Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 21-та тема

• 79 350
  • 363
  •   1
Отговори
# 225
От за сега едни
Какаови бисквити с кокосова глазура

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 22:46 от esy

# 226
                              Шоколадова торта с карамелизирани банани   
Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно/ако е необходимо се добавя още малко
до желаната гъстота на кексово тесто/
1 бакпулвер (или 1 с. л.)
100 г. натурално какао
50 г. натурален шоколад
1 ванилия

За крема:
2бр пудинг ванилия на д-р Йоткер
200гр захар
600мл прясно мляко
200гр маргарин
200гр сметана

За пълнежа:
6 бр. банани
100гр. захар
20-30мл.ром или коняк

Приготвяне на блата:

Разбиваме яйцата с миксер. Добавяме захарта/разбиваме до побеляване/,олиото, после млякото/прясно,кисело/. Най-накрая добавяме какаото,ванилията,брашното с бакпулвера,и настъргания шоколад.Разбъркваме хубаво и изсипваме върху пекарска хартия в тава 30 см. Пече се в предварително загрята умерена фурна, като се проверява с дървена клечка за зъби. Тя трябва да остане изцяло суха.

Приготвяне на крема:

Млякото се сварява със захарта.Добавя се разтворения пудинг към млякото и се бърка до сгъстяване.Оставя се да изстине.Разбива се маргарина със миксер,добавя се сметаната и се бие докато стане пухкава смес.След това постепенно се прибавя/бърка се с лъжица/ и изстиналия пудинг.

Приготвяне на пълнежа:

Бананите се нарязват на кръгчета и се карамелизират със захарта.Накрая се добавя малко ром или коняк.

Сглобяване на тортата:
Изстиналия блат се поставя върху подложка.С нож се очертава кръг 2см навътре.Изгребва се с лъжица блата до половината от височината на тортата.Намазва се с крем.Изсипват се охладените банани и върху тях останалия крем.Тази част от тортата която изгребахме правим на трохи със вилица.Поръсваме тортата отгоре с трохите.Леко притискаме за да се слепят.Прибираме в хладилник за 12ч.След което хапваме с удоволствие.

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 04:10 от nordina

# 227
  • София
Ето и една руска салата от мен /идея за всички, когато нямате кисели краставички за салатата, може да сложите моркови от туршия, много вкусно стана  Simple Smile/.

Питка със сусам.

И опакованите лакомства за Коледа.

# 228
  • София /Абсурдистан
Здравейте и от мен! Simple Smile
Строхотни сладки и вкусотии сте приготвили всички! Peace
Бъни, Смайли-5, Дина, благодаря за пожеланията, момичета Hug
Аз днес изпробвах една предколедна пуйка/половинка/, да видя дали може да се гощават гости с нея, но стана много апетитнаи ароматна Wink
Ароматна Коледна Пуйка

Хубава вечер!  chef

Да попитам нещо за пуйката. Слагаш ли вода на дъното на съда, в който се пече и ако да, то какво количество? Захлупва ли се с капак при печенето?
Някаква идея за глазура?

# 229
Вода не съм сложила, при разтопяването на маслото и от самата пуйка се отделя достатъчно.Ако по време на печенето ти се стори, че има нужда, то нищо не пречи да долееш малко вряща вода Wink
Глазура можеш да направиш от мед, соев сос, пресован чесън и накрая при запичането да намажеш пуйката за по-добър "загар"   chef
Успех, ако имаш питания насреща съм:peace:

# 230
Хей, момичета, къде сте?!?
Явно се подготвяте за утрешната трапеза Thinking
Още едни сладки от мен Laughing
Коледни захарни сладки

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 22:52 от esy

# 231
Хей, момичета, къде сте?!?
Явно се подготвяте за утрешната трапеза Thinking
Ох да точно това правим.Аз така се измъчих.....с моя АКК.Така и така в тортената няма да го показвам ,че голям срам ooooh! поне тука да го пресна туй Английско чудо дето още не знам дори на вкус как е.
Не се покри както трябва, прозира, цветовете хич не са Коледни абе....въобще пълна излагация ooooh!

И първото плато сладки асорти което ще пътува за трапезата на любими хора

esy разкошни са ти сладките Peace.Гелева много хубави подаръци от сладки си приготвила.И питка си месила.Браво Peace
Краси панираното тофу изглежда много апетитно,Гелева у вас много мръвка много нещо Wink

# 232
Есиииии, срамя нямаш ти. Crossing Arms Тия твойте сладки, просто са като от изложба за корифеи в изкуството сладкарство. Това твойто вече е направо съвършенство. Честно не зная дали може да са по-красиви сладки. И на Габи-С имаше такива сладки съвършени. Вие просто притежавате титлата за перефектност.

# 233
Ооо, Крисче, много благодаря, сега вече ме изчервяваш Embarassed Embarassed
Благодаря наистина, радвам се много на мнението на такива кулинарки като вас!  bouquet
Бъни, АКК-то изглежда много добре, не виждам причина да се притесняваш Hug
Благодаря и на теб за милите думи!  bouquet

# 234
esy , страхотни сладки и страхотни снимки!  Peace   трябва да посетя аз фото форума   

От мен това...

ябълков пай /френски/

Синсинати чили

картофен чипс

скара-ребърца, шишчета и пилешки бутчета

украсения АКК 

# 235
Красимира, много вкусно си наготвила, благодаря и на теб!
Аз много не я посещавам фото темата, че ако знаеш пък там как снимат момичетата ooooh!

# 236
esy, краси.мира , Гелева, Бъни, Bambinkamalinka, Силве, много вкусни неща сте показали отново  bouquet

Аз днес се потрудих малко, че доста бях изостанала с подготовката за Коледа. Имах доста планувани сладки, но като гледам до Коледа няма да успея да ги направя всички и ще останат за Нова Година:

Щолен, ще го поръся със захар преди сервиране:

Джинджифилова къщичка:

Сладки с марципанови звездички:

И още един със сладко от череши:

# 237
  • София /Абсурдистан
Благодаря на esy за съвета  за пуйката bouquet

# 238
Благодарности на Диди Hug за нейната рецепта за Ванилови кифлички. Едвам се стърпях да не изям тестото още сурово Crazy - голяма вкусотия беше Peace.

Милен@, щолена е....нямам думи - супер!. Догодина може и аз да се престраша да направя. Чакам отзиви за вкусовите му качества, като го наченете Laughing. И искам да ти благодаря за рецептата за хляб на Джейми Оливър - много сполучлива Peace/

# 239
Милена,  Laughing вчера си мислех за теб, къде зачезна и даже мислех да пиша, в очакване като затишие пред бура.....Сигурна бях, че готвиш красоти Hug Hug Hug Как го докара тоя щолен такъв лъскав и напет? Изглежда възхитително. Чак ми се струва, че ще се развали като го понапудриш Joy Къщичката ти от готовите комплекти ли е, или не? Браво за щолена. Чак и аз вече се ядосах, че не го пробвах и него. Но да ви кажа момичета, сега ще почвам АККто да го гримирам, ама нещо сили нямам. Чувствам се лееееекинко изморена, не знам с вас как е. Снощи поредната доза - (2 дози ванилени кравайчета пекох, че първите 3 дози заминаха) а и бобецо за Бобето ме чака...... и пернатото и него да го подготвям за утре..... нещо ми е .....как да кажа, изведнъж взе да ми става апатично. Ама може и да се стегна след малко и да ми дойде пак вдъхновението. Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт