Амрита - 2

• 65 477
  • 219
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Някой ползвал ли е маските за акне: с розмарин и другата с морска сол?
 Thinking

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 00:59 от bebsun

# 76
Някой ползвал ли е маските за акне: с розмарин и другата с морска сол?
 Thinking

Аз вчера си взех от тази с розмарина, но се напляках с Ексфолиращата, която има супер ефект. Вчера бях в "склада" на Амрита, където говорихме с единия от главните химици - изключително мил и приятен човек. Говори ни 15 минути за историята на Амрита и с какво се занимават в момента. Каза, че малко са поизостанали с направата на неща за нас /българите/, защото в момента правели неща за петата по големина пластична хирургия в Англия  Flutter. Даде ни и малко подаръци  Crazy. Ако някой иска директно до там да отиде и да си вземе нещо той каза да се обаждаме по телефона, за да могат да донесат каквото трябва, защото там няма много неща, с изключение на пликчетата за еднократна употреба. Колкото до срока - наистина има проблем с това и на мен ми се случи да ги открия вкаменени, но не си го обяснявам, защото вчера видях много кашони в склада, от които си купих и вс. е ок, "пресни" са. Може би "сухо" е буквално сухо, в смисъл сигурно е до самия въздух, знам ли.

# 77

И още нещо - едната маска се води "Дълбоко почистваща антитоксична маска с активен въглен", а другата "Дълбоко почистваща антисеборейна маска с ихтиол и каолин", но съставките и на двете са абсолютно идентични една с друга  newsm78
аз заради това спрях да си ги купувам маските, защото всички ми миришат и изглеждат еднакво Mr. Green

# 78
  • София
Хахаха, не бях забелязала.

# 79
Здравейте bradata Simple Smile На въпросите повдигнати от Вас ще Ви цитирам, въпреки че като цяло не харесвам дългите цитати защото претоварват постингите, но така ще ми бъде по-лесно да Ви отговоря.

Един малък съвет - ако има и други като мен, които са си взели повечко от малките пакетчета маски за еднократна употреба, с идеята да имат възможност да пробват повече продукти и те да им стигнат за по-дълго време - НЕ ГО ПРАВЕТЕ ОТНОВО! Оказа се, че въпреки правилното съхранение и няколкото месеца до изтичане на срока на годност, маските ми не стават за нищо. Признавам си, че имам склонност да се презареждам с продукти, но винаги следя сроковете им и начинът на съхранение. Поради тази причина скоро не бях ползвала точно от тези маски, но днес реших да си почистя лицето с някое от пакетчетата с маски. Срокът им е до януари догодина, затова се учудих когато на пипане първото пакетче ми се стори доста странно. При отварянето му установих, че е странно, защото маската вътре беше засъхнали на големи кафяви  парчета с неприятен аромат (става въпрос за Антисеборейната маска за лице).

Причината антисеборейната маска да е кафява на цвят е наличието на съставката ихтиол, която на цвят е тъмно кафява. Аромата също е производен на тази и още една съставка, които заедно са предназначени за себорейна кожа. Без да поставям на съмнение начина на съхранение от Ваша страна понякога маските (особено в аптечната мрежа) не се съхраняват съвсем правилно и е възможно и оттам да има някакъв проблем. Принципно тези опаковки са многослойни и са предназначени да запазват съдържанието достатъчно дълго, но е възможно също така и да са с нарушена херметизация от производството докато стигнат до Вас, което разбира се не изключва да са разхерметизирани и при опаковането. Това е причината за изсъхването. Освен това тази маска принципно е с по-гъста консистенция.

Цитат
Отворих друга маска със същия срок (Дълбоко почистваща маска за лице), която ми се стори по-гъста от обикновено, но тъй като нямаше някакви видими отклонения освен консистенцията, направих грубата грешка все пак да я нанеса на лицето си...Точно на втората минута, маската беше започнала доста да се стяга и да ми пари и когато успях да я отмия, установих, че целият участък от лицето ми, където беше престояла за тези 3-4 минути с измиването, е станал червен, леко подпухнал, парещ и силно чувствителен  Tired Тоест тази маска също безвъзвратно си е отишла, както и останалите ми бройки, въпреки че са още годни "уж" и заминаха на боклука, а аз стоя с хладен компрес и "ближа рани". Та затова, не правете тази грешка да се запасявате с този тип разфасовки за хигиенична еднократна употреба, защото явно пакетирането куца и качеството на опаковките не е достатъчно добро, че да запазва съдържанието непроменено и запазено до обявения срок на годност!

Съжалявам, че маската Ви е причинила подобен род  неприятности. Тук проблемът опира до нещо, което се нарича контактен дерматит. Бързото зачервяване, парене и подпухване са типични симптоми. Очевидно има някоя съставка в маската, към която имате чувствителност (алергия) и затова Ви съветвам да не я употребявате.

Цитат
И още нещо - едната маска се води "Дълбоко почистваща антитоксична маска с активен въглен", а другата "Дълбоко почистваща антисеборейна маска с ихтиол и каолин", но съставките и на двете са абсолютно идентични една с друга. Не знам как става този номер, но нещо не ми допада този факт.

Номер няма. Със сигурност това е грешка при отпечатването. Ще вземем предвид Вашата информация за да се избегнат подобни грешки занапред.
Още веднъж съжалявам за неприятната случка и Ви благодаря за обратната връзка, която със сигурност ще бъде взета под внимание.

Поздрави и хубав ден Simple Smile

# 80
взех си по две ампули от тези с кю тен, за акне и избелващи. Но не можах да видя какво съдържат?! В сайта пише само за цялостните комплекти какви са им съставките, а на конкретните ампули?

# 81
взех си по две ампули от тези с кю тен, за акне и избелващи. Но не можах да видя какво съдържат?! В сайта пише само за цялостните комплекти какви са им съставките, а на конкретните ампули?

Здравейте Dai4eто. Не съм сигурна, че разбирам добре въпроса. Съдържанието на комплекта и на отделните ампули е едно и също, но ако не съм разбрала добре напишете ми малко повече.

Поздрави.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 12:48 от Amritalab

# 82
Ами там където са представени самите ампули в сайта не пише СЪДЪРЖАНИЕ, обаче по-надолу има едно, че са част от цялостен комплект и като цъкна да прочета пише, че има розмарин и други неща. Та мисълта ми е какво е съдържанието на ампулите само? къде мога да го прочета? И друг въпрос ми изникна: Като си сложа ампулата, колко време след това не трябва да мажа маска или да слагам друга ампула?

http://amritalab.eu/beautystudio/aktivni_veshtestva/superhidratacia  е тук не пише
http://amritalab.eu/beautystudio/therapy/antiacne_rosmarin а тук пише за цялата серия, но за всяка конкретна ампула какво съдържа никъде не видях.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 12:27 от Dai4eto

# 83
Ами там където са представени самите ампули в сайта не пише СЪДЪРЖАНИЕ, обаче по-надолу има едно, че са част от цялостен комплект и като цъкна да прочета пише, че има розмарин и други неща. Та мисълта ми е какво е съдържанието на ампулите само? къде мога да го прочета? И друг въпрос ми изникна: Като си сложа ампулата, колко време след това не трябва да мажа маска или да слагам друга ампула?

Сега вече разбирам Simple Smile
Q10 - съдържа Убихинон (Коензим Q10), Squalane, маслиново масло и др.
Депигментин - Арбутин (извлек от мечо грозде), АХК (Алфа хидрокси киселини) и др.
Анти Акне - морски водорасли, винена киселина, витамини, соли, минерали и др.

Там където пише и за розмарин става въпрос за цялостна терапия, където се срещат и продукти съдържащи тази съставка. На последния въпрос - ампулата се слага след маската като финал или преди крем (дневен, нощен). Хубаво е добре да попие серума и да се остави поне 30-на мин. но зависи какво се слага след това.

Поздрави.

# 84
А екстра, разбрахме се Mr. Greenпитам защото в нашата аптека ги зареждат всичките и мисля да си купувам, ако ми хареса, та да съм наясно какво съдържат.

# 85
  • Бургас
Aз пък да поясня без да цитирам:
 Маските са купени от Медеос и пристигнаха с нормална консистенция на пипане. От всички маски взех поне по 2 броя, така че съм ползвала и маската с ихтиол, и маската с въглен преди това, така че предположенията за непоносимост към някоя съставка в маската с въглен не са правилни в случая, както и описанието на маската с ихтиол също ми беше излишно, тъй като предишния път не беше в този вид и състояние. Това дали  и кога са се разхерметизирали не ме вълнува изобщо, защото след като на един продукт има отбелязан срок на годност и начин на съхранение, то се предполага, че при спазване на въпросните изисквания продуктът трябва да е годен за употреба до отбелязания срок. Всякакви тълкувания на това са просто клинчене и измъкване от отговорност. Просто си направих нужните изводи, които за съжаление не са от най-приятните и спирам с рисковите покупки и експерименти, както  и с обсъждането  Peace

# 86
Това, което наричаш "клинчене и измъкване от отговорност" най-вероятно се дължи на схващането ми че света не е само черен и само бял. До тук приключва обсъждането на темата от моя страна.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 08:03 от Amritalab

# 87
  • Бургас
Типично по български...Ако ни хвалят - чудесно. Ако ни питат за мнение - показваме колко сме компетентни. Ако ни критикуват, обаче...бързичко се обиждаме, скръстваме ръчички отпред и се намусваме по детски  Rolling Eyes Дори неусетно от "Вие" минаваме на "ти" като стари познати от махалата...Както и да е - никой не твърди, че светът е черно-бял без никакви оттенъци, но когато имате някакви предположения за това, което се е получило при мен, би трябвало да приемете и фактите дали са верни тези предположения или не, защото това са все пак именно "предположения". Затова и направих допълнителните уточнения, които оборват Вашата теория за това дали съм алергична към дадена съставка, както и дали съм запозната с вида и аромата на дадения продукт или не. Фактът, който остава е, че въпреки посочения срок на годност, продуктите бяха негодни за ползване и това най-малкото изискваше по-адекватна реакция от Ваша страна. Да не говорим, че би могло да Ви коства малко неприятности, ако се бях обърнала с оплакване и жалба към съответните инстанции, което предпочетох да не правя поради лични съображения. Не ми се хабят нерви и време, въпреки принципния въпрос (тъй като наистина става въпрос за принципи и професионализъм, а не за левчетата, хвърлени на боклука), но се учудвам на "професионалното" Ви поведение и начина за "добра" реклама и задържане на клиентите  Rolling Eyes Аз лично не смятам повече да рискувам здравето си, да тровя нервите си и да давам парите си на хора и фирми, които не уважават клиентите си - има достатъчно чужди и български производители на подобен род продукти, които държат на името си и на това, което предлагат! За мен "Амрита" приключва "турнето" си в моя дом, а на Вас пожелавам да пораснете (във всеки смисъл) и да научите основните пазарни (и не само) уроци  Peace

# 88
ПОЛЗВАХ МАСКАТА с ориз и съм много доволна, наистина.

# 89
Аз искам да попитам за антицелулитната серия - http://amritalab.eu/urbanspa/anticellulite/anticellulite_fango_termico - всички тези продукти подходящи ли са за домашна употреба. И освен това ако някой има мнение и ги е ползвал ще се радвам да сподели отзиви. Дано не повтарям нечий въпрос, защото нямах възможност да изчета и първата и втората част на темата.

Общи условия

Активация на акаунт