Дядо Коледа пристига с подаръци за Януарските дечица

• 12 253
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
ей, днес голяма седенка сте заформили Laughing

Фил, по 1-вия въпрос нямам мнение засега, по втория - Емо като ме види с дреха да се запътвам към него почва да реве все едно сатър размахвам ... та за пъхане на ръце в тази неравна битка не може да се говори Laughing

Меги, няма страшно Simple Smile , но имай предвид, че шофирането не се научава на курсовете, а с повечко практика. повечето неща, за които мислиш в началото, после ти стават навик и въобще не ги мислиш. аз като карах курсовете (преди 13 години ooooh!) си гледах скоростния лост като превключвах да видя дали ще улуча Mr. Green имай предвид също, че трябва да мислиш за останалите участници в движението и да си много внимателна... иначе жените в никакъв случай не са по-лоши шофьори от мъжете, е поне някои...

плевенчанки, честито!

хм, аз си давам витамин Д (Емо има 2 зъба), ама дупката на главата му си е големичка, 2 пръста някъде (показалец и среден, мои)... ваште как вървят?

някой питаше какво става ако получаваш пари по граждански договор докато си в майчинство. и аз се интересувам, Incandescent?   Hug

Ане, мерси за поздравленията за Емо, ама какво ти търпение, той сам си решава, носи ми нещата и ми ги подава, аз му показвам и после докато не се научи, не мирясва. ако го оставя, надава сериозен вой Simple Smile ама аз нямам против, де Simple Smile

Импи, да кажеш как е минал купона Grinning

# 61
хм, аз си давам витамин Д (Емо има 2 зъба), ама дупката на главата му си е големичка, 2 пръста някъде (показалец и среден, мои)... ваште как вървят?

Около сантиметър, но и това било от недаването на вит. Д, трябвало да се е затворила вече...   Crazy 

# 62
Здравейте !

Честито на всички януарчета , навършили годинка !Да са живи здрави и много щастливи!

Честито на всички месечинковци!

Патенце , хич няма да ти е лесно ,но няма друг начин  .С времето всичко ще се подреди  Peace

И ние утре сме на ДК и сега като ви чета се сетих че и аз не съм давала вит.Д от 2 седмици и повече .Нали сега си поспиваме до към 9.30 и забравям  Embarassed

На разходка излизаме към обяд за около 1 ч. , а ако е слънчево и за повече.

Момичета , по колко пъти се хранят вече бебоците ? Ние минахме на 4 , с това спане до късно -няма как . Но така отпада сутрешното мляко и сега мляко пие само вечер , но иска и друга храна (приготвям постни супи) и изпива по около 150- 180 мл. мляко.
Така въобще не мога да преценя колко млечни продукти приема дневно .В закуската слагам сирене и масло , в кремчетата 2 лъж. АМ , но пак ми се струва че не е достатъчно ? Вие как процедирате?

Чао и лек ден на всички Hug

# 63
Честит рожден ден на Васко и на Марти  newsm59 Да растат здрави, усмихнати и щастливи и да са големи късметлии  bdbaloni baloni baloni

Miglena.megi
И аз твърдо подкрепям твърдението ПРАКТИКАТА УЧИ. В началото ще си по-плаха, но колкото повече шофираш, толкова по-уверена ще ставаш. Ние като си купихме кола преди 2 години (имам книжка от 10) мъж ми все ме караше аз да шофирам. Имаше дни, когато не бях в настроение, но... шофирах. И така се научих. Сега съм спокойна зад волана.

Теди: Аз също се върнах на работа от 20 октомври, за да си ползвам платения отпуск. Подадох тази молба-декларация, за да получавам 110 лв. докато съм в отпуск и в сайта на НОИ пише, че ще ми ги преведат утре паричките. Сега си продължих майчинството и съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Така че, както момичетата са ти писали, тази счетка не в час.

патенце ти си майка герой  smile3501 Не ти завиждам, но предполагам няма все да е така. Нещата ще се наредят още по-добре за вас  Hug

# 64
  • София
Тъкмо днес си мислех за храненето. Rolling Eyes Ами ние си се храним още 5-6 пъти реално погледнато.  Rolling Eyes

1. Сутрин към 4-5-6 (както дойде според кривината) АМ - 140 мл.;
2.8:30-9 - попара, кус кус, каша;
3. 13 - обяд - второто от кухнята и 1/2 или цял десерт;
4. 17 - бурканчета от пълнозърнести каши (безмлечни), йогурт с нещо, извара с нещо, каша млечна с нещо;
5. 19-19:30 - супичката от ДК;
6. 21 - 200 мл. мляко и ако не ял супа слагам бишкоти на Плазмон.

Та в тази връзка, вашите дечица ядат ли още инстантните каши? Моя си ги хапва с охота. Laughing

# 65
  • София, Дървеница
Запис и от нас!
Много сте бързи с писането  Crazy
При нас нищо ново...
Лека вечер!

# 66
  • В полите на Пирин планина
Дама - малкият лапа каши всекакви без проблем, даже и Слънчо харесва.

По време на "майчинство" можеш да имаш граждански договор без проблем. Той се декларира в годишна данъчна декларация по ЗДДФЛ до 30.04. на следващата година. Обезщетенията не се вкл. в доходите за съотвретната година - те са необлагаеми.

Моят син ходи и има 7 зъба, а вит Д вече не давам / от началото на лятото някъде /. Все още не му е затворена напълно фонтанелата. Освен това в АМ има вкл. вит Д и се страхувам да не предозирам с допълнителни количества.

Патенце - да му е яка гърбината на съпруга ти. Много служебни успехи пожелавам!

# 67
Ето ме и мен в новата темичка на 5 страница!
Честито не месечинките - днес си имаме много, нали е най-продуктивната дата! за рожденниците в другата тема!
stelt77 бързам и аз да отговаря, че нали сме от беззъбите още. Не давам вит. Д само няколко месеца миналата зима от дъжд на вятър. Но май трябва да почна. Тук слънце няма да видим до май месец Grinning. Фонтанелката още я има - малка е, но не е напълно затворена. Значи и Илинка още е без зъбки, а от кога ходи, вече сигурно и потичва.
ТрендаФИЛа по твоите въпроси нямам мнение за първия, за втория отдавна ми помага с обличането. Още на консултацията за 9 месеца доктора ме пита и тя вече участваше активно в обличането. Аз също забелязах че второто по-бързо се развива в някои определени умения, които големите правят, нищо че и двете ми са момичета. Това според мен се дължи на примера, който получават от каките и батковците. Същото е с гърнето. Мисля че Мона по-бързо ще се научи. Тя стои с удоволствие и клати крака. Стига да проумее че трябва да пишка вътре и е готова. На Маги и отне доста време докато разбере какво да прави в гърнето, седеше с часове и играеше, но незнаеше какво да прави. Ох, отплеснах се на друга тема, а от къде тръгнах...
Катенок, много хубаво начало, продължавай в същия дух! Peace
за спането моето вече е на 1 обедно и понакога и това е доста кратко. Като имате предвид че каката почти не спи, на 3 дни веднъж успявам да я преспя на обяд - отглеждам си сомналбулчета.
МИА Много се смях с твоят Гошко, голям образ е. Joy

# 68
  • на плажа
 ЧРД на Васко( малко със закъснение) и запис  Wink!
 Стелтче, не се шашкай. Мирослав има 8 зъба, а вит. Д е пил има няма 10-15 пъти. Двете нямат връзка.

# 69
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВАСКО!!! Пожелавам му да има щастливо и безгрижно детство и да радва всички!!!

# 70
  • София
E-e-e-e нямаше ли слънце днес за вас бре? Много писане, много нещо....
Ние със Жоро сега се прибрахме, че нещо май го мъчи 7-мия зъб и е спал 40 мин. сутринта и 15 мин. следобед. Но поне направих голям пазар. Уж излезнах само за бисквити, а се прибвах с килим: от тези турските грозните, но Жоро да си ходи спокойно по него, а Ева да си маже пластелина и тя спокойно  Grinning Купих и тоалет за РД на Ева, за Жоро не съм мислила как трябва да е облечен  newsm78

Жоро не може да става все още сам. Ходи, ходи и ако загуби равновесие и падне с пълзене стига до опра и там се надига.

В блузите бута юмручета и даже си мести от ръка в ръка, играчката която обикновенно държи докато го обличам  Simple Smile С краката понякога е много спокоен, друг път рита като удавник

Все още е на 5 хранения и все още едното е в 5:30-6:00 сутринта.

Луси за падането, Дама е права. И аз бях писала - много кръв тече от венците като се наранят, но не е страшно случва се доста често, споко  Hug

Честит рожден ден на Васко и на Марти!

# 71
Връщам се току що от работа и хоп мъжът ми и свекървата спретнали изненада - печка на дърва...  Crazy  Казвайте как да я обезопасявам, че и идея си нямам...  ooooh!

# 72
  • София
Стелт, продават декоративни решетки. Поне съм виждала тук там. Може и дървена да бъде за по голяма безопасност от нараняване. Поне на мен това ми идва като идея. Peace

# 73
стелт, обезвреди първо свекърва си Whistling

И аз съм давала само няколко пъти Вит.Д, а фонтанелата отдавна е затворена.

# 74
  • до една звездичка
Бреее, много сте изписали, бе момичета! Аз ви търся в старата тема, а пък вие нова сте преполовили Crazy Ама така е, ние със Стела като миткаме щял ден - като се юрнахме в 10:30, та до 17 часа Tired
Честито на всички месечинки, на всички с повод за празник Hug
За храненията - от два дни минахме на 4. Вече пропускам сутрешното АМ в 6. Оказа се, че стана доста по-безболезнено, отколкото очаквах. Закусваме направо попара.
За изправянето - изправя се без усилие. Адски я влекат всички вертикални повърхности Crazy А от два дена търси ръка, на която да се опре, когато иска да се пусне. Най-често тупва по дупе Heart Eyes
За обличането - най ме кефи това, че когато се случи да държи нещо в едната ръка, се сеща сама и си го премества в другата, като дойде нейния ред да я пъхам в ръкава. Иначе полага някакви несъществени усилия да бута с юмручето, ама като цяло се нерви на процедурата Close
Абе, като чета за какви килограми говорите... малкооо.....да се притеснявам ли, не знам, че ние на 10 1/2 мес. десетака в кърпа сме го вързали, пък и отгоре има май Crazy Laughing
За спането - спим по два пъти (най-често) - в 12:00 и в 17:00.
И накрая Embarassed - момичета, давали ли сте авокадо, или манго? И как - в суров вид ли? newsm78

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 20:14 от ٠•● Dega ●•٠

Общи условия

Активация на акаунт