Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 272
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
  • Сливен
а къде е това магазинче в Сливен newsm78

Сливен, кооперативния пазар, от страната на реката, до паркинга.
Фирмата май се казва нещо като Томарианто, ама съм несигурен /кой ги измисля тез имена/ Laughing
Преди два месеца съм минавал, имаше доста интересни неща, както и боклуци, но това е неизбежно...Вкусове и възможности -различни.
[/quote]
 Hugзнам къде е Simple Smile

# 421
Dedo, а за Варна случайно да знаеш?

# 422
И мен Дедо ми посочи такова магазинче в Стара Загора. Бях чувала , че е скъпо, но се оказа, че стоките, които ги има и в хипермаркетите в него са даже по-евтини. А тези, които ги няма наистина изглеждат скъпи, но си заслужават. Вече съм решила да купувам подбрани неща от там, макар и по-малко.

# 423
Дедо, и аз имам въпрос към теб. Запознат ли си с предлаганите марки перилни препарати  и омекотители в Северна Америка и по-точно Канада? Можеш ли да ми препоръчаш такива? Благодаря.

# 424
Dedo, а за Варна случайно да знаеш?

Бях някъде по-рано писал - все още съм изненадам, че във Варна няма подобен магазин. Компромисът е  8-те Пикадили-та или Елитис. Но не този до гарата, а големия - на ул.Никола Симов.

Но концентрирани на едно място вискокачествени препарати и прахове наистина засега няма Rolling Eyes

# 425
Дедо, и аз имам въпрос към теб. Запознат ли си с предлаганите марки перилни препарати  и омекотители в Северна Америка и по-точно Канада? Можеш ли да ми препоръчаш такива? Благодаря.

Eclat,

За съжаление, и на теб на мога да помогна. Не съм се занимавал с пазара на тези продукти извън Европа.  Ще питам колегите в понеделник за Канада, но едва ли ще излезе нещо. Единственото, което мога да ти кажа, че четири от най-големите фирми в света в тази сфера са от USA: Procter & Gamble, SC Johson Wax, Colgate-Palmolive, Reckitt-Benckiser...Така че, каквото и да купиш тяхно не ще сбъркаш.
Ако нещо получа допълнително, ще ти пиша.

# 426
За Северна Америка двете марки от високия клас са Tide (Procter & Gamble) и All (Unilever) и съответно цените им са по-високи, като Tide е най-скъп. В ниския клас P&G имат няколко марки Cheer, Dreft, Era, Gain на сравнително близки цени. Юниливър в ниския клас има само една марка - Wisk.
От по-малките компании Arm & Hammer имат различни видове перилни препарати.
От т.нар. еко препарати има Bi-O-Kleen и Seventh Generation.

Течните препарати имат по-голям дял пред прахообразните и последните все по-трудно могат да се намерят.
Като си купуваш перилен препарат трябва да се съобразяваш каква ти е пералнята, защото стандартните северноамерикански перални са с горно зареждане и с тях се ползва препарат с по-висока пенливост. Напоследък навлизат все повече европейският тип перални с предно зареждане (но по-големи), които ги наричат High Efficiency (HE), а с тях се ползват препарати с антипенители, тъй като многото пяна може да повреди пералнята.

Най-добри са Tide, All и Gain. Лично впечатление имам от прах и течен Tide и течен All Small & Mighty - за HE машини, както и от прах Seventh Generation. Първите два - чудесни, последният - става, но скъп за качеството си.

От омекотителите препоръчвам Snuggle (прословутото Коколино). По-евтин и по-добър от Downy.

# 427
Хей, guess who
Браво!
Дано си в помощ на момичето!

# 428
guess who, Дедо, благодаря ви за отговорите!

Всъщност, аз използвам течен TIDE, но вече 5 години пера само с него и ми омръзна, въпреки че има доста видове и аромати. Пробвах 1-2 други марки(Purex на Henkel и някакъв друг), но те изобщо не изпират! А тези препарати,които изброяваш, като че ли не съм ги виждала никога.  Да не би пък тук да са с други имена?  newsm78

От омекотителите ползвам Downy (Ленор), защото си мислех,че е по-добър от Snuggle (Коколино). Но явно не е така. Ползвала съм и Fleecy, нo нямам спомен дали беше добър.

Ще ми се пазарът тук да е по-разнообразен откъм марки...
Не съм открила още и наи-добрите почистващи препарати, но за тях ще питам в другата тема.

# 429
Eclat,
възможно е да ги няма в Канада, затова да не си ги виждала.
Всъщност ти ползваш най-доброто. Разнообрази се с прах Tide, ако намериш, да видиш каква е разликата.
All в Канада се казва Sunlight - сайт. Съжалявам, че те подведох.

Относно омекотителите - Downy е по-скъпият, но Snuggle не му отстъпва по качество. Препоръчвам ти Snuggle Crème Jojoba Essence и Snuggle Crème Sweet Almond Essence, но мисля, че ги няма в Канада. Пробвай Snuggle Exhilarations Wild Orchid & Vanilla - това е божествен аромат, който трае с месеци - или другите от серията Exhilarations.
Въпрос на вкус, но на мен ароматите на Snuggle повече ми харесват, освен това наистина прави дрехите меки, а хавлиите - пухкави. Плюс това мечето е пълен сладур. Mr. Green

# 430
Така, Sunlight ми е познато, но освен сапун за пране и препарат за миене на чинии, друго не съм купувала. Ще пробвам и техен перилен препарат. Благодаря ти за информацията. Непременно ще потърся и Коколино - орхидея и ванилия, обожавам такъв аромат.

# 431
Здравейте, момичета!
quess who e малко пристрастна към омекотителя Коколино.
Е, и аз го харесвам, но моят фаворит в европа е Софтлан. В Северна Америка - Suavitel.
Пробвай и него, ако го откриеш. На Колгейт-Палмолив е.

# 432
quess who e малко пристрастна към омекотителя Коколино.

Това е вярно и само него ползвам с различните му имена и ще обясня защо. В омекотителя на Юниливър за вложени много пари и това е една от най-съвършените формулации на омекотител, които познавам.
 Имам пристрастия и към ОМО или Персил, както се нарича там, откъдето го купувам. Изобщо, уважавам всичко на Юниливър, особено сладоледа-сърце (Wall's, Langnese, Algida), но това е за друга тема.

# 433
guess who и аз  съм пристрастена към Kuschelweich ( Kokolino). Не мога да отрека че и Софтлан са доста добри ( има ги по магазинчетата в София).Kuschelweich -а  по-трудно се намира, а пък  за моята  нова страст -Vernel да не говорим. С риск да бъда наречена пароноичка почвам да си мисля,че някой наистина няма интерес да вкарва  продукти с високо качество  в БГ. Ядосвам се понякога като не намирам марки  с които традиционно съм си свикнала. Обаче то какво ли даи е наред в държавата , че и праховете да са ни наред Mr. Green Извинявам се за офф-а.

# 434
След най-разлечни опити с течни препарати и омекотители стигнах до следния личен извод-течен Медикс за цветно и розов Бинго омекотител,е няма такъв разкошен аромат Peace

Общи условия

Активация на акаунт