Любители на кучета - 4

• 37 036
  • 420
  •   1
Отговори
# 195
Брат ми искаше такова булдоче, ще говоря с него. Цената каква му е ? Може и на ЛС.

# 196
Момичета, помощ! smile3547  helpuuИзлязох до магазина и намерих премръзнало кученце, още е слепичко, скимтеше и замръзваше, взех го и го сложих в един кашон до печката , но сега не знам какво да го правя от тук нататък, с какво да го храня?Има ли опасност да има буби в коремчето и да зарази децата?
Моля ви, дайте ми съвет, какво да правя!!!

# 197
  • СОФИЯ
Момичета, помощ! smile3547  helpuuИзлязох до магазина и намерих премръзнало кученце, още е слепичко, скимтеше и замръзваше, взех го и го сложих в един кашон до печката , но сега не знам какво да го правя от тук нататък, с какво да го храня?Има ли опасност да има буби в коремчето и да зарази децата?
Моля ви, дайте ми съвет, какво да правя!!!

Новородените нямат паразити , явно скоро е отделено от майката - аз отгледах едно такова кученце, храних го с капкомер поне 4 -ри пъти на ден докато се научи  само - след храна с влажно хладко памуче трябва да стимулираш да ходи по голяма и малка нужда /замества езика на майката , която ги ближе след всяко хранене/ иначе може да умре !  Опитай да му даваш топличко мляко , но не горещо и студено /като при бебетата/ или пилешки бульон, но не мазен !!!!На  Кученцето , което отгледах , не му понесе прясното мляко и от ветеринара взех сухо кучешко ! За да не плаче, поради липсата на майка си , в кашона се слага пластмасова бутилка пълна с топла вода увита в нещо  /не забравяй , че тяхната температура е по висока от нашата/ когато водата изстине , се сменя ! Докато е още малко , да не се пипа непрекъснато - трябва да спи и яде !!!На пръв поглед изглежда сложно , но не е !!!! Моето порасна и го осиновиха  Peace

# 198
Благодаря,вече говорих с ветеринар,поразходих се и из интернет, поръчах му АМ ,на 30-ти ще дойде,дотогава ще му давам човешко АМ,но по - редичко...
Дано оцелее Praynig Praynig Praynig

# 199
  • СОФИЯ
Благодаря,вече говорих с ветеринар,поразходих се и из интернет, поръчах му АМ ,на 30-ти ще дойде,дотогава ще му давам човешко АМ,но по - редичко...
Дано оцелее Praynig Praynig Praynig

Не забравяй да стимулираш с памуче - важно е !!! Желая ти успех  Hug
Аз пък сега отивам да издирвам едно от външните кучета , за които се грижа /трети ден го няма  Confused / Уж било забелязано около пазара на Красна поляна - дано!!!!!

# 200
През колко време трябва да го стимулирам?
А кога мога да го изкъпя?
Сега видях че има бълхи ...какво да правя  Sad

# 201
  • СОФИЯ
През колко време трябва да го стимулирам?
А кога мога да го изкъпя?
Сега видях че има бълхи ...какво да правя  Sad

Напудри го малко с пудра без да попада в очите , нослето и устата, но питай в магазина каква
Стимулира се след всяко ядене 
Не може да го къпеш , много е малко !!!!!!!!!!!!!

Намерих кучето , обикалях цял час ,но го намерих /добре че нищо не и се е случило/ Много е дива , изобщо не знам как е стигнала до там - никога нямаше да се върне сама !

# 202
Шуши, радвам се, че намери кучето  Hug
Ох, не е лесна работа това да се храни толкова малко кученце с биберон  Laughing обаче мисля, че се справям....
Вече си има име , казва се Берта, цялата е бяла само на главата има кафяво и две кафяви петънца на гърба, мисля , че е безпородна, дори имам съмнение кои са родителите й, има тук една бездомна канадска лисица, Джеска, цицките й ми се видяха подути, пък и беше зачезнала напоследък, често спеше пред нашата входна врата на черджето,възможно ли е ? Майките кучки така ли изоставят децата си на студа? Дали има и други?
Да не направих грешка, че я взех? Rolling Eyes
Дайте ми съвет, моля! Praynig

# 203
benyb, мерси за инфото. Имам позната, която прояви интерес, но е на почивка, ще се върне след нова година. Ще пиша на лични ако дотогава кученцето не си е намерило дом.
Nightwish, може това кученце да е твоя късмет. Казват, че домашните любимци намират стопаните си. Не си направила грешка! Направила си нещо достойно.
Стискам палци да оцелее дребчето Берта!

# 204
Дано оцелее, ако успеем няма да я върна на улицата,тя си е наша вече, сега имам три бебета  Laughing Laughing LaughingСамо един въпрос,свърши ми памука  EmbarassedМоже ли да я стимулирам с гъбичка за чинии? Rolling Eyes

# 205
  • СОФИЯ
Дано оцелее, ако успеем няма да я върна на улицата,тя си е наша вече, сега имам три бебета  Laughing Laughing LaughingСамо един въпрос,свърши ми памука  EmbarassedМоже ли да я стимулирам с гъбичка за чинии? Rolling Eyes

Важното е да е мекичко 

Кастрирайте бездомното куче , за да не ражда - така съм направила с четири  Peace

# 206
В нашия град няма кастрационен център, но ще видя какво мога да направя Peace

# 207
Nightwish, браво на теб  bouquet
Изведнъж се сдоби с две кучета, а  Simple Smile Дакелката как приема мъничкото?

Колкото до глистите, аз преди месец-два изчетох доста, защото моята имаше. Някъде из информацията четох, че и малките могат да имат глисти, още преди да се родят даже, предава се от майката. Така че следи изпражненията. Не знам дали е вярно де, защото Шуши казва обратното. Но има доста инфо в нета и така пишеше.

# 208
  • СОФИЯ
Чувала съм за подобни случаи , но са рядкост  Hug
Дано не е изключение , защото все  още  е малко за да поема разни медикаменти  Confused
Най добре да се консултира с доктор  Hug

# 209
  • София
Можеш да обезпаразитиш външно малкото със спрея на Фронтлайн, но все пак попитай ветеринар. Малките обикновено имат паразити - предават се чрез майчината кърма, дори кучката да няма паразити. Затова се обезпаразитяват вътрешно, но най-рано след 15ти ден. Моят съвет е засега децата да не притесняват мъничето, да не го носят насам-натам и да избягват контакта с него, то е прекалено мъничко...

Общи условия

Активация на акаунт