"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 035
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен.Аз също мисля че вместо да се тормозиш най-добре е да разпиташ докторката ти.А и освен това след като никоя от нас не се е сблъсквала с този проблем,по-добре е да не казваме кой какво е чул от тук от там за да не те объркаме съвсем.

# 181
  • Стара Загора
Офф аман от разбиращи свекърви и такива които си налагат мнението. Те в кой век живеят просто не ми е ясно. Толкова много мога да напиша по тази тема, но само ще си изхабя нервите. Есме не слушай никой миличка, слушай си инстинкта. Твоита свекърва като е голяма разбирачка и кажи да си роди сега едно дете и да си овива ако иска и през глава. тези бабки в кой век живеят бе хора. В това число и моята. Не ми се сърди, че така се паля, ама много ме е яд когато някой се меси на майката относно детето й. И моята го увиваше Димитър като пашкул макар, че аз бях твърдо против и един ден падна по стълбите навехна си кракъ и тогава свекъра и каза пред мен, че Господ я наказва затова което прави ( за попиването и мазането с мас - защото аз съм против и тя спря). Толкова беснея на тази тема, че нямам думи. Сега съм си наумила, ако някой посмее да ми се меси или да си прилага номерата, слагам една нова брава на вратата в нашата стая, удрям ключа от вътре и ще ги питам как ще се доберът до бебето. Като искат да си раждат. не мога да ги мисля!!!!!!!!!
Така, че съветът ми е не слушай кой кво ти казва - случай си сърцето. Инстинкта ти ще ти подскаже какво да правиш бъди сигурна в това.

# 182
Здравейте сладурки,
Elwing,Veroniki,момичета сега ви разгледах линийките и може би заради предстоящото секцио и на трите ни ,най вероятно ще се засечем в родилното,даже ентусиазъм ме обхвана Simple Smile
Eсме вихронрав,това са много остарели методи и е един от най сигурните начини да навредиш на бебчето си,ако имаше някаква логика бебетата да се овързват и обездвижват природата нямаше да ги създаде с отворени крачета и ръчички.Този метод е отхвърлен отдавна защото е доказано че почти в 90% от случаите причинява луксация(изваждане на ябълката на тазовите кости,много е болезнено и води до осакатяване)Освен това още първия месец след раждането се прави задължителна консултация с ортопед и ако имаш някакви въпроси можеш и към него да ги зададеш.
Няма нищо по хубаво от това да гледаш как малкото ти бебче ритка с крачета и маха с ръчички.Има много инфо по темата,прочети и сама ще се убедиш и думите ми.
хубав ден

# 183
  • Sofia
представи си, че си новородено
светът навън е непознат
имаш мама

и тя те стяга
и не можеш да мърдаш
и загубваш свободата, която си имало досега

няма ли да ти е тъжно, ядосано, самотно
няма ли да се почувстваш неоценено и неразбрано

уж щях да ти отговоря въз основа на опита си, но не се получи просто, не зная защо

отговорих ти инстинктивно, първично, може би смехотворно дори

но за мен поне звучи вярно

според мен бебето от самото начало трябва да е облечено максимално свободно, удобно и отпуснато
жабешките му краченца са естествени и с времето сами ще се оформят точно, както е редно да бъдат
и наистина е вредно пристягането в пелени, няма лошо да го повиеш, но леко, така, че да може само да се отвие, ако му се прииска това

иначе зная, че малките бебчета наистина обичат да се чувстват защитени, уютно закриляни
може би затова все повече майки предпочитат да носят бебетата си в слингове
или ги оставят да спят в кошчета, люлки, столчета за кола, малки креватчета или порт-бебета
а не в голямото бебешко легло
просто трябва да има МЯРА

# 184
  • Варна
Добро утро   Hug
Есме и аз съм чувала и за повиването и за още някои други неща от миналото,че не само че не е нужно,но не е и полезно,така че от време оно до днес много неща са се променили и лично аз смятам да слушам за съвети по-млади майки и какво пише в по-новите книги,а не баба ми която е отглеждала майка ми преди 50 години.....
Зори и аз не съм чувала нищо за това което те интересува,но за да ти е по-спокойно се допитай до някой лекар....   Hug
Nagaina и аз съм на твоето мнение относно тези клипчета. Честно казано вчера гледах 2 и ми стана още по-оплашено от преди. Наистина няма смисъл да се гледа това....Ако някоя мама е с по-слаба психика и по-плашлива искрено и препоръчвам да не ги гледа,най-много да се травмира,а няма нужда от това   Hug  
Лек ден на всички и весело изкарване на Еля   Hug

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 12:01 от dessiss

# 185
  • София
да се паркирам и аз тука

# 186
Здравейте,момичета,за повиването и аз съм чувала само отрицателни мнения Naughty !И на мен ми тежи вече и ми се гади,и ме наболява ,а трябва да се стиска още два месеца поне ooooh!,но какво да се прави.При второто раждане нямах уговорка и затова ли незнам ,но дълго си раждах и без но шпа или каквото и да е на система ме сложиха чак при 7-8 см. разкритие и 2 мин. след това дойдоха напъните.Че исках да кажа в началото като ме сгащиха в предродилното здравите контракций изпаднах в паника от болката и че няма никой в стаята да ме пита как съм поне та яко си навиквах докато в един момент не реших да спра и да стана страничен наблюдател на всичко започнах да контролирам контракцийте ,а на персонала бях сърдита и когато вече решиха да ме видят не издавах и звук Crossing Arms.Мисля ,че нетрябва да се оставате паниката да ви завладей мислете за бебчето и само за хубави неща  bouquet

# 187
Здравейте и от мен,

и аз ходих  на поредната ЖК+ехограф, всичко е наред с бебка, тежи ок. 800гр. и е ок. 35 см. , аз обаче съм го закъсала с хемоглобина и ми предписаха 1м. прием на Малтофер.....аз съм в тина киркова и там съм решила да раждам може да не е луксозно, но има добри специалисти и необходимите отделения в случай , че трябва да се реагира спешно за бебето или майката. Като заплащане всичко е регламентирано и персонала до сега не ми е потърсил един лев извън това...
Имат страшно много работа , а винаги са били търпеливи и любезни, не ми харесва , че е толкова натоварено и чакането е повече , но няма начин- такава ни е здр. с-ма

Зори - за да се успокоиш обади се на АГ-то ти!

Есме Поли+ е права за всичко, работила съм в ортопедията на Горна баня и знам , че да повиваш стегнато е абсолютно погрешно - предизвиква луксация!
 Хайде чао за сега от мен и хууууубав ден!

# 188
Само да добавя ,че за мен  раждането е най - прекрасно и дори приказно нещо неможе да се опише момента когато се запознаваш с детето си!Целият акт е незабравим и ще го помните цял живот  bouquet!

# 189
  • София
veselina_s_p, от сърце ти желая само хубави неща в новия дом! Много любов и детски смях!
GalinaG24, verginia, vannyazlaty, добре дошли сред нас!
Elg, браво, мила, завиждам ти за положителната нагласа и липсата на страх за раждането... Мен пък си ме е шубе  Embarassed Темата за смешното раждане съм я изчела вече (и друг път сме я дискутирали тука), много ме позабавлява, ама май не успя да премахне страха....  Tired
зелено човече, браво, че вече си решила (почти) и ти е олекнало!!! Аз пък лично знам, че има много време още да се обърнат с главата на долу, някой път дори съвсем на края е възможно, тъй, че каквото -такова. Кога мислиш, че е добре да мина на преглед за очичките? Дали сега или е рано и може би по-добре по-близо до термин? Как мислиш? Аз нямам проблеми, но искам да си отида профилактично....
zori_tv, не мога да се включа по въпроса ти, сори. Но щом док е казал, че не е опасно, не се притеснявай!
Дез, мерси за обясненията ти за дишането... За съжаление си мисля, че на Българските акушерки въобще не им пука как дишаш (дано греша  Praynig ), камо ли някой да ти обясни или да те поправя и диша с теб... дано не съм права! Нека кажат вече раждалите в БГ.
Хубав ден и от мен (как нямам търпение да стане 5, че довечера сме на гости на кумувете ни)!

# 190
Eсме и аз като другите мами ще ти кажа, че е грешно това повиване. Пък и свекитата да не се бъркат много, че те са раждали преди 20-30 години.
На мен онзи ден баба му на Илия ми каза да съм раждала в Шейново, че тя там била раждала (преди 50 години) и там били специалисти. Дрън та пляс- и да е имало специалисти са предали богу дух вече или са по на 80 год.
Аз съм решила живот и здраве като ни изпишат с бебка едно семайно съветче на знаещите и можещите бабки и да им обясня, че съм родила в 2009г, а не през 1800 и някоя си и без да съм питала да не дават съвети.
rossykv - незнам защо така, ама ми е супер спокойно и се чуствам готова за това. По-скоро ми е притснено за таткото, отколкото за мен самата. Rolling Eyes
Моята принцеска цяла сутрин седи отляво и чак коремчето ми е едно странично Joy и рита ли рита. И сега като тръгнем за доки ще е спокойна, ама като включи апарата ще почне едно криене, не може да я измери човек. Иначе незнам защо, но ми е супер приповдигнато настроението.
 Hug на всички ви

# 191
Зори ТВ, рових се в Гугъл и нищо не намерих по въпроса ти. Ако е нещо важно лекарят ти е щял да ти каже. Едва ли е повод за такова притеснение. Поискай мнение от специалист за собствено спокойствие, но не се паникьосвай. Hug
Есме, купи на свеки за Коледа книжка за отглеждане на бебе Sunglasses. Да вземе да се пообразова малко.
Искра, няма ли бутон в пред-родилно за извикване на сестрата?

Моите приятелки се канят да ходят на спа януари и се чудя дали да ида. Значи в топъл басейн не може, по корем не мога да легна за масаж... То има ли смисъл да плащам скъп хотел се чудя... На преглед съм на 5.01. и ще питам.
За филмите за раждане съм съгласна с Нагаина. Видях 2 преди да родя- нормално раждане и секцио. Беше много интересно, не беше страшно, но не ми помогна изобщо. По-добре да си четем смешната тема за раждането.

Още една януарка е родила и момиченцето е с името избрано от Ели Flutter.
Коя ли ще е първа от нас?

# 192
  • Sofia
не бързайте, рано ви е  Peace  Praynig  Hug
януари е едно, март - съвсем друго   bouquet
нека душичките стоят във вас още минимум 2-3 месеца  Heart Eyes

# 193
  • Ловеч
Още една януарка е родила и момиченцето е с името избрано от Ели Flutter.
Коя ли ще е първа от нас?

Дано да го разберем средата на Февруари. И аз навестявам често темите им, сладки душички 

# 194
  • София
Привет!  Simple Smile
За стягането - и аз съм против, особено на крачетата поради споменатата опасност от луксация. Но четох за повиването специално, че успокоява бебчетата. Мамите знаят, че има един период, в който се стряскат често и разперват ръчички - та като са били повити, това ги успокоявало и напомняло на времето в утробата  Rolling Eyes Не го обяснявам сигурно много точно, бяха някакви 13 правила на еди-кой-си (наред с кърменето на поискване и други, не си ги спомням  Blush ) Ще потърся темата и ще я пусна. А иначе - в родлните домове си ги обличат с дрешки, не са увити.
Поли+, много ще се радвам да се съберем в Шейново заедно  Simple Smile Миналия път бях в стаята с още две мами от темата ни и се чувствах по-добре така - като познавах някой. Да стигнем до там само  Praynig
Роси, аз съм чувала от майки, че акушерките и в БГ много помагат при дишането, дано и вие да случите на такива  Peace Hug
Клипчета за раждането и аз не смятам да гледам. А пък за плацентата не ми е и хрумвало, че може да ми я покажат.  Crazy Не съм и сигурна, че искам да я видя  Blush
Зори-тв, прочетох ти и преди питането, но не мога да ти кажа нищо по въпроса и затова мълча. Дано всичко е наред!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт