Коледни еленчета летете, на АВГУСТинчето

• 16 701
  • 306
  •   1
Отговори
# 15
добро утро  bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛЧЕВА, МАЛКАТА Й ЩЕРКА И BLACKEYED,  И ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МИХАЕЛА НА МАМА ГАЛКА, БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Ел-темата е страхотна   bouquet

и аз търся хомеопатично или каквото и да е лекарство, гел и т.н. за облекчаване сърбежа на венците и болката от зъбките-приемам идеи, моля включвайте се.
Онзи Дентокинд за който говорехте тук скоро какво представлява и има ли ефект? хопеопатия ли е или? а на хапчета или гел?
Благодаря за всички отговори.

аз съм Tired, малкия освен че заспива с рев, започна и да се буди така, веча трета сутрин мрънка от 6.30 и не мога да разбера какво иска/ял е 2 пъти!в 4 и 6/ ама нали сега е в кофти период. вече очаквам всичко-да започне да се буди нощем през 2 часа например и да реве с пълно гърло Crazy-нещо, което още не ни се е случвало..

имам една питанка към по-опитните мами.
за нова година искаме с приятели да ходим на нашата вила, която се намира на Мечка-точно преди Самоков по същия път.
та понеже това си е все пак много близо до планината там по принцип си е студено. почти принудена съм да водя малкия с нас, но ме притеснява студът, все пак къщата се отоплява с камина и в стаите печки, обаче не съм сигурна ще успеем ли да отоплим добре..вярно, че ако е много студено около датата на тръгване просто аз няма да отида и така, но ако е като сега а речем, там да е с 5 градуса по-студено,чудя се опасно ли е? какво бихте направили в моята ситуация?
колко градуса може да буде в помещението най-малко-примерно 19-20 добре ли е? аз ще го навличам ест но все пак ми е притеснено, а ако го изкарвам навън да диша има ли опасност от студения въздух който ще диша..ох не знам какво да правя, бабите не са много навити-едната ще прави парти, а другата бяга по тъча с думите:не знам дали ще се оправя толкова дни-4-5..
дайде ми акъл моля

# 16
Хелоу,дами!

Буби,Дентокинд е на хапчета - малки,които се топят в устата на бебето!Може и с водичка да се разтварят.Аз лично съм ги давала направо в устата.А по отношение на ходенето на вила- аз лично не тръгвам с малко бебе в планината.Първо се притеснявам от смяната на климата и от самата обстановка - те са много чувствителни на това.Второ - трябва един куп неща да товаря - кошщара,памперси,дрехи.Ами ако не е отоплено както се предполага.Или ако спре ток.Ох,така мисля аз.Нека по-смели мами си кажат мнението.Аз съм смела ,ама по такива екстремни неща не си падам.

Честит Рожден ден ,Малчева !Желая ти много щастие - усмивки,усмивки,усмивки...
Баба свекърва днес има рожден ден - довечера сме на ядене и пиене!

А Миши е на линия днес - напълни ми отделението за прах и омекотител на пералнята със солети,кога успява толкова бързо това дете ?!След това духаше огъня на газовия котлон - вдига се на пръсти и фу-фуф-фу...смях

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 11:03 от mi6imadi

# 17
Добър ден и от мен!
Първо-Елле, благодаря за страхотната ни нова тема Hug
Малчева-честит рожден ден на теб и на дъщеря ти!Желая ви много здраве, за останалото, както си писала, ще се погрижиш Heart Eyes
Честит рожден ден и на Blackeyed!
Честити месечинки на празнуващите бебчовци днес!
Брей, много поводи за поздрави днес, newsm78, въобще-днешния ден е малък празник в темата ни Crazy
Аз сега се наслаждавам на спокойствие-Мари спи, пия си кафето и гледам ТВ.
Изпратих вчера нашите и след малко трябва да яхвам прахосмукачката и други подобни newsm75 1ironing wash hang
Мари, да чукам на дърво, понесе добре и втория прием на Тетраксим-а; сутринта беше пак тотално оакана ooooh!; да ви питам-вашите бебоци продължават ли да се дерат по лицето? Аз буквално не сварвам да й режа ноктите, растат адски бързо и винаги ме изпреварва да се надере хубаво, преди да ги изрежа #Crazy; нали е бесотия, като реве и двете ръце са на лицето и дере ли дере....сигурно ако имаше коса, щеше нея да скубе, ама нали си няма миличката, та лицето го отнася Laughing
Буби-по принцип 20 градуса е нормална температура, но той на такава ли е свикнал? Предполагам, че у вас все пак е по-топло, а според мен по-големия проблем е да се поддържа постоянна тази температура там; определено по-опасно е да варира...Толкова ли пък няма някоя от бабите да ви отмени за 5 дни, и вие сте хора и имате нужда от глътка въздух Rolling Eyes

# 18
 malkabubi,аз не бих тръгнала за 4-5 дни без бебенцето си , но това си е мое мнение. Колкото до студа , аз  мисля че зависи от това на каква температура гледаш беб ,с колко дрехи го обличаш и дали излиза в по мразовитите дни навън,с една дума дали го закаляваш или не.Но дори да не е подготвен до Нова година има доста време и може леко да го подготвиш.
Ние винаги Нова година я посрещаме на планина,но тази година сме си тук не заради беб,а защото ще се събираме в  новото ни жилище иначе със сигурност щяхме да ходим.
Бланш и Васко се дере ,само да пропусна да ги изрежа и се разкрасява веднага. Mr. Green

# 19
Честити месечинки на МИхаела на мама Галка, Габриела на Цветелинка, Александра на Хавга, Габриела на Викибг и Димана на Буба85!

Малчева, Честит двоен празник!

Blackeyed, Честит рожден ден и на теб!

Elle, поздравления за темата!

Malkabubi, много зависи какви са точно условията на вилата. Те не са толкова малки вече. Друго, за което се сещам е какъв е пътят до вилата и има ли кой да почисти, ако навали много сняг?

Бланш, не сте само вие. Алекс в момента е одран и по двете бузи.

Тази сутрин отново се събудихме със сняг. И в момента продължава да вали. Добре, че вчера успях да си купя ново яке да не мръзна. Старото му пръснах ципа.  Embarassed Embarassed Embarassed Обличах го няколко дни и едва го закопчавах на бюста и в един момент не издържа. Ама се надявам за следващата зима да си купя по-малък размер.

Алекс продължава да прави някакви нощни маратони и вече съм на предела на силите си. Снощи си легнах в 21 часа. Едва дочаках да сложа Марина да спи и веднага си легнах. Имам крещяща нужда от сън, но кога ли ще го бъде...

Ето го спа 15 мин и пак се размрънка...

# 20
Поздравления за чудната тема и поздрави на всички празнуващи  bouquet

# 21
благодаря ви за отговорите  bouquet

и на мен не ми се пътува без него затова бях решила така. сега се заучдих наистина, вилата има добри условия но като за вила, и там си става студено ама наистина, лятото се спи с родопски одеяла вечер..за съжаление Борис не е много кален понеже майка му все се притеснява да не му е студено Rolling Eyes вкъщи сме на локално парно и си е доста топло, по много мразовитите дни си признавам не сме излизали-хем не искам да съм такава майка хем го правя newsm78 ще почна да намалявам радиаторите..аз например изобщо не съм зиморничева, винаги ходя гола, както казва майка ми, и дълги години се къпех почти ежедневно със студена вода..
иначе вилата се намира на главния път за самоков/боровец, 60 км не е далече затова и се бях навила, ама сега се разубеждавам. тропмах с крак на майка ми, че и аз съм хора и ще се редуват със свеки по 2 дни да го гледат.. Rolling Eyes много ще ми липсва малкия сладък терорист, но може би ще ми се отрази добре малко да си почина..

# 22
  • SZ
Честит Рожден Ден Малчева ,честито и на  дъщеричката ти!

Честит Рожден Ден Black Eyed!

Честити месечинки на всички празнуващи днес!

На всички желая много здраве,щастие и късмет!

Elle, поздравления за темата!Страхотна е!БРАВО!!!

Malkabubi,само едно нещо да вметна по твоя въпрос:ако ви навали сняг и не успеете да се върнете навреме,спре ток,свършат дървата...Незнам,това е най-лошият вариянт,разбира се,но трябва всичко да се предвиди.Постави се в такава ситуация и реши.
Ох,май ще те откажем накрая,извинявай!

Миши,да ти е жива и здрава Магария!Момичета всички това ни чака след година и нещо,стягайте се!

Момичета искам да ви препоръчам един сайт,има много полезни неща:http://papa-bebe.com/index.htm

# 23
Здравейте!  Hug
Наистина днес има много поводи за празнуване!  Party
Честитя и аз рождения ден на Цвети, Малчева и Блек Айд!   Gift newsm67 Желая ви предимно здраве, много късмет и много положителни емоции!  Heart Eyes
Честити месечковци на розовия отбор и спец. целувки на Мишето на мама Галка!
Не пропускам и Попи айде мила след няколко години пак  EFP
Миши не пропускай и ден без да пишеш за това дете! Направо е страхотна! Обожавам и магариите! А аз си мислех че съм единствената, която изпра кисела краставица с прането, че даже и омекотител й сложих  hahaha
Бланш и аз в момента като теб разтоварвам, ама да видим до кога ще ми трае рахатлъка!  blahblah А относно чистенето, аз вчера я свърших тая работа, че днес идва свеки  newsm20 И ние се дерем и много ме е яд като кажат бабите му:" Ама ти не му ли режеш ноктите?"  #Cussing out  #2gunfire Режа ги през 2 дни, ама те растат с часове  newsm78
Бубче  взела си най-йезуитското решение  Peace Бабите да се оправят с беб, а ти отивай да починеш - да не се правят на интересни - няма кой друг да им гледа внуците  hahaha
Ел  smile3501 много е яка темата!   bouquet
А в мойта не надничайте, че още не е готова -  newsm78 кога ли ще я оправя? Добре поне, че има къде да пишете
Айде лек ден, че много стана..... wavey

# 24
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Не съм писала от дълго време, но тези дни успях да прочета почти всичко. Милена имаше рожден ден, покрай него имаше доста приготовления, после Никола имен ден, аз ходих малко по доктори и така.
Рожденния ден на Милена беше страхотен. Някой беше поръчал да споделя след като мине. Беше в един клуб до Окръжна Болница : "Мечо Пух и приятели". Изкарахме невероятно. Никой от гостите не беше ходил там и всички сме очаровани: и деца, и родители. Персонала беше много мил, изобщо супер (много съм горда с избора си). Достатъчно ми беше да гледам физиономията на Милена, не знаеше на кой свят е милата от емоция - за първи път й правим РД в клуб и то на Мечо Пух  Wink.
Ето тук може да разгледате снимки да видите как изглежда клуба:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=314994

Обсъждали сте въпроса за гледане на ТВ - и Никола обича да гледа и от време на време го прави, слагам го максимално далеч от телевизора и си върша нещо през това време. Не го оставям обаче дълго време да гледа.
На последната консултация педиатърката ни каза че може да даваме сок, но мисля да изчакам да минат празниците, да стане на 4 месеца.
Иначе на 3 месеца беше 7700, 61 см., така че и ние се присъединяваме към отбора на здравите мъже Laughing.Не се обръща все още наникъде, не обичамного и по корем да стои, слагам го да свиква, но определено не му е любимо. Любимо му е да си лапа юмручетата - в резултат ръкавите му са постоянно мокри Simple Smile. Иначе добре понесе и втория Пентаксим, абе не мога да се оплача. Все още е доста кротък и добричък, да чукам на дърво.

След малко ще излизаме на разходка, да се възползваме от слънчевия ден!

Весел ден на всички!!!

# 25
Момичета,здравейте и от мен!Известно време компа беше на ремонт,а от 2/3 дни се опитвам да ви изчета , че да вляза в час и все не успявам.Е най-после сварих да напиша нещо.
Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ - НЕКА СА НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВИ , А ПОСЛЕ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!
ЧЕСТИТО И НА МАЛКИТЕ МЕСЕЧИНКОВЦИ - ДА СЛУШКАТ ПОВЕЧЕ И ДА РАСТАТ С УСМИВКИ!  bouquet
Видях анкетата в предишната темичка - ние сме на АМ + водичка (ама само от време на време), та по този повод искам да попитам бебчетата,които хапват АМ по колко пъти на ден се хранят и какво количество изяждат на едно хранене?
А.... искам и да питам тези , които вече папкат пюренца с какво започнахте?По принцип обмислям като навърши 4 месеца да я захраня (дано устискаме да сме здрави,разбира се ).
Поздравления на Elle за темичката - страхотна е!!! newsm51

И шестица за труда , които си е направила да сложи снимчиците на бебоците отпред - МНОГО Е ЯКО!!

# 26
Здравейте момичета, радвам се, че ви е харесала темата. М/у другото не е цялата, не знам защо не иска да излиза цялата, изтрих каквото можах, явно е много голяма. Направих и класация "Бебешки рекорди Август 2008", но беше най-долу и не е излязло. Абе ще му хвана цаката и ще го оправя  Twisted Evil.

Честити месечинки на МИхаела на мама Галка, Габриела на Цветелинка, Александра на Хавга, Габриела на Викибг и Димана на Буба85!

Малчева, Честит рожден ден на теб и Цвети! Да сте живи и здрави и мъжете в къщи да ви слушат много!

Честит рожден ден на Blackeyed! Много здраве и щастие желая и на теб мила
!

# 27
Елле,поздравления и от мен .Темата е много хубава ,особенно със снимките на бебетата и това за рекордите е супер - идея!

# 28
Честит Рожден Ден Малчева !

Честит Рожден Ден Black Eyed!

Black Eyed как разбра ,че са зъбките,защото и аз се чудя дали това  не е проблема при Дара,въпреки че нищо не виждам в устата и?
и тя много се дере по лицето,а дере и мен докато я храня,наистина тези нокти растат с часове  Shocked
Буби на моя приятелка мъжа е от Самоков и те всеки уикенд пътуват дотам с малкото си бебче(вече на 6м),ако имате добри улсовия на вилата,според мен не е проблем да идете с детето и ние се чудим дали да не идем с Дара нас Боровец
2 бързи въпросчета:
1.Гладите ли още дрешките на малките и всички ли или само бельото?
2.Сменихте ли досега биберони на шишета,залъгалки?

# 29
2 бързи въпросчета:
1.Гладите ли още дрешките на малките и всички ли или само бельото?
2.Сменихте ли досега биберони на шишета,залъгалки?

1. Аз продължавам да ги гладя и от вътрешната, и от външната страна, нали и нашите дрехи гладя след пране; по-нататък смятам да спра да ги гладя от вътрешната страна
Но аз пък спрях да изварявам каквото и да било вече, помпата след цедене, както и залъгалките просто ги измивам старателно с гореща вода и препарат за миене на съдове; моята логика е да не свиква на прекалено стерилна среда-Александра, като проходи, та чак до към 3-4 г. слагаше каквото свари в устата отвън, случвало се е и стъкло да изваждам #Crazy

2. Не съм сменила нищо, мислех да й сменя залъгалките, но за мой ужас тя почти ги изключи от употреба за сметка на пръстите си Shocked
Буби-в крайна сметка ти си познаваш най-добре и условията на вилата, и детето, така, че сигурна съм, че и без наша помощ ще вземеш правилното решение Peace. Да, трудно е да се отделим от бебетата си, дори и за толкова кратко време, но аз лично бих се притеснявала да не я разболея там и от притеснения незнам каква Нова година ще посрещна, няма да успея да се отпусна; но това съм аз, така, че ...Може пък да ти е от полза да го оставиш на бабите-нали смяташ след Нова година да почваш работа, незнам дали всъщност те са алтернатива за гледане на Борис, но дори и да не са, поне ще почнеш да посвикваш някой друг да поема грижите за него през част от времето Grinning

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 16:06 от бланш

Общи условия

Активация на акаунт