Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 215
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
Попрочетох мнения и се чудя - как може да питате за турски прахове:x По-добре си купувайте чешките от супермаркетите. А гръцките са скъпи за качеството си.
Ама за прахове говорих много в темата за течните. За омекотителите ще споделя, че съм най-доволен от немския Софтлан на Колгейт-Палмолив. И то - синия. Омекотява наистина, а ароматът се задържа до следващото пране. Има и розов, бял, зелен, лилав, жълт. Пикадили ги продаваха, ама нещо изчезнаха там. Сега се намират по малките магазинчета. Не е по-скъп от местните: 4-5 лева за опаковка. За Семана нямам много добро мнение. Не е нещо особено, а цената му е като на вносните - не си заслужава, въпреки че трябва да подкрепяме българските фирми и продукти.

# 286
Съгласна съм с Дедо!
Софтлана е наистина супер, както и коколино, намират се и ленори, внос от Германия, които са дооооста добри като качество, в сравнение с наще и турските. А, и да не забравя Сано, всеки продукт на тази фирма е прекрасен.

# 287
brillante Blumen ,
благодарско за подкрепата  bouquet
Ще те допълня, че немскотото Коколино се казва Кушелвайх и един от най-добрите омектители в Европа. Юниливър е много добра фирма, но в Германия с праховете позагуби позиции. Лидер й остана Корал, а Омо и Сунил поизчезнаха. Последно ползвах един Корал-гел за "лъскави моменти"/ограничена серия/ Grinning

# 288
  • София
Никаква тайна, не сдте чели цялата тема. Магазин за гръцки прахове има на Красно село - на Цар Борис посока Перник след светофара вдясно на локалното платно, ам как го обясних.... Навремето на ъгъла имаше фризьорски салон, сега уе банка, след нея преди ксерокса, мисля, че е облепено с реклами на Milka. Има освен прахове и омекотители, и шампоани и шоколади.

Мерси мног за инфото:)

# 289
Добре  де, едно нещо не разбирам. Бях  нахапана в друга тема , само защото  бях споменала  5- 6 магазинчета от където си купувам прахове, а тук Floral  с нов ник си  прави реклама на Саното във всеки  втори пост.  И заклеймява всеки ,който  не  е съгласен с нея или не е изпрал добре със Саното. Т.е не можеш да имаш друго мение.
Само да поясня- че нищо не внасям и  нищо не изнасям . Но се дразня от такива изцепки. Сано та  Сано. Аз пък си действам с  немски прахове. И съм най-доволна. Надявам се някой вече да внесе и други бебешки прахове - защото  нито ТЕо, Нито Сано бебе са върха на  сладоледа. Колкото повече избор има един потребител, толкова по-добре. Стига с този монопол.
Достатъчно   за да знам , че има и други марки  бебешки  прахове и омекотители. Само не знам  защо няма  никой интерес да ги внася.

# 290
Добре  де, едно нещо не разбирам. Бях  нахапана в друга тема , само защото  бях споменала  5- 6 магазинчета от където си купувам прахове, а тук Floral  с нов ник си  прави реклама на Саното във всеки  втори пост.  И заклеймява всеки ,който  не  е съгласен с нея или не е изпрал добре със Саното. Т.е не можеш да имаш друго мение.
Само да поясня- че нищо не внасям и  нищо не изнасям . Но се дразня от такива изцепки. Сано та  Сано. Аз пък си действам с  немски прахове. И съм най-доволна. Надявам се някой вече да внесе и други бебешки прахове - защото  нито ТЕо, Нито Сано бебе са върха на  сладоледа. Колкото повече избор има един потребител, толкова по-добре. Стига с този монопол.
Достатъчно   за да знам , че има и други марки  бебешки  прахове и омекотители. Само не знам  защо няма  никой интерес да ги внася.
Нещо си се объркала май! От теб разбирам, че рекламирам Сано. Joy Споко, не съм вносител на Сано...Ти ме разби направо! hahaha Виж хубаво и в другата тема. Писала съм и за таблетките на Болд, и за гелчето на Ариел, което пере при 15 градуса и съм уточнила, че фаворит са ми препаратите, внесени от Германия.А също споменах за бебешките, че освен Сано, много ми допада и гела на Домал за бебета, както и ариел сензитив. А за колко магазинчета си споменала, знаеш много добре, повече не го коментирам това.

п.с. Нещо против новия ми ник ли имаш?

# 291
  • У дома !
Аз днес си взех течен Ариел за бяло пране 2,5л.пише,че е за 33 пранета.
Уж немски ми каза продавачката в магазина,а се оказа белгийски.....бар кода му е 541 и има лепенка с превод на българси дано е хубав и не се окоже отново някакво менте! Praynig,че и цената му не е малка 21лв.
Да попитам някой ползвал ли го е? Нямаше капачка от горе,мога ли да използвам друга капачка от течен персил и тя вътре ли се слага в барабана заедно с гелчето или само се мери и се изсипва при дрехите в барабана?Една приятелка ми каза,че може би от високата температура ще се разтопи в барабана мерилката и да не я слагам.....А мога ли с него да пера и цветни дрехи или не е хубаво за цветовете,логично е ,че бързо ще избелеят,ако праха е за бели дрехи,ама аз да попитам Embarassed
Омекотител купих френски на Soupline-син,цената му е 15,60лв.голяма туба от 5л. и него още не съм ползвала за да дам отзиви Rolling Eyes

# 292
Уж немски ми каза продавачката в магазина,а се оказа белгийски.....бар кода му е 541 и има лепенка с превод на българси дано е хубав и не се окоже отново някакво менте! Praynig,че и цената му не е малка 21лв.
Да попитам някой ползвал ли го е? Нямаше капачка от горе,мога ли да използвам друга капачка от течен персил и тя вътре ли се слага в барабана заедно с гелчето или само се мери и се изсипва при дрехите в барабана?Една приятелка ми каза,че може би от високата температура ще се разтопи в барабана мерилката и да не я слагам.....А мога ли с него да пера и цветни дрехи или не е хубаво за цветовете,логично е ,че бързо ще избелеят,ако праха е за бели дрехи,ама аз да попитам Embarassed
Омекотител купих френски на Soupline-син,цената му е 15,60лв.голяма туба от 5л. и него още не съм ползвала за да дам отзиви Rolling Eyes

Можеш да използваш всяка мерителна чашка. Слага се в барабана върху дрехите. Не се стапя, но ако пералнята ти е със сушилня, трябва да вадиш чашката преди цикъла на сушене.
В течните препарати няма избелващи съставки, следователно няма как цветовете да избелеят. Сортирането по цвят е добре да го правиш с оглед да не ти се пренесе боя от една дреха на друга. Препаратите специално за цветни дрехи съдържат вещество, което не позволява точно това пренасяне (PVP), но няма проблем да си ползваш и течен препарат за бяло на по-ниска температура.

# 293
Спокойно, на мен пералната ми е със сушилна и почти винаги забравям чашката и не се е стопила.
А омекотителя не го знам. Чувала съм го, но като качество нямам идея. newsm78

# 294
guess who
Изненада ме! Не вярвам на очите си, такъв специалист като теб да препоръча използването на Ариел за бяло за цветни дрехи?
Това е недопустимо дори при 15 Со. Дори тези, които се наричат универсални на са подходящи за цветни. Бих приел обратното - с гел за цветно да се пере бяло Wink

TiFoNi
Бар-кода /EAN-kod/ не показателен къде е произведен продукта. Писах и на друго място - Ариел е марка на американската фирма Проктер енд Гембъл. Централата им за Европа е в Брюксел и всичките им продукти са с белгийски код, независимо дали са произведени в Румъния, Чехия, Русия или Германия. Ако поне половината текст на оригиналния етикет е на немски - бъди спокойна.

# 295
guess who
Изненада ме! Не вярвам на очите си, такъв специалист като теб да препоръча използването на Ариел за бяло за цветни дрехи?
Това е недопустимо дори при 15 Со. Дори тези, които се наричат универсални на са подходящи за цветни. Бих приел обратното - с гел за цветно да се пере бяло Wink

Става въпрос за течен препарат, а при тях разликата между тези за бяло и тези за цветно е доста размита.

# 296
guess who ,
недей, моля те Laughing
обичам да те срещам във форума, не пропускам постовете ти, но сега ме уби #2gunfire

# 297
Сакън! Ама гледам - жив си още.
Всъщност, беше глупаво да съветвам някого да прави нещо, което аз не правя. В смисъл, не си пера цветните дрехи с препарат за бяло, пък бил той и течен. Навик, не друго.
Иначе наистина не мисля, че би станало нещо с цветните дрехи. Единствената разлика между течен Ариел за бяло (той е по-скоро универсален) и течен Ариел за цветно е, че този за бяло съдържа оптичен избелител, а този за цветно - не съдържа оптичен избелител, но съдържа PVP. Тоест и в двата случая цветните дрехи няма да избелеят, но във втория случай е сигурно, че червеният чорап няма да боядиса жълтата рокля.
Не разбирам защо си толкова възмутен.

# 298
Недей мисли - направи експеримент. Сложи 400 мл вода/две чаши/, една чаена лъжичка гел за бяло/Ариел/, сложи един стар чорап-тъмен... мнооого тъмен, мнооого мръсен и сложи на котлона на "бавен огън". Сигурен съм, знаеш, че някои инградиенти намалят действието си с увеличаване на температурата!?! Изплакни, изсуши и сравни "обработеният"чорап с другия от чифта. С какво и как действа Ариел-а ми пиши след теста.

Недей, шегувам се. Изперках с тез прахове, както и ти/да препоръчаш нещо, което не би направила/  Laughing
Весела вечер!

# 299
  • У дома !
Много сте забавни! Joy
Какви дискусии водите само...... Laughing
  bouquet за отговорите

Общи условия

Активация на акаунт