ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 026
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
За да бъде масата стабилна, трябва теглото й, умножено с радиуса на основата, да бъде 2 пъти по-голямо от силата на преобръщане(хоризонталната сила, с която се натиска странично плота), умножена с височината. Това са елементарни сметки от механиката.
Щом няма опасност от катурване при страничен натиск или облягане върху нея, значи това е маса №1 на света.

# 301
  • Габрово
Ха сега да ви видя как ще измерите
Цитат
хоризонталната сила, с която се натиска странично плота
ooooh! Joy

# 302
За да бъде масата стабилна, трябва теглото й, умножено с радиуса на основата, да бъде 2 пъти по-голямо от силата на преобръщане(хоризонталната сила, с която се натиска странично плота), умножена с височината. Това са елементарни сметки от механиката.
Щом няма опасност от катурване при страничен натиск или облягане върху нея, значи това е маса №1 на света.
Не пречи теглото и да бъде по-голямо,защото хоризонталната сила е една и съща в случая,но теглото може да се постигне с различни материали.Например подобна маса от мрамор никой няма да успее да преобърне,но пластмасова такава може би ще има проблем дори със завихрянията под плота.Също така това,че основата и представлява една част може да бъде само визуална илюзия и отдолу да представлява по-сложна система от колони,които да разпределят усилията.Сигурна съм,че дизайнерите на мебели също учат механика.
Ако не се лъжа масата е от ИКЕА нали?

# 303
Ако не се лъжа масата е от ИКЕА нали?

Масата е на Cattalan, купувам я от Selamore.

# 304
Според ФШ масата за хранене е център на семейният живот, за това се препоръчва да е от стабилен материал, а й предполагам самата маса да е стабилна като конструкция. Подходящ материал е дървото, може би някаква керамична плоскост... Стъклото не е добър вариянт  Naughty

# 305
От едно известно време ми е влязло в окото едно място в апартамента, което изключително ме дразни.... Бих искала да го замаскирам с нещо. Вие какво ще ме посъветвате?!

Ето го мястото:

http://lh3.ggpht.com/_NK9TCuWWKT4/Sjnzd-XCxuI/AAAAAAAAB1E/N8xY3U … s400/SNV30398.JPG

http://lh3.ggpht.com/_NK9TCuWWKT4/SjnzeD9Nb-I/AAAAAAAAB04/b3Zmp4 … s512/SNV30399.JPG

http://lh3.ggpht.com/_NK9TCuWWKT4/SjnzeXU0AQI/AAAAAAAAB1M/KWsjZo … s400/SNV30400.JPG

# 306
Розичка, ще ме прощаваш, ама наистина е дразнещо Embarassed
Бих го прикрила веднага, да стане като "греда", и така като гледам, тази "греда" няма да пречи
няма как да се седи/лежи под нея

# 307
Да,направи си го с окачен таван и си сложи вътре лунички.Ще превърнеш дефекта в ефект.

# 308
Страхотна е идеята със звездичките ... Обаче това е на стената... и е доста далече от тавана...

Мислех си за някаква картина, но е на много странно място и картината само се насочи вниманието на там .....

Не ми идва нищо наум  newsm78 newsm78

# 309
Можеш да си направиш и шкаф и през него да минава тръбата.А иначе окачения таван може да е доста по-нисък - прави се с гипсокартон и метална конструкция (специална за самия гипсокартон),която не е голяма философия.Разгледай сайта на Кнауф .

# 310
Или да го увиеш в органза, или пък с някакви цветя (изкуствени - например само листа има, естествени).  Hug

# 311
Колкото повече чета за фън шуй, все повече се обърквам.  newsm78

В момента чета книгата на Ричард Уебстър "Фън Шуй за апартамента" и след като си изчислих триграмата установих, че секторите ми на любовта, знанието и покровителите, а и децата и новите идеи са все в ужасни зони, според магическия квадрат за благоприятните и негативните зони. Да не говорим, че в хола ми, където до сега си мислех, че е Сектора на Знанието всъщност се оказва - според магическия квадрат, че е мястото на смъртта! Shocked Crazy Кое всъщност трябва да се взима впредвид, когато се определя фън шуй на апартамента. Магическия квадрат или картата на стремежите?! Shocked newsm78 И като съм активизирала зоните, които попадат в негативните места всъщност какво съм направила - добро или зло?!

# 312
Мили дами, съжалявам, ако съм досадил с технически термини. Знам, че за жените външният вид е определящ, докато мъжете гледат здравина и стабилност, защото после ремонтите лягат пак на техен гръб.
Ако някой не знае как да определи хоризонталната сила, която може да преобърне масата, да ми пише на личния мейл, за да не навлизам в детайлите за разликата между устойчиво, гранично и неустойчиво равновесие.

Не пречи теглото и да бъде по-голямо,защото хоризонталната сила е една и съща в случая,но теглото може да се постигне с различни материали.Например подобна маса от мрамор никой няма да успее да преобърне,но пластмасова такава може би ще има проблем дори със завихрянията под плота.Също така това,че основата и представлява една част може да бъде само визуална илюзия и отдолу да представлява по-сложна система от колони,които да разпределят усилията.Сигурна съм,че дизайнерите на мебели също учат механика.

Дизайнерите, за съжаление, понякога се разминават не само с механиката, но и с ергономията - вижте столовете Even (и двата модела от линията Calagaris) в сайта на Селамор.
А колкото до масите от серията Cattalan на Селамор - достатъчно е да погледнете първите две от серията, за да разберете разликата между устойчива (Zenith) и потенциално опасна маса (Monaco).

Иначе всичко е много красиво. Снимките са впечатляващи, чак ти се иска да го поръчаш по интернет !!!
Обърнете внимание на последната снимка - Wave от серията Royal Botania - това впечатляващо легло не може просто да бъде купено  и сложено - за него ще трябва да си проектирате специална тераса от дебел железобетон, но това го няма в сайта. Както и това, че едно леко драсване върху никелираната стоманена тръба води след себе си ескалиращо неконролируемо ръждясване.

# 313
здравейте
имам доста въпроси относно подредбата на апартамента ми и се надявам тук да намеря повечето отговори.
входната ми врете е от север-североизток(малко неточно,но е някъде посредата м-у двете)
и гледа право срещу вратата на хола,който на този етап се използва като спалня.прозорците ми гледат(има и неостъклена тераса) на изток-югоизток където се пада и ъгълът на богатството(по метода на квадратите).та в-са ми свързан с тази стая е;понеже детето си "отива"в детската,а поради липса на втора спалня се налага тази най-голяма стая да се раздели на две зони-спалня и дневан.решила съм,че леглото ще се преострои с балдахин,за да остане по скрито и питанката ми е как да разположа двете зони-т.е. леглото да е точно срещу вхоната врата(и вратата на стаята), в другия край(до прозорците и ъгъла на богатството)да разположа диваните или обратното?освен това ще боядисам двете зони с различни цветове,за да има по-голямо разделение.а забравих да кажа,че аз съм метал,а мъж ми е вода(ако това има значение)
също така изцяло северната и южна част са заети от стени.
друг в-с имам относно кухнята или по-точно печката и хладилника.те се намират един ц-у друг в "прибрана "тераса -зазидана и разбита вътрешна стена,за да дойде в стаята. четох,че не е хубаво двата уреда да са един с-у друг и ...в-са мога ли да неутрализирам лошото влияние с две бамбукови пръчки завързани с червен конец които да висят от тавана(закачени за лампата),тъй като кристален полилей там ми е доста неестетично
доста въпроси имам още,но сега само това.благодаря ви предварително

# 314
  • София
joana_karolina, за съжаление не е толкова просто да се отговори на въпросите ти без скица на апартамента и без обстоен анализ. Това, което мога да ти кажа със сигурност е, че леглото никак не е удачно да се слага срещу врата. По принцип е добре да го разположиш в ин-зона, т.е. във вътрешността на стаята, максимално отдалечено от вратата и в същото време да имаш добра видимост към нея.

Общи условия

Активация на акаунт