Темата със странните случки и сънищата на починалите близки имат обща идея- че идват от нематериалният свят. Затова така се преплитат.
За съжаление моята баба не можа или не пожела да отложи момента на смъртта си за да я видя жива. Тъкмо бяха я оперирали и сестра ми ми каза, че я е видяла току що излязла от упойка, говорили си даже, всичко изглеждало нормално. Казах и че веднага отивам да я видя. Но не знам защо нещо ми подсказваше много да бързам и просто не можех да се спра. Тичах непрестанно от нас до болницата, което са около 5 км, тичах през центъра на града, нищо не виждах и никой не ме интересуваше дали ще ме помисли за луда... И като стигнах и налетях в болничната стая... майка ми беше там, стоеше до баба ми и плачеше и ме изгони. Питах роднините ми пред вратата какво става и ми казаха, че тъкмо е починала. Беше ужасно. Починала е в резултат на операцията. Самата операция била успешна, но от системите някак си се образувал тромб, който заседнал в мозъка и предизвикал инсулт. Така си замина милата ми баба от една тъпа операция на счупек крак. А преди операцията докато лежеше в болницата непрекъснато повтаряше, че е сигурна, че няма да преживее тази операция и само за умиране говореше. Никой не очакваше, че ще умре от операция на крака. Но стана. Замина си, а беше млада.
. Като слагах този за бебето все едно си го нарекох да е за мен. Искаше ми се на мен да се падне...