подсъзнанието може всичко 5

• 41 383
  • 450
  •   1
Отговори
# 225
Лекуващият ме хомеопат каза, че според някакъв лекар, ако забранели кафето в целия свят поне 1/3 от заболяванията щели да изчезнат. Не приемам никакви храни и напитки с какао и кофеин.
Съгласна съм,че кофеинът ( най-вече когато е в големи количества) води до привикване. Но защо пък да е толкова вреден  Rolling Eyes ? Ако е в умерени количества може да се каже,че е даже полезен.

# 226

o svetlina_8, моля те разкажи за тибетците и каква е ползата от тях

и на мен "четирите споразумения" ми е много любима книга

а ако кажеш и за мудрите дали и колко помагат................  Crazy

# 227
  • в резерват

а ако кажеш и за мудрите дали и колко помагат................  Crazy

Мудрите наистина помагат - много  Peace

# 228
  • Добрич
Много ми хареса прощалното писмо на Габриел Гарсия Маркес:

"....Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя..."

"Бих поливал със сълзите си розите...".

# 229
Вела , страхотно е  Hug, разплаках се...
И аз не пия кафе от няколко месеца - откакто започнах да се лекувам с хомеопатия  Laughing Първите десет дни бях ад! Заспивах преди щерката  Rolling Eyes Абсолютно неработоспособна бях  ooooh! Обаче като посвикна организма ми се чувствах страхотно, направо летях  Crazy Още се чудя дали това се дължи на липсата на кафе или на хомеопатичното лечение...
Сега вече нямам никаква нужда от кафе, дори когато пия не ми доставя удоволствие  Confused

# 230
За топлата вода знам, че е хубаво да се пие колкото се може повече до обяд. Водата трябва да е топла, с градус-два по-висока температура от телесната, а не вряла.  Аз съм стигала до литър-литър и половина. Не е неприятно, даже напротив - през студените месеци ми действа много добре. Знам също, че пиенето на топла вода наред с извличането на токсините от организма има също така и невероятно силен отслабващ ефект, но аз винаги съм била слаба и нямам наблюдения върху този аспект.
За олиото - преди години майка ми го жабуреше по два-три пъти на ден. Ефектът наистина бил невероятен, но аз, уви, някак си не мога да се превъзмогна и да то правя...все си мисля, че ще ми се повдигне  Embarassed
И на мен ще ми е интересно да науча повече за петимата тибетци и за мудрите  Hug

# 231
За олиото - преди години майка ми го жабуреше по два-три пъти на ден. Ефектът наистина бил невероятен, но аз, уви, някак си не мога да се превъзмогна и да то правя...все си мисля, че ще ми се повдигне  Embarassed
Едва ли ще ти се повдигне - на мен лесно ми се обръща стомаха Laughing и въпреки това съм го правила 2-3 пъти без проблем. Не е приятно но ако човек има воля може да си наложи да го изтърпи. Не е чак толкова гадно ама не знам дали си струва да се мъчим  newsm78

# 232
  • Пловдив
никога не съм влизала във вашия подфорум, но се надявам тук да намеря съмишленици и отговори.
Накратко ще ви разкажа моята история. Преди два месеца получих мравучкане до дясната буза, влязох в нета и си поставих диагноза, дори ме е страх да я спомена. Дълго мислех за нея. След това започнах да получавам потрепване на мускулите /все едно ти играе окото/ само, че на различни части на тялото. Пак в нета и пак - диагноза, още по-страшна. Обиколила съм 6 известни невролога в Пловдив - нищо, всичко ми е ок. Правиха ми изследване и за тази страшна болест и то е ок, ходих и до един професор  София - и там всичко ми е наред, е да, ама тези неща не минават и не минават - снощи пак ги имах и на двете колена, абе ... ужас. Направо не знам какво да правя. Ще чакам вашите отговори.

# 233
Като стана дума за Шарма, някой има ли впечатления от новата му книга?

# 234
Vaninaa , сама диагнози не си поставяй никога, защото самовнушението има много голяма сила и може да е пагубно  Peace
Нали знаеш, че студентите по медицина като четат за сесия, си откриват почти всички симптоми  Wink

# 235
  • Пловдив
Моля за съвет, какво да правя като непрекъснато мисля за това. Мъжа ми е вдигнал ръце от мен. Иначе съм спокойна, но в момента, в който почне да ми трепери мускул и изпадам в паника. Веднага се сещам какво прочетох и изобщо се намирам в някакъв омагосан кръг

# 236
  • Добрич
Vaninaa, можеш да си измислиш подходящи утвърждения за твоето здраве, които да си повтаряш всеки ден. По време на треперенето можеш също да си ги повтаряш. Щом лекарите не са открили какво ти има, може би заболяването ти е на психична основа - самовнушението е страшно нещо. Ако успееш с утвърждения да убедиш подсъзнанието си, че си здрава сигурно ще имаш подобрения на състоянието си.

# 237
Привет момичета!   bouquet

А за топлата вода искам са питам ...не е ли едно  и също да се пие чай без подсладител, вместо само топла вода...или има специално значение да е вода, а не чай? newsm78 Смятам да пробвам този метод, та искам да го правя както трявба.

Миши....това жабуркане със зехтина ме заинтересува. Това само един път на ден ли се прави и кога се прави?  newsm78

Тази последна книга не съм я чела. Прочетох само " Монахът,който продаде своето ферари"". Мога да кажа , че автора много ми допадна. Като се прибера февруари  в България, ще си купя всичките негови книги  Laughing

А за Петимата Тибетци-много хубав комплекс. Правих го около 2 години и половина. Ефекта от тези упражнение с много добър. Страхотно зареждат енергийно...а как се бях стегнала само... Sunglasses За него се казва, че е уникален,защото кара да  работят всички мускули на тялото, само в тези 5 пози.Другото страхотно нещо е ,че  балансира и хармонизира  всичките  седем чакри. Напоследък не ги правя...и ще е грехота ако кажа" че нямам време" защото те отнемат 10-15 минутки. Ми от мързел си е... Rolling Eyes
Обаче да споделя, че  в тях дишането било важно, защото при мен се оказа, че не съм ги правили съвсем правилно, по специално дишането. Така че йога инструктора ме поправи. Препоръчвам този комплекс   с двете си  ръце! Peace

# 238
А за топлата вода искам са питам ...не е ли едно  и също да се пие чай без подсладител, вместо само топла вода...или има специално значение да е вода, а не чай? newsm78
Не е едно и също. Не знам каква е разликата обаче навсякъде съм чела,че има разлика между това да пиеш гореща вода или билков чай  Rolling Eyes Ако някой знае защо ще ми е интересно да разбера причината.

# 239
Винце, да, действието на топлата вода е различно както е казала и *Nessa* . Затова трябва да е просто топла вода, а не чай. Чаят си е отделно. Не знам обаче какво е обяснението... Това са аюрведически пречистващи методи - топлата вода извлича токсините по пътя си...
А за олиото/зехтина и аз не знам по колко пъти на ден трябва да се прави. Майка ми го правеше по три пъти на ден 15 минути жабурене в продължение на месеци... Но тогава тя имаше сериозни здравословни проблеми. А ако се прави профилактично може би ще е достатъчно и един път на ден, сутрин. Надявам се някой запознат да се включи с повече инфо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт