Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Новото законодателство предвижда увеличение на отпуските за майчинство до 1 година, което важи за всички съществуващи ситуации, дори ако детето не е навършило 1 година. Майката трябва да се е осигурявала поне една година преди раждането. Освен това остава неясно как ще се изчисляват обезщетенията за майчинство, дали въз основа на дохода от последните 6 или 12 месеца преди датата на болничния или раждането. Текстът на законопроекта беше приет на второ четене, но все още не е публикуван в Държавен вестник.
-
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
-
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
-
Какви са препоръките за кърмене на бебето?
-
Какви са препоръките за избор на козметика за бебето?
Един колега си купи и каза, че въздухът наистина бил по-различен и свеж... убивало било разни бактерии и ако има някой болен рискът и бебо да се зарази от контакта с него се намалявал... (визирам Митко, който за последния месец сигурно вече 3-ти път се разболява и носи бацили вкъщи
) Та така де - зачудих се и дали все пак няма да е кофти за бебето 
А ти си отиди на друг лекар да ти измерят таза, но само не се шашкай...

Това е идея на мъжа ми защото нали нямало да се ползва сега за какво да сме плащали.Ще се опитам да го убедя да не го изключваме, но не знам дали ще успея.

. По-скоро аз се чудех за овлажнител за въздуха - от една страна сигурно е добре, защото от парното въздухът става много сух, но от друга като знам как е капсулована къщата с дограмата, дали няма да направя проблем с влагата и да си докарам мухъл