Отчет на набор 2003 - 39!

• 18 035
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте ,момичета.
Мина ни рождения ден,на 17празника.Бяхме много хубаво зайче е сутринта на 18 вече сме със скарлатина.
Сега е вкъщи пъпчасал,но приема добре шарката.Ще си празнуваме сами Коледа,но какво да се прави имало да става.Той е второто дете,от тяхната група с тази диагноза.

# 211
Ох,милите ви деца,ужасно е да си болен,особено по Коледа.Дано бързо се оправят!!!
viki_hrisa,как си?

# 212
  • София
Клото, даваш ми надежда.  Hug
Виж това: "Кърмачета до 6 месечна възраст не заболяват в резултат на пасивния имунитет, който получават от своята майка. " От тук: http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/2549/alpha/209.html

Последна редакция: пт, 19 дек 2008, 11:56 от Vivi

# 213
Охоооо, Vivi, страхотно е това! Успокоих се малко. Благодаря ти за обнадеждаващата информация!   bouquet  Hug

# 214
  • в края на града
very nice, мблагодаря ти! И аз четох снощи, че може да не се разболее. Това ми е надеждата. Не знам..... при нас сестрата на ДГ взе секрета. Госпожата вчера е казала, че на 4 деца пробите са положителни. Дали са на бабата едно листче, на което пише "Стрептококи група А- . Носител (+проба)"

Лошото е, че плановете ни включват събиране на Иво с братовчедка му, която е 3м. по-малка. Ще е много неприятно, ако я заразим.

Да може да е само носител, без да се разболее, но не е хубаво да го събирате с братовчедката  Sad, скарлатината е гадна, нали повтаря...
При нас градината ще работи на всички официално работещи  и отработващи се дни, само вчера молеха родителите да потвърдят кои дни ще ходят дечицата, за да организират количеството на храната.
Всички болнички да се оправят и да послещнат весели и здрави празниците  Hug

# 215
О, със свито сърце чета за скарлатината. Sad Днес ми съобщиха ,че има болно дете от скарлатина от понеделник.  ConfusedНие пък в понеделник не сме ходили. От вчера има още едно дете с подобни симптоми , но непотвърдена засега диагноза.
Колко е инкубационния период? Не ,че знам от кога да броя.
Нещо превантивно мога ли да направя?

# 216
10 дни е карантината. Синът ми я кара миналата пролет. Щом имате случай на скарлатина, ще ви пратят за гърлен секрет.
Пожелавам на всички болни да я карат по-леко! Пък на контактните - да не се разболяват!

# 217
Момичета, вчера съчетахме ходенето до Пирогов с посещение на триизмерното кино в Мола. Косьо беше почти ужасен! Рева, едва го убедихме да не излизаме. Като компромис се съгласи да гледа без очилата. #Crazy После стана ясно защо така се разстрои. Дядо Коледа в началото пита: Я да видим кой не е бил послушен - и после сочи към публиката и всеки има чувството, че сочи именно него! Косето явно се е стреснало много.... нали си знае, че не слуша изобщо. Joy
Нашето тържество в детската е във вторник. Спряла съм го от детска до понеделник. Много ме е страх да не му стане нещо на ръчичката сега, такъв е бяс! Все скача и тича, дори из къщи.
Милите болни наборчета! Много прегръдки за всички! Hug

# 218
Не се бой за ръчичката,вече е зарастнала.
Ние също го гледахме миналата година филма,Дани е очаровам от триизмерното кино,даже бяхме на 4Д във Варна.

# 219
Betti, Joy развесели ме. Милите дечица, всичко приемат буквално. Големи сладури!

Ох, ooooh! пак болни, пак скарлатини,варицели........УЖАС ! Ама викал ли ги е някой тез "неканени гостенки" ?  #Cussing out Бързо да си заминават, откъдето са дошли! Naughty
Бързо възстановяване на наборчетата! А на майките им.........много сили!  Hug Hug Hug

# 220
 Betty L, ох милото, така ме разсмя.  Joy

# 221
  • гр.Варна
Бяхме много хубаво зайче е сутринта на 18 вече сме със скарлатина.
Сега е вкъщи пъпчасал,но приема добре шарката.Ще си празнуваме сами Коледа,но какво да се прави имало да става.
Добре дошли в групата на Царя на пъпките..
Дени вече е добре и ако лекарката разреши може в понеделник да е на градина.Ама май рано се успокоих защото кака му от днес е с ангинааа #2gunfire Sick #Cussing out

# 222
.Ама май рано се успокоих защото кака му от днес е с ангинааа #2gunfire Sick #Cussing out
Плами  Whistling давай смело,с рогата напред,до Коледа да я няма ангината  Praynig Praynig Praynig

# 223
Тържеството е минало,дребус е супер-доволен.Не са спали,само са яли лакомства и са играли зял ден. Simple Smile
Макар,че подаръка е мъничък/една малка пожарникарска кола/,Дани е доволен,сега го сглобява у дома.прокрадна се нотка на разочарование ,че Дядо Коледа му е донесъл само Лего,без конструктор,както писа в писмото до него..Въпреки,че госпожите бяха  написали да се купят малки,подаръци, естествено имаше деца с огрооомни кутии.

# 224
  • София
Клото, не искам да те плаша, но по принцип бебето не е застраховано от шарки. В нашата отчетна още миналия месец едно бебе изкара Варицела покрай батко си (на 2 месеца) Sad
Добре, че поне от Скарлатина май не може, че тя много гадна.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт