Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 158
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Ivinqvam se  za maimunicata, myja mi nqma Bylgarski na laptop-a.  Ne pozvolqvam na nikogo mentorski ton , a  i dokolkoto moga da 4eta temata  ne e za po4istva6ti  preparati, a za te4ni  perilni  preparati i az mislq 4e to4no po neq se izkazvam.  Priemam zabelejki kato tezi na Dedo - umereni i sys  smisyl v tqh.  A poznaniqta  mi  za  prahovete ne sa6toto vnasqm , a  4isto i prosto kato  potrebitel s 12 godi6en staj v nemskogovorq6ta dyrjava. Mejdu drugoto i az  nqma  jelanie da sporq s teb. Polzvai si Sanoto  sys zdrave Joy Joy

Казах ти да не рекламираш един конкретен магазин и ти побесня до такава степен, че вече говориш глупости. А ти все едно не говориш за таблетки за съдомиялна в темата за течните перилни, но не издребнявам... И, не, благодаря, не пера със Сано, пери ти ако искаш. Аз пера с Персил от Германия.

п.с. Форумът на БГ. МАМА има кирилизатор ако нямаш български на компютъра си.

# 316
Момичета,спокоино,всеки си има мнение,а ако всички ползваме еднакви марки,какво ще правят производителите.Аз ползвам Ариел,но оригинален-течните прахове -новите единият е с лавандула,а другият е с парчетата лимон вътре са с омекотители и целият ми дом ухае,но това е личното ми мнение!А за черни дрехи ползвам-течния на Персил.
Момичета,забравих да спомена,че перът добре,а не само,че ухаят
А от къде ги купуваш?
Аз си купих Ариел (някакъв уж професионален) от Метро и съм силно разочарована.Не само от изпирането,но и остава петна от самия прах,а и мирише направо убийствено гадно понякога (може би при определени материи).

# 317
Ариел и Ленор. Червен Ленор.

# 318
Markrit предполагам визира Елитис във Варна, но не този на гарата, а на ул.Никола Симов.
За незапознатите и  НЕварненки  Simple Smile- много интересен магазин, без аналог в страната. Голяма площ, асортимент от козметика, препарати и прахове, добри цени. Е, няма ги вискоия клас оригинални прахове, но наличното е добро и има какво да се купи. Недостатък е, че не поддържат асортимента и количествата. Може продукт, от който сте доволни, да не го намерите отново с месеци. Причината май е в кадрите - или има текучество, или не са с необходимата кадърност. Но със сигурност не е в доставчици или финансова.

Колкото до течния гел на 6 /или9/ лева, в Германия и Италия на цена от 4 - 4,50 евро се продават 1,5 л/20 дози/. Ако този 3л е 20 дози и не е от топ-марките, бих го възприел като нормално. Най-вероятно е нисък клас от малък италиански производител. Което не значи, че е лош. Трябва да се пробва-цената блазни Laughing

Markrit, близо ли съм до истината?
Аз съм доволна.За праховете не робувам на марки , важното е да ми вършат работа.Добавям винаги омекотител Ленор -лавандула.Мноогооо траен аромат.
Да такава е истината и за мен. Peace

# 319
Ариел и Ленор. Червен Ленор.
Червен ленор- Сахара ли имаш предвид или този.... някакъв ориенталски ли беше...с една жена с червена рокля?

# 320
Момичета,спокоино,всеки си има мнение,а ако всички ползваме еднакви марки,какво ще правят производителите.Аз ползвам Ариел,но оригинален-течните прахове -новите единият е с лавандула,а другият е с парчетата лимон вътре са с омекотители и целият ми дом ухае,но това е личното ми мнение!А за черни дрехи ползвам-течния на Персил.
Момичета,забравих да спомена,че перът добре,а не само,че ухаят
А от къде ги купуваш?
Аз си купих Ариел (някакъв уж професионален) от Метро и съм силно разочарована.Не само от изпирането,но и остава петна от самия прах,а и мирише направо убийствено гадно понякога (може би при определени материи).
Купувам ги от Солун,но ми направи впечатление,че всичките ми познати непремено си купуват прахове от тук,а преди 4-5 дена имаше оферти и бяха с по 3-4 евро по-ефтини.

# 321
червения  е Сахара - на мен лично малко ми сладни , но е доста траен и силен аромат , от същата серия мистери има и Суматра - тъмно лилав. Много  хубави и дълготрайни аромати.

# 322
мОМИЧЕТА МОЛЯ за бърз съвет синът ми е на испит в неделя по карате как да светне кимоното? не става само в белина да се кисне .Моля дайте съвет с какъв прах да го накисна и изпера до сега каквото и да съм сложила не е светвал седи ми като сиво
 ooooh!

# 323
мОМИЧЕТА МОЛЯ за бърз съвет синът ми е на испит в неделя по карате как да светне кимоното? не става само в белина да се кисне .Моля дайте съвет с какъв прах да го накисна и изпера до сега каквото и да съм сложила не е светвал седи ми като сиво
 ooooh!

съвет дедов е "НОВО".
Щом сте го киснали в белина Stop е непоправимо.
Има различни препарати за избелване или премахване на петна, или за премахване на сивотата, или за разбоядисване, но няма да помогнат.
Спрете, моля ви, да ползвате тези белини и подобни ...

# 324
  • Countryside
Персил/Ариел/Омо/Тайд от тези съм доволна(аз май не съм и ползвала други). Омекототел жълтия Силан, откоро пуснаха пак жълтия Ленор и пак си взех от него.

# 325
 ooooh!

съвет дедов е "НОВО".
Щом сте го киснали в белина Stop е непоправимо.
Има различни препарати за избелване или премахване на петна, или за премахване на сивотата, или за разбоядисване, но няма да помогнат.
Спрете, моля ви, да ползвате тези белини и подобни ...
Не е вярно , не е безнадежно ..
Изпери го с прах за пране на прах .Сложи и няколко цветоулавящи кърпички .
Пусни кимоното на програма за бяло пране , т.е. на по висока температура.

# 326
Markrit ,
Мисля, че момичето го е направило това. Казва, че е опитало каво ли не и аз й вярвам.
Цветоулавящите кърпички улавят разтворена мръсотия и цветове /просто казано/, но кимоното е чисто. То е прано, прано. Сивотата не е от замъсеност. Знаеш ли, белината, хлорът, променят структурата на текстила и от там идва сивота или пожълтяване, които са визуални проблеми, а не хигиенни. Дори и да го извари с най-избелващия прах, проблемът ще остане, тя ще се дразни, а дрехата е съсипана. Опитвам се да обясня по-просто, без физични и химични термини. Дано съм ясен Rolling Eyes

# 327
Markrit ,
Мисля, че момичето го е направило това. Казва, че е опитало каво ли не и аз й вярвам.
Цветоулавящите кърпички улавят разтворена мръсотия и цветове /просто казано/, но кимоното е чисто. То е прано, прано. Сивотата не е от замъсеност. Знаеш ли, белината, хлорът, променят структурата на текстила и от там идва сивота или пожълтяване, които са визуални проблеми, а не хигиенни. Дори и да го извари с най-избелващия прах, проблемът ще остане, тя ще се дразни, а дрехата е съсипана. Опитвам се да обясня по-просто, без физични и химични термини. Дано съм ясен Rolling Eyes
На кърпичките пише , че могат да се ползват и за избистряне на белия цвят .
Цвтоулавящите кърпички не се използват за улавяне на разтворена замърсеност , а са за избистряне на цветовете .Ако някоя блуза ти е пуснало червено да не ти се оцвети бялото по блузата.Да предодврати оцветяването им .
"Доизбелвала" съм си блуза бяла от нещо тъмно неизвадено от пералнята.
Уффф много задълбахме на тема пранета Tired ...ай стига вече.Кой с квото иска да си пере. Peace

# 328
# 329
Ползвам предимно Персил .  Колкото до омекотител -какъвто си харесам на момента.

Общи условия

Активация на акаунт