Финска коледна 9-та тема!

• 25 987
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Снежинчета, лека нощ и сладки сънища!

# 76
Червеновинце, къде ги намери тези лозови листа посред зима? Много си смела- аз не бих си играла да правя нещо, дето не съм сигурна дали ще се получи, а после всички (които не са виждали, де) се чудят и маят какво ли е това (а те са си подозрителни на вид....ние просто сме свикнали)
Намерих ги в турския магазин. Тука има всичко...цялата година.  Mr. Green А сърмите са за българското парти...така че хората са викнали и са яли сърми, няма да им е за първи път. Преди да ги занеса на партито, ще ги пробвам, ако не стават, ще си ги ям само аз...  Joy па ще направя нещо друго. Но вече намерих супер рецепта, и смятам че ще се получат супер!   Whistling

Пчеличке
..айде честито ти повишение!    Hug  С мерак да си го ползваш!   bouquet

Марги...точно рецептата с такава, заливат се/попарват свряла вода..и после си довират. Покрити с чиния! Ще се похваля, ако са станали... hahaha

МОФ-и я да ги стягаш тия твои роднини! Не им се давай Wink А на мъжа наказание:глад и мор и "no sex" за 7 дни,та  да му дойде акъла в главата.  Mr. Green

Рали...дай Боже да станат . Hug Нещо като се прави с мерак, няма начин да не стане...обичам да се връткам в кухнята аз, само дето напоследък много време не ми остава...  Rolling Eyes

# 77
здравейте, момичета  Hug
home,sweet home  Heart Eyes много ми е гот да съм си вкъщи,най-вече при мъжо  Mr. Green няма ядове, няма ревящи роднини, сръдливи приятелки, само моето голямо свинско семейство (голямо и в буквалния и в преносния смисъл  hahaha ) Праси е станала истинско праси-800 грама вече,даже ми дотежава като я нося.а какъв мъник беше като я взехме  Heart Eyes Кара е дребничка още,но предполагам е от бременността и кърменето.а и мъниците на всеки 15 минути я тормозят да кърми. видях ги и четиримата "на влакче" в сауната-голямо шоу са  Mr. Green за съжаление по-красивото бебе се оказа момченце и ще трябва да го дадем,но водя преговори да оставим момиченцето  Wink
да питам-някой виждал ли е тук магазини за гоблени? донесох си един от България и мъжо като го видя и пощуря по него.и сега ще мъча да го свърша до Коледа за подарък на свекито,макар че хич не вярвам,че ще ми стигне времето.та затова и може и няма да се появявам много често
МОФи,и другите са ти казали,ама и аз да се обадя-не се давай на мъжо по този начин,за семейството е ясно, че угодия няма да има,така че нямаш и какво толкова да загубиш ако им се опънеш, ама пред него си отстоявай мнението,ти си силна жена,недей така.иначе просто ще се научи все да става на неговото и тогава вече оправия няма
пчеличке,честито повишение !!! с пожелания все така напред и нагоре   bouquet
успях да си внеса още малко подправки,локум (за мъжо,че ме изяде с парцалите са него),една луканка и едно сиренце (последните вакуумирани,че иначе не давали) и цели 2 стекчета цигари,че тука ми идват доста тежичко на джоба  Wink така че баничката ще е с истинско сиренце,ще я правя за Коледа,че на Нова година сме у приятели,очертава се да бъде алкохолишка вечер и ще ме е яд за баничката  Mr. Green само да не забравя да предупредя дядото за късметите,че както яде на големи хапки...ще стане интересно   hahaha
Еовинче,тези банички и аз ги опитах,но не бяха със сладко от сливи,а с ябълки и канела (като щрудел).ще трябва да питам за сливения вариант,стана ми интересно,аз нали съм по сладките неща...  Blush
винце,за сармите и аз така съм чувала-попарват се и като се варят се слага чиния отгоре,за да ги държи,за да не се развиват.успех в готвенето,вярвам,че ще се справиш чудесно,после да не забравиш да кажеш какви са били отзивите  Wink
аз продължавам с шиенето и след малко лягам,добро утро на всички ранобудници  Mr. Green

# 78
ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ!

Пупи,мило дете!
Радвам се,че е минало добре,а като приключиш ръкоделието шЪ ни са поФалиш ли?
И защо не ушиеш на прасковците по едно Tonttulakki и да ни ги покажеш сладурите..
Даже ако искаш,аз мога да им направя подарък тонтулаккита и да ти ги пратя,само кажи?Сега съм в отпуска и имам време..

# 79
Joulutorttu

,по-лесно от това няма.Обикновено никой почти не си играе да приготвя сам бутертесто,защото е доста трудоемко.Хората си купуват готово бутертесто от магазина.Марки различни,ама все си е бутертесто.В БГ имаше "Белла" преди...абсолютно същото.Само,че не предизвиква гадене и киселини в стомаха като тукашните, ooooh!ни знам,опитала съм и на ,и на разни други ама ако изям повече от една,ма почват едни болкии...мислех си ,че имам я колит,я гастрит,но..не ..Мазнината е много,ама аз приготвям на моите юнаци,я баничкисъс сиренце,кашкавалче,я с кремвиршче,бързо и лесно...омитат всичко със замах Mr. Green,никакви оплаквания нямат,даже за още питат newsm64

# 80
Ех, МОФи.. #2gunfire #Cussing out ама и аз се нервирах като четох за мъжо..Не се давай, мила! Хич и да не ти пука за 'семейството'. Трябва да му набиеш в главата, че семейството сте ти и децата! Вие сте важни! Всички други за 2 ръка!
Ти си силна жена, не се отказвай от ученето, гледай си децата и дано скоро време му дойде акъла в главата, че.. #2gunfire.
Иначе ние само можем да предполагаме как се чувстваш..но само ти си знаеш.
От мен, много подкрепа Hug  bouquet.

Винце, мила, не знам дали вече си ги спретнала тия сърмички..ама ако ги вариш е хубаво и отдолу да сложиш чинийка (обърната с дъното нагоре) и отгоре нещо тежко- аз слагам една купа върху другата чинийка. А пък става и да ги наредиш в една тавичка, слагаш вода..и ги печеш. Аз даже така по-ги харесвам. *сорри за отколението*
Ама ти си кулинарка, ще са супер Hug

Пчеличке, я каква идея за банички Laughing. как пък не съм се сетила за бутер тестото newsm78.
Аз не че си падам много по такива тестени работи ..ама понякога ми се дояжда-заради вкуса..

Марги, имате ли още сняг?

Рали, ти от кога излизаш отпуска? Малко да си починеш и събереш сили Grinning. Ти с кой ще празнуваш Коледа?

Пупи, хубаво е, когато си си вкъщи..а и след тези нерви и проблеми. Поне сега ще ти е спокойно.
Вие тази година ли се женихте? Май четох, че щастлива- лятото, ние пък февруари.. Май е била година на сватбите Joy.

Догодина- година на бебетата. Преди малко една приятелка ми каза, че е бременна. А има близначета- на 5 год. Много се радвам- пълна къща Joy baby_neutral, още повече, че си живеят в София, а в БГ малко хора искат 2 дете, а за 3..бягат.

Ние днес уж за последно събираме багажи (по-скоро мъжо..аз се ровя в нета, докато дребосъка спи hahaha).

Мили момичета, мнооого целувки от нас!
И да вие пълен със забавления уикенда newsm51  love001

# 81
Пъпиииии, добре си дошла!

Представям си ги прасьонките, пременени с коледни шапки.....

Вале, тези "банички" можеш да ги правиш с каквото си искаш - аз съм пробвала със сирене и спанак, само със сирене, с кремвиршчета, с мармалад от сливи и т.н..... Винаги имам 1-2 пакета бутер-тесто във фризера за "спешни случаи". Wink Абе с две думи - страшно удобни и бързи!

А за снега - не само, че още имаме, ами и тази сутрин като е почнал да вали един такъв пухкааааав......супер! Вчера малко се беше поразкашкало, че температурите леко се вдигнаха и валя сняг и дъжд, но сега всичко е ОК!
Диването сутринта ходи в училище, че днес им даваха удостоверенията и с такова нетърпение си заряза нещата в къщи и изчезна навън да играят с едно приятелче.... Joy

Винце, сигурна съм, че сърмичките ще станат хубави, ти си майсторка и няма начин да не се справиш! Hug

# 82
Снежинчета, съботно-следобеден поздрав за всички вас! Hug
http://www.youtube.com/watch?v=Pe5p1BXNCQM&feature=related

А ето в този вариант - http://www.youtube.com/watch?v=TdnzKgq-B6Y&NR=1 , на мен лично повече ми хареса изпълнителя, но пък на пухчото гласа е страхотен, де! Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 15:17 от margihr

# 83
ПРИВЕЕТ...
Хора,
След малко "изжужавам" на купон,т.е фирменото йоулу партии...
Настроението е О.К.
Първо за загрявка да удара една пачанга като начало..пък да видим..http://www.youtube.com/watch?v=M46Shg-Wves&feature=related

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 15:32 от Bee.

# 84
Валенце, аз ще съм със семейството. Сега като смятам, ми че то във Финландия имам повече роднини отколкото във България. Ако станат сполучливи снимки ще покажа родата  Mr. Green А Нова година ще излезем сигурно в центъра,за да гледаме фойерверките

Пчели весело изкарване на празника

Tervetuloa Пупи!

Лека вечер на всички и приятна почивка

# 85

Ееее,къде сте бре?Тъкмо викам шА разправям как мина партитоо,а то ту..никой няма ееее,язък..Айде утре тогава,...буфкам се веднага в леглото,до утре...

# 86
Ехоо....снежинчета!  Как сте?  Hug

Да съ пофала , че сърмичките станаха чудни! Heart Eyes  Само малко безсолни...ама по-добре безсолни..отколкото пресолени... hahaha

Харесаха се, мисля...защото тавате след известно време беше празна. Rolling Eyes Mr. Green

Иначе ми се взе акъла да навивам...два часа. ooooh!  Боляха ме шийните прешлени след това.  Rolling Eyes Главате все надолу наведена и едно съсредоточване падна... Rolling Eyes  А листенцата мънзерки...та сърмичките станаха миньончета. Crazy

А па моя каза хита на деня!  Whistling  Влиза в кухнята и гледа опаковака..а на нея има нарисувано голямо лозово листо,  а нали знаете, че то прилича на кленов лист. Та стои той и  ме глед какво правя...че завивам плънката в листото  Shocked...  и се чуди  newsm78

След което изтърсва следния  въпрос: "И какво сега, ще ядем ориз увит в ГОРСКИ ЛИСТА  ли? Това тайландска рецепта ли е? newsm78
Аз просто ...  Crazy Joy Joy Joy Къв Тайланд бе човек... hahaha

Брееех  бе боже...  ooooh! кога  е виждал викинга истинско лозово листо...ами май  никога... hahaha

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 16:50 от ЧервеноВинце

# 87
Винце вие с тез лозови сърми начии...и на мен ми се доядоха,утре ше  зема да купа лозови листа и ще стегна бригадата LaughingПравила съм,ама отдавна..мммм,хубуу,чи ма сетихте.
Миналата коледа правих капама/в гърнето,както си му е реда,с пиле,бекон,пуешко,св.гърди и кисеу зеуйе ooooh!,ма то мнооого врътня бе...ааа,повече не правя такива работи аз...Виж сърмичките..раз..два и готово,само дето викаш свиването е пипкаво... newsm78
Освен туй питката е задължителна,само дето аз я обичам содена,по..простичка с паричка,те такваз:КОЛЕДНА ПИТКА
Постна питка с пара вътре. Не се сливосва с яйце. Украсява се с къща, слънце, кошари с животни, куче, дърво, пчели и цял кръг отгоре - за здраве и плодородие
Продукти:
1 кофичка кисело мляко,а ако искате да е постна,се слага вода и малко оцет.
1 с.л. олио
1 к.л. сода
1 к.л. сол
брашно, колкото поеме

Смесваме млякото, солта и олиото. Прибавяме пресятото брашно и содата и омесваме меко тесто. Месим докато стане на шупли. Оформяме питка,.Няма нужда от втасване , печем на 180°С. Готовата питка поръсваме с вода и завиваме с кърпа за да омекне.Става много вкусна наистина..

# 88
А вчера партито беше много хубаво,повечето колеги продължиха,но аз дожужах прилично в 22.45 като си мислех как ме чакат моите юнаци нетърпеливо,ама не,никой не ме чакашеее... CryТака е,вече никой не ни чака,както га бяхме млади Rolling Eyes
А днес цял ден мързелувам и ям,пък и времето гадно..обаче утре  тръгваме с мъжо по магазините за последни подаръци,напитки..Всичко да е готово.А аз няма да се подготвям много,защото таз Коледа/ама и Йоулуаатто,Бъдни вечер/сме у свекито...и чак на Таппанипайва се прибираме..Питката и питиетата,много шоколад и разбира се подаръците...тъкмо да си почина хубаво... Sunglasses

# 89
Привет момичета Hug Hug
Ехее, Винце, знаех си аз, че ще станат вкусни Wink.
Нали знаеш, каквото и да се прави с либофффф все вкусно става Grinning.
А пък ти си се раздаваш, така че нямах и съмнение Wink.

Пчеличке, ама ти защо така рано..като гледам как се беше настроила Wink.
Ами защо тогава не събуди мъжете да продължите с купона Grinning
Хм..мерси за рецептата, ще взема да я пробвам..ама вместо хляб някой път.
Ние, нали се местим понеделник и няма как да правя от сега нещо.
А свекито-- не се наемам да се меся в кухнята и. А и каквато съм..разпиляна..а тя е обратното- всичко да е супер чисто и подредено в кухнята..а не..по-добре да си запазим добрите отношения.

Рали, хм..май и моите роднини са 100 пъти повече отколкото в БГ. Ама само племенника ми стига за 100- нали си ми е мойта слабост Embarassed.
Ти върна ли си малко силички ..че идват празници, трябва да се купонясва Wink

Марги, ами то си иска игра детето Joy де да имахме сняг и ние..как щях да му ударя един бой със снежни топки..Миналата зима пак без сняг..догодина май ще се кара Коледа някъде на снежно.

Ние вече приключихме..мъжо утре ще карат багажите, а ние с дребното ще стоим в празната къща.
Малко ще е странно, но поне нет има  hahaha hahaha

На всички вас весела вечер и сладки сънища Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт