Бързат вече ЯНУАРЧЕТА да станат Коледарчета...

• 18 112
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.msg3888274 - хубава статия за храненето на кърмачката. Сладурчеста, спирай тези диети, имаш нужда от храна, за да можеш да се грижиш за бебето.

# 166
  • Пловдив
Здравейте!
Невенче-пу-пу-пу  страхотна кукличка си имате........да е жива и здрава!Благодаря и за разказа за раждането......и на Елигеоргиева също! Hug
Честти именни дни на Еспа,Киша и половинката и!!!
Иники-честита ви годишнина!   На всички празнуващи-пожелания за здрави и пухкави бебенца около термин!  bouquet
Доня Коприва-много ти мина през главата последните 8-9 месеца..........дано поне Варицелата те подмине  Praynig
Бърборанче-спри вече да се притесняваш NaughtyСпокойствието е най-важно.Бебка вече е доносена и няма значение дали ще се роди 2500 или 3000 кг.
А относно диетата за която каза Сладурчеста-направо ме хвърли в размисъл.Ами ако не ядеш всичко изброено,означава просто да си седиш гладна.......а това е недопустимо за кърмачка.Отделно,че и твоя организъм и този на бебето имат нужда от всякакви хранителни вещества.............
Е,диетата разбира се я е казал някой по-знаещ от мене,но аз лично не бих се подложила на такава.
На всички болни-бързо да оздравявате!!! Hug

# 167
  • София
Привет!  Simple Smile Днес доктора каза че съм в 34-36 седмица, дълги крачка имала госпожицата. И щяла още да расте. При него винаги е такава лудница, аз отдавна се каня да го питам дали ще ме поеме за раждане. Все не мога да намеря удобен момент. Този път каза, че имало много време до края на януари, щели сме да говорим по-нататък и да не съм си правела устата за секцио, тъй като имам подходяща физика за нормално раждане. В интерес на истината не съм имала такова намерение, тъй като първия път родих нормално и дори не ме рязаха отдолу. Наблъска ме с желязо за анемията и това беше. Като че ли очаквах малко повече внимание ама какво да се прави....в тази лудница преди празниците явно не е възможно.. ooooh!

Хайде хубава вечер и кротки бебоци  Hug

# 168
да драсна няколко редчета, докато спи младежа ... и аз спах с него допреди малко  Laughing

Невенче, Ели, добре завърнали се  Hug Невенче, много е сладка принцеската и ти изглеждаш много свежо Simple Smile

Честит празник на всички именници, да са здрави и щастливи   bouquet

Копривке, дано си я карала тая пуста варицела, много неприятно в този момент Sad

Сладурчеста, от диети много няма смисъл, е хубаво е да се избягват такива храни които и на самата теб ти образуват газове и алергенните, разбира се. Чай от копър облекчава, също има един трик със затопляне на коремчето със сешоар, като се внимава да не се изгори, може да затопляш и една кърпичка и да я слагаш на коремчето и леки масажчета в посока на часовниковата стрелка. Може да го слагаш да спи коремче до коремче, т.е. долепено до твоето или до татковото. Но като цяло коликите си искат време и търпение, ще минат  Hug

хубава вечер  Heart Eyes

# 169
  • Благоевград
Здравейте мами и януарски бебоци. Моята принцеска е заплануване за 20 януари. Но напоследък сме много изнервени и тя и аз самата. Имам вече контракции и не ми дават нищо да правя само да си почивам а от това като че ли се най-изморявам. Много ме страх да не родя по-рано тъй като акушерката която ще ме поеме отсъства до 9 януари. Все ми викат да си почивам и да лежа но се изнервям ацки вече.
Маминки споделете какво правите по цял ден за да ви минава по-лесно и бързо деня. Как си почивате. .....

# 170
Здравей, Пепеляшке!
Добре дошла при нас! Ами кво да ти кажа... аз също трябва да лежа заради контракциите... и се забавлявам тук, във форума... е, сега трябва да пазарувам разни неща (не само за бебо) и гледам по цял ден разни сайтове и мнения за разни стоки...  Tired а и спя... и докато свърша 1-2 домакински нещица и той денят ми минал  Thinking брей, че тъпо... ама нямам сили за повече... не знам - ти ако имаш енергия би било верно много гадно, ама аз някак винаги имам какво да правя.. и дори съм толкова изостанала, а нямам силички вече  Tired А ти гледай положително да се настроиш - не се изнервяй... излишно е сега Wink

Зозима, видя ли, че се наредиха нещата? Предварително се шашкаш... излишно Wink  Peace

И аз да кажа на мамите, двоумящи се между нормално и секцио от страх - не се страхувайте, момичета, природата си го е измислила... а, честно казано, относно аргумента, че много боляло при нормално раждане - еми то и при секцио боли, при това за по-дълго време.... то си е операция, каквото и да се обяснява... не че аз съм минала по този път, но аз точно заради това не искам секцио... не само защото е по-стресиращо за бебето, както и Зозима е описала, ами и заради самата мен... е не мога да си представя как 1 ден след това аз тепърва ще почвам да се възстановявам... а мамите, родили нормално ще "проходят" няколко часа след като бебчето се е появило... и друго - грижите после за новороденото са много по-трудни при секцио - няма да мога да си го вдигам най-вероятно, няма да съм пълноценна... поне така си мисля, дано се лъжа, но... Така де - ако само страхът е причината да искате секцио - преодолейте го - секциото пак си е страшно... при това (поне за мен лично) - повече...

# 171
момичета МИМ има нужда от нашите стиснати палци и положителни мисли newsm17...защото скоро ще ни се увеличи отбора...от днес е в МД на системи, защото е с 2см разкритие...но искат да изчакат три дни заради инжекциите за дробчетата на бебка...затова много положителни мисли за нея и малката...дано устиска още малко...

това е от мен, сядам да ви прочета и после ще пиша пак Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 172
Стискам палци всичко да е наред

# 173
ох....стискам палци за нея и бебчето  Praynig и вярвам, че всичко ще е наред!!!

# 174
Мим,стискам ти палци Praynig Praynig Praynig

# 175
Съгласна съм за секциото, и аз много се надявам да мога нормално да родя, че нали моята наблюдаваща иска да ми вземе парите набързо и да ме цъкне. та сега я сменям, знам че месец остана, но все пак ще я видя и на 2пъти след като родя, а и живот и здраве и спирала искам да си сложа като спра да кърмя и ми се оправи цикъла. вие какво мислите за СПИРАЛАТА?

Пепеляшке - моят ден минава толкова бързо, не мога да се начудя. ставах към 10 последния месец, но сега си нагласям алармата за 9 - да имам час повече. аз много обичам дългите кафета, правя си мюсли закуска с допълнително ядки и сухи плодове - заради желязото, и после кафенце пред компа и часът на мама. по обяд излизам да попазарувам - и поне 2-3 часа съм навън, ама взе да ме понаболява напоследък, та гледам по малко да вървя и да не се товаря. после малко домакинска работа в къщи и чак не ми стига времето да си я свърша, хихи. после моят любим се прибира, готвим си, д-р-б-р с него и то станало време за сън. напоследък той заспива преди мен   Laughing преди душчето сутрин си го вземах, сага с любимия се топлим дълго в банята, та си го чакам вечер.

та такава ми е схемата
лека вечер

# 176
Вярвам, че всичко ще е наред с Мим  Praynig

Подкрепям с две ръце Сиси newsm10 ! Вече има много статии и изследвания, които казват, че при нормално раждане може да боли много, само защото се страхуваме и започваме да излъчваме адреналин, който подтиска действието на окситоцина - така че трябва да чакаме събитието спокойно, както момичетата, които родиха до сега и разказаха, че болката е съвсем поносима!

Hug

# 177
момичета и аз се присъединявам към Мим  Cryс 2 см разкритие съм,но нямам контракции тази вечер ме пуснаха да си ходя ,но утре сутринта съм пак,много ми е притеснено
Моля някоя от мамите вестители да ми изпрати тел си на лични

# 178
 Praynig Да бъдат силни бебка и Мим! Да постои възможно най-дълго в коремчето на мама! Вярвам че всичко е наред!  Hug
Доня Коприва, дано да си карала варицелата! Ти си наистина герой, какво ли не ти мина през главата...Много целувки ви изпращам и се пазете! Аз съм доста потисната, но утре съм на запис на тонове и се надявам когато поговоря с лекаря да се успокоя...моля се моята бебка да се роди жива и здрава и това, че е мъничка да не е сигнал за нещо тревожно...Объркана съм и ме е страх...(по-добре да не ви пиша, че най-малко моите страхове са ви нужни..) Пазете се и се усмихвайте!

# 179
Рокси, стискам ти палци, всичко ще е ок, бъди спокойна и мисли позитивно!!!

Бърборанче, ти също се успокой миличка. Вече си в средата на деветия. Бебка е достатъчно развита вече, нали и док. ти го е казал. Мисли си хубави неща, какво като е по-мъничка? Моят мъж се е родил 2500, иначе съвсем доносен и рзвит. Ела да го видиш сега какъв лонгур е Laughing
Горе главата! Hug

Общи условия

Активация на акаунт