ИЗРАЕЛ - 17 понички се пържат за Ханука :)

• 34 890
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Хаг Ханука Самеах!-преведете и кажете къде са ударенията?ако може ударените гласни да ги направите или в друг цвят или големи ,моляяяя! Praynig
аз нямам никакво време - подаръци,упаковки,украси ,а наред с това и домакинска работа.

Весели празници на всички!Прегръщам ви!

# 106
  • T"A
Хаг Хáнука Самéах! - Миши, излизат ли ударенията на твоя екран?
хаг = празник; самéах=весел

jakinik, браво на твоето гардже... или може би славейче, щом с пеене се проявява  Grinning
Снежи, мислих си, че кърменето спестява време, а не отнема повече  Thinking Явно жената чувства някакво неудобство или просто не и се иска - не можеш да направиш много по този въпрос...  Confused
Анди, а самото предаване "Глобусът" ти гледа ли го?

Karol, вие много тежко го раздавате с Радисон  Mr. Green За първи път чувам за името Шнеор, много нетипично ми звучи!
ШоКоЛаД, благодаря за поздрава! Наминавай по-честичко  Wink

Ние сме добре ..по кафета, молове ,4е и за партита остава време  bowuuснощи добре си изкарахме с  приятелки..музика ,танци..

harriet, това да се чува!  Party Купони и веселби  thumbsup

Pesheck, законопроекта ли  имаш предвид? Някъде четох, че не са го приели, дано бъркам  Confused Време е да се похвалиш с добра новина  Hug

До скоро!

Редакция:
Вики, мерси за поправката     bouquet  Нанесох я вече  Wink
И суфганиот е с "ф" на иврит Wink

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 13:36 от Mentha

# 107
Мента,  за мене  е  хАнука , ударението на  А.
Снеже, радвам  се  за Рим , все да ти носи радост .  Наистина , някой млади майки , нямят  тарпение за кърменето....
 За  споменатото предаване  "Глобусът", от  Бг  ми казаха , че повече  е  било с рекламна цел , от някоя тур фирма , та  изглежда  е било  слабо...
  От  вас в Израел , кой има  сателитна бг телевизия и какво мислите  за поставяне на такава...като се има предвид , че остава 10,  22 и   11 програма /израелска/
  Снощи  правих сувганиот -  харесаха се !
  Радвам  се  , че  вчера  в  софийската  синагога е  имало хубаво тържество . Grinning
  Приятен  ден !   bouquet

# 108
  • Пловдив
Честит ви празник , момичета (и момче)!
Да Мента, законопроекта не го приеха, но все пак фонд ще има. Поне обещаха. А ние сме си в бойна готовност Laughing и ако се опитат да ни изтъркалят нещо ще продължим да протестираме.
А аз мога да се поваля само със второ място в конкурса "Коледно желание" на Зачатие и малка парична помощ. Другите хвалби се надявам да са догодина.
Снеже, честито ви зъбче! Дано другите не ви държат толкова будни и да са здравички и белички!

# 109
Pesheck,напиши повече за този конкурс"КОледно желание".

Снеже ,честито ви зъбче!аз давах хомеопатични хапченца на мИши и не сме имали проблеми със никненето на зъбките.И на Аничка ще давам.

Мента,излизат ударенията !Благодаря!Ако може и в други думички за в бъдеще да слагате,че иначе едно неправилно ударение и току виж друга дума се получила.

Кърменето - в началото изглежда трудно,но след това - свикваш и ти е лесно.Ходиш си където си искаш - без шишета и биберони.Ако бебето е нервно - също се успокоява на гърдата.Аз не давам вода на Аничка и затова предлагам по-често гърда - за утоляване и на жаждата!

# 110
# 111
Хаг Ханука Самеах!  Hug

Има Е стратегически се покрива,обаче беше разкрита. Twisted Evil

Вчера изгледах два израелски филма - "The wisdom of the pretzel" и "Black Jack". Препоръчвам първия,много ми хареса. Peace

В едно кулинарно списание са публикувани рецептите за суфганиот и латкес,и утре започвам да мрънкам да ги опитаме. Mr. Green

Снежи,честито зъбче! Flutter

Поздрави!  Hug

# 112
ХАГ ХАНУКА САМЕАХ и от мен!!!
Нека светлината никога не престава да сияе в домовете на всички ни!!!
Миши,сетих се за теб-ти направи ли си ханукия?/ако не бъркам ти искаше да импровизираш,нали?/

Ханд,покрай твоя разказ за малката червена рокличка за вашата бебка ми стана мило да си спомня как и аз купувах за 1-та нова година на Сара.Вярно е,че умалява и не е практично,но пък остава много мил спомен от цялата работа.
Поздрави на всички!!!

# 113
  • Sofia - TelAviv
Karol, вие много тежко го раздавате с Радисон  Mr. Green За първи път чувам за името Шнеор, много нетипично ми звучи!

Ами така е  hahaha освен да затвърдим мнението за ХАБАД, че харчат мноооооого пари  Money  Money  Money за да приобщят общността, друго от това не излиза май.

Името Шнеор е доста разпространено, май повече сред религиозните обаче. Жалко че нямам иврит на клавиатурата.Идва от Шени(втори) - Ор(светлина) и сега в момента докато пиша зацепвам, че всъщност днес е втората свещ от Ханука, а Единия Шнеор е роден точно днес  newsm78 Crazy чак сега схванах. Сигурно е свързано името с празника, ама не съм сигурна.

Айде утре ще разказвам как е минало   bouquet

Аа, честито за първото  зъбче на Рим,snejana haj,  дано всичките да излезат безболезнено и бързо.  

# 114
Цитат
Анди, а самото предаване "Глобусът" ти гледа ли го?
В последствие ! Много се нервирах като попаднах на тея писма ! Писна ми само за тва да се говори ! Израел е факт , има я на картата на света и ще продължава да я има ! На който не му харесва- Т'ва е положението ! Съжалявам за трагедията на палестинците , обаче света познава много трагедии  , а евреите не са просто народ  , и Израел не е просто няква там страница !
Мн. съм нервирана !
 http://www.btv.bg/broadcasts/broadcast_info.pcgi?cont_id=227
Ето линк на всички предавания " глобусът" до сега.
Предаванията за Израел са от 6 и 13 декември ! Това от 21 още не съм го гледала !
Искам да попитам , значи от Глобусът от 6 декември , когато показват как се пише на иврит и на арабски Израел (нз на коя минута е , не се показва за съжаление  newsm78). Това е след като говори , този мениджъра  -звучи една песен !  Много ми харесва тази песен обаче не я знам , та ако някой я знае ще му бъда мн благодарна да сподели !

# 115
  • На дивана, под юргана
Добре де, аз вчера минах през мол-а на Стамболийски е на ханукията на Хабад светеха всичките свещи (разбирай - лампи). Не трябва ли да се пускат една по една, пък дори и да сложат табелка на български за празника с обяснение за символа и причината да се палят една по една свещите?
Много хора минаваха и се заглеждаха, но няма кой или какво да им обясни какво всъщност е това...

# 116
ТУК СЪМ ! Цял ден спим , че се прибрахме по нощите ! Наснимахме  към 1 000   снимки , влюбихме се в Париж .... Simple Smile . После ще разказвам  - само да спомена , че хванахме сравнително хубаво време , не валя ...дори и пекна за малко, а и не беше кучешки студ .... За зимен период си беше направо приятно.Метрото на Париж макар и старо обслужва чудно и бързо, лесно се свиква  с него. Английският  не  е на  високо ниво и не се знае  така масово както се предполага , но е достатъчно да се  ореантираш.  Има доста неща да се видят в Париж и околностите...Чудно място, друг  свят !Заобиколен си от красота - каква архитектура ....! Мисля, че местните толкова са свикнали , че не знаят  дори какво  ги заобикаля  Simple Smile ... 

Тигър , да -една по една се палят ....

Отговарям само на Тигър , че съм се отдалечила от  другите неща, за които говорите.. Ще  вляза в  час!

До скоро!  Hug

# 117
  • На дивана, под юргана
Привет Петя!
Париж със сигурност е чудесен... Надявам се и ние да стигнем някой ден до там... Засега през февруари само до Виена!
Ти пък намери къде да търсиш англоговорящи... те франсетата ако трябва да кажат нещо на английски пъпки им избиват от нежелание...  Laughing Обичат да говорят английски, така както поляците - руски...

Значи в мол-а са решили по бързата процедура - пускат всичките наведнъж.

# 118
  • Някъде там...
Здравейте от меееен аз току що се натресох в новото ми легло в новия ми дом Simple Smile успях да се върна в Израел безпроблемно ама пак че си боядисвам косата защото ми костваше много нерви,но всичко мина Simple SmileСватбата.......цирк майка ми и баща ми се гледат лошо аз им тегля една вземам сестра ми и една приятелка мъжо и айде в ритуалната зала,напикаваме се от смях госпожата и тя не се сдържа.Булката:черни моторджийски ботуши,кожено яке,дънки и черна риза  #Crazy мъжо стиснал ми ръката само повтаря кога да кажа ДА абе цирк голям после с малко познати в една механичка хапнахме и туй то бешеееееее още ми е смешно ама не давам никой да ме ядосва мен  #Cussing outМъжо силн притеснен уговаря парти тук защото как така всички жени искали да са булки а аз какъв човек съм била незнаел.Пристигаме във вкъщи(Израел) неговите приятели окачили на моя миксерчето с балони кутийки и белешка мазал тоф при което аз се сещам за сватбата и луд смях пак JoyАма тук ще си имаме парти де няма как ще съм послушна и ще се пробвам да го изтърпя bowuuНо имам халка де Simple Smile да кажа аз  Joy И това е моята луда гръцка сватба Simple SmileЦелувки   bouquet

# 119
  • София-България, Израел - където си поискам
Ей, госпожо Боряна ,разсмяме, било вие весело на сватбата това е най важното. Laughing
Пете, добре си се завърнала.Мента и ти влюбени в Париж, явно има за какво.И аз като тигър се надявам да отида там някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт