Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 109
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
guess who

У нас има спорадичен внос от Германия. Нарича се Кушелвайх. Намира се в опаковки от 750 мл или 1 литър в 4-5 аромата/зелено, синьо, бяло, оранж.../ Цени - между 4 и 6 лева.

Благодаря! Много трудно се намира, затова си го взимам от Англия. Comfort се нарича техния и в зависимост от курса ми излиза горе-долу толкова - 5-6 лева на бутилка 1,5 литра.

Дедо, имаш ли прадстава защо Юниливър България вече не прадлага Омо и Коколино в България? Питам, понеже изглеждаш наясно с пазара и може да знаеш нещо.
За мен това е голяма грешка и загуба за нас. Коколино беше най-добрия омекотител в България и въобще в свeтовен мащаб Snuggle/Comfort/Robijn/Cajoline и както още там да се нарича в различните страни е най-доброто и много пари са вложени за разработката му. Омо също е чудесен прах.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 00:15 от guess who

# 361
Ариел и Семана Peace

# 362
Препоръчаха ми мякакъв прах  Перос. Искам да питам има ли доволни?

# 363
guess who

Историята е следната. Преди 5-6 години започна бясна надпревара за заемане на пазара в бюджетните прахове/бонукс,ехо,бинго,тест, досиа и подобни/. Юниливър имаха такъв - първо Сърф, после Деро, произведени в Унгария, после в Румъния. Загубиха яко битката, а с Омо загубиха позиции спрямо Ариел и Персил. Преди 12-13 години Омо бе най-продавания прах в България / с 50% повече от Ариел...Персил нямаше.../и най-фалшифицирания по гаражите. Тогава още нямаше Юниливър България. После започна да идва от Полша или Унгария и постепенно остана в миманса. И с рекламната политика, и с пазарните позиции постепенно бе изместен. Така Юниливър решиха в препаратите да оставят само брандовете Циф и Доместос и там да съсредоточат средства, както и в козметиката.
Иначе Юниливър е една от петте най-добри световни фирми в бранша с чудесни продукти, но политиката им тук наистина ни ощетява. Ползвам лично Корал за черни и Кушелвайх/коколино/. Споделям твоето мнение за Омо, но имай в предвид, че в Гърция Омо е по-слабия прах/ силният е Скип/. В Германия също е по-слабия, може би и в други държави е така. Но тук бе от лидерите, докато го занемариха сами.

# 364
Благодаря, Дедо! Това обяснява доста неща, особено внезапното изчезване.

# 365
Дедо, видях прах за пране в кутия и на таблети - Скип. Да купувам ли, хубав ли е?

# 366
Тайд и Семана Simple Smile
въпреки,че има един прах (ма не мога да се сетя как се казва) израелски-това е най-добрия прах,който се предлага на пазара в България!

# 367
Sourcherry ,

Skip е много добър прах. Изпира отлично, премахва пресни петна, дълготраен наситен аромат. Щади текстила и пералнята. Пробвал съм френско и гръцко производство. Имай предвид, че този за бяло е доста активен. Не го ползвай като универсален, защото цветовете заминават.
Цените на европейското производство са съпоставими с тези на Ариел и Персил, от Гърция може да дойде малко по-евтин. Като цяло е скъп прах.
Купи, ако искаш да пробваш нещо ново. Но не на всяка цена, ако си имаш любим прах не го сменяй без причина.

# 368
Дедо, благодарско Hug!
Ще купя за цветно, универсални не ползвам, наистина при цветното ефекта е отиване на цвета.

# 369
  • У дома !
Здравейте!
Тези дни открих страхотен магазин на Патриарха срещу соларното студио ерголайн........страшно е зареден и момчето беше информирано за всеки един продукт,който продава......има немски,английски,гръцки и т.н перилни и всякакви други препарати.....магазина е от сорта на клек шоп и ако не се лъжа се казва" усещане за свежест" или нещо такова......... Peace

# 370
Sourcherry ,
Моля те, като извъртиш няколко перални да споделиш мнение. Защото аз съм го пробвал преди години, а всеки сериозен продукт се обновява. Не че не може да се развали де Laughing

TiFoNi ,
благодаря за инфото, ще минем да го видим. Но клек-шоп малко несериозно ми звучи. Знам, че много искам, но магазинът трябва да е  поне като дрогериите на ДМ . Е, в умален вид може би. Те пък нямат асоримент и не могат да ти обяснят кое за какво е, но поне всичко е изложено, можеш да пипнеш, помиришеш, да сравниш продуктите един до друг...всичко.
Но да не съдя предварително.

# 371
  • 1st floor
Тайд и Семана Simple Smile
въпреки,че има един прах (ма не мога да се сетя как се казва) израелски-това е най-добрия прах,който се предлага на пазара в България!

в тъмно синьо пликче ли е/отпред с някакви странни букви/? гледах го , към 13-15 лв. беше/разфасовката - може би килограм или нещо такова/ и се чудих, по-малко ли се слага или просто си е скъп спрямо другите newsm78

# 372
Az imam pitane, ako nqkoi moje da spodeli dali e  pral s omekotitel Vernel no pod formata na kristali. Moje bi Dedo da spodeli kakvi sa. Az sym prala s tradicionniq Vernel- te4en. No tezi kristali mi sybudiha lubopitstvoto.

# 373
Извинявам се  за  латиницата- по навик Mr. Green

# 374
ползвам персил Peace

Общи условия

Активация на акаунт