Отговори
# 825
Наистина ли не можете да разберете какво е нашето искане?Ще се опитам с един пример дано успея:

Никой не може да спре покачването на цените .Но ако се озовете във фризьорски салон където пише подстригване 5лв. и се съгласите ,а посредата на подстрижката ви кажат:"Ако искате да излезете в нормален вид платете 50лв."няма ли да протестирате?

Искаме да родим по закона по който сме забременели това е само това!

точно, кратко и ясно !!!

# 826
  • И аз не знам къде...
Все пак част от мненията тук нападнаха точно завареното положение в приетата норма, каквато предстои да се публикува. "Защо те са със 6 месеца платени вноски назад, пък ние сегашните бременни ...". При тази ситуация не може да се очаква насрещна толерантност и подкрепа.

Peace

# 827
Все пак част от мненията тук нападнаха точно завареното положение в приетата норма, каквато предстои да се публикува. "Защо те са със 6 месеца платени вноски назад, пък ние сегашните бременни ...". При тази ситуация не може да се очаква насрещна толерантност и подкрепа.

Peace

Имано е предвид ,че в 6,7 или 9 месец жената е бременна .Поне аз не съм чувала за бременни и по- бременни.От което мисля се разбира ,че трябва да бъдем в равностойно положение.

# 828

Peace

Имано е предвид ,че в 6,7 или 9 месец жената е бременна .Поне аз не съм чувала за бременни и по- бременни.От което мисля се разбира ,че трябва да бъдем в равностойно положение.

Рони,ти си тълкуваш изказванията ,както на теб  ти харесва и правиш интересни заключения от нашите цитати.никоя от нас няма  впредвид горенаписаното от теб  .ние заставаме  срещу дискриминацията , която следва след приемане на закона спрямо бременните  в 6,7,8 месец .

# 829
  • Sofia
Момичета, според мен просто аргументите ви не са точни. И затова успяват много лесно да ви оборят, така както се случи и в предаването. И затова никой не ви обръща внимание. Защото завареното положение така, както е дефинирано е не кои са бременни към момента на влизане на закона, а кои са излезли в отпуск по майчинство.
Вече казах, че аз също мисля, че би следвало да се направи компромис за вече бременните майки, независимо че формално не са още в този отпуск и не влизат в завареното положение "излезли в отпуск по бременност и раждане и отглеждане на дете" към 01.01.2009. Но става въпрос за морална и човешка гледна точка и затова, че едни бъдещи дечица (вашите) ще бъдат затруднени и може би лишени от важни средства, на които родителите им очевидно са разчитали преди да се решат на тази стъпка. И че за всички жени оттук нататък има връщане назад, защото дори и да са решили сега да плануват бебе ще имат възможност да се съобразят с новите изисквания, а за вас връщане назад няма. Ето на това според мен трябва да наблегнете.
А липсата на осезаема подкрепа според мен е по две причини - първо, че и вие не успяхте така да дефинирате исканията, че да са справедливи за абсолютно всички бременни в момента. Все едно вършите същото, за което обвинявате управляващите. И второ - че подкрепа може и да има, но инициативите трябва да започнат от вас. Вземете някакво решение в крайна сметка какво ще правите. Според мен още се лутате и дори и да искам просто не виждам в какво конкретно трябва да ви подкрепя.
Надявам се, че се вижда, че поста ми е позитивен и с надеждата да ви помогна.

# 830
NBM за съжаление ние не сме юристи .Мисля ,че вече трябва да стане ясно какво е искането ни-за ВСИЧКИ бременни.Още повече ,че днес видяхме как политиците се изпокриха каква инициатива да организираме ,а и имахме уверението на СБНМ ,че след нова година ще се правят опити за постигане на исканията .

# 831
Не ми се чете цялата тема, ама от няколко дни гледам тази петиция и .. Ми глупаво е!
Аз искам пък да включим в петицията, всички който са родили от преди 10 години досега.. и които ще искат да забременят в близките 10 години  Mr. Green Защо така ми се променя семейното планиране!
За тях не е ли отнемане на правата!
Защо едни ще имат 410 дни майчинство.. а други са имали само 135 .. Нали всички деца са равни? Защо тогава не се доплати на всички деца това им отнето майчинство? Или на майките им тези пари не са им били нужни?
Айде стига глупости вече  ooooh!

Предния път когато промениха закона от 135 на 315 дни - нямаше такива глупави скандали и демонстрации.. Всички приеха промяната и нямаше сърдити и онеправдани бременни ..

Законът не е за "забременели" .. а за родили и гледащи децата си.. "в отпуск по майчинство" ..

Защо тогава не започнем да искаме да ни дават и детски и първоначална помощ за спонтанните аборти (извинявам се на всички, преживели загуба  Rolling Eyes) ...

Защо комериализирате така децата.. Нима ги правите, раждате и гледате само за пари? .. Ставате смешни..

# 832
duhi_puhi разбирам те ,че не ти се чете тема от 60страници ,но ако си беше направила труда нямаше да се включиш неподготвена.Първо родилите преди 10 години са били наясно при какви условия забременяват и при какви ще раждат,резулта от което всички видяхме.Второ при въпросната промяна от 134 на 315 дни всички сте били доволни( като ти гледам лентичката и ти си била от облагодетелстваните )защото нямаше промяна в осигурителния стаж.И трето няма как да включиш искащите да забременеят в близките  10 години защото още не е ясно дали ще останат такива след още 2-3 промени.
И последно не се ли замисляте ,че имаме някакво основание да протестираме щом член на СНБМ се включи в предаването по БТВ за исканито на гратисен период по закона  и обеща да се търсят начини след коледната почивка на НС.Хубаво е да се запознае човек малко преди да обижда ,защото сам се  усмива!

# 833
  • Под Сините камъни
"Предния път когато промениха закона от 135 на 315 дни - нямаше такива глупави скандали и демонстрации.. Всички приеха промяната и нямаше сърдити и онеправдани бременни ..

Защо комериализирате така децата.. Нима ги правите, раждате и гледате само за пари? .. Ставате смешни.. "

duhi_puhi
Защото  предния   път   срока   си  остана  6  месеца   осигурителен  стаж без да се променя .

И 2 ро не  ги гледаме за   пари   ама и  без  пари  не  става  ,ако  ти знаеш  начин  можеш да го споделиш  с нас  ,току  виж   ни станало по лесно.

# 834
Хубаво де, ами ако изобщо не бяха приели нито 315, нито 410 дни ..

Или дайте да чакаме да го направят 1300 дни платено майчинство 90% .. че да почнем да раждаме  ooooh!

Не съм била от облагодетелстваните, защото ме хващаше 3 месеца от 9 Simple Smile А и ме осигуряваха на минимална, което пак по никакъв начин не ми променяше майчинството Simple Smile

.. родилите преди 10 години са били наясно при какви условия забременяват и при какви ще раждат..
И ти си забременяла точно при тези условия и абсурд да родиш, ако е различно майчинството.. Е това ако не е раждане по сметка  ooooh!

# 835
duhi_puhi разбирам те ,че не ти се чете тема от 60страници ,но ако си беше направила труда нямаше да се включиш неподготвена.Първо родилите преди 10 години са били наясно при какви условия забременяват и при какви ще раждат,резулта от което всички видяхме.Второ при въпросната промяна от 134 на 315 дни всички сте били доволни( като ти гледам лентичката и ти си била от облагодетелстваните )защото нямаше промяна в осигурителния стаж.И трето няма как да включиш искащите да забременеят в близките  10 години защото още не е ясно дали ще останат такива след още 2-3 промени.
И последно не се ли замисляте ,че имаме някакво основание да протестираме щом член на СНБМ се включи в предаването по БТВ за исканито на гратисен период по закона  и обеща да се търсят начини след коледната почивка на НС.Хубаво е да се запознае човек малко преди да обижда ,защото сам се  усмива!

Peace
duhi puhi доста си неподготжена по темата цитирам те:"Законът не е за "забременели" .. а за родили и гледащи децата си.. "в отпуск по майчинство" ..  май не си наясно, че в тази графа влезнаха и бременни ??? моля ви търсете си одушници наистина на дръго място. объркали сте коридора

# 836
Бременни да, но 45 дни преди термин .. Т.е. вече в отпуск по майчинство..

Ииии сега какво ..
Ако се напъна и забременя до края на годината.. обаче - прегледът ще установи това поне 2-3 седмици след случката, значи ще е след началото на новата година.. А реално аз ще съм бременна преди това..
Защо пък тогава законът няма да ме хваща  Crossing Arms

# 837
И последно не се ли замисляте ,че имаме някакво основание да протестираме щом член на СНБМ се включи в предаването по БТВ за исканито на гратисен период по закона  и обеща да се търсят начини след коледната почивка на НС.

Проблемът ви, момичета, е че сте доста прости и никой няма да уважи "исканито" ви за 6 месеца "осигорителен" стаж, докато не се научите да говорите и пишете като хората...

# 838
Напротив исканИто ни няма да бъде уважено заради такива като теб на които разчитат депутатите ни.

# 839
  • София
Момичета, напълно ви разбирам, но за съжаление и аз смятам, че исканията са неоснователни и подкрепям написаното от duhi_puhi. Аз родих близнаци края на септември 2007 и взех помощ при раждане 2х200лв. След 1 януари сумата беше 2х600 лв. Ами същото като при вас е - забременях от първия път, ако знаех, че така ще стане щях да изчакам 3 месеца. Законите влизат в сила от дадена дата, това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт