Отговори
# 285
Здравейте! По отношение на въпроса на Поли, не мога да взема отношение, не се чувствам компетентна.
 Мисля, че някъде напред в темите беше дискутиран въпроса за зацапване преди менструация, при конизирани жени,но не мога да го открия. Бихте ли ми помогнали, за втори път ми се случва това-зацапване 3 дни преди цикъла, мислех че е временно, но и този месец се повтори и не зная вече какво да си мисля, започвам да се притеснявам.

# 286
Olive19,не се притеснявай-точно три дни преди цикъл и аз получавам оскъдно зацапване.По капка-две на ден.Аз съм конизирана от пет месеца, а това нещо го имам от два.
  Ти от колко време си конизирана.

# 287
olive19 , мисля че iveto беше споменала, че това зацапване е нормално, но тя като се включи, ще ти каже по-подробно.
poly44, мисля че това изследване не се поема от здравната каса.

# 288
Конизирана съм от 11 месеца, но  от 2 месеца го получавам това зацапване и помня, че някъде четох за него, но сега не мога да го открия. Притесних се, защото в гугъл открих коментари, че може да се дължи на полип. Мисля в понеделник да поискам талн за гинеколог.

# 289
Бихте ли ми помогнали, за втори път ми се случва това-зацапване 3 дни преди цикъла, мислех че е временно, но и този месец се повтори и не зная вече какво да си мисля, започвам да се притеснявам.

И при мен го има. Аз съм 4 месеца след конизация. Два месеца последователно и упорито.

# 290
  • Враца
Конизирана съм от 11 месеца, но  от 2 месеца го получавам това зацапване и помня, че някъде четох за него, но сега не мога да го открия. Притесних се, защото в гугъл открих коментари, че може да се дължи на полип. Мисля в понеделник да поискам талн за гинеколог.
Миналата година ми махнаха полип, при мен кървенето не беше преди цикъл, ами си беше 20 дни, а аз си мислих, че са хормонални проблеми. Откакто ми идва цикъл винаги имам няколко дни зацапване преди същинския цикъл- много е досадно, но от толкова лекари, които са ме гледали не видяха нещо нередно. при мен по-скоро се касае за нисък прогестерон, защото и лутеалната ми фаза е по-къса. разбира се можеш да посетиш лекар, надявам се да е нещо банално. А и полипите винаги са доброкачествени, според инфото в нета.

# 291
Здравейте! нова съм в този форум и не зная дали ще задам въпроса си на правилното място, но се нуждая спешно от съвет.  От  седем години имаме връзка с моя приятел (от деца) и не сме имали полови контакти никога с други хора. Моят приятел хвана гъбички от не чисто спално бельо (бяхме на гости в приятели). Аз отидох веднага на гинеколог да ми направи изследвания. Резултатите показаха, че нямам микроорганизми и гъбички, но показаха наличие на групи от левкоцити. Докторката ми препоръча генетични изследвания за вирус ( Човешки папилома вирус, гонорея, херпес и т.н.) но в лабораторията в която трябва да ги направя ще ми излезе над 200 лева.  Първият ми въпрос е възможно ли е да имам такова венерическо заболяване при положение, че не съм имала полови контакти освен с моя приятел (респективно и той само с мен) ???!!!!!   И вторият ми въпрос къде другаде могат да ми направят тези изследвания, като по-евтин вариант? Здравната каса поема ли такива генетични изследвания?

Поли какви точно изследвания са ти правени би ли споделила? Така както си го написала предполагам микробиология и цитонамазка?Сега относно изследванията теста за ЧПВ не се поема от здравната каса.За гениталният херпес незнам как точно стоят нещата дано се включи някой по запознат.Колкото до гонореята няма начин да сте болни от гонорея и да не разберете!Тя е придружена със специфично течение и симптоми и дори при теб латентния период да е по-дълъг то доколкото знам при мъжете е доста къс и почти веднага се проявяват симптомите.Ако има нещо подобно гинекологът не е възможно да го пропусне та защо и изследване за гонорея?А и си мисля че точно гонореята не се предава от нечисто бельо.Нещо не ми се връзва той има гъбички ти не?Как така той е установил че е хванал гъбички бил е на лекар или какво?
ЧПВ  не е венерическо заболяване поне така си мисля.Не знам за лаборатория.Прочети от линковете в началото на темата дадени от Кюбит за Човешкия папиломен вирус написано е много добре как и защо се прави тест за ЧПВ.
Момичета аз също имам отвреме навреме такова зацапване и на мен доктора ми казва че не е притеснително а този месец правя 1 година от конизацията ми  Peace

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 18:29 от svetla1971

# 292
Здравейте, аз не съм конизирана, но от две години се влача с някаква лекостепенна дисплазия. Преди две години ми изрязаха полип, който беше някъде към цервикалния канал, но все още поддържам висока степан на цитонамазка - 3а до 3д. Една лекарка ми предложи да ми направи лийп, но при консултация с друг лекар той каза, че нямало смисъл. Според мен тя първата просто си търсеше начин да изпроси повече пари. И аз имам подобно кървене и също при консултация с гинеколози ми казват, че това е или от шийката на матката или от това че имам миома. общо взето не се впечатляват много от него.
а за гъбичките мисля, че те са много упорити, предават се по полов път, но могат да се завъдят общо взето от всичко. много досадна работа, ама се лекуват. трябва и двамата партьори да се лекуват.

# 293
Олив, аз съм конизирана през март 2007. Зацапване имам от тогава винаги няколко дни преди цикъл. Преди това никога не ми се е случвало. Иначе самият цикъл не е се променил като количество и времетраене. Първият ден ми е болезнен - и преди, и сега. Дните между 2 цикъла са ми чисти, с обичайната цервикална слуз около овулацията.

Поли, това, което описваш "изследвания за вирус ( Човешки папилома вирус, гонорея, херпес и т.н.)" не са генетични изследвания, а вирусология и микробиология. Не знам дали се покриват от касата и къде могат да се направят по-евтино. Можеш да се обадиш по телефона на касата и да питаш и да се информираш в различни лаборатории колко ще ти струва и да прецениш.
Колкото до гъбичките на приятеля ти - не знам как да коментирам...

Да сте здрави всички.

# 294
  • София
копче, искам да те попитам колко беше ПАП-а и правиха ли ти биопсия преди конизацията? Ако да, с какъв ЦИН излезе?
При резултат PAP3d отидох на преглед при доц. Дянкова в Онкологията.
Така реши моята лична лекарка. Каза, ако има някакви съмнения за нещо, това са хората, които или ще потвърдят или ще отрекат.
Доц. Дянкова, само ме погледна на колпоскопа на прегледа, видя папилома и каза, че само може да потвърди резултата от цитонамазката, но ми прати още веднъж материал в лаобартория за изследване.
Резултата излезе 20 мин. по-късно.
Същият.
Бях още със спиралата.
Откриха ми анемия, в следствие на кръвоизливите и обилната менструация, която ми причиняваше спиралата близо 2 години.
Хемоглобин 98.
Желязо дефицитна анемия показа изследването на кръвта.
Дянкова ми препоръча първо да оправя анемията и да пия фолииева к-на.
Започнах да пия Тотема за хемоглобина.
Махнахме спиралата при следващият преглед, и тя каза,ч е имам вътрешна инфекция, причинена от спиралата.
Извади папилом, както бях на стола. Със щипците. Дадохме го за биопсия, едно топче голямо, колкото грахово зърно.
Дянкова, видя още едно малко папиломче, като махна спиралата.
Каза че идват от "онкоканала" и че е добре да се конизира.
Излязаха резултатите от биопсията и показа HPV и още нещо пишеше, ама не съм погледнала внимателно, пишеше умерена дисплазия, койлоцитни клетки, нещо такова. Резултата е прикрепен на картона ми, а той е при нея.
Резултата от конизацията чакам сега на 12.01.

# 295
  • София
Момичета, честита Нова година и от мен! Пожелавам на всички ни в тази темичка мнооого здраве   bouquet
Коpche, стискам палци за резултатите, дано всичко е наред.

# 296
  • Враца
Да се отчета от моя преглед.
Лекарката е много внимателна. Прегледа ме и по мое желание ми взе цитонамазка. Изненадах се, че взимат с четчица и взима от 2 места. Изненадах се, защото съм си изпатила от лекари във Враца и си мислих много да не разчитам на цитонамазка. Но съм доволна. Каза, че не вижда проблеми по шийката, не очаква проблеми и от цитонамазката(дано Praynig). Според нея става въпроса за хормонални проблеми.
Попитах я за колпоскопия, казах, че бих искала да направя. Посъветва ме да изчакам резултата от цитото, да ми дойде цикъл, след това да си правя 3 дни промивка с тантум роза и ако настоявам ще ме гледа с колпоскоп.
Ами това е, сега съм по-спокойна, резултат от цитото другия понеделник.
правилно ли е според вас да си поискам и колпоскопия?
Поздрави и здраве на всички и отлични резултати

# 297
wa_wa , зависи какъв ще е резултатът от цитонамазката. Аз също поисках колоскопия, но гинекологът ми каза, че при моята група, не е необходимо (ПАП 2) Thinking.

# 298
мене при всеки преглед гинеколожката ме гледа на колпоскоп.предстои ми нова цитонамазка.мн. година по това време един изветрял доцент ми каза че съм за конизация.без цито,без биопсия,ей така прегледа ме,и назначи операция за след три дни.отидох при моя си гинеколог ,взе ми намазка,прегледа ме с колпоскопа и каза че според това което вижда ,не би трябвало да има проблем.сега ми е притеснено,винаги се чувствам така.но съм се зарекла,всяка година цитонамазка,и през две мамограф

# 299
wa_wa , зависи какъв ще е резултатът от цитонамазката. Аз също поисках колоскопия, но гинекологът ми каза, че при моята група, не е необходимо (ПАП 2) Thinking.
To и моя лекар така ми каза,но се оказа много НЕправ.

Общи условия

Активация на акаунт