Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Какво представлява закат и как се различава от садака?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е анкетата, обсъждана в публикациите?
-
Какви са основните различия между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма по отношение на лидерството след смъртта на пророк Мохамед?
Основната разлика между сунитите и шиитските мюсюлмани в исляма се корени във възгледите им относно лидерството след смъртта на пророк Мохамед. Сунитите вярват, че лидерът трябва да бъде избран въз основа на заслугите му, като първият халиф е Абу Бакр. За разлика от тях шиитските мюсюлмани вярват, че лидерът трябва да бъде от рода на Мохамед и че първият халиф трябва да бъде Али, зет и брат на пророка. Освен това шиитските мюсюлмани почитат 12-те имам като безгрешни светци и вярват в тяхното духовно ръководство. Тези различия са довели до исторически конфликти и политически разделения в мюсюлманския свят.
-
Какво представлява закат и как се различава от садака?
-
Какво е значението на „садака“ в исляма?
-
Какво е значението и какво представлява „иман“ в ислямската вяра?

-ми мисля ,че съвсем не е ...може би,освен протест междувременно трябва да се събират и пари-няма ли някакви сметки,по които могат да се внасят суми-предполагам,че ако има по-голяма чуваемост хората ще откликнат-

,това ми се струва престъпление-докато някой се възхищава от неповторимото изживяване ,нощувайки за 35000дол.-други издъхват от нужда на лекарства,или някакви съвсем минимални нужди-ето примерно тази нощувка може да даде шанс на няколко бг семейства да имат бебе-какво му е на този милионер дето с лека ръка ги харчи,че не проумява
-без да се товаря с някакви допълнителни емоции-просто правя констатация,светът вече е стигнал на ръба и скоро ще бъдем свидетели на неговото преобръщане
-каквото има да да става,ще става-кой каквото може да направи ,

всичко друго олеква. 

-дано другия път е по-леко 
.Но никъде не е доказано ,Че с ин витро или икси рискът се удвоява .ИнъЧе оплождането няма ниЩо обЩо с протиЧането на бременноста ,риск винаги има и при нормалното и при изкуственото .Никой в момента не може да ти гарантира на 100,Че Ще родиш живо и здраво дете .Никъде не е доказано съЩо ,Че децата от ин витро или икси се раждат преждевременно .Тук в Белгия процентът на успеваемост е 35 % .Вярно е ,Че децата родени преждевременно се нуждаят от специфиЧни грижи в наЧалото ,но си и зависи от самото дете .Някои много бързо настигат връстниците .То и родените на термин деца трябва да се следят и ако има проблем ги праЩат при съответния специалист .Моята дъЩеря е даже преносена с 1 ден и не е лежала в кувьоз и си напълно здраво дете (слава богу )и не само тя и други примери мога да дам ,но няма да изпдаме в подробности ...ДА съгласна съм с тебе ,Че в Бг връЩат прекалено много ембриона и се заЧеват понякога два или три ембриона и след това се извършват редукции ,но това съЩо трябва да се преразгледа от минестерството на здравеопазването и да се издаде стриктен закон за връЩането .Например тук по закон за моите години е позволено само 1 -2 максимум ембриона и на мене ми върнаха 1 .А това ,Че в България има много дупки за запълване е ясно ,но нека да дадем шанс на ония жени ,които искат да раждат и да отглеждат децата си ,а не на ония, които ги захвърлят .А и не всиЧки от тези 270 000 се нуждаят специално от ин витро (просто това е груба бройка на хора с репродуктивни проблеми).Някои може да минат само с леки стимулации ,инсеминации ,изследвания ,леЧение и тн .
Та да започвам..