Отговори
# 75
доц. Кьрлов  оперираше преди 2 месеца....очевидец сьм.....а дали приема вече в часният си кабинет не знам,но всеки четвьртьк беше сле 14ч. Peace

# 76
  • София
възможно е информацията ми да не е вярна, не споря. Само исках да съм сигурна, че проф. Карагьозов оперира.

# 77
essy70,проф.Карагьозов оперира.След като имаш биопсия може и да не е необходим ПАП от цитонамазка.Незнам.При прегледа носи всички изследвания, които си направила.Той ще прецени дали да ги вземе под внимание.

# 78
Момичета,
защо никой не   ми казва нищо за тая епидермизация на жлези,която я има в мойта хистология?толкова ли е опасно ?писах и на кюбит ,а щом акто тя н е ми  е написала нищо,значи положението е сериозно.Не знам какво да преприема,да ида ли да го питам този дето ме оперира или да чакам контролният преглед ?аз не знам даже какво е епидермизация ,толкова сьм глупава..... Embarassed
как да спя спокойно сега ,знам,че е безмислено да рева и даже и да знам,това не променя нищо,обаче това ми осигорява душевен  релакс ,като го знам,а сега само мисля и чета вс. неща за жлези и никьде не пише за епидермизация
досадна сьм сигорно,обаче полудях вече от притеснение

# 79
Боби, спокойно де.Лекарят ти е прочел епикризата и ти е казал, че всичко е поправимо.Какво търсиш повече.

# 80
  • София
Боби, в моята биопсия пише, че имам "епидермизиращо жлезисто ерозис", което лекаря ми обясни, че означава зарастваща раничка .... но доколко е така и дали е същото, като твоето, не знам.
И докате не разбереш какво точно значи, не се паникьосвай Hug

# 81
мерси и на  двете ви,знам че  не трябва да се паникьосвам,ама защо  не ми е обяснил ттози лекар какво значи това и дали да сьм притеснена от нещо?...не искам да си лягам,сега не знам кьде да се ровя да чета вече за ттия жлези..... newsm78

# 82
  • София
ми ... на мен, ако преди сума си години, лекаря, който ми откри папиломи, ми беше казал за какво става дума и ме беше посъветвал, че е опасно и трябва редовно да ходя на прегледи, нямаше да съм на това дередже. А аз не обърнах внимание, защото беше казано като нещо нормално и с времето забравих. Та непременно искай да ти обясняват кое какво значи, иначе си вкарваме излишни мухи в главата ... пък те бръмбарите там, поне на мен са си ми напълно достатъчни Laughing
Изчакай Кюбит да влезе и да ти отговори, защото кой знае каква дивотия ще намериш из нета Heart Eyes И се притеснявай само, ако има наистина защо ... то май и тогава не е нужно, щото полза никаква от притеснения.

# 83
Здравейте момичета,нямах много време да пиша,но сега ви прочетох и бързам да пиша.
essy70 резултата от моята биопсия също беше Дисплазия IIIстепен,разбрах го началото на октомври и доктора ми каза че трябва веднага след първия цикъл да вляза за конизация.Но тогава аз в момента бях в цикъл и го отложих за следващия месец.Конизацията ми беше на 20 ноември,10 дни след това си разбрах резултатите,които ако си чела малко по назад за съжаление при мен не бяха добри,диагнозат ми в момента е РАК I А степен.Гинеколога ми каза,че трябва по най-бързия начин да вляза за по-голяма операция.Чакам на 18.12. да мине онкосъвета и да видя какво е тяхното становище,а на 19 съм в София при д-р Кюркчиева.
Съвета ми към теб е както и от всички останали побързай с конизацията,отнема неповече от 3-4 дни престой в болница заради здравната каса,ако си на платено може и по-малко.Още същия ден можеш да се движиш и да се обслужваш.Дано резултатите при теб след конизацията да са добри и да се оттървеш само с нея както почти всички момичета тук.Не че след това няма други неща за които да се притесняват,не ме разбирайте погрешно,искам да кажа че нещата се овладяват.Патоложката,която ми прави хистологията каза че за да живея дълги години трябва да ми отстранят матката.Колкото по-бързо предпримеш нещо толкова по-добре.Стискам палци и кураж мила.

За д-р Стефан Иванов за който и аз бях питала до момента се въздържах от коментар относно него.Наистина в нета намерих много добри отзиви за него,попаднах на една статия от преди няколко години ,писах на репортерката и тя се отзова с тел.,малко преди и svetla1971   да ми ги даде.Наистина мислех да се свържа и аз с него.Но от шефката ми научих не особено добри неща за него.Както ви бях писала тя преди години е била със същата диагноза като мен.В началото той я е поел точно преди да замине за Виена,викал я в частния кабинет и и биел някакви инжекции за по 100лв,които в последствие тя разбрала,че са витаминС.Е не мисля че с витамин С може да се лекува рак.От там я поема д-р Кюркчиева и до ден днешен е при нея,това са вече около 10 години.Това ме стопира да му се обадя,но дано сега не постъпва така и си върши страхотно работата.Надявам се,че не съм разстроила някой с това,но нали сме затова да изказваме мнения и впечатления за да си помогнем.Всички ние тук сме извора,както се казва. Peace

Боби  не се шашкай наистина преди да си разбрала точно твоето положение какво е.И не приемай всеки случай тук като даденост и при теб. Hug

Моят цикъл още го няма  Sad,направо вече незнам какво да правя,ако ми дойде преди прегледа в София,може ли да мина такъв или ще трябва да изчакам да свърши.Вече незнам кога ще дойде ,на колко време ще е и не мога нищо да предприема.За конизацията знаех кога ще ми дойде и свърши и насрочих дата,но сега  newsm78.

# 84

Моят цикъл още го няма  Sad,направо вече незнам какво да правя,ако ми дойде преди прегледа в София,може ли да мина такъв или ще трябва да изчакам да свърши.Вече незнам кога ще дойде ,на колко време ще е и не мога нищо да предприема.За конизацията знаех кога ще ми дойде и свърши и насрочих дата,но сега  newsm78.
ива,питай някой гинеколог какви медикаменти дапиеш,за да не ти дойде цикъла до определена дата.Стреса и при теб си е казал ди=умата и е разстроил хормоните.Моя цикъл не дойде повече от месец след конизацията.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 01:17 от ДесиХ2

# 85
Деси аз знам какво да пия,но някак си като че ли не ми се иска да го обърквам още повече,но в краен случай сигурно ще се наложи.Утре шефката ми ще звъни на д-ката да потвърдим часа и ще я пита дали ще е проблем.Но мисля че ще е най-добре да не съм в цикъл.
А после на втория месец как ти беше ,както преди или имаше промени?

# 86
Боби, знаех си, че трябва да те видя в БГ и да ти дръпна един профилактичен бой.  Joy Я стига си си вкарвала филми.  Stop И какви да тия изказвания "писах и на кюбит ,а щом акто тя н е ми  е написала нищо,значи положението е сериозно".  Wink Да не мислиш, че съм нон-стоп пред компютъра.  Naughty Сега видях, че си писала. Бях навън цял ден. Отчитай все пак и 7 часа разлика във времето.  Peace
Мила, не знам нищо за никакви жлези, изхващахте ме по бели гащи с тия епикризи.  Crazy Епидермизация означава, че тъканта става / образува епидермис = покривна тъкан = заздравява, както е писала essy70Peace
Важното е, че е изрязано до чисто. Спри да ги четеш тия епикризи вече, моля ти се.  Stop
 Hug  Hug  Hug

Мацки, ще ви глобявам по една торта на срещата за всяка безпричинна паника тук.  Mr. Green Внимавайте да не ми купувате камион с торти.  hahaha

# 87
добро утро момоичета,
знам,че безмислено се вкарвам в нчкакви притеснения,мерси за успокоенията.
кюбит,
мен наистина трябва някой да ме  набие,ама здраво-ще те изчакам като си дойдеш Joy,ще те водя на торта Hug

# 88
  • София
Добро утро и от мен!
Боби, пак се панираш излишно, Кюбит - и ти пак ме кефиш!

Ива, понеже прегледа на 19-ти ти е много важен и не трябва да си в менстр, за да не ти дойде изненадващо тогава, според мен можеш да пиеш нещо с прогестерон, а след прегледа като спреш да го пиеш и ще ти дойде след 2-3 дни. Знам за ПРОМОЛУТ НОР и ДУФАСТОН, но питай доктор все пак, иначе няма да ти навредят.

# 89
  • София
Момичета, да се включа и аз. В четвъртък бях при проф. Карагьозов - за второ мнение. Доволна съм, че потвърди на 100 % това, което каза и моя доктор. Не знам защо си мислим, че като е по-възрастен, може вече да не оперира и т.н. Като го гледам - очевидно е изключително работоспособен и прави всякакви операции и манипулации. Даже не е никак скъп прегледа при него - 35лв. За сравнение - моя доктор взема 50лв.
Да попитам нещо, ако някой е запознат - какви са лазерите, с които се прави обгарянето, защото Карагьозов ми каза, че само в Токуда и Майчин дом имало истински АГ лазери, а в другите кабинети едва ли биха могли да си  позволят да закупят такъв тип? Питам, защото съм в размисъл при кой да си направя обгарянето, което ми препоръчаха и двамата. За Карагьозов - очевидно е един от най-добрите и със супер техника, за моя доктор - просто защото си ходя при него от 15 години, познава ме и до сега винаги е бил много точен.

Общи условия

Активация на акаунт