Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза! - IV

• 39 602
  • 831
  •   1
Отговори
# 210
 Laughing Ти май не ме разбра.
Представи си, че държиш в ръце линийка. Какъв е най-малкият размер, който можеш да си представиш и да отбележиш върху нея?

# 211

Grinning Да, ние имаме нужда от определени размерности - както за време, така и за пространство. Съзнанието ни има нужда да разграничава и определя. Дори да се докаже, че нещо е безгранично. Времето и пространството, с които борави нашето съзнание са точно определени. Може да сте писали вече за хоризонталното и вертикалното време - първото - според нашите възприятия, според границите на съзнанието ни, а другото - космичното, вселенското време.

А дали съзнанието ни не е способно на по-големи подвизи?

# 212
какво знаете за rfid и бихте ли си го сложили на вас или на детето ви ?

моя отговор е НЕ това напълно ми разбива правата на обикновен човек. да знаят кога къде и какво съм правил и какви сами целите с една дума няма да имам собствени тайни и ще бъде контролиран от хората създал чип-а.

# 213
  • Galaxy 13197853088

моя отговор е НЕ това напълно ми разбива правата на обикновен човек. да знаят кога къде и какво съм правил и какви сами целите с една дума няма да имам собствени тайни и ще бъде контролиран от хората създал чип-а.

RFID е само номерче, нищо по-различно от система за разпознаване на лицето например. мога да изброя много причини за и много против това. но генералния въпрос е - до къде трябва да се контролира личното пространство."  ...

# 214

RFID е само номерче, нищо по-различно от система за разпознаване на лицето например. мога да изброя много причини за и много против това. но генералния въпрос е - до къде трябва да се контролира личното пространство."  ...

до някъде си прав, но съм напълно ПРОТИВ такова нещо. никой и по какъв начин човек не трябва да има такъв контрол над друг човек. разбирам да е гривна ако пътуваш някъде и да я сложи за сигурност но, постоянно да  е при теб и то директно в тялото НЕ и все пак и за гривна не съм много съгласен.

# 215
  • Galaxy 13197853088
с това не могат да те контролират ...

# 216
с това не могат да те контролират ...

Естествено, че могат.
Да те лишат от достъп, на който имаш право, също е вид контрол.
Колкото си по-чипосан, толкова по-лесно можеш да бъдеш лишаван от права.

Това е все едно да кажеш, че не могат да те контролират, ако те задължат достъпът до собствените ти пари да става само и единствено чрез банкомат и карта, като в същото време това, дали самият банкомат работи или не с тази карта, зависи от друг.

# 217
  • Galaxy 13197853088
контрола в случая е илюзия. никой не може да гарантира идентичността по RFID ... системите за лицево разпознаване или пръстов отпечатък са по-кофти.

RFID-то толкова лесно се манипулира и заблуждава че няма как да бъде използвана за идентификация. по скоро за улеснение при различни не критични ситуации, например в болница ...

и все пак ми е интересно да развиете един черен сценарий на основа ерефайди-то ...

# 218
контрола в случая е илюзия. никой не може да гарантира идентичността по RFID ... системите за лицево разпознаване или пръстов отпечатък са по-кофти.

RFID-то толкова лесно се манипулира и заблуждава че няма как да бъде използвана за идентификация. по скоро за улеснение при различни не критични ситуации, например в болница ...

и все пак ми е интересно да развиете един черен сценарий на основа ерефайди-то ...

сега така говориш, но като ти го сложат не се притеснявай няма го махнеш лесно спокоино и тогава друга приказва ще приказваш.

аз просто написах това ще да видя какво мислите за него. не критикуват никой. просто след някоя година тия ще искат да си ги слагаме и ми е интересно какво ще направат как ще ни задължат и кои иска и кои не.

# 219
  • София
хм, не бих си имплантирала чип - rfid или каквото и да било - не толкова поради параноичен страх, че някой ще ме контролира / следи чрез него, а просто понеже не намирам причина да го направя. По същия начин не бих си направила и пиърсинг - пробиване на уши, нос, пъп - не понеже ме е страх, а защото нямам причина да го направя. И в повечето случаи не си задавам въпроса "защо не", а "защо да", когато става дума за действие... от какъвто и да било характер.

# 220
против

извинявам се че не давам обяснение
ще следя темата

# 221
Какво представлява този чип? Някой може ли да даде повече информация за него?

# 222
  • Galaxy 13197853088
в ощи линии http://www.rfid.bg/

# 223

Аз го гледах този сайт вчера, но така и не ми стана ясно защо Dхаос твърди, че ще трябва да го носим "директно в тялото" си. Може да е майтап, де.

Обаче в Токио хич не се шегуват:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=197921

# 224

О.
Направо подскочих от заглавието Laughing
Все пак холограмата си е една илюзия.

ПП Иначе точно така много отдавна си представям бъдещата телевизия, скайп видео телефона и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт