Отговори
# 870
поредната необмислена глупост на депутатите. Как е възможно да наричат бъдещите майки далавераджии?  Значи положението е следното:ако сте родили преди 01.01.2009г. и сте излезли в майчинство ще ви се удължи срока на вземане на детски от 9м на 12м. а ще ви се гледат осигуровките за 6м. назад. А ако ще родите след 01.01.2008г. ще ви се вземат 12м. осигурителен стаж назад.  СПОРЕД МЕН ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ИЗМИСЛЕНА. НА ЕДНИ ЩЕ СЕ ВЗЕМЕТ 6М. И ЩЕ ПОЛУЧАВАТ 12М. МАЙЧИНСТВО, А ДРУГИ  ЗАРАДИ 2 ДНИ ЩЕ СЕ ПРИМИРЯТ С 100ЛВ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА МЕСЕЦ.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
А КАКВО ДА ПРАВЯТ МЛАДЙТЕ МАЙКИ КАТО МЕН КОЙТО СЕГА СА ЗВЪРШИЛИ ГИМНАЗИЯ И НЯМА КАК ДА НАПРАВЯТ 12М. ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ, ЗАЩОТО Е ТРЯБВАЛО ДА УЧАТ, А И ПО ЗАКОН НЕ СА ИМАЛИ ВАЗМОЖНОСТ ДА РАБОТЯТ. НАПРАВО СЪМ ВЪЗМУТЕНА.
И ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ МАЙКИ ДА НЕ СТОЙМ С СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ И ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ТЪПЧАТ #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 871
поредната необмислена глупост на депутатите. Как е възможно да наричат бъдещите майки далавераджии?  Значи положението е следното:ако сте родили преди 01.01.2009г. и сте излезли в майчинство ще ви се удължи срока на вземане на детски от 9м на 12м. а ще ви се гледат осигуровките за 6м. назад. А ако ще родите след 01.01.2008г. ще ви се вземат 12м. осигурителен стаж назад.  СПОРЕД МЕН ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ИЗМИСЛЕНА. НА ЕДНИ ЩЕ СЕ ВЗЕМЕТ 6М. И ЩЕ ПОЛУЧАВАТ 12М. МАЙЧИНСТВО, А ДРУГИ  ЗАРАДИ 2 ДНИ ЩЕ СЕ ПРИМИРЯТ С 100ЛВ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА МЕСЕЦ.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
А КАКВО ДА ПРАВЯТ МЛАДЙТЕ МАЙКИ КАТО МЕН КОЙТО СЕГА СА ЗВЪРШИЛИ ГИМНАЗИЯ И НЯМА КАК ДА НАПРАВЯТ 12М. ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ, ЗАЩОТО Е ТРЯБВАЛО ДА УЧАТ, А И ПО ЗАКОН НЕ СА ИМАЛИ ВАЗМОЖНОСТ ДА РАБОТЯТ. НАПРАВО СЪМ ВЪЗМУТЕНА.
И ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ МАЙКИ ДА НЕ СТОЙМ С СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ И ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА НИ ТЪПЧАТ #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

tutentse   и из съм в твойто положение

# 872
Zori_tv
Много са в нашето положение, но на кого му пука. Cry

СТАЧКА МУ Е МАЙКАТА #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 873
  • Sofia

Младите майки като теб би следвало да могат да разчитат на добри социални помощи. НЕ 100лв на месец, а нещо адекватно за да може човек да си отгледа детето. ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО с осигуровките на работещите и произтичащите от това обещетения!!! Не знам защо ви е толкова трудно да проумеете, че става дума за ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!
Обещетения за работещите майки се полагат заради техните осигуровки.
Неработещите майки и най-вече младите такива би следвало да бъдат поощрени с адекватни месечни социални помощи. Особено студентките, които учат и заради това нямат възможност за натрупване на трудов стаж, а имат добра перспектива да допринесат за икономиката на тази държава впоследствие.
Обаче нали се сещате, че ако се повишат социалните осигуровки на всички майки, независимо дали са работили или не коя етническа група ще започне да ражда по 12 деца само заради парите. Та ето затова ще се направи поощрение (или поне аз така чувам) само за студентките.
Изобщо политиката на държавата не е да поощрява всички на калпак, а точно определена група майки - работещите осигуряващи се майки и студентките (или поне се надявам за тях наистина да са предвидени по-солидни такива).

# 874
NBM

Може би грешката е моя като не съм оточнила итуацията си до край.

Това е копие от въпроса ми което изпратих до министерството и на който отговор не получих.

"Въпроса ми е следният: не е ли това с осигурителния стаж от една година дискриминация към младите майки. Аз завърших гимназия тази година, кандидатствах, приеха ме в НБУ, но не записах защото забременях. И веднага започнах работа. Трябва да родя април месец. Няма как да направя една година,защото е трябвало да започна работа преди да завърша. Може би ние младите майки трябва да си правим планове предварително една година или да прекъсваме училище за да работим. Или в крайна сметка да правим аборт или да се задоволим с 100лв на месец, защото не сме социално слаби след като сме работили няколко месеца, а циганите да взимат пъти повече от нас. А и всяка жена трябва да знае една година по рано дали ще забременее за да започне работа. Или само дългогодишно работилите майки са облагодетелствани ?
И в крайна сметка какво да правим ние младите български майки на който забременяването им съвпада със завършването на училище. Знам какво ще получаваме по – малко и от циганките, който не са учили не са кандидатствали не са и работили. Нека бляскавите Ви идеи да бъдат насочени към хората който не могат да имат деца, и да подкрепят геройството на младите родители който работят. Заради това, че съм учила, била съм редовна ученичка с много добър успех и съм започнала работа веднага след училище, ще бъда под циганките и ще получавам 100лв. (парите за половината памперси на месец) Евала стимулирайте си циганките, те са вашата опора"

# 875
Здравейте момичета , нямах възможност да следя темата няколко дни , виждам че напредвате със страничките , което ме радва че темата не пустее.
Аз току що си погледнах пощата , интерсуват се от проблема ни от предаване по БТВ , така че ви помоля   за подкрепа .  Ще може да се спретне предаване по средата на януари , аз мисля че никога не е късно.

# 876
des-bes
това е чудесно Hug Hug Hug
но според мен е достатъчно само да се спомене в новинарска емисия и да се каже че бъдещите майки подготвят стачни действия. (веднага ще свикат заседание). Предизборно всеки ще се стресне

# 877
браво дес!!! имаш нашата подкрепа. писах ти и на лични  Peace

# 878
Запис, но и аз нещо не вдявам с тези заварени положения.... Embarassed
Няма ли да правят средно аритметично т.е. при мен е такъв случаят: до сега съм осигурявана на минимален работен праг 240лв. и следващите 6 м. преди раждането ще се осигурявам на 800лв. - така погледнато няма ли да ми пресметнат майчинството като сума средноаритметично и да го получавам 90% 12 м.?!? Rolling Eyes Или много искам.... Mr. Green Моля ако някоя бъдеща или настояща  мама има по ясна представа и може да обясни да пише! Благодаря!  bouquet

# 879
  • Sofia
Да, след като си работила 12м преди раждането ще си получаваш 12месеца средноаритметично грубо казано.

# 880
Да, след като си работила 12м преди раждането ще си получаваш 12месеца средноаритметично грубо казано.

bouquet Благодаря! А изчислението средноаритметично грубо казано е върху брутната заплата ли? Embarassed Извинявам се за въпроса , но питах трима счетоводители до сега и получих три различни отговора! Съжалявам , ако въпросът ми не е за тази тема.  Embarassed Rolling Eyes bouquet

# 881
  • Sofia
Ами мноооого грубо е 90% от заплатата бруто. Обаче това е много грубо, защото всъщност се смятна среднодневното нетно възнаграждение и не може да е по високо от него, а после се умножава по броя работни дни в месеца. Тоест от НОИ ще ти сметнат по тази методика дневно възнаграждение и после всеки месец умножават по него броя работни дни.
Има една тема Майчинството счетоводно тук във форума, включи се там, за да ти го сметне някой по-точно.

# 882
  • До хладилника, който обичам
NBM, рИспект за търпението, с което обясняваш едно и също, после виждаш, че никой не те чете и само пише с невероятна скорост, пак обясняваш и пак, и пак... Аз отдавна се отказах Grinning
Не виждам никакъв смисъл в тази дискусия, в която ако не скочиш, си червен, влязъл си за провокация и те наричат с епитети.
Момичета, да не изброявам, въпреки че не сте много активно пишещите - вземете се малко в ръце. Това, че смятате нещо за редно и правилно, е окей - борете се, щом смятате, че трябва.
Но настоятелно ви моля да се държите малко по-адекватно и да престанете да се нахвърляте срещу всеки, който ви каже нещо различно и вместо да се опитате да се аргументирате, да обяснявате как ви принизявал нивото и прочее дивотии.
Смея да кажа, че от началото на тази тема доста хора се изредиха да се опитват да обясняват едно и също, а именно - че има и друга гледна точка и това, че тя не съвпада с вашата, не я прави грешна. Колкото и да затваряте очи пред факта, той няма да изчезне от това.
Борете се за каквото искате и смятате за правилно, но е изключително смешно, детинско и нелепо да се мъчите да обиждате и да гоните тези, които не смятат като вас, които са мнозинство освен това.

60 страници по-късно нито една от вас, поборничките, така и не каза по какъв признак се делите - на по-по-най-бременни, както и защо именно вие да сте по-заслужили равенство и братство от момичета в начална бременност...
Аз разбирам, че всеки гледа от своята си камбанария и това му е много, много важно - но направете ни тази услуга - кажете ми (преди да продължите с това, как докато имало различно пишещи и мислещи, щяли сте да бъдете на тоя хал):
как именно преценихте, че вашата бременност и вашето майчинство са по-важни и заслужават повече внимание от тези на останалите?

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 10:59 от Бу

# 883
Това, че не приемате критика, не означава, че сте прави .. Ако си запушите усшите, звуците продължават да съществуват Simple Smile

И ми отговори моля, за всички забременели от 15 до 31 декември.. Те защо не се включват във вашата кампан

Защото, всички ние които сме бременни но не сме излезли още болничен сме регистрирани и тава може да се установи. /size]

# 884
NBM, рИспект за търпението, с което обясняваш едно и също, после виждаш, че никой не те чете и само пише с невероятна скорост, пак обясняваш и пак, и пак... Аз отдавна се отказах Grinning
Не виждам никакъв смисъл в тази дискусия, в която ако не скочиш, си червен, влязъл си за провокация и те наричат с епитети.
Момичета, да не изброявам, въпреки че не сте много активно пишещите - вземете се малко в ръце. Това, че смятате нещо за редно и правилно, е окей - борете се, щом смятате, че трябва.
Но настоятелно ви моля да се държите малко по-адекватно и да престанете да се нахвърляте срещу всеки, който ви каже нещо различно и вместо да се опитате да се аргументирате, да обяснявате как ви принизявал нивото и прочее дивотии.
Смея да кажа, че от началото на тази тема доста хора се изредиха да се опитват да обясняват едно и също, а именно - че има и друга гледна точка и това, че тя не съвпада с вашата, не я прави грешна. Колкото и да затваряте очи пред факта, той няма да изчезне от това.
Борете се за каквото искате и смятате за правилно, но е изключително смешно, детинско и нелепо да се мъчите да обиждате и да гоните тези, които не смятат като вас, които са мнозинство освен това.

60 страници по-късно нито една от вас, поборничките, така и не каза по какъв признак се делите - на по-по-най-бременни, както и защо именно вие да сте по-заслужили равенство и братство от момичета в начална бременност...
Аз разбирам, че всеки гледа от своята си камбанария и това му е много, много важно - но направете ни тази услуга - кажете ми (преди да продължите с това, как докато имало различно пишещи и мислещи, щяли сте да бъдете на тоя хал):
как именно преценихте, че вашата бременност и вашето майчинство са по-важни и заслужават повече внимание от тези на останалите?

много си права. след 60 страници стигнахме до извода, че тук не му е мястото да се обясняваме. има си компетентни органи, които работят по този въпрос. няма да коментирам повече тук, за да не се спекулира с изказванията ни повече. забавлявайте се на нечий друг гръб момичета. нашата клауза си е наша и ние ще я защитаваме до край Simple Smile весели празници!!!

Общи условия

Активация на акаунт