла от първа ръка част от това, което писах. Почти се хващам на бас, че въпросното пекинезче не е щастливо, игриво и общително кученце. За съжаление. Какато и да е.
Как е днес малката?
Както писах по-горе, предпочитам да храня с гранула. Използвам Роял Канин. Друга много добра храна на пазара е Еукануба. Има добри отзиви за Akana и Orijen. Това са все  премиум клас храни. Лично съм много доволна, въпреки по-високата цена.
Обмислях варианта за натурално хранене, но засега се въздържам.

# 108
Нашия малчуган в събота ще ходим да го взимаме  Party
Направо нямам търпение вече , искам да идва събота по-бързо ! Crazy

# 109
Съвсем се обърках.Чувала съм,че от гранулите се хваща рак на стомаха и не давам много отдавна.
Най-скъпата храна,която съм виждала в консерва е Педигри,затова купувам нея.Но консерва давам вече 2-3 пъти в седмицата ако няма супа.Гледам винаги да има пилешка супа за Анди,давам му и готвени манджи и започна да отказва консервите.Не е глупав Grinning Сега му давам и храната от детската кухня,защото капризната ми дъщеря не я яде,но Анди не й прощава-сутрин яде супата,вечер-манджата,а десерта-за мен  Mr. Green
Кажете ми тогава коя от тези кучешки храни е добра,защото нямам възможност да готвя често ?
Arcana,тези храни,които си споменала гранули или консерви са?

# 110
  • София /Абсурдистан
Моето пекинезче - вълкодав пък не иска да яде никакви специализирани храни. Когато го купих, беше почти на 3 месеца и вече беше захранен с пилета и кюфтета Simple Smile Само понякога сега хапва Уискас (за котаци) Simple Smile  И по принцип някои котешки храни харесва. Кучешки обаче даже не иска и да опита от тях. Харесва понякога и котешки бисквитки. Сега му купувам телешко варено консерва (за хора) и давам половината от нея  + 1 пакетче Уискас като ги смесвам. Става страшен буламач, но го яде.
От скоро има проблем с черния дроб (кучо все пак е на 10г.) и трябва да е на диета, ама не мога да го накарам да яде диетични манджи. Ветеринарната му докторка твърди, че солта е пагубна за черния дроб на кучетата и вече никаква сол не слагам никъде. Даваме му освен основното противъзпалително лекарсво + Карсил, то е на билкова основа и стимулира дейността на черния дроб. И да се похваля - освен, че е доста по-добре кучето, спря да пада и всякаква козина, сега и 1 косъм няма паднал в къщи. А преди беше ужас някакъв, падаше много козина.  Ако някой има проблем с козината на любимеца си - да знае, че това помага много.

# 111
  • София
Всички подправки са вредни за кучетата. Затова готвеното трябва да е готвено специално за кучето.
Аз не съм чувала, че рак се хваща от гранули, а от консерви. В тях се слага какво ли не...
Akana и Orijen са гранули, може да имат консерви, но не съм проверявала. Eukanuba също са гранули.

# 112
Фурия Mr. Green Вчера я водих на разходка в парка и се натича все едно никога не е била оперирана Simple Smile Утре сваляме конците.

Аз готвя за Кари специално. Вет каза, че може една щипка сол за цялата тенджера,  но аз не слагам. Правя варен ориз с пилешко бутче, или бяло месо, вътре и моркови може да се сложат. Друго, което давам освен кучешката храна е извара, варено яйце, кисело мляко...и др.

Това за рак на стомаха не съм го чувала. В консервите обаче слагат какви ли не гадости, смлени кокали и т.н. Sick

# 113
здравейте,
относно гранулите- мисля, че няма проблем и даже е добре да се яде гранулирана храна, разбира се обогатена и качествена ( RK, Bosch примерно...има и др, естествено) Peace

# 114
  • София
 newsm10
Точно така, трябва да са от по-високите класове храни. Виж, за котките е друга работа... Ама и за тях си има тема, така че млъквам Simple Smile

# 115
Ще потърся хубави гранули тогава от тези,които сте изброили.
newsm10
Виж, за котките е друга работа... Ама и за тях си има тема, така че млъквам Simple Smile
Кажи за котките  Mr. Green Имаме и персийска котка в семейството.

# 116
  • София
За разлика от кучетата, котараците по-специално не се влияят много добре от сухата храна. Тя може да предизвика запушвания на уретрата, проблеми с бъбреците и други такива, защото котките не приемат достатъчно течности. И нашият котарак се  сдоби с такива проблеми - 3 дни не можеше да пишка, накрая му сложиха катетър и милинкия беше затворен само в банята... Така че за тях по-полезни са консервите, понеже те, за разлика от кучетата, не са толкова поддатливи на тумори.
П.С. Извинете ме за офф-а,  но май не е тотален офф след сравненията с кучетата  Laughing

# 117
Карамел`, може да заповядаш тук

http://dog.bg/forum/index.php/board,65.0.html
има много информация стига да ти се чете.

п.с.
От кой развъдник е кученцето?

# 118
  • Sofia
Здревейте, вчера за малко щях да си купя кучка - сребрист мини пудел, цвят праскова на 4м - 2 кг  Heart Eyes Отказах се единствено от това, че е женска, защото поне  веднъж трябва да роди, а на мен не ми се занимава. Гледала съм такава порода куче и няма по-умни и красиви. Като човек кучкар съм гледала и едри породи кучета последното една каракачанка  ooooh! Дребните породи определено са с повече мозък

# 119
  • София
Това за раждането поне веднъж е мит, не предпазва по никакъв начин от заболявания. Обаче инжекциите и хапчетата против разгонване са много опасни и вредни, затова, ако не искате да имате малки, най-добре да я кастрирате - това, за разлика от еднократното раждане, наистина предпазва от болестите на хормонална основа.

Общи условия

Активация на акаунт