86 идеи за Коледни изненади в САЩ

• 23 143
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
  • USA
И моя! Wink

# 211

Отивам да направя една баклава.   chef
Подавам едно рамо, точно баклава правя в момента.

# 212
Хиър, "С деца на море", "Сиромашко лято"... ех, каква романтика  Heart Eyes Ще ти харесат.
"Да обичаш на инат" напоследък гледах откъси в ю тюб. Емоции.

Кюбит, някак не мога да ги възприема в киното...Как прехвърляш бг СД на тукашната система?

# 213
За мен един познат казва, че последния филм, който съм гледала е бил от '95-а. Но "Шивачки" гледах и споделям напълно, напълно мнението на Биз - освен, че е измислен (колкото имам наблюдения върху средностатистическите си приятели-провинциалисти, отишли да живеят и работят в София, и на никой от тях не се случиха подобни неща като живот в общи и претъпкани квартири, зъзнене без печка, за да пестят от тока и подобни), мога да кажа, че е и твърде предвидим от самото начало - три приятелки, от които едната си намира по онзи начин богат съпруг, другата - честна и почтена до края, третата - не знае какво иска. Мога да похваля единствено актьорската игра.  Peace

На "Маймуни през зимата" отдавна съм хвърлила око, но не се знае кога ще го гледам.

"Да обичаш на инат" е ужасно тъжен филм. В унисон с наскоро споделеното колко сме ревливи, да кажа че с глас съм плакала, когато Велко Кънев молеше сина си да каже поне една дума.

Баклавата я направих снощи, че утре сутрин заминаваме. По този повод да ви пожелая весело посрещане на празниците и много, много здраве!  Hug

# 214
Ники, виж това. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351602.msg9622039#msg9622039
Освен снимки, лични данни, на едно такова място може да се качват и музика и филми.

Кюбит, някак не мога да ги възприема в киното...
Това не го загрях.  Rolling Eyes

Блаже, с много орехи, нали?  Wink   chef

Уинкс, съгражданче, а?  Hug

Но "Шивачки" ... освен, че е измислен (колкото имам наблюдения върху средностатистическите си приятели-провинциалисти, отишли да живеят и работят в София, и на никой от тях не се случиха подобни неща като живот в общи и претъпкани квартири, зъзнене без печка, за да пестят от тока и подобни), мога да кажа, че е и твърде предвидим от самото начало - три приятелки, от които едната си намира по онзи начин богат съпруг, другата - честна и почтена до края, третата - не знае какво иска. Мога да похваля единствено актьорската игра.  Peace

Марлела, е, аз пък имам точно такива наблюдения от студенти от провинцията. Не един и два случая. За жалост е истина, т.е. било е. Аз самата съм имала един труден период и не мисля, че ситуациите в Шивачки да нереални. Напротив.  Peace

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 00:26 от Кюбит

# 215
Кюбит мерси. Трий - видях.

Не мога да възприема някои хора от шоупредавания в киното- в случая М. Вачкова и Т. Токмакчиев.

# 216

Блаже, с много орехи, нали?  Wink   chef

Гледах уж да не се уливам много с орехите, че като си помисля що гориво е натресено в този продукт ...   Laughing А и без това докато я правих, протягах ръка към едно долапче с печени орехи.  Embarassed
Марлела, лек път и весели празници и на тебе!  Hug
Много сте в час с новото българско кино. Аз "Мила от Марс" последно съм гледала, и ми хареса как играха бабичките и дядковците от селото. Освен това мога да кажа с 2-3 думи за какво беше филмът, което все пак е нещо на фона на предишните ми опити с българското кино на прехода.

# 217
  • Boston, MA
Абсолютно никой от тези филми даже не съм ги и чувала...ужас.

# 218
  • Добрич
Ехехе, отворили сте яко темата за киното.  Wink
Марленче, присъединявам се към мнението на Кюбит - много си е реална обстановката в "Шивачките" даже.  Simple Smile Весели празници ви желая и хубаво изкарване!  Hug
За "Шивачки" много думи се изказаха и изписаха в БГ и в крайна сметка извода е, че или се харесва много или напротив. Отново всичко зависи от нагласи, очаквания, моментни емоции и т.н. На мен лично много ми хареса. Актьорската игра също е много добра и то все на млади таланти!  Peace
Връзката между заглавието на филма: "Маимуни през зимата" и самият филм, освен това което Ники каза е и самия сезон - зимата или поне аз така го виждам.  Laughing Именно през зимата е кулминацията във всяка една от трите истории на героините, които трябва да вземат своите решения за себе си, да се преборят с мизерията, студа, тъгата, неосъществените планове и мечти.  Simple Smile
Може да ги няма култовите актьори от миналото като цяло, но не мисля, че нямаме добри млади такива в днешно време.  Wink

П.П. "Мила от марс" е страхотен, страхотен филм за мен, но "Откраднати очи" също е много добър. Пак участва Весела Казакова /много я харесвам/.  Laughing

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 00:19 от kadrokosa

# 219
Гледам да гледам  Wink новите български филми, за да съм в час. Само до Дзифт не мога да се докопам още. Има и още няколко дето не съм гледала, но ще наваксам.
От старите съм изгледала завидно количество. Значимите по няколко пъти.  Peace
От новите "Писмо до Америка" споменахте ли? Помня, че ми хареса, но определено не е шедьовър.
Все още съм в очаквакване на "един хубав български филм", който да не е театър.

Сърбите, македонците и румънците са доста по-напред от нас в това отношение. Много ми е мъка, а уж не съм патриот.

Блаже, аз мойта я натъпках с орехи.  Blush И посягах към една купичка (да й се не види  Joy) с печени с малко сол.  Embarassed
Не'ам думи просто.  Rolling Eyes

# 220
Кюбит, мерси за милото предложение, но на мен ми трябват субтитри, за да ги разбера тия филми. Иначе не мога да ги чуя.

Да ви обадя, че баща ми геройски прояви въздържание три дни. Но днес вече го заварих да чисти кухнята.  Twisted Evil Освен това ми върви по петите с "Обуй си чорапите" и "Много кихаш".  Tired

Последна редакция: ср, 24 дек 2008, 00:37 от Hear Again

# 221
  • Добрич
Някой гледал ли е - "Бунтът на L" ? Отзиви?
Сега като захванахме тази тема, та пак ми се догледа нещо БГ.  Simple Smile

# 222
Hear, нямам субтитри.  Sad Даже не съм търсила. Аз съм глуха, но само с едното ухо и като изчистя звука и пусна на случалки се гледа, понякога с догадки.  Wink

kadrokosa, аз съм го гледала. Може би очакванията ми бяха големи, не знам, но се разочаровах. Не беше толкова лош като Маймуните (за мен), но можеше да е по-добре. Део говори като софийско копеле от средата на 90-те и това ми беше малко контровързно с времето във филма.

# 223
  • Добрич
Kюбит, мерси за коментара!   bouquet Чудя се какво да си сваля да гледам.  newsm78

# 224
По въпроса за топлото, квартитите и общежитията ... чудя се дали няма значение за кой град става въпрос. В София си беше супер с централното парно. От Студенстки град например имам спомени за бумтящо парно, включена реотанова печка и широко отворен прозорец, за да се отмирисва от цигарите.  (Но вече май си плащат отделно тока и парното и не знам дали все още действат така).
Моя съученичка в Търново обаче мисля, че ревеше по въпроса за печките и хазяйката. Така че нямам категорично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт