Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - IV

• 39 588
  • 831
  •   1
Отговори
# 225
  • Galaxy 13197853088
защото дори да си си загубил документите ще знаят кой си и каква е историята на твоите заболявания.

# 226
защото дори да си си загубил документите...

Thinking
Така си и мислех - това ще е един от основните аргументи за да наложат имплантацията.

Холо, не плаши се. Всички сме убедени, че си една илюзия  Laughing.

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 10:37 от Силви_

# 227
  • Linz
Холо, не плаши се. Всички сме убедени, че си една илюзия  Laughing.
Така е, честно Joy

Днес ми се наложи да чета една детска енциклопедия за "маскиращите се животни"- много е интересна. И докато обяснявах на щерката за "гениалния замисъл на природата" си дадох сметка, че заблуждавам детето- че замисъл има е очевидно, което пък недвусмислено предпога наличието на интелект. Случайна мутация не може да доведе до тези перфектни решения за оцеляване на различните биологични видове. От другата страна е еволюцията- безспорен факт! Тогава се сетих за отвличанията от извънземни Laughing Винаги съм смятала, че са фантазия на чалнали се хора или зевзеци, които се ебават- за да е по-интересно... Доста удобно всъщност, не мислите ли? Thinking
Та това с имплантирането може и да не е нищо ново под слънцето Wink

# 228
Какво стана, посадиха ли цветята на Луната последно?

# 229

Колко романтично!  Simple Smile

По-прозаично, но пък жизненоважно - наши учени от Института за космически изследвания към БАН отглеждат марулки и други зеленчуци в оранжерия, имитираща условията в космоса.  Целта им е да създадат сортове, виреещи удобно и в космическа станция и така да решат проблема с доставката на естествени витамини за космонавтите. Даже успяват.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=333&aid=8077

...Тогава се сетих за отвличанията от извънземни Laughing ...

Рени, тази нощ сънувах, че извънземно се е настанило вкъщи. Още ме държи емоцията  Laughing

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 15:34 от Силви_

# 230

Точно като Малкия принц (и розата под стъклен похлупак)
Обаче с комерсиална цел и синап вместо роза:
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=18668

До една-две години трябваше да стане, иначе "романтиците" губят наградата от 20 млн. долара, която ще се сринe на 15 (млн. щ.д.) след това.

Старичка отпратка ви давам, ама Рени ме тласна с това нейното:
...че замисъл има е очевидно, което пък недвусмислено предпога наличието на интелект. Случайна мутация не може да доведе до тези перфектни решения за оцеляване на различните биологични видове...

Я си представете някой ден, след синапа под похлупака, ей това това:

Рени, още от сега подготви детето - може да сме създадени с рекламна цел... Laughing
(да не се връщам към далечната си хипотенуза от зората на тази тема пак)

# 231
  • Linz
Рени, тази нощ сънувах, че извънземно се е настанило вкъщи. Още ме държи емоцията  Laughing
А накой имплантиран чип нямаш ли? Mr. Green

Ей, че готина снимка (прилича ми на Североизточна България)... Такава жълта ливада може да има само на нашата синя планета.

По НатГео гледах едно предаване, в което ме опровергаха. Динозаврите са били причината бозайниците да не могат да еволюират. И след изчезването на големите влечуги, вторите силно са "дръпнали". В резултат на което се появява и човекът.
Но кое тогава е движещата сила в еволюцията? Как се появява новото, което е по-приспособимо? Това е, което не мога да разбера. А не, че нямало междинни видове... напротив, има. Доказателства за еволюцията- бол! Но какво е накарало някои животни да излязат от водата за да се приспособят на сушата, вместо да си загинат там, където са?!

# 232
... Такава жълта ливада може да има само на нашата синя планета...

Е, то и за Адам може да са казвали - "Такъв готин човек едва ли може да оцелее на онази новосъздадена планета..." Laughing

...гледах едно предаване, в което ме опровергаха. Динозаврите са били причината бозайниците да не могат да еволюират. И след изчезването на големите влечуги, вторите силно са "дръпнали". В резултат на което се появява и човекът...

Не се заблуждавай, Рени.
Всички са от една и съща лаборатория  Laughing.

Винаги ми е било чудно, защо толкова народ се ентусиазира от факта, че експериментално е доказано как в колба с предполагаеми съставки от древната атмосфера – вода, метан, СО2, СО, амоняк, азот..., може да се появят аминокиселини и други необходими за живота мономери, като се подложи на ултравиолетово облъчване или искров разряд (имитация на мълния).

Или пък когато се твърди, че живите организми се приспособяват към средата си (без някой да е доказал, че приспособяването наистина става чрез прескачане от един вид в друг вид).

Много е странно някой да се позовава на тия последните два факта (възможността на земята да съществува органична материя и възможността живите организми да се приспособяват) за да доказва, че човекът е самовъзникнал и е последна фаза  от развитието на един еобактериум. Нещо като да се твърди, че климатикът "еволюира" като се включи сам на охлаждане, когато температурата в стаята се вдигне над 24 градуса.
Както и защото се изключва сам, щом в стаята стане 24, при положение, че преди това е измислен именно с такива (и много други) възможности за настройка.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 00:08 от Холограма

# 233
...Но кое тогава е движещата сила в еволюцията? Как се появява новото, което е по-приспособимо?...
... какво е накарало някои животни да излязат от водата за да се приспособят на сушата, вместо да си загинат там, където са?!

Ами самата теория го казва - случайността.
Случайни мутации и приспособимост - това е основата на теорията.

# 234

Винаги ми е било чудно, защо толкова народ се ентусиазира от факта, че експериментално е доказано как в колба с предполагаеми съставки от древната атмосфера – вода, метан, СО2, СО, амоняк, азот..., може да се появят аминокиселини и други необходими за живота мономери, като се подложи на ултравиолетово облъчване или искров разряд (имитация на мълния).

Но и доказателство, че не можем да се развием от началните съставки нямаме (аз съм от ентусиастите Peace).

# 235
...
Но и доказателство, че не можем да се развием от началните съставки нямаме (аз съм от ентусиастите Peace).

Вие, на вашия там ускорител стандартния модел ли борите, че гле'й комшиите ви к'во са си намерили   Mr. Green:

http://science.actualno.com/news_255378.html

То и на тия в CERN ентусиазмът им възлизаше на няколко милиарда евро  Laughing ...

... А накой имплантиран чип нямаш ли? Mr. Green ...

Joy

Явно са много напред с технологиите, защото още не съм го открила.
Ако започна да се държа нетипично, да знаете каква е причината...  

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 08:48 от Силви_

# 236
... защо толкова народ се ентусиазира от факта, че експериментално е доказано как в колба с предполагаеми съставки от древната атмосфера – вода, метан, СО2, СО, амоняк, азот..., може да се появят аминокиселини и други необходими за живота мономери, като се подложи на ултравиолетово облъчване или искров разряд (имитация на мълния).

Е точно това е като да твърдиш, че климатикът е самовъзникнал, защото е направен от пластмаса и метал, а пък първите пластмаси идват от C6H5OH  и H2CO. И там, не щеш ли, виждаме С, Н ....

На мен ми се струва, че на места, където може да съществува една материя, е нормално да виждаме неща, изградени именно от тази материя, а не от такава, която не може да съществува там.
Въпросът обаче е е във функционалната организация на материята, щом говорим за система. А не в нейните "тухлички", т.е. - не е само в структурата й.

И тук стигаме до друг фундаментален въпрос  Laughing
Защо човек създава ("изкуствено") "мислещи" материали и системи (компютри и всякакви други машини) по същия начин, по който той самият "естествено" е възникнал или по който "естествено" е устроен и "естествено" функционира. Но ги създава изкуствено преди да научи своето "естествено" собствено устройство. Т.е. човекът измисля свои подобия, функциониращи аналогично на собствения му организъм/мисъл преди да знае как става това у него самия. Т.е. и човекът ("самовъзникнал според теб), и "роботите", създавани от човека, изглеждат като създадени от един и същ интелект (по съотносима логика).

Имаш ли отговор защо това е така?

Аз имам два. И единият е, че човекът наистина може да е създаден "по образ и подобие".
Т.е. човекът и неговите собствени творения, най-абстрактно погледнато, са създадени от един и същ създател, който в единият случай е създал човек, а във втория случай създава чрез човека.

Последна редакция: сб, 22 авг 2009, 10:18 от Холограма

# 237
  • Linz
Гледате ли Би Ти Ви?

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 13:20 от Рени

# 238

За драмите на някаква Мари?

# 239
  • Linz
За драмите на някаква Мари?
Не Laughing Свърши преди малко- научно-популярен филм на НатГео.
Споменаха познати "хипотенузи", ама трябвало извънземните да дойдат и сами да си кажат Laughing А те май не са се засилили да ни просветят Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт