"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 025
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
няма проблем за темата за майчинството,но не съм се осигурявала нито един месец,пък и не знам то май докато уча не мога да се осигурявам,поне така каза счетоводителката на фирмата на леля ми,но  ще видя какво ще ми отговорят от нои и ще говоря с нея лично,тъй като аз все още се водя редовна ученичка а докато уча редовно няма как да ми направят трудов договор,заради проверките  ooooh! абе ние в БГ сме опасни,пък и ми стана много интересно за 12 месеца майчинство,казаха че в България е най-дълго,най-дълго да,но защо не споделиха другите страни какви помощи вземат при раждане на дете,тук ти дават колко беше 200лв ли  #2gunfire

# 166
Добре дошли на новите мами!
Да, темата за парите е табу и никоя от нас няма да се включи по въпроса, мисля. Опарихме се и не искаме повече караници.
baby Moni,  в чужбинския форум има теми в коя държава колко се взима. Погледни там. Peace
Веси, честито нанасяне и не се изморявай (ако е възможно)!
Роси, за дишането е по-добре да се включат майки раждали в БГ за да не объркам някой.
Първата си бременност карах до седмия месец в САЩ, там си купих "Какво да очакваме когато чакаме дете" и по нея се упражнявах в един от описаните начини на дълбоко коремно дишане.
В чешката болница ми се скараха обаче, че така не (shrug). Плитко,ключично дишане искаха, като изморено, жадно кученце Rolling Eyes.
Та правех както ми беше наредено, акушерката дишаше с мен, а не можех да забравя, защото не се отлепи от мен, и ме поправяше и насърчаваше. Така стигал повече кислород до бебето и можеш да се отпускаш по време на контракциите. Когато изпитваме болест, тялото се стяга, а трябва по време на контракциите да се отпускаме, като при йога релаксация.
На мен това ми беше трудно, иска яка концентрация, но когато успявах беше супер!
Не знам как ще искат да се диша в ТК, тук да се включат други мами.

Всичко е много индивидуално. Сигурна съм, че разказите на повечето от нас ще се отличават, но това е нормално и тука му е мястото.  Да ви кажа, не мога да се дочакам. Огромна съм, корема ми тежи, имам сърцебиене и трудно дишам, но ще потърпя още.
И да не пропусна! Приятелка ми каза да поискам да си видя плацентата. Била много интересна- голяма и цветна. Дано не забравя да си кажа, че много ще ме е яд ако пропусна, това раждане смятам да ми е последно. Както се казва обаче, "Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си".  Joy
Лека нощ! Hug

# 167
  • Стара Загора
Добро утро на всички. Хайде на кафенце

# 168
ха добро утро и от мен
закуска моля

Днес се наспах.
На работа сме до 14ч и после ни пускат да се пудрим за банкета. Но ние сме на доки, че да ми е спокойно около празниците.
От нас двечките много  Hug и приятен ден

# 169
Добро утро и от нас  Hug
Elg страхотна закусчица, както обикновенно! И весело изкарване довечера на банкета!!! Ние пък, ще ходим на кино към 10! кой е като нас, то и без туй няма кой знае каква работа да се върши, та чакам фотографката ни да дойде да ме вземе и запрашваме към Арената в Младост на предприемиера на "Австралия" с Никол Кидман - четох, че не бил зле филма, пък ще видим.
А тази тема със "смешното" раждане е супер! Така се развеселих и успокоих вчера!  Hug Сега отивам пак да се посмея  Mr. Green

# 170
и аз погледнах смешната тема  с раждането,мисля че това как ще мине в родилното зависи от самия човек,така че колкото и да боли,гледайте на нещата от към смешната им страна  Crazy поне така малко ще се позабавляваме на раждането  Laughing аз мисля да си раждам в велико търново,то там определено ще има някой многодетна майка от черната боя както и чичкото с кончето Joy ще чака

# 171
Аз това с клиповете за раждане много не го разбирам. Не ме е страх да изгледам такъв, но не виждам смисъл, защото не вярвам да ми е полезен по някакъв начин - да гледам викащата жена и най-вече разкритието долу и колко страшно изглежда. В крайна сметка като раждам няма да го гледам, а ще го преживявам и хиляда пъти предпочитам да чуя различни версии за раждането и кой как се е справил и какво му е помогнало, отколкото да се подготвям по този прочут начин с клипчета, който по-скоро ще те разстрои, отколкото да ти помогне. А е важно да се концентрираш върху по-важните неща от процеса, а не да си мислиш през цялото време каква касапница е долу.

А и зеленото човече да питам - а какво точно не ти хареса във Фрош? Защото аз лично особени претенции към праховете нямам, освен да не са прекалено агресивни на миризма и да не избелват дрехите, т.е. да са по-щадящи. За петна така и нямаме много мръсно или лекьосано пране, за да мога на това да ги тествам, та предполагам при бебешките неща и това е от значение - освен да са нежни и да вършат работа.

# 172
момичета здравейте!!!сега се връщам от докито и малко ми е притеснено!!вървим доста добре за моята седмица дори доста едро беб4е-1086кг.всичко е ок и се развива нормално,единственото което ме притесни доста беше , че докито каза че бебка и белеели тънките черва-което значело че има газове??????? newsm78 много странно,някоя от вас знае ли за нещо такова???каза , че не е опасно,просто като се роди ще трябва по обстоен преглед newsm12.ако някои има подобен проблем или е чувал нещо нека сподели newsm17

искам да питам никой ли няма да ми отговори момичета!!???много съм притеснена newsm45 smile3518

# 173
zori_tv Аз лично не съм се сблъсквала и не знам нищо по въпроса. Пусни темата в общия форум за "Бъдещи и настоящи майки" или в "Здравни проблеми". Предполагам, че там ще има повече разбиращи или евентуално такива, които са се сблъсквали с това. Аз може би щях да помоля лекарката да ми обясни по-подробно какво значи всичко това  Hug

# 174
Зори, гледам че цяла тема си пуснала за това. Първо тук сме все мамита и никоя не е лекарка, та трябваше да питаш по-подробно лекарката. Второ- аз не мисля, че трябва да се шашкаш толкова много. Аз самата съм голяма паника и затова си водя и мъжо с мене, че като ми кажат нещо аз къде чула къде не, къде прочела нещо и става забавно. Така че звънни на доки, ако ти е много притеснено и поискай да ти обясни хубаво за какво става въпрос. Всичко ще е наред. Hug

# 175
мерси момичета Hug

# 176
  • под кривата круша
Здравейте.
Да питам майките с опит, понеже чух от свекърва си, та вярно ли е, че през първия месец трябвало през по-голямата част от времето бебето за е плътно стегнато с пелени? Било хубаво за кръстчето да е увито, крачетата и ръчичките плътно прибрани /като в усмирителна риза Confused/. Било по-стабилно така бебето. Та ми разправяше нещо за  10 ката пелени, какви парчета плат за какво се използвали. Мисълта ми е, при толкова хубави и удобни бебешки дрешки да свалям и слагам парцали не е ли тъпо?! Виждала съм, че така на вързопчета ги правят в родилния дом наистина ама да го овържа като пашкул и да не може да шава ми изглежда нечовешко. Аз досега само за бременността съм чела, но виждам, че е време да се подготвям за отглеждането. Поне на теория да имам собствено мнение и идея какво трябва да правя и какво не, не 30 годишна пергишка станала, да слушам бабите кво и що. Баси, да не съм на 17.

# 177
Есме Вихронрав  Аз нямам опит, тъй като ми е първа бременнст, но все пак ще кажа. Бяхме със софииските мами на лекция на 9 месеца " Първи грижи за новороденото у дома". Лекторката водеше прекрасно и беше медицинско лице. Тя каза, че това повиване не само е безполезно, но дори е и вредно. Не мога да перефразирала думите й, но идеята като цяло беше, че не се препоръчва такова повиване, тъй като в началото това е естественото положение на крачетата. Предполагам някоя от мамите знае повече подробности.... Simple Smile

# 178
Есме много вярно е първото мнение - не се занимавай с глупости. Това е много вредно за детео. знам го от физиотерепевти в горна баня.
Обличай си го в дрешки и му давай свобода на движенията.

# 179
  bouquet Добро Утро ,опс  ooooh! Добър Ден  Mr. Green !
Благодаря за топлите поздрави момичета  Hug !
Ама колко много сте изписали  Shocked ,така ви харесвам  Crazy !Добре дошли на новите мами и леко бременеене и честити биби на разбралите цвета им  Hug !
Криси99,ние след сватбата с мъжа ми ходихме на Баните ,дефилето преди Велинград,бях във втория месец и питах ме инструктура,категорично каза да не влизам във басейните с топа минерална вода!Така че по добре не рискувай!
С украсата и аз съм готова,сега остана малкото коледно почистване,ама такъв мързел ме е хванал  ooooh! !
Ох май и друго щях да пиша,но като се сетя  newsm78 !
Лек Ден  Heart Eyes !
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт