Случи ми се нещо странно.. IV part

• 109 465
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
[всяко нещо, на което не можем да намерим логичен отговор с намесата на душите от "ония свят"?!

Просто според мен живота няма да има смисъл ако всичко е само това, което е тук.
А трябва ли да има смисъл? Да, би било хубаво, но според мен е доста съмнително.

Не разбирам много от физика, да не кажа, че бях най-лошата ученичка по физика в класа, но едно нещо съм запомнила - няма енергия, която да се губи. Тя се трансформира в нещо друго. Няма Бог, висш вселенски разум, архитект на Вселената или който и там да е създал всичко (и големия взрив е резултат от някакви физични закони), който да допусне такова разхищение на енергия. Безсмислено. Та, оставяйки настрани всичко, което ни казва интуицията и доказателствата за живот извън телата ни, вярвам, че има нещо там отвъд... Раждаме се и живеем с някаква цел и тя не е ограничена в рамките на годините, отредени ни на Земята.

# 121
  • Linz
Но сънища, в които знаем, че не са живи и ги сънуваме как ни разказват за "там", според мен има шанс да не са само наша измислица.
Добре де, моят дядо ми каза, че "там" прилича много на "тук"... някак си не мога да повярвам в това. А като гледам и другите сънища клонят към същото. Може би нашите представи са твърде ограничени и не можем да си представим друга реалност.

# 122
Рени, засичаме се с теб в различни теми и все спорим за едно и също. Предполагам, че и в другия форум (който е създаден от Deepinside) със същия ник си ти. Нито аз ще те убедя, че съществува нещо отвъд смъртта, нито ти ще ме убедиш в противното. Но винаги съм си задавала въпроса, след като не вярваш, защо толкоз убедително търсиш доказателства? На този етап няма да ги намериш. Защото това е вярата. Да вярваш в нещо без доказателства, ако има такива тогава това вече не е вяра.
Divana ти е дала най-голямото доказателство:
но едно нещо съм запомнила - няма енергия, която да се губи. Тя се трансформира в нещо друго. 
А какво е живота? От какво сме задвижвани? Ако няма енергия, няма живот. Какво означава дух?

Просто със съмненията блокираш мозъка си. Един път само се осланяй на чувствата си и усещанията си, без да си задаваш въпросът дали това е истина или не е. Има нещо много велико в нас: логика и интуиция. Ако не съществуваха тези неща нямаше как Коперник, Галилей, Бруно преди 4-5 века да знаят, че Земята е кръгла и се върти. "И все пак тя се върти" нали?

# 123
Но сънища, в които знаем, че не са живи и ги сънуваме как ни разказват за "там", според мен има шанс да не са само наша измислица.
Добре де, моят дядо ми каза, че "там" прилича много на "тук"... някак си не мога да повярвам в това. А като гледам и другите сънища клонят към същото. Може би нашите представи са твърде ограничени и не можем да си представим друга реалност.
Да и в други разкази съм чела, че разказват как са живеели в къщи. Но това не отрича, че "там" съществува - напротив ако разказите на всички съвпадат значи не е плод на въображението според мен. Всъщност аз не се опитвам да си представям другата реалност, главния въпрос за мене е дали я има или я няма. Аз продължвам да мисля, че ние хората не трябва да знаем със сигурност, че "там" съществува, защото много хора ще почнат да си решават проблемите като си теглят куршума и така живеенето тук и битките, които водим, ще се обезсмислят.

# 124
Да и в други разкази съм чела, че разказват как са живеели в къщи.

Това не означава, че живеят в къщи, но може и да е така. Има няколко обяснения на това. (Ако искате да го обясня по-подробно ще отнеме повече време, а се притеснявам и че ще изляза извън темата.)

# 125
На мен лично ще ми е интересно да обясниш.
А иначе за къщите аз го написах като пример, че прилича на тук. Иначе и идея си нямам какво е и как е, дори незнам дали има някаква материя.

# 126
  • Sofia
А защо трябва да е различно?  newsm78
Живееш на Земята 60-80 или колкото там години в къща, блок, палатка и после хоп, трябва да е нещо супер различно и да се обърква и без друго объркания току-що напуснал мъртво тяло дух. Голям стрес е това!
 Laughing

# 127
Здравейте!Вие си говорите за посланията на умрелите,но аз ще се включа с друго.Изглежда елементарно,но щом съм го запомнила повече от 10 години...Тогава живеех във Варна,на квартира,учех и работех.Прибирах се в Добрич през 2 седмици.В една неделна сутрин,докато аз още спя,майка ми бръкнала в чантата ми,изкарала ми гримовете,видяла че имам нова придобивка,сенки на прах и си отсипала за нея(страшно си приличаме и каквото отива на мен,отива и на нея, и винаги си поделяме всичко).Събуждам се аз,и и казвам,че съм си купила нови сенки и че трябва да и отсипя,без малко да забравя,но съм сънувала че тя си взема и съм се подсетила.При което тя се облещва насреща ми-ами аз вече си отсипах...Как е възможно,докато нещо се случва,аз да го сънувам в другата стая?Единстеното ми обяснение,че ние имаме телепатична връзка с мама,и много често,дори от големи разстояние,се усещаме взаимно,за това как се чувства другата.Много често се е случвало,майка да ми се обади,и да ми каже-Как си бе,мамо,добре ли си!Снощи те сънувах,не беше хубав съня.-и аз винаги съм имала някакъв проблем в това време и съм била разтревожена.И да искам да скрия нещо,немога,да не говорим,че само докато и кажа-здравей мамо,тя вече е усетила как съм,тооооолкова добре си ме познава.
 Извинявайте за дългия пост,дано не съм ви отегчила.

# 128
  • Linz
Но винаги съм си задавала въпроса, след като не вярваш, защо толкоз убедително търсиш доказателства?
Търся истината (по всички теми, които са ми интересни... с теб се засиме в едни теми, с други- в други теми). И понеже в теми като тази над 90% от пишещите вярват в нещата отвъд нашите възприятия, на мен ми е интересно на какво се дължи тази вяра. Защото едно е сляпата вяра (щото примерно така ни изняся), а съвсем друго е когато е обоснована и подкрепена с факти (фактите, за които се споменава тук са несериозни, поне за мен).
Аз не споря, напротив- и аз споделих мои лични преживявания по темата. Но понеже повечето хора много лесно намират отговорите, които искат да намерят, аз исках да провокирам малко размисъл- преди да направим някакъв извод, не трябва ли първо да обмислим и други възможни отговори. Иначе е много лесно да попаднем в капана на собствените си заблуждения.
Започнах да чета и пиша в тази тема, след като случайно влязох и видях, че "отдавна имало доказателства за живот след смъртта"- исках да разбера как е доказано това и дали е установено нещо, за което аз не знам. Както и очаквах- няма такива доказателства. Което изчерпа интереса ми към темата. Предпочитам да чета темата на Холограма- там преценката на нещата е наистина трезва, а не емоционална.

# 129
  • Варна
Аз продължвам да мисля, че ние хората не трябва да знаем със сигурност, че "там" съществува, защото много хора ще почнат да си решават проблемите като си теглят куршума и така живеенето тук и битките, които водим, ще се обезсмислят.

Напротив, нали всички, които говорят за живот след смъртта казват, че животът и постъпките ти натрупват някаква карма, която се изкупва в следващ живот. А самоубийството е едно от нещата, които утежняват кармата най-много Thinking

# 130
Но винаги съм си задавала въпроса, след като не вярваш, защо толкоз убедително търсиш доказателства?
Предпочитам да чета темата на Холограма- там преценката на нещата е наистина трезва, а не емоционална.[/size]

А къде е темата на Холограма? Дай линк, моля те.

# 131
# 132
  • Кьолн
Мили мами, мисля ,че този спор е малко безсмислен. никой не знае какво е там . Може би само малцина. Като оная дама която е била в клинична смърт и разказва в книгата си за живота след смъртта. Аз мисля ,че има някакъв живот след смъртта, защото не може хората които са живели и са причинявали злини в живота си да не си плащат един ден. Както и добрите.

# 133
Добре, Рени, ще ти препоръчам една книга, дали ще я прочетеш или не ти си решаваш. Авторът няма да извлече никакви печалби, защото можеш да си я изтеглиш от http://www.spiralata.net . Засегнати са много неща, които могат да се докажат чрез науката. Прочети, където се съмняваш провери. И можем тогава да коментираме. Може и в темата на Холограма, може и на лични. Ако тази книга не те впечатли и не ти даде доказателства, тогава за в момента не мога да ти покажа други.
Книгата се казва"Бъдете в този свят, но не от този свят" на Христо Нанев. Става ли? Като я прочетеш кажи ми дали вярваш в това, което пише там или не.

# 134
Когато татко почина,ходих при една баба която говори с мъртвите,дадох и снимката на татко и тя каза,че този мъж не е сред живите сега е на по хубаво място.Попитах я може ли да говоря с него?Тя говореше от негово име,каза,че живее в много хубава къща,бабите му били при него и едно малко момиченце което е голямо не повече от 10 см Shocked жената нямаше от къде да знае,че бабите му са починали,и че майка ми е направила аборт в края на четвърти месец и бебето е било момиченце. Аз вярвам,че след смъртта има живот Peace
После ходих още няколко пъти Simple Smile

Дядо като почина,пак ходих при нея,и тя тогава ми каза,че дядо ми не му е позволено да говори,защото нито бил "там" горе,нито долу,някъде посредата Rolling Eyes мина известно време заведох баба ми и влязох с нея,тогава бабата каза,че дядо и той бил там при татко и вече можел да говори,каза на баба ми,че трябва да препише къщата на брат ми( бабата нямаше от къде да знае ,че аз имам брат) Peace

направете си сами изводите,Аз вярвам Peace

мога още да разказвам,но да не ставам досадна Grinning

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 17:34 от Морска

Общи условия

Активация на акаунт