86 идеи за Коледни изненади в САЩ

• 23 151
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Сещам се например за "Островът", в който, ако помня добре, един престъпник става монах и светец, и върви на един остров, и се разкайва, и се моли, и обикаля, и така поне половината част от филма. Една колежка, като ме видя, че го вземам, каза: "това се гледа само с fast forward бутона". Една минута превърташ, и виждаш, че той още върви. И така, гледаш, превърташ, накрая свършва.
Права беше, да му се не види.

Блаже, направо ме отказа да го гледам. А аз възлагах надежди.  Grinning Дори съм си го "набавила".
И като сме заговорили за руско кино "Кука" гледал ли е някой? Хиър? Много ми го похвалиха, а и на мен ми изглежда обещаващ. Ще го загледам тия дни.  Peace
"Иван Василиевич си сменя професията" много ми харесва!  Peace

За "Маймуните" да каже още две думи. Много неструктуриран, не повествователно, а идейно. Връщането във времето е хубав елемент, но на Миленчето не й се удава според мен. Освен това висяха много във въздуха историите - доста слаби моменти.
Друго дразнещо беше непасващият декор. Оня зил дето Асенчо Блатечки (хубавец е той) го караше през 1961 е доста по-късен модел. Банята в хотела на французина - ама моля ви се, каква четка за зъби, какви плочки, каква мивка... Хайде холан, знаем как бяха "обзаведени" баните в луксозните хотели през 1981. Както и да е... Това може да мине в графата "дребни заяждане".
Някой от гледалите го може ли да ми обясни връзката "Заглавието на филма" - "Филма"?
Имаше хубави и истински моменти, но за жалост малко.

Ники, гледай "Шивачки", ако ти се отвори възможност.

# 196
Е и аз не съм набор на Георги Парцалев, но напоследък гледах "Сиромашко лято" и ми стана много приятно  Wink
Embarassed Дори не съм чувала за този.

Кюбит, и от ново руско кино не разбирам, язък. Снощи обаче с мъжа ми си говорихме за Алиса Селезньова. И двамата сме го следели със затаен дъх, нищо, че сме от различни държави.  Laughing

# 197
Сещам се например за "Островът", в който, ако помня добре, един престъпник става монах и светец, и върви на един остров, и се разкайва, и се моли, и обикаля, и така поне половината част от филма. Една колежка, като ме видя, че го вземам, каза: "това се гледа само с fast forward бутона". Една минута превърташ, и виждаш, че той още върви. И така, гледаш, превърташ, накрая свършва.
Права беше, да му се не види.

Блаже, направо ме отказа да го гледам. А аз възлагах надежди.  Grinning Дори съм си го "набавила".
И като сме заговорили за руско кино "Кука" гледал ли е някой? Хиър? Много ми го похвалиха, а и на мен ми изглежда обещаващ. Ще го загледам тия дни.  Peace

Ти пък недей така!:)  Аз си казах мнението, може и да ти хареса, много хора го харесват всъщност, и разни награди има, може и аз да съм отишла за прехвалените ягоди с голяма кошница.
"Кука" не съм, "Кукувицата" гледах, и е чуден!!! Да благодаря пак на Биз и КТВ за препоръката.

# 198
Тези маймуни показваха нали? http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_Macaque

Аз го тълкувам като "черните овце в стадото" във връзка с филма.

Четки за зъби, бани не съм следила, обаче си спомням железните легла с пейзаж, правенето на тест за бременност с жаба на пациента, срамът да кажеш, че се броиш със стерилитет и да извършваш маса ритуали, да не станеш адвокат в София, защото си без софийско жителство и нямаш "вуйчо владика" пък макар и с най- висок успех.
Нямам много спомени за подробностите . Филмът е гледан точно на Великден т.г. на голям екран без да имам възможност да го спра, когато не ми харесва.

Напоследък 2 човека ми казват за "Шоколад", че е "блудкава любовна история" . Аз пък любовна история не видях  Wink
Така, че не настоявам, че филмът, който препоръчах е супер.
Споделих само, че филми български сравнявам само с български и точно този ми е допаднал за съвременен  Peace

Ако ми попадне "Шивачки" ще го изгледам с удоволствие.

Хиър, ти ме разби, честно  Laughing

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 21:49 от Niki1

# 199
Ново руско кино - гледайте Завръщане, просто е прекрасен филм. Направен е перфектно, изигран е перфектно.

Шивачки ама хич не ми хареса, хич. Толкова измислен филм ми се видя. Ама колкото хора, толкова и мнения.
Маймуните не съм го гледала. Румънския ми е в листата.

# 200
Ново руско кино - гледайте Завръщане, просто е прекрасен филм. Направен е перфектно, изигран е перфектно.

Биз, гледала съм го. И на мене ми хареса.

# 201
Хиър, чичо Манчо не знаеш??!! Немой така...   Laughing  Много сладка честитка.
 Ще имаме уайт кристмас, това е сигурно.
Ники, този филм г … 93;ме на фестивала. Той е с българско участие ( в смисъл на не е българска продукция), та поне е една нова бозица по-малко за БГ киното. За маймуните не ми е крайно мнението, средна работа. Добра идея, някакси недоразвита ми се стори.
 Шивачките не съм гледала, чета доста противоречиви мнения, не знам защо, ни си мисля, че ще ми оставят същия блудкав вкис*, както повечето (да не кажа всички) БГ филми от поне 10 години насам......
 -----------------
 * влязох да редактирам вкис...ама ми хареса като нова дума, дам...вкус на вкиснало е усещането....

# 202
  • USA
Тина,  Laughing. Ех, чичо Манчо! Не разбрах кой е румънския филм?

# 203
Тина,  Laughing. Ех, чичо Манчо! Не разбрах кой е румънския филм?
"4 месеца, 3 седмици и 2 дни"

# 204
  • USA
Благодаря! Имам блед спомен от някакъв бг филм със Стефан Данаилов. Разказваше се за пловдивски квартал ( в стария Пловдив), където хора от всякакви националности си живееха честито и в мир. На някой да му говори нещо? Не се сещам заглавието, но имах положителни впечатления доколкото си спомням.
Намерих го: http://www.imdb.com/title/tt0206303/

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 22:25 от Winx

# 205
Хиър, ти ме разби, честно  Laughing

Мен ме е срам по-скоро. Аз съм точно поколението, което помни старите времена, но културно беше закърмено с прехода. Та за мен "Да обичаш на инат", "Войната на таралежите", "Васко Да Гама от село Рупча" и това е като реално емоционално филмово преживяване. Помня, че и "Бъди благословена", "Козият рог" и "Време разделно" са ме впечатлявали, но това е заради насилието и болката в тях.

# 206
Winx, "След края на света"?
http://www.imdb.com/title/tt0206303/
http://movie.pop.bg/item20389.html
Малко не се връзва с твоя спомен обаче...  newsm78 Имам предвид, че живота честит и мирен беше до едно време, после и катаклизми имаше.

Хиър, ако ти се гледа българско кино, има една поредица на 24 часа с ДВД-та. Преди две-три години излезе. Изгледала съм всичко. Записала съм си само тези, които на мен ми харесват. Може след празниците да се видим за едно приемо-предаване и да погледаш, ако имаш желание.

За два часа преботих едно кило кестени и сега ми е едно кестеново...  Crazy Отивам да направя една баклава.   chef

# 207
Тина мерси  - бг участие и действието се развиваше в София. Извинявам се за заблудата.
Участваше и Тончо Токмакчиев в ролята на политически лидер - демагог.
В "Маймуните" и Марта Вачкова.
Хич не мога някои хора да ги възприема в киното, ама нейсе.

# 208
  • USA
Да. Точно, имам откъслечни спомени, явно съм гледала само една част по тв най-вероятно. Искам да го гледам пак, че ми се стори по-различен от съвременния български вкис  Wink. На теб хареса ли ти?

# 209
Ники, Тончо и в Маймуните се появи. Секвестираха с оная грозната жакардовия килим, но леглото и децата не можаха. Готин зелен москвич имаха.  Flutter

Winx, на мен много ми хареса. Ама при мен има личен елемент на емоционална привързаност, който трябва да се отчете. Обаче и без него си мисля, че е хубав филма. Само Стария Пловдив да гледа човек и му се пълни душата.  Heart Eyes Моя град!  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт