Отговори
# 105
....
Моята дисплазия не я откриха с цитонамазка, защото цитонамазката ми беше отлична, ходех през 3 месеца на гинеколог по повод на тъпа болка, която имах отдясно ниско долу , ходих при много гинеколози, никой нищо не виждаше, всички ми беше ок ,цитонамазки все 2-ра група! Докато не ми препоръчаха Карагъозов, е цитонамазка отново отлична, но.... още на първия преглед с колпоскопа, той видя видоизменени клетки и веднага ми взе биопсия, и вече биопсията показа 2-3 степен дисплазия, да парадокс, но беше факт! Колкото до болката, при мен тя беше нещо като предсказател и ме караше, да търся проблема до край без да се отказвам, въпреки, че доктора ми каза, че дисплазията и като цяло този тип промени в матката не водят след себи си до някакви болки! Просто при мен тази болка ми беше подсказала, че има проблем и да търся източника за нея, нищо ,че всички казваха, че ми няма нищо, и както ми нямаше нищо, откриха проблем !

И при мен беше така - добра цитонамазка, дисплазията лекарят ми я откри при прегледа с колпоскоп, също CIN III.
Аз не съм имала и сега след конизацията също нямам никакви оплаквания - никави болки, кофти усещания, нищо. Всичко почна от профилактичен преглед, който за пръв път включваше колпоскоп. До тогава никой лекар не ме беше преглеждал така и аз съответно не бях чувала за този уред.

# 106
somebody, Мисена, никой не твърди, че дисплазия се открива с цитонамазка. За преглед говорим - а както е ясно от първа страница на всяка тема - преглед включва цитонамазка и колпоскопияPeace

# 107
момичета,
днес синьт ми навьршва 15 год. и  сега цял ден се вьртя около него Hug,обикаляхме насам натам,ибира си подарьци и сега ще чакаме тати за да празнуваме по кьсно......много ми е  кеф...
А м иначе за мойта епидермизация на жлези,не знам  кого да питам и май е по добре да ида и аз при Карагьозов в четвьртьк. newsm78

# 108
Боби да ти е живо и здраво момчето  newsm59,много успехи в училище и във всички начинания.Весел празник  Hug

# 109
Благодаря ви за отговорите Simple Smile
сега вече съвсем се ошашавих, значи съвсем вероятно е тези болки, които имам да са свързани с това, че имам и чпв, и явно някви видоизменени клеки, които обаче ми ги изгориха, без да изследват преди това т.е. без биопсия..сега хем си казвам, ще чакам 2 цикъла, ще си слагам полижинакса, пък после и друг лекар ще търся, и при моя ще ида..хем си викам дали да не тръгна още сега за 2 мнение...все пак май е по-разумно да си изкарам тази терапия, пък да видим..ами момичета само с колпоскоп ли се установяват тези ЦИН..или трябва биопсия, нещо се обърках, чудя се, моята лекарка дали само с колпоскоп и цитонамазка е успяла да разбере достатъчно какъв е точно проблема..да ви кажа честно, понеже от 2-3 месеца на какви ли не лекари не бях, заради тези болки, и никой нищо, вече с пълно недоверие подхождам..ужасно е да не можеш да им се довериш.

# 110
  • София
Да ти е жив и здрав сина, Боби!   bouquet Да ти носи и много усмивки!!! Heart Eyes
Ако наистина мислиш да ходиш в четвъртък при Карагьозов, обади се - аз със сигурност съм там Simple Smile

# 111
ESSI70
Мисля да ида на преглед ,но не  знам дали при него или при кьрлов,защото и той е в четвьртьк все пак сьм била при него  на лекар преди операцията...ама ми с ещеше да ме види и професора,а имаам добри отзиви и за синьт му.....аз как да ти се обадя,ако искаш н алични да се разберем,аз токущо се прибрах ме от вечерята  и ще влизам в банята,после сьм тук

# 112
все пак май е по-разумно да си изкарам тази терапия, пък да видим..ами момичета само с колпоскоп ли се установяват тези ЦИН..или трябва биопсия,
Изчакай си терапията,така и така тъканите не са се възстановили след горенето.Нека минат 2 месеца.Иначе ЦИН се открива само с биопсия.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 22:43 от ДесиХ2

# 113
Здравейте! Изписали сте толкова много за два дни. За пръв път от хиляда години си позволих почивка - надалеко, на красиво, природа и релакс. Да, но ако някой си мисли, че успях да забравя за конизации и цитонамазки - не успях. Старах се, но то си е подсъзнателно. Гризат ме всевъзможни въпроси. И много се чудя дали да отида при д-р Стефан Иванов / АГ Варна /. Някои беше писал, че не е доволен от него Има ли други впечатления?

# 114
  • София
Боби, ако искаш ти ми прати на лична телефона си и утре ще ти звънна. Не съм много наясно как се пращат лични newsm78
Иди, при който ще се чувстваш по-спокойна. Аз лично избрай Карагьозов и поради добрите условия в Токуда, за които съм чувала.

# 115
Боби, ако искаш ти ми прати на лична телефона си и утре ще ти звънна. Не съм много наясно как се пращат лични newsm78
Иди, при който ще се чувстваш по-спокойна. Аз лично избрай Карагьозов и поради добрите условия в Токуда, за които съм чувала.
POd mnenieto na wseki potrebitel izliza edno бутонче ЛС,натискаш и пишеш в полето.

# 116
  • София
Не мога да се сдържа, да не ви се похваля, че след изследване за високоонкогенни ЧПВ (имунохистохимично изследване), се оказа, че не съм с ЦИН 3, а с ЦИН 1-2 Grinning. Вярно, че имам р16 и конизацията е задължителна, ама аз това си го знаех и отпреди. Та сега ми е усмихнато и чакам да ми се назначи конизция и да кажат, че е изрязано да чисто Praynig

# 117
Браво, essy70, това наистина за теб е много добра новина.Бъди сигурна, че ако те оперира проф.Карагьозов ще изреже до чисто.Пиши как е минал прегледа в четвъртък.

# 118
essi
браво,много радостна новина ,желая ти кьсмет,а за четвьртьк ,ако ходиме,ще се разберем........ Peace

# 119
Момичета дайте ми координатите на Д-р Карагъозов.Някъде сигурно ги има,но аз не ги открих.И ако някоя от вас знае да ми каже колко струва прегледа при него.Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт