Според Слава Севрюкова има и други планети, на които душите могат да чистят кармата си. Някои от тях са подобни на Земята. Едно от обясненията ми е, че душата след смъртта си може да е продължила развитието си на друга такава планета.
Другото обяснение е, че когато почине човек доста често вижда духовния свят като любима местност, сграда, това спомага за преодоляването на прехода и да се избегне стреса. За да стане по-ясно ще цитирам малко от книгата на Нютон "Пътят на душите":
Когато в духовния свят душите виждат образи, които се свързват с места, където са живели или които са посетили на Земята, за това си има причина. Душите виждат незабравения дом, училище, градина, планина или морски бряг, защото една доброжелателна сила позволява на земните миражи на познати неща да ни успокоят. Нашите планетарни спомени никога не умират - те ромолят завинаги в душата-разум, носени на крилете на въображаеми сънища, точно както в човешкия ум се появяват представите за духовния свят.
Изпитвам удоволствие да слушам за първите впечатления на пациентите за духовния свят. Когато се завръщат в това обожавано място след отсъствие, хората може да виждат поля с диви цветя, крепостни кули, извисяващи се в далечината, или дъги под открито небе.
Аз също седнах да си я припомня.
на 21 г., но в този форум намирам много полезни неща и помощ и затова се навъртам тук
), свързани с нечие присъствие, но това ми се е запечатало в главата. Съзнавам, че би могло да съм била афектирана....но все пак...не мисля...С една приятелка няколко месеца след случая със стъпките бяхме у нас, чуваме и двете звънеца за вратата, но кучето не лае (а попринцип винаги реагираше), на вратата - никой.