Случи ми се нещо странно.. IV part

• 109 460
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
продължавайте,много е интересно Crazy

# 106
  • Linz
Така че тезата, че съществува "живот след смъртта" е подкрепена от повече "очевидци".
Обаче очевидци на какво? Това, че са изпаднали в състояние, близко до смъртта не е доказателство. Има данни, че в този момент се отделят някакви хормони, които предизвикват халюцинации. А за след пълна и окончателна смърт нямаме никаква обективна информация. Няма и да ги получим, поне докато сме "тук".
Аз не бих приела за чиста монета такъв разказ. Все пак повечето, изпаднали в кома нямат такива преживявания- те какво? За мен липсата на съзнание говори много повече... предполагам, че точно това е смъртта.

# 107
Passiflora, благодаря ти за обобщението. Както каза, живота след смъртта е доказан наистина от тези, които са го изживяли лично и ние имаме такъв познат, който беше в кома изключително дълго време, дори лекарите бяха изумени, когато той се събуди все пак. Нещата, които беше преживял в това състояние сами говорят и доказват какво се случва всъщност. Мога да ви разкажа, ако пожелаете. Накратко, докато е бил в кома е посетил едно място в света, което след това е пожелал да посети и приживе и всъщност го направи, като попадна точно на нас. Когато се озова там, знаеше всяко местенце, все едно наистина и друг път е бил там... Да не говорим, че ползата от посещението му на това място, му даде един нов старт в живота с нов начин на мислене и прочие. За мен лично, живот след смъртта има, това е мое мнение, базирайки се на много доказателства за това как веднага след момента на настъпилата смърт душата се отделя и поема своя ход. Но ние хората сме свикнали да вярваме единствено в нещата, които сме видели и докоснали с ръцете си и не приемаме на 100 % нещо за достоверно щом то стои зад една преграда, отвъд която малцина са имали възможността да надникнат. Не искам да споря с никого в този форум, заредена съм само с положителни емоции, въпреки, че един такъв спор всъщност е доста интересен и не взима някаква негативна страна. Всеки има право на лично мнение и да вярва вкаквото си пожелае. Просто ние хората сме различни - едни приемат едни неща за истина, докато други ги отхвърлят и точно в това се крие цялата хубост - все пак, ако всички бяхме на едно мнение, нямаше да е никак интересно и забавно.  Wink Това е засега от мен!  Hug  bouquet

това, че този човек е бил някъде си докато е бил в кома не доказва нищо за това, което става след смъртта. все пак той е бил жив...доказва само, че има различни нива на осъзнаване. обаче като се прекъсне нишката...от там какво, никой не знае.

# 108
  • Варна
Мда, за съжаление и аз не мисля, че може да има реални доказателства. Всичко е в сферата на догадките и предположенията. Все още никой не се е върнал оттам да разкаже.

# 109
  • София
    Сънувах починал мой братовчед,който ме помоли да купя подаръци за двете му сестри/едната беше починала/ и за неговия приятел-"Ники на Янко,който се удави".Това бяха думите му.Споделих със живата му сестра този сън и тя беше разпитвала и разбрала,че момче с това име,с баща Янко се е удавилопреди повече от 20г в съседно на тяхното село.Бях много впечатлена от това съвпадение.

# 110
В темата "Сънувате ли починали ваши близки" има много подобни разкази, които трудно можеш да приемеш за съвпадения или измислица на мозъка. Аз лично знам, че има живот след смърта, защото съм сънувала дядо ми, който е починал, да ми разказва неща за там. Не помня много от това, което сме си говорили, но помня, че сме говорили "Как е там". Знам, че всеки сън може да се каже, че е плод на въображението и че не може да се приеме като доказателство, но когато има съвпадения с реалността както съня на baba iaga започваме да се питаме дали наистина са само сънища.
Скоро гледах документален филм за преживяванията на прага на смъртта и това, което казаха беше точно това - едната странна е, че всички преживяват сходни неща -излизат от тялото си,виждат какво става около тях и знаят за какво са си говорили хората, виждат светлина, тунел и т.н и всичко това е доказателство, че човек не спира да същестува, въпреки, че тялото умира. Другата теза е, че това е халюцинация на мозъка, който в резултат на силнния стрес прозивежда подобни картини и преживявания. Поне според филма нито едната от тезите не доказана.

# 111
Записвам се да следя темата!

# 112
  • Linz
Аз лично знам, че има живот след смърта, защото съм сънувала дядо ми, който е починал, да ми разказва неща за там. Не помня много от това, което сме си говорили, но помня, че сме говорили "Как е там".
И аз сънувах починалия ми дядо, който ми разказваше за "там". Аз го разпитвах за всичко, което ме интересува и той отговори на всеки мой въпрос. Накрая ми каза, че не може да остане повече, прегърна ме и изчезна, а аз излязох от състоянието на полусън. Преживяването беше много истинско и емоционално, но колкото и да ми се иска друго, осъзнавам, че е само един сън. Не вярвам, че душата ми е излязла от тялото и се е срещнала с неговата.

П.п. Този сън има продължение- разказах го на баба ми и тя въпреки, че ми каза, че не вярва, че е реално преживяване, прояви голям интерес какво сме си говорили с дядо ми. След като и тя почина я сънувах- каза ми, че идва да ме види и това, което ми е разказал дядо ми в съня ми е истина... Но това са просто сънища като всички други, които сънуваме постоянно- плод на въображението.

# 113
РЕНИ, а как си обясняваш сънищата, в които близките на сънуващия му предават информация и факти, които той не знае преди това. Аз за тези сънища не мога да кажа, че са плод на въображението. Аз не знам дали сънуващият излиза от тялото си и как става точно предаването на информация - но допускам, че става по някакъв начин, защото се е случвало и то не веднъж... Аз не се съмнявам, че "там" съществува. Просто според мен живота няма да има смисъл ако всичко е само това, което е тук. Мислила съм си, че част от правилата на играта са ние да не знаем със сигурност дали "там" същестувава и за това мисля, че никога няма да се докаже 100% животът след смъртта.

# 114
  • Разпиляна във въображението
Баба почина преди седем години, няколо месеца преди да се запозная с настоящия ми съпруг. Много съжалявах, че не са се запознали. Една вечер обаче сънувах как баба идва и аз я запознавам с Филип. Очевидно се харесаха защото много време говориха. Същото се случи и когато родих двете си деца - отново я сънувах как идва и ги вижда. Много ми липсва Flowers Rose

# 115
  • Linz
РЕНИ, а как си обясняваш сънищата, в които близките на сънуващия му предават информация и факти, които той не знае преди това.
Първо се съмнявам, че това е истина. Аз много пъти съм разговаряла насън с починали хора, но никога не са ми споделяли информация, която мога да проверя и потвърдя. Защо?! Не познавам лично и други хора, които са ми споделяли нещо такова. А защо трябва да вярвам на нещо прочетено в литература, написана с комерсиална цел? Няма начин нещо, което не мога да проверя лично да промени моя мироглед... винаги подлагам всичко на съмнение и мисля, че така трябва, ако искаме да достигнем до истината.
Второ- дори да приемем, че предадената информация по време на сън е достоверна (нещо, което аз не вярвам... предполагам, че са много повече случаите, в които се оказва, че информацията и фактите са неверни... но понякога може да има и съвпадения), това не означава, че я е предал духът на починалия човек. Всяка поява на сън на починал човек ли означава, че духът му е дошъл? И всеки път ли, обясняваме всяко нещо, на което не можем да намерим логичен отговор с намесата на душите от "ония свят"?!

Просто според мен живота няма да има смисъл ако всичко е само това, което е тук.
А трябва ли да има смисъл? Да, би било хубаво, но според мен е доста съмнително.

# 116
РЕНИ, аз не вярвам на разказите от книгите, защото наистина може да са плод на комерсиална цел, но вярвам, на разказите тука във форума например, където целта е само да се сподели, а не да се докаже някакъв факт. Съгласна съм с това, че трябва да се съмняваме във всичко, аз самата въпреки, че казвам, че вярвам в живота след смъртта допускам, че и другата теза може да е достоверна.
И аз съм си мислила, че всъщност информацията, която сънуващия получава може да не е е от починалия човек, а "някой" или "нещо", което се представя в образа на починалия, за да може сънуващия да я приеме по - лесно. Също съм съгласна и с това, че ако някои сънища са наистина конкакти с някой от "там", то не всички сънища, в които някой сънува починал свой близък са такива. Част от сънищата наистина са резултат от тъгата и липсата, която изпитваме - например, когато ги сънуваме все едно са живи и са сред нас. Но сънища, в които знаем, че не са живи и ги сънуваме как ни разказват за "там", според мен има шанс да не са само наша измислица.

# 117
Моята кръстница е сънувала майка,която наскоро почина.Майка и казала,че живее в много хубава къщичка,подредена с много цветя.Харесвало и там.
Като ми разказа съня си,ми олекна и се чувствам спокойна за майка си.Дано наистина е така!

# 118
Вярвам, че има "живот" след смъртта. Вярвам и в прераждането. Това е някаква дълбока моя увереност. А някой може ли да даде НЕОСПОРИМО доказателство, че НЯМА нищо отвъд?

# 119
  • София
   Писала съм го и преди,но сега пак ще го разкажа. Бях ученичка в друг град,когато почина майка ми и няколко месеца след смъртта и я сънувам с пакет захар в ръце-гребе с шепи от захарта и яде.Питам я защо яде така тази захар,а тя ми каза:" Имахме гости и тази захар ни остана". След няколко дни се прибрах у дома и баща ми казва:"  Вуйна ти е сънувала няколко поредни нощи баба ти/майката на майка ми/ и тя искала да и занесе захар,че ще имат гости".Вуйна ми,по съвет на съседките занела 1 пакет захар и го разпиляла на гроба на баба.На другия ден починал дядо Григор-девер на баба ми.
   Баща ми не знаеше за моя сън.Останах много озадачена и до сега си мисля,че съвпаденията са прекалено много.

Общи условия

Активация на акаунт