Любители на кучета - 4

• 36 974
  • 420
  •   1
Отговори
# 90
neznainata благодаря за отговора
Ще стане на 2 месеца на 21.12
Ще ми обясните ли повече за тази постелка?

# 91
  • София
Преди няколко страници ви показах моята овчарка - тогава беше та 45 дни, днес вече е на 2 месеца. И аз се притеснявах да я оставя навън /също живея в къща/, но доктора ми каза да постеля одеалце в къщичката, а отпред на входа и да закова малка летмичка, така че да не може да го избута навън. Поставям къщичката близо до нашата къща на завет и готово.

Карамел, важно е само да не е апартаментно, защото ако до сега е било вътре, тогава нещата се усложняват - няма закалка. Моята красавица е родена навън и до днес си стои навън. Относно ваксините-ако двора е добре ограден да не влизат външни животни, пак няма проблем.

# 92
Двора ми е заключен отвякъде.Нищо не може да влезе или излезе без да отключа.
И още един въпрос - отказва да яде повече от един път на ден, а ми казаха, че трябва по 2 пъти.
Проблем ли е?Смятам,че щом сама отказва, не е проблем, но все пак да попитам.

# 93
  • Пловдив

И още един въпрос - отказва да яде повече от един път на ден, а ми казаха, че трябва по 2 пъти.

До четвъртия месец кученцата се хранят по три пъти на ден, най-добре го заведи на ветеринар и той ще ти обясни всичко!
Ваксините са много важни, така че не отлагай  Peace

# 94
Карамел,това са чаршафи за възрастни.Има 2 размера 90х60см  и  80х180см.Купуват се от аптеката,цената варира между 0.45 и 0.65 стотинки.Аз така научих Анди от малък да пишка на тях и е много удобно ако не можеш да го изведеш.В началото подминаваше чаршафа и пишкаше точно до него,но се научи когато леко намокрих чаршафа в неговата урина,за да му мирише на нещо познато.

# 95
  • София
Правилно са ти казали: задължително на ветеринар. Ще го прегледа, ще направи ваксина /всъщност вече би трябвало да има една/ и ще ти даде обезпаразитяващо "кремче". Ако има глисти, това може да е причина да огказва повече ядене. Не е нормално да не иска да яде повече от един път - трябва да са поне три /по учебник дори са 4-5/. Трябва да разбереш каква е причината и то бързо, защото това може да е признак на заболяване. В момента в София има епидемия от паровироза /не съм сигурна за правописа, но знам със сигурност, че е много опасна!/

# 96
Карамел`, я да почнем пак отначало. Почвам с уговорката, НЕ бих оставила кученце на тази възраст навън през зимата при никакви обстоятелства. Основна ПРИЧИНА- липса на трайно изграден имунитет или никакъв такъв.
Кога е отделено кученцето от кучилото?
От зоомагазин ли е?
Има ли ваксинации досега? (ако е от зоомагазин третирай все едно няма васкинации, без значение какво пише в импровизирания паспорт. Това означава да го заведеш при вет тутакси)
Обезпаразитявано ли е?
Храненето е добре да е разделено на 3-4 пъти дневно на тази възраст. Предлагай храната за 15 мин и прибирай. Ще ти създаде много ядове ако се разглези сега. НЕ храни от ръка! Това освен че е изключително погрешно, е и вредно за кученцето.

# 97
По ред на номерата:
1.Кучето е родено на 21.10, но кога е отделено от майка си, идея нямам.
2.Купено от развъдник.
3.Има сложена първата ваксина, дадоха ми някакъв бял паспорт и ми обясниха, че следващата ваксина трябва да се сложи а 28.12.
4.Да, обезпаразитено е.
5.Не го храня от ръка.Слагам в купичката от гранулите и ги накисвам.Купих му някаква храна - Педигрипал джуниър, която ми казаха, че е най-подходяща за малки кученца.
Понеже е чисто беличко и се вижда много лесно, ми се струва че има тук-таме по някоя бълхичка.Какво да правя?

Ето я Тара http://media.snimka.bg/1579/009413712.jpg

# 98
Понеже е чисто беличко и се вижда много лесно, ми се струва че има тук-таме по някоя бълхичка.Какво да правя?

Ето я Тара http://media.snimka.bg/1579/009413712.jpg
Заведи я на вет да я обезпаразитят.

Страхотна красавица е, чакаме още снимки:)

arcana, защо не бива да се храни от ръка? Не че съм го правила де, но ми стана интересно защо така категорично, какви може да са последствията newsm78

# 99
  • София /Абсурдистан
Записвам се да следя темата и ви представям моето сладурче - вълкодав, което обичам страшно много  Heart Eyes
http://www.album.bg/ninicol/images/9608625/
http://www.album.bg/ninicol/images/9608586/
http://www.album.bg/ninicol/images/9608559/
http://www.album.bg/ninicol/images/9608722/

# 100
  • София
От кой развъдник е купено хъскито?
Адвентикс е най-подходящ за обезпаразитяване на хъскита, но внимавай много с прилагането на препарати за обезпаразитяване на тази възраст. Малко кученце навън преди 3та ваксина НЕ оставям, каквато и да е температурата навън, но всеки преценява за себе си.
Не знам кой ти е казал, че Педигри е добра храна... Не бих я дала дори на най-големия си враг. Има далеч по-подходящи храни, особено за малки кученца.
Бих те посъветвала да влезеш във форума на dog.bg за тази порода, защото там има представители на 2 развъдника, както и хора, които разбират повече Simple Smile
Успех.
П.С. Голямо сладурче е, другото сладурче също Simple Smile

# 101
  • София
Карамел, аз избягвам да давам съвети но и на мен ми се струва рано за изкарване навън. Дори за Хъски. Няма изграден имунитет, а и предстоящите ваксини допълнително ще я изтощят. Не ги отлагай. За пишкането- стават неспокойни ( поне Чара беше така). Всяко куче си показва, но на всички ни трябва време да започнем да разбираме сигналите. В началото я извеждахме на 2 часа. През деня добре, но нощем- сърцето ми спеше направо Tired. Постепенно разреди и започна да си спи. Така поне беше при нас.
За храненето- консултирай се. Трябва да е повече от веднъж дневно.
Unknown_lady- страшен вълкодав  Heart Eyes.

# 102
# 103
Карамел', сладурче е макото хъсче  Heart Eyes
Имате първата много важна имунизация (гана). Не пропускай датата за следващата.
Има един спрей, който аз ползвам за външно обезпаразитяване (Фронтлайн). Обсъди обаче с док кой препарат е подходящ за бебе.
Гранулата за мен лично е добър избор за хранене. Бих сменила марката обаче.
Все пак бих ревизирала изкарването навън, поради нестабилния все още имунитет.
Весели моменти заедно и приятни разходки желая!
Unknown_lady, вълкодава е бонбон!!! Цветът на козината е страшен!

ането, за храненето от ръка - най-накратко. Не се подкрепя хранителния тонус, а те го губят бързо. От това могат да последват стомашно-чревни оплаквания. Не си дояждат ( "храня от ръка, защото кучето ми е злоядо") или преяждат ("ама такъв апетит има, нали сега расте, как да не му дам!"). Храненето се превръща в отегчително занимание за кученцето. Кученцето се подкрепя да се лигави. Стопанинът става на маймуна от молби "айде едно за мама, айде едно за тате ..." и лазене по пода. Кученцата заучават неправилна зависимост хранене/стопанин. Храненето от ръка компрометира процеса на обучение и елементарно домашно възпитание.

# 104
Много са сладки хъскито и вълкодава Hug
Като сме отворили дума за храненето с какви консерви храните кучетата си?Гледам че има отрицателни мнения за Педигри   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт