Отговори
# 120
Момичета дайте ми координатите на Д-р Карагъозов.Някъде сигурно ги има,но аз не ги открих.И ако някоя от вас знае да ми каже колко струва прегледа при него.Благодаря ви предварително!

проф.Карагьозов
преглежда в Токуда - понеделник и четвъртък, тел. на рецепцията е 02/ 403 49 28 (звъниш и си запазваш час)

Доц.Стефан Иванов
02/ 871-5507 (София); 0888-316-426; 052/ 30-58-25 (Варна)

# 121
  • София
Прегледът при проф. Карагьозов е 35 лв.

# 122
Благодаря ви много момичета!Първото ми намазване със Солкожин мина,но имам обилно течение без цвят и мирис-доки каза,че е нормално,но аз направо се побърквам от притеснение дали това е правилното лечение,затова ще си запиша час при проф.Карагъозов след празниците,за да видя какво става.

# 123
Здравейте мили момичета, виждам че сте доста компетентни и много ще се радвам ако ми дадете съвет за това което ми се случва, защото вече се побърквам....
Значи малко история - направих спонтанен аборт в 6 г.с, на прегледа след това ми откриха раничка на шийката на матката, на трития месец от аборта отидох за цитонамазка, микробиология и колпоскопия. Микробиологията ми е чиста, цитонамазката 1 група, на колпоскопията видяха атипични клетки и ми взеха биопсия за хистологичен анализ. Днес вземах резултата. Пише че има хроничен цервецит, паракератоза, епидермизирани жлези, а в другата проба 1-2 степен дисплазия, доктора каза че трябва да се изгори и нищо повече. Някой има ли идея какво значи това?
Знате ли дали това ще пречи на забраменяването, ако не отида да е изгори веднага и дали има други начини за лекуване.....  Cry
Много благодаря за помоща!!!
Поздрави!

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 17:11 от Leena

# 124
Цитат
Някой има ли идея какво значи това?

Какво точно питаш? Какво представлява изгарянето на раничката ли?
Погледни тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=340170.msg8964024#msg8964024 <--- обяснения за ранички и горене
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=340170.msg8964801#msg8964801 <--- 2 разяснения от горните обяснения

Дисплазия 1 степен обикновено се "гори". 2-ра - зависи. Лекарят преценява. Ако нямаш доверие на този лекар, отиди на друг за консултация и/или терапия.

Препоръчвам ти първо да направиш терапия и после да забременяваш.  Peace

Момичета, помолих Татти да добави координатите на проф.Карагьозов и Доц.Стефан Иванов на първа страница, вече ги има там.

# 125
Извинявам се че не съм много точна във вапроса си, но съм се притеснила страшно много и немога да си намеря място. Исках да попитам дали някой знае какво значат резултатите от хитологията. Доколкото разбрах от доктора каза че ще гори тази дисплазия, тя е 1-2 група /така пише в хистологията/
Благодаря много!
И се извинявам че ви занимавам с моите въпроси!  Hug

# 126
Няма нужда да се извиняваш!  Hug Темата е за това - да се задават въпроси и да дискутираме.
Нормално е да си притеснена. В такава ситуация всяка от нас е. Но се опитай да се поуспокоиш и да погледнеш по-трезво на нещата. Ситуацията ти далеч не е толкова драматична. Имаш много опиции за терапия.

хроничен цервицит = хронично възпаление на шийката на матката

паракератоза = непълно вроговяване на повърхностните епителни (покривни) клетки със запазване на ядрата им. Получилите се дефицити са за сметка на ускорено произведени некачествени клетки с ниска устойчивост и здравина. Обикновено се отбелязва като микрограндуларна хиперплазия. Ето ти малко разяснения на английски. Най-важния извод е, че се препоръчва колпоскопия и евентуално биопсия и/или скорошна цитонамазка. Паракератрозата е сигнал за атипични промени и трябва да се наблюдава изкъсо.

Parakeratosis is a thickening -- a buildup of cells, very much like a scale. Parakeratosis is often associated with chronic irritation and inflammation. This can occur due to a chronic yeast infection, for example, or if the uterus is prolapsed and the cervix, therefore, is pushed down to the vaginal opening, where it can more easily become inflamed. Using a diaphragm may lead to parakeratosis. Although it is possible that frequent prolonged tampon use might be a factor, using a tampon for a couple of days a month does not usually cause parakeratosis.
Parakeratosis occasionally is associated with more serious conditions such as cervical dysplasia or even cancer. At the time of a Pap smear, if a thick, white scaly area (called a plaque) is visible to the naked eye, the doctor should take a biopsy (small sample of tissue) to make sure a more serious problem is not hidden beneath it. If parakeratosis is noted on the Pap smear only, there is no consensus as to the best way to follow up. Many gynecologists will repeat a Pap a few months later, while others recommend colposcopy (examination of the cervix under magnification) to look for abnormalities. If a repeat Pap is chosen and the parakeratosis persists, the cervix should be thoroughly examined and a biopsy performed.

епидермизирани жлези -> тия жлези още не сме ги разгадали тук  Embarassed И нямам време да чета тия дни.

# 127
Кюбит, много ти благодаря за отговора, невероятна си  Hug Hug  Hug

# 128
 Здравейте , искам да попитам-прегледа при проф.Карагьзов.35лв., е преглед с Колпоскопа ли само, или и обикновен преглед?Цитонамазката каква цена е в Токуда и по кое време в четвъртък приема?

# 129
Здравейте, момичета! Преди бях писала, че съм с ужасна мигрена от 23години. След конизацията мигрената спря. Мислех си, че е нещо свързано с упойката  newsm78 . Поне едно хубаво нещо. Но днес съм като парцал. Цял ден пия хапчета. Всъщност, мигрената е на хормонална основа. Да не би сбърканите ми хормони да си отиват по местата  Rolling Eyes?
  Иве, как си? Видях, че сте се сетили за Волна пеперудка, но не виждам да се е обадила.
В началото на темата са сложени и координатие на доц. Стфан Иванов. Аз обаче, продължавам да търся инфо за неговата работа  и способности. Момичета от Варна, къде сте? Никой ли не е ходил при него?

# 130
Прегледът при проф. Карагьозов е 35 лв.

В голяма грешка си, аз съм негова пациентка ,  самия преглед е само 35лв, колпоскоп 20лв, цитонамазка 20лв, 5 лв е самото взимане/доста тъпо измислено, но да се взима пари, докато работеше в Майчин дом целия преглед излизаше със всичко 30лв/ Всичко ти излиза около 80лв, ако искаш и микробиология си приготви направо 100лв Sad

# 131
Здравейте момичета,
essy70  страхотна новина,вярвам че и дледващата ще е такава,моля се за това  Praynig.
Димана добре съм мила ,а ти как си пооправи ли се от мигрената?
Момичета днес отново изгря лъч в моя тунел  Grinning , днес говорих с майка ми за пореден път и този път ме изненада като каза,че още в неделя или понеделник ще си дойде  newsm44.Дано този път вече няма промени  Praynig.Знам,че най-вероятно в момента тя крие от мен какво е положението там и дали ще и пазят мястото,но се радвам че ще я видя.Като си дойде ще се наговорим.

Другото което е, аз ще бъда в София още в четвъртък,шефката ми ще пътува с колата и има работа още тогава и ще бъда с нея.Прегледа ми е в петък,но няма проблем.Записала съм си телефоните на всички които са ми ги пратили на лични.Може и да ви звънна  Wink.А ако някоя е свободна и иска да се видим евентуално в четвъртък следобед да ми пише,може да се разберем нещо  Hug.Ще се радвам ако се видя с някоя от вас.
Лека нощ момичета и нали знаете - БЪДЕТЕ   bouquet Hug ЗДРАВИ

# 132
В началото на темата са сложени и координатие на доц. Стфан Иванов. Аз обаче, продължавам да търся инфо за неговата работа  и способности. Момичета от Варна, къде сте? Никой ли не е ходил при него?

Ама аз мислех, че той е препоръчан.  newsm78 Т.е. проверен.
Дано някой даде инфо. Ако ли не, ще моля да го махнат от списъка.  Embarassed Целта е да се съберат координати на проверени - компетентни и мили лекари.

# 133
  • София
Fifelota , не знам дали има смисъл да се обаждаш за час при проф.Карагьозов, ако искаш прегледа да ти е след празниците. Аз се обаждах в понеделник и записваха часове за февруари. Момичетата тук, а и жената на телефона в Токуда казаха, че приема и без час, та аз така ще ходя. Но, ако искаш звънни за всеки случай.
Боби, ще ходим в четвъртък. Утре ще се разберем по-точно.

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 23:18 от essy70

# 134
Кюбит аз намерих инфо за него в нета и питах тук момичетата дали го познават.Имаше мисля една две,но в един от предните си постове споделих мнението на моята шефка за него.Аз нямам лични наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт