97 арабски принца омаяни от български принцеси

• 41 142
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Жасминче,аз ти отговорих-и пак ще го повторя-дори и най-всшия Аятоллах,да ми каже,че шиизмът е по-добрата страна на Ислямската религия,аз пак ще остана пас-понеже са мо Всевишния знае със сигурност отговора на този въпрос-е,Аятолахът-със сигурност ще ми отговори-да върлвя да си блъскам главата сама,докато накраЯ ОСЪЗНАЯ,ЧЕ НАЙ-ДОБРАТА РЕЛИГИЯ Е ТАЗИ,КОЯТО не нарушава Божите закони Peace

# 91
Добър ден на всички  bouquet

Monsoon rain
Ти много мислиш , обаче въпросът не го зададох на тебе нали?

Ако държиш само този , на който си задала въпроса да мисли по него, има опция лични съобщения. Надявам се, че бях полезна.

Да така е полезна си, обаче изрично се обърнах към DUA
А не казах примерно "Може ли някой да ми каже...."

# 92
Жасминче,аз ти отговорих-и пак ще го повторя-дори и най-всшия Аятоллах,да ми каже,че шиизмът е по-добрата страна на Ислямската религия,аз пак ще остана пас-понеже са мо Всевишния знае със сигурност отговора на този въпрос-е,Аятолахът-със сигурност ще ми отговори-да върлвя да си блъскам главата сама,докато накраЯ ОСЪЗНАЯ,ЧЕ НАЙ-ДОБРАТА РЕЛИГИЯ Е ТАЗИ,КОЯТО не нарушава Божите закони Peace
Аз пък ще ти дам един друг отговор подобен на твоя, макар че нямах това предвид,
когато те попитах,исках нещо да науча за историята, без да се потрудя майИ както писа Monsoon rain
защо не съм те попитала на лични ако е толкова лично, ами информацията която дадеш щеше да е интересна за всички не  само за мен
Но както и да е.
Та това е хадит В който гласи
"Че когато настъпи съдният ден ще има 70 разклонения  на исляма
Всичките ще идат в ада освен едо. А то е разклонението което върви по стъпките на Расуль Салалаху Алейхи Уа Сальам(Тоест прави всичко като него)"

# 93
  • по пътеката
ей, по4на да ми става интересно покрай жасминка, я продължете това разискване за сунити и шиите, дайте малко кратко обяснение на разделението и ка е допуснато неединството в една толкова монолитна религия, не се ли е правило нещо за обединение, диспут на големите глави за да се  докаже липсата на основание и тн? нещо като църковните събори? ето последната мисъл е доста  интересна, кои са 70 те4ения, колко са сега в исляма?

# 94
Ясмин, въпросът ти по начина по който беше формулиран си беше потенциална бомба със закъснител. Всеки що годе информиран човек на планетата знае за проблемите между шиити и сунити, и ето появява се някой живял 20 години в арабска страна и пита 'Кой е по-добрият'? Ако Дуа беше малко по-неблагуразумна в отговора си тук можеше да избухне мини-война.

Съвсем друго е да питаш как възникват теченията, съвсем друго 'Кой е по-добрият', затова и ДТТИ ти каза, че е некоректен.

Според хадиса, ислямът ще се раздели на 73 течения. В рая ще попадне само това, което следва Корана и Сунната. Няма ислямски учен, който да може отговори на този въпрос, всяко течение смята че то е право...то няма логика да следваш дадено течение, а да смяташ, че някое друго е на правия път....

# 95
П.С. Въпросче за аятоласите, какво точно представляват, какви им са функциите? При сунитите няма аятоласи, това нещо като имам ли е или по-различно?

# 96
  • София
Монсун,
И аз подобно на Дуа, заради облеклото на водача на камилите, се ориентирах към Сахара.Т.е изборът го сведохме до 10-ина държави от Северна Африка -  като Мавритания, Мароко, Алжир, Тунис, Либия,Египет,Судан,Чад,Нигер или Мали.
Оттук насетне потърсих жокери в написаното от теб.Дълго се движим из пустинята, после  за кратко спираме, след което отново се движим с камилите през пясъчни дюни...Финалната цел, т.е лагерът, също е в пустинята.Следователно, по-голяма част от територията на въпросната държава е пустинна.Идва ред на междинната ни спирка, определена като място, от което единствено можем да си набавим вода.Това ме навежда на мисълта за държава, бедна на водни ресурси, например нямаща излаз на море.Явно, че водата идва някак в средата, което пък ще рече, че най-вероятно става дума за река.А и снимката го потвърждава.И тук примерно се досещам за река Нигер.На горните характеристики като че ли най-много отговарят именно Чад,Нигер и Мали.Но пък Чад е доста разнообразен като терен - пустиня, савана, степ,та дори и планински масиви май..Значи остава изборът между Нигер и Мали.При едната пустинята възлиза на около 65%, а при другата около 80% от цялата територия.Близко ли съм или много далеч от истината,а? Thinking

# 97
Ти или не разбра намека ми или се правиш че не разбираш.
Казах че меме не ме интересува кой в какво вярва.
И за каква война става дума- ами ти от каде знаеш
пък може и аз да съм Шия,някаде да съм споменавала че съм сунна.
И изрично не споменах за точната религия в хадиса,
за да няма обидени, а ти зе да се правиш на много знаеща,
Пък и кой мюсулманин ми кажи не ходи по стъпките на Мохамед Салалаху Алеухи Уа Салям
И кой знае кога е съдният ден?
И кой ли пък знае в момента колко клона са религиите?
А ти си  седнала за бомби да ми говориш.
Айде стига толкова май,за религия повече да не говорим.
Поне аз повече нищо няма да кажа- затварям си устата обещавам
И ако съм била груба извини ме .

# 98
Ти или не разбра намека ми или се правиш че не разбираш.

Този път те разбрах напълно. Благодаря ти.

# 99
Саратед, при други обстоятелства бих била много щастлива да продължа този разговор с теб. Ти си един изключително начетен човек. Отговорът е Мали, реката е Нигер да, но 'пищовчето' не си го забелязала, но достигаш до верния отговор по по-различен път....

Ще ви кажа друг път за пищовчето, нямам сега настроение. За втори път ми се случва да ставам жертва на нечия с нищо непредизвикана грубост....малко ще си почина и пак ще се включа. Чао.

# 100
  • София
Монсун, с цел да те разведря, ще ти кажа, че след последния ти пост бая се поозорих, но накрая открих така нареченото пищовче.Как може да съм толкова загубена и да не са досетя, че в играта има нещо леко майтапчийско.Снимката с реката,единстваената с конкретно изображение на град, ако й дадеш Properties, излиза оригиналния й адрес и наименование.Тоест не само, че държавата е Мали, но градът е Мопти, а обектът е тамошната джамия.Голяма съм била заспа! ooooh!Нищо де, малко умствена гимнастика не е излишна... Party
Арабски Ясмин,нужен ли е този остър тон?!  newsm78Никъде и никой не твърди, че ти си сунна.Нито пък обратното.Това си го знаеш ти.Но форумът е общ и в тази връзка, ако Дуа недай си Боже си беше позволила да харектеризира с по-голямо пристрастие някое от двете основни направления в Исляма/поздравления затова, че не го направи/, привържениците на  другото щяха мигом да наскачат..Защото в този форум със сигурност има и мами сунити.Така че едва ли под война Монсун имаше предвид евентуалния спор на лична основа между теб и Дуа, а по-скоро разпри на едно по-общо ниво, каквото е темата и съответно всички участници в нея.. Peace

# 101
Девойки хубави, в този форум има мами от всякакви религии. Истина е, че и аз незнам кой знае колко за шиитите и сунитите, както и за другите течения в исляма
ДУА ако намериш подходяща форма разкажи информативно и с прости приказчици нещо повече.
Мен обаче ми е интересно друго, коя е първата религия въобще. Тоест какво се знае за религиите по времето на древните цивилизации, тези преди египетската... може би шумерската или друга по-древна...
Друго:
Османско Жасминче как са децата, я остави религията и разкажи нещо от бита на обикновените хора в Оман. Например вие отделно ли живеете или със семейството на мъжа ти? Те кое поколение оманци са и въобще от кога съществува Оман и какво е било преди, британска колония ли като Кувейт или нещо друго?
Разкажи някоя интересна история от фамилната книга на свекърва ти или на свекър ти, сигурно има такива, както и тук, както и навсякъде...
Ако някой има новини от Абра или Цецито да ни споделва тука Simple Smile
Дина къде си изгуби? Всичко ли е наред с Дани. Тук имаше една мама пътничка за Бахрейн и тя сигурно е в еуфория по пътуването Simple Smile
Сани чудесна новина за езиковите уроци. Дори и да не станеш перфектна все нещо ще научиш. И аз имах навремето един тунизиец за учител, бях се научила да чета ама сега сигурно бая неща съм забравила....
Толкова мами не са се включвали вече... сигурно няма нищо интересно край тях Sad

DELTA_DELTA, kocinka   smile3523

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 20:46 от Nadia Jasem

# 102
Човек е хубаво да размишлява върху избора,който е направил в живота си,но никога не може да бъде сигурен дали той-е най-добрия Peace-ясно е,че тъй като приех шиизма съм се задълбочила да изучавам повече това течение и то в  никакъв случай не нарушава основните догми отредени ни от Всевишния-всички знаем,че разликите са минимални Peace
Във всяко от двете течения има плюсове и минуси в разликите-но наистина те са незначителни
и който ги търси за конфронтация,влиза в противоречие с Бог Peace
ето примерно при шиитите има разрешение петкратната молитва да се извършва с три ритуални измивания-тоест да се събират обедна и следобедна на едно,вечерната и нощната също-тоест да се правят непоследствено една след друга-сутришната се прави самостоятелно и навреме-това е направено с оглед удобство ,за който няма възможност навсякъде и по всяко време да се моли-Но според мен ,а и повечето шиити-изчакването на точното време за молитва  е по-доброто...ето това е една от примерните разлики-има си своите минуси и плюсове Peace

# 103
Относно двете основни течения, мисля, че трябва да стоим над тези неща, по-добре да сме единни отколкото всяка сама да си носи кръста така да се каже, който уви тези дни не винаги е лек.

Делта Делта,
wavey

Тед, бива те разгадаваш гатанки.  bouquet

Дуа
, стана ми смешно с това обез...на ресторанта. Но..ти си си девиантка. Joy

Петя, разгледах го сайта, и аз така си мислех, че е сложно да се прави такава храна, ама пък да има толкова малко възможности не е ли трудно за вас? За мляното месо, ние затова не купуваме ни от Била, ни от Кауфанд, че те едно до друго си стоят. Mr. Green

Сани, успех с ученето!!  bouquet

Лили, там ще раждам Tired, но при лекаря, за който след тази случка получих косвено потвърждение, че обръща внимание. Е, аз ще си платя, така поне мисля засега. Tired

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 21:19 от amal

# 104
Монсун, с цел да те разведря, ще ти кажа, че след последния ти пост бая се поозорих, но накрая открих така нареченото пищовче.Как може да съм толкова загубена и да не са досетя, че в играта има нещо леко майтапчийско.Снимката с реката,единстваената с конкретно изображение на град, ако й дадеш Properties, излиза оригиналния й адрес и наименование.Тоест не само, че държавата е Мали, но градът е Мопти, а обектът е тамошната джамия.Голяма съм била заспа! ooooh!Нищо де, малко умствена гимнастика не е излишна... Party
Арабски Ясмин,нужен ли е този остър тон?!  newsm78Никъде и никой не твърди, че ти си сунна.Нито пък обратното.Това си го знаеш ти.Но форумът е общ и в тази връзка, ако Дуа недай си Боже си беше позволила да харектеризира с по-голямо пристрастие някое от двете основни направления в Исляма/поздравления затова, че не го направи/, привържениците на  другото щяха мигом да наскачат..Защото в този форум със сигурност има и мами сунити.Така че едва ли под война Монсун имаше предвид евентуалния спор на лична основа между теб и Дуа, а по-скоро разпри на едно по-общо ниво, каквото е темата и съответно всички участници в нея.. Peace
Мисля че за острият тон се извиних нали така?
А колкото до DUA
Никога намаше да го направи ,и не само тя всяка друга на нейното място не би го направила.
Ти например би ли го казала че дадена религия в Исляма е по добра?

Общи условия

Активация на акаунт