Отговори
# 855
Защо едни ще имат 410 дни майчинство.. а други са имали само 135 .. Нали всички деца са равни? Защо тогава не се доплати на всички деца това им отнето майчинство? Или на майките им тези пари не са им били нужни?
Защото едни са  карали 3 години казарма, други 1, а трети...

То и duhi_puhi това казва...   Laughing

# 856
Момичета, напълно ви разбирам, но за съжаление и аз смятам, че исканията са неоснователни и подкрепям написаното от duhi_puhi. Аз родих близнаци края на септември 2007 и взех помощ при раждане 2х200лв. След 1 януари сумата беше 2х600 лв. Ами същото като при вас е - забременях от първия път, ако знаех, че така ще стане щях да изчакам 3 месеца. Законите влизат в сила от дадена дата, това е положението.
Изобщо не е същото. Незнам защо не го разбирате. Явно тези, които подкрепяме петицията и сме потърпевши, с лека ръка сме приети за мошенички, интересчийки и други такива, та няма как да се спори с предубедени хора. Не съм забременяла заради някакви  облаги, както и другите майки, както и ти, Tanini. Това е от мен засега, вие си спорете щом ви допада, аз не искам да си вдигам нервите повече!

# 857
Защо едни ще имат 410 дни майчинство.. а други са имали само 135 .. Нали всички деца са равни? Защо тогава не се доплати на всички деца това им отнето майчинство? Или на майките им тези пари не са им били нужни?
Защото едни са  карали 3 години казарма, други 1, а трети...

То и duhi_puhi това казва...   Laughing
Защото света се променя, законите също, но не е редно да ни оставят с пръст в уста.

# 858
Мда.. законите се променят Simple Smile
Не може на всяка цена да са валидни за вас законите, които ви отърват  Laughing

# 859
момичета, тук се появиха "събеседници", които много свалиха нивото. не мисля, че трябва да се принизяваме и да контактуваме  с хора , които се вълнуват повече от бай брадърщината, от колкото от проблемите на един или друг човек. за мен е под дойстойнството ми да контактувам с такива индивиди, скачащи от тема в тема , избиващи сериозни комплекси. препоръчвам им да посетят някоя книжарница и да обогатят малко пропуснати знания   и  да се ориентират към един добър психолог. хубав ден от мен !

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 22:28 от marrry

# 860
А защо не искаш да ми отговриш на въпросът - Защо във вашето искане не включвате забременелите в края на декември? Или те ще бъдат по-малко бременни от тези, забременели в началото на месеца и все още нерегистрирани като такива..

Не може да гледате само фактите, които ви изнасят ..

А като имаш достойнство, защо се занимаваш с пари и печалби  Mr. Green

# 861
Всички ,които са наистина заинтересовани и потърпевши по темата не е нужно да отговаряте на злобни провокации.Няма какво да се обяснявате на хора ,които си търсят занимание за през деня!Весели празници на всички!!!!!

# 862
Всички ,които са наистина заинтересовани и потърпевши по темата не е нужно да отговаряте на злобни провокации.Няма какво да се обяснявате на хора ,които си търсят занимание за през деня!Весели празници на всички!!!!!
точно така!!!! Peace

# 863
Здравейте,момичета ,чета и се натъжавам тези злобни изказвания на други майки ли са ? ShockedЗнаете ли какво е да си  на прага на бременността си и не влизаш в  положението на заварено -обезщетените момичета?Аз знам ,защото съм една от тях , не става дума само за осигуряващите се на по висок доход. Ами  какво да правят тези които нямат въобще стажа от 12 месеца и го разбират сега?Става дума затова,че си планирал бременността си ,знаейки ,че ще имаш нужният стаж за да се ползваш от тези майчински.Всяка следваща бременна ще има информираност и ще има право на личен избор,нещо ,което ние нямаме.Аз лично бих подкрепила всички бъдещи майки и нерегистрирани до момента за една бъдеща промяна на закона и изискуемият от него  осигурителен стаж.Трябва всички да сме единни и да се подкрепяме за да не оставяме да правят с живота ни каквото си искат.Спрете с тези безумни караници,моля ви! PraynigПожелавам на всички едни весели ,щастливи и прекрасни празници и нека всички бъдем по-добри и единни  bouquet

# 864
.. няма смисъл..

Явно децата ги правите заради майчинството, което ще ви донесат .. а не за да ги обичате..

Нямам какво повече да кажа по темата..

Успех в борбата  Peace

# 865
    "Получава се голям хаос,но нека юристите се потрудят.Новия закон отменя стария,действието му е за напред,но и регулира и отношения възникнали и преди приемането му,т.е когато е действал стария.За хипотезите действа стария закон /6 мес. осиг. стаж/,а за последиците-новите разпоредби.Получава се вакуум,в който наистина са дискриминирани бременните,с термин на раждане след 01.01.2009 г.Много е лесно-Приемете закона,но нека действието му бъде с начало 01.09.2009,а дотогава оставете всичко да се регулира от сега действащия закон и подгответе работодателите да са наясно какво да плащат на работещите жени,а не да се крият под минималната раб.заплата и по-малки осигуровки.Санкционирайте тях,а не притискайте бременните.Къде ви е хуманизма. "Това е едно мнение на подписал от петицията с което съм много съгласна

# 866
...и да контактуваме , с хора ,които...

Joy Joy Joy

И ние сме принизявали дискусията... Научете се да пишете, момичета, моля вииииии! Praynig ooooh!

# 867
Не ,duhi_puhi ,но за жалост в България повечето хора се изкъртват от работа и пак немогат да влязат и в така наречената средна класа,която уж вече я имало при нас.Когато разбрах,че съм бременна с третото си дете непланувано всички скочиха срещу мен, че немога да си го позволя казах им ,че по един или друг начин щом се е зародил живот ще го бъде аз вече го обичах  прекъснах си майчинството в което бях с второто си дете и започнах работа където да не се осигорявам на минимална заплата ,нищо незаконно или недостойно не съм направила планувала съм си живота.А сега си помисли,колко ли такива майки има в моето положение,а тези който нямат стаж 100 лв. Shocked Shocked ShockedКакво ще правят тези деца ?Какво ще правят майките им не мислиш ли,че е тъжно и нечестно от онези,който вече си взеха по 2000 лв.премия и отидоха по моловете да пазарят подаръци за Коледа?Аз съм бременна в седмия месец с преждевременни контракций от стрес не съм излязла още в коледна ваканция и не съм си купила елха и подаръци сега мислиш ли че тези деца за пари ги правим?Както и да е, да са ни живи и здрави децата, по важното е да сме достойни и добри хора и да научим и децата ни да са такива.И да спрем да се крием в черупките си ,а да дадем гластност на недоволствата си,защото ние сме тази държава не управниците ни немогат сами да си взимат всичките безумни решения и да се подиграват с народа.

# 868

Явно децата ги правите заради майчинството, което ще ви донесат .. а не за да ги обичате..

Виж слънчице,това може и да важи за циганите,т.нар.роми де,но не и за пишещите тук.А докато има такива като тебе и скъпите ни управници ще имат комфорта да си правят каквото си искат!

# 869

Виж слънчице,това може и да важи за циганите,т.нар.роми де,но не и за пишещите тук.А докато има такива като тебе и скъпите ни управници ще имат комфорта да си правят каквото си искат!
Да, съгласна съм. Почвам да се чудя тия малки злобни душици защо изобщо си чешат езиците тук.
Прости хора винаги е имало и ще има, само трябва някак  да се научим да не им обръщаме внимание.
И да подчерая-ТОЗИ ФОРУМ НЕ Е ЗА ПРОВЕРКА НА ПРАВОПИСА!!!

Общи условия

Активация на акаунт