Отговори
# 780
....1612 вече подписа!!!!!!!!

# 781
еми така е и Масларова раздаде ключовете на новите автомобили, но..... no comment

# 782
ами и аз съм студентка, ама не знам то виж ,че няма мноого от тях в нашия форум

аз също съм студентка и съм доста засегната от случилото се защото имам само около 6 м. стаж

# 783
# 784
Момичета, мисля, че вече прекалявате.
Какво означача "сдружението не застана зад нас"?
Това, че писахме текстове за отрицателно време посред нощите за завареното положение и за преходен период за 12-те месеца? Или това, че от почти месец съм си зарязала детето тотално и го подмятам от баща му на баба му и обратно, за да пиша текстове заедно с другите момичета и да търча по срещи с депутати , комисии в НС и медиите?

Мила Клеопатра благодарим, че се опитвате да направите нещо, но мисля, че участието Ви в СНБМ е на доброволен принцип и по ваше лично желание, затова не е приятно да се натяква от повечето от Вас, че си ангажирате времето с нашите проблеми и нямате време за семействата си. Като сте станали член трябва да ви е било ясно, че ще отделяте от времето си за дейността на сдружението.

# 785
така е , но не ти ли се струва странно. защо сдружението не застана зад нас ?

Момичета, мисля, че вече прекалявате.
Какво означача "сдружението не застана зад нас"?
Това, че писахме текстове за отрицателно време посред нощите за завареното положение и за преходен период за 12-те месеца? Или това, че от почти месец съм си зарязала детето тотално и го подмятам от баща му на баба му и обратно, за да пиша текстове заедно с другите момичета и да търча по срещи с депутати , комисии в НС и медиите?

ЩЕ НАПИША ПАК ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА КОМЕНТИРАМЕ ВЪПРОСА С КОЙТО ТРЯБВА.

Желая ви весели коледни празници и няма да се включвам повече, защото трябва да обърна малко внимание на работата, за която ми плащат, както и на семейството си.
Благодарим на сдружението лично аз смятам ,че то ни подкрепя,което е нормално нали затова е сдружение на бъдещи и настоящи майки,още веднъж БЛАГОДАРНОСТИ  bouquet

# 786
  • Тук и там
Момичета, моля ви не пишете, че мамите в заварено положение не ви подкрепят и ви смятат за мошенички.  Naughty
Няма такова нещо - всички подписваме заедно петициите, които се пускат и личният интерес тук не стои на първо място. На мен ми е много болно, че управляващите успяха да обърнат така нещата и вместо да се продължи с борбата за общите интереси на всички настоящи и бъдещи майки, успяха да ни изпокарат и разединят. Жалко за нас и вас ... защото те си гласуват и взимат това, което си поискат  Crossing Arms
Аз имам над 10 г. трудов стаж и в началото също съм осигурявана на МРЗ - напълно разбирам всички, които са заделили от залъка си, за да внасят по-високи осигуровки и осигурят по-добър старт на децата си в живота. За наше съжаление управниците успяха да се измъкнат и вместо да си признаят, че не могат да се справят с проблемите на сивата икономика, успяха да изкарат майките и бременните най-големите грабители на тази държава. Има една много вярна поговорка: Крадеца вика "дръжте крадеца"  ooooh!
Не се предавайте, но и не се нападайте взаимно - винавните не са сред нас !!!

# 787
Няма да ни изпокарат ,ще се обединим повече отколкото до сега ,
много мъже разписват новата петиция ,радвам се че ще имам доста време до 15.01.2009 да направя това което съм намислила,
 ще кажа че едва ли някой е мислил ,че някой ще се заеме да им опонира с действие срещу Новия им закон "410 дни"
Ние сме хора ,не програми,промяната засяга много бременни бъдещи майки неблагоприятно особенно ,които са 6,7,8,9 м. регистрирани в настоящата година 2008,никой не не се е запознал и предварително с предстоящия закон ,ДА СТЕ ПРОЧЕЛИ ПРОЕКТОЗАКОН отнасящ се за 410 дни? А това е наше право !
И друго ще кажа
първия закон 135 дни се променя на 315 дни платено базата стаж остава 6 м. следователно е по- добър от първия ,ама сега изведнъж
410 дни ,ок, но базата двойна,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ че казват общо стаж направен през год 12м.,базата върху която ще се изчислява е 12м. назад непосредствено преди първия болничен лист,без гратисен период,без да обхваща напълно всички засегнати групи ,без нищо освен тези чиито деца са навършили година ,той  може да е добър ама след време ,в което малко се съмнявам аз ,за в момента не поставя в равностойно всички бременни БЪДЕЩИ МАЙКИ А ТЕ СЕ НАМИРАТ ПОД ОСОБЕНА ЗАКРИЛА ОТ ЗАКОНА ,за което явно управляващите са забравили
НАЙ- важния аргумент Е ЧЕ ЗАКОНА е приет набързо за  2 дни,какво правеха 2 месеца,нищо не е обмислено ,нито обсъдено ..
Ние сме хора не машини ..

# 788

Мила Клеопатра благодарим, че се опитвате да направите нещо, но мисля, че участието Ви в СНБМ е на доброволен принцип и по ваше лично желание, затова не е приятно да се натяква от повечето от Вас, че си ангажирате времето с нашите проблеми и нямате време за семействата си. Като сте станали член трябва да ви е било ясно, че ще отделяте от времето си за дейността на сдружението.

А как иначе да отговорят на непрестанните нападки от страна "ощетените", които идея си нямат колко къртовски труд стои зад всяка една малка победа срещу държавната машина?
Тези дни четох активно тази тема, както и подфорума на Сдружението, и често казано им се възхищавам на търпението и способността да запазят добрия тон към всички недоволни, които ги изкараха какви ли не... преекспонирането на думите "източвачки", "мошеннички" и т.н. дойде най-вече от страна на ощетените, покрай някой необмислен коментар...
И ми е странно как никой не се замисли, че тази промяна ще е добра за в бъдеще, за хората които след една година ще бъдат облагодетелствани? Повечето момичета от Сдружението вече са майки, и тази промяна може и изобщо да не ги засегне, но въпреки това се бориха тя да се случи...
За съжаление повечето от вас не могат да погледнат на нещата малко по-далеч от собствените си проблеми...
И още нещо: ако сте решили да се борите с държавния апарат, трябва да знаете, че трябва адски добре да сте се подготвили... Който иска промяна, трябва да предложи солидни и законосъобразни аргументи в защита на своята теза, иначе е обречен... Включването на laraCROFT в сутрешния блок на Бтв е ярък пример за това...
И въпреки отношението на повечето от вас, момичетата от Сдружението продължават да се борят и за вашата кауза...
Но май на нашето общество думата 'Благодаря' става все по чужда...
Пожелавам ви успех в борбата, както и лека бременност и безпроблемно раждане.

П.С. Понеже ще се породят въпроси какъв съм аз, нека кажа: Аз съм пък от ощетените семейства, които момичетата от Сдружението загърбиха за да се борят за всички вас. И за разлика от тях аз трудно търпя негативните коментари по техен адрес.

# 789
Депутатите са си гласували 2000 лв коледни премии  #Crazy
http://politics.actualno.com/news_208206.html

# 790
# 791
много моля да вкарате и в подписа ми един подпис-официалната версия е!Съжалявам,че снощи ви подведох Embarassed

# 792
Никой не обвинява сдружението. Благодарим им за подкрепата. Спрете да ни критикувате, ако обичате.

# 793
Някой има ли отговор на писмата ,които писахте вчера до медиите?

# 794
не дена нямаме още

Общи условия

Активация на акаунт