Отговори
# 135
emym, това и на мене ми е болна тема. Майка ми много настояваше баба ми да дойде да ми помага за малко и аз с целия си акъл се съгласих и не е истина колко съжелявам на моменти. Проблемът е, че като живея в чужбина не може да идва за час-два на ден, а направо си живее с нас. Вярно старае се жената, ама е на 75 години, нали се сещаш кой кого гледа. За чистене и готвене изобщо не мога да разчитам на нея. Не може даже едно яйце да си свари и не иска и да се научи да работи с моята печка. Следователно аз ходя на работа, готвя поне по 2 пъти на ден, щото всичко се изяжда много бързо, чистя, пускам перални, сушилни, миялни и кво ли още не... и на пазар ходя, нищо, че магазина е близо, не мога даже да я помоля да купи един хляб, защото "не знае какъв и ще сбърка" а на мене ми е все едно какъв ще вземе, идеята е да има за детето, щото на мен след работа ми е само до висене по опашки, то баш тогава е най-заето... ама не и не. Та преди да изляза готвя, купувам хляб, пазарувам и други работи, когато се наложи и постоянно ми се натяква от познати и непознати "добре, че е баба ти, иначе как ще се оправиш" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Може би аз искам прекалено много не знам, но след като дори самата тя постоянно ми натяква колко много ми помага, защо поне един-единствен път не сготви или не пусне една пералня, докато аз си играя с детето ooooh!

А утре и майка ми пристига и ще настъпи голям купон. Поканих я за Коледа да дойде за  7-10 дни, тя си е взела билет за 3 седмици Shocked без изобщо да ме пита. И вкъщи ще е като в дядовата ръкавичка. Ама то и това се преживява, обаче като знам как ще ми реве по цял ден, че съм я зарязала сама в България и че не може да спи, защото по цяла нощ плаче за мен и за внуците си ... Tired Outta Joint и как постоянно ще ме пита кога ще дойде да живее при нас ooooh! и направо ще ме побъркат и двете още отсега го виждам ooooh! Надявах се поне баба ми да си тръгне да не се мъча и с двете, ама глас в пустиня... да стои поне до февруари, за да ми "помага" Close Twisted Evil Close Twisted Evil Close

# 136
Честит рожден ден, Mecholana - нека щастието те следва навсякъде и те дари с най-прекрасния дар февруари!
Честито и на най-новите ни госпожи - щаслив семеен живот!
Мацки, исках да Ви питам нещо - една позната ми каза, че ако ми е бит папавирин за задържан по време на бременността (на мен ми е бит три дена в петия месец по време на престоя ми в болница) ще родя много трудно нормално! Ще питам и лекарката си в петък, сигурно е пак някое глупост, но вие чували ли сте нещо подобно?

# 137
Mecholana честит рожден ден,много здраве,щастие,късмет,любов и здраво бебче през февруари.
inesita аз не съм чувала за подобно нещо,но съм чувала,че който приема медикаменти по време на бременността  детето му после има опасност да има проблеми с развитието в някакъв аспект-приемрно да проговори по-късно и др. такива,но става въпрос за хапчета за задържане,а за инжекции не знам Thinking

# 138
  • Sofia
Здравейте пак, сладурки! Simple Smile Аз днес прекалих с изказвания, ама..Wink

Голямо гости беше с акушерката. Много интересни неща ми разказа и каза, че й изглеждам екстра  Mr. Green Според нея тия 9 кила дето съм ги навъртяла не били истина или били само на корем  Flutter (А аз да ви кажа отдавна хич не се кося за кг, не ми пука въобще Whistling)

Миа66, браво на човечето! Аз много се радвам като чуя, че някое бебче е минало 2-те кила Simple Smile)) Много ми се иска и моето да е така, утре ще видим. А за раждането - ще се родят и веднага ще има за щипкане баджета Simple Smile)

Биби, стой си тук! И да си кажа и на мен ми е едно странно като пиша в други теми, много смешно, все едно съм сред непознати, а тук като си пиша ми е едно домашно...екстра! Hug

Райли, не ти е лесно, ама хич! Направо ми стана мъчно Sad То няма и къде да ги изкъшкаш, пък те хората и за добро дошли... ooooh! Въоръжи се с търпение явно ще ти трябва, а тук си изливай всички емоции, поне като не можем да помогнем, ще ти съчувстваме най-активно, че това  роднините НЕ Е ЛЕСНО! Crazy

Инесита, абе аз не съм доктор и нямам претенции, ама да ти кажа голяма глупост ми звучи това с папаверина дето те плашат... newsm78 То папаверинът си е като но-шпа. Та това ще значи, че 90% от майките трудно раждат, защото повечето до последно си ги гълтат като бонбонки тия неща... Още повече, че са ти го били в 5 месец!? Shocked Егати лекарството, 4 месеца да те държи... Ама ти си питай де, аз само си разсъждавам...

Аз да ви питам един глупав въпрос  Embarassed - преди малко се ударих лекичко по корема, ама уцелих точно една подутина (която по мои изчисления е може би главата на бебо). Заболя ме, но по-скоро кожата и след 2 мин. вече не ме болеше. Та - аз знам, че бебо е защитен от водите, ама да не съм му направила нещо... newsm78 Embarassed Все пак така хубаво напипвам всички бабунки, сякаш само кожата ме дели от бебчо..... Моля, не ми се смейте, че и без това се срамувам от тъпия си въпрос.... Rolling Eyes ама много ме гложди сега това.....

Много ви  Hug всички и хубава вечер!

# 139
  • Пловдив
cutesmallcat ,нищо му няма на бебето.Имаш води,кожа и главичките са им мекички.

Аз също се удрям по корема-не мога да си преценя габаритите  Embarassed

# 140
Здравейте мили приятелки!
Аз напоследък имам много работа и едвам смогвам да ви изчета.
Честито на новоизлюпените ни госпожи,
Честити рождени дни на Жълтия Ламтурник и Мечолана!
Виждам, че бистрите темата за козметиките-аз пак да си кажа, че категорично няма да ползвам козметика с бебето. Сина ми го мазах няколко месеца с няколко вида скъпи кремове, той през цялото време беше със супер суха кожа и постепенно му се получиха лишеи от сухата кожа.... И накрая реших да разредя къпането със сапун и спрях изобщо да го мажа с каквото и да е. За 2 седмици кожата му стана мека, хубава... От тогава не купувам козметика.

За лекарствата-щом лекар ги изписва-би трябвало да е преценил риска. Ако имате колебания-потърсете второ лекарско мнение. Но няма смисъл да се плашим една друга със страшни истории.... Нали затова са лекарите.

За болничните-и аз се отказах да ги смятам, каквото излезе, важното е да сме здрави...

Аз пък вече нямам търпение да родя - този път съм се нахъсала, че ще е още по-хубаво и аз ще съм още по-полезна на себе си и на бебето! Ако мъжа ми не беше такава мека Мария сигурно щях да избера раждане вкъщи. Crazy
Но спирам дотук защото усещам, че тук привърженици май нямам! Нищо - всички хора са различни! Hug
Имаш привърженици Grinning Аз успях да се споразумея с докторката тук, в Разлог да не ми се месят в раждането (освен при нужда) и бебето да не се отделя от мен Grinning

За помощта от роднини-хубаво е, ако може някой да ми върши домакинската работа, но гледането на бебе/дете си е удоволствие, от което не искам да се лиша Simple Smile В това отношение кърменето ми беше много полезно-просто не настояваха да им оставям бебето, защото той не умееше да пие от биберон, а без сукане не издържаше дълго Simple Smile

Щях да забравя-добре дошли на новите майки!
И, Фокси, браво за темата, както обикновено нашата тема е най-най-най-хубавата!!!!
И последно-коментирали сте и разходите, свързани с бебето-аз не съм се старала да правя икономии, но така се получи, че си отгледах бебето супер евтино-просто малкия беше само, само на кърма до 6-тия месец, след това захраних педагогически (с храна от нашата маса), запалих се по ЕБХ и махнахме памперсите на 8-9 месеца, и излезе, че почти нямахме допълнителни разходи за детето. Около нас пък има много роднини, които само се чудят какво да му подарят, та той все има толкова играчки, че ние няма какво да му купим...
Да подчертая че не съм избирала всяко от тези неща за да спестя пари-простона мен тези неща ми бяха най-удобни, лесни, логични, струваха ми се най-правилни... И сега за бебето не съм купувала абсолютно нищо, всичко си имам....

# 141
Rylie,така,както си описала положението,направо звучи като някаква трагикомедия... LaughingНе може да е толкова страшно...А и ако на теб така ти се струва ,питала ли си се какво му е на мъжа ти?! hahaha Шегувам се,разбира се,знам че е досадно.Аз също предпочитам сама да се справям.Не че някой много се натиска да помага,но бабите откликват винаги когато ги повикам..Но и аз не злоупотребявам.

Инче,нищо му няма на юначето!

Аз да ви разкажа-бях на тържество в детската градина-родителите така полудяха да снимат децата с Дядо Коледа,че щяха да съборят горкия старец,а достъпът на децата до него беше почти блокиран... Joy Такава суматоха,сякаш това ще е последната снимка на децата в живота им!А Боян като си получаваше подаръка отказа да го вземе(видя му се малко пакетчето-той чака една голяма кутия с автосервиз с кола и сет за тунинговане..),заобиколи Дядо Коледа и започна да наднича в чувала с подаръците.. hahaha Горкият-такава разочарована физиономия имаше...А чаканият подарък всъщност е предвиден за под нашата елха.

Биби_Ив,видях и аз тези коментари вчера,но не ти казах за да не се разстройваш!Не го приемай лично.Всеки мери със свой аршин...Освен това и в двете позиции има истина!

# 142
4естит рожден ден на Ме4олана!касмет,любов,пари и много сбаднати ме4ти - пьрвата през февруари!
преди 2 дни 4етох едно интервю с Христина Христова, в което казва,4е дори и да излезе6 по маи4инство от 01.01.2009, 6том си бременна те заварено положение! вие кьде 4етохте новите промени-аз се робих в нета,но ни6то не открих!
Аз до сега не сам посе6тавала сре6тите и много 6те се радвам да дойда на следва6тата Софийска сре6та,но няма да мога в работните дни,освен ако не ре6а да изляза в болни4ен,когато ми се полага-21.12

# 143
  • Sofia
Ох, ох, Силве, много ми стана смешно и сладко! Simple Smile Хахахах, представих си го Боянчо как наднича в чувала и мърмори "Егати подаръка...И това ми било дядо Коледа.....пак е объркал желанията... ooooh!" Еее, голяма слабост ми е той и без да съм го виждала Simple Smile

# 144
Здравейте,

да се отчета и аз след днешния преглед. Бебо е 1470 гр. което на мен ми се видя много малко. Струва ми се, че това човече не иска да расте. На 4 , когато бях при Марков беше 1300, което означава, че за 2 седмици е наддал само 170 грама. На вас струва ли ви се нормално. Аз взех доста да се притеснявам. Питах и доки, но тя ми обясни, че всичко е ок и че по размер бебео отг на 31 седмица  newsm78 Да но той сега трябва да наддава най-много.

Вече започвам да ходя през две седмици. така че следващия път ми казаха да отида през първата седмица на Януари и тогава ще започнем да записваме тоновете на малчо.
Трябва пак да ми пусне ПКК, както и да ми вземе секрет за микробиология.

Оказа се, че болката , която изпитвам почти всеки ден / ниско в корема, точно като менструална/ се дължи на бебо. Главичката му е разположена надолу и притиска шийката. От там се получава някакво дразнене, което пък от своя страна предизвиква контракции, а при контракции матката още повече избутвала бебо надолу и навън  Rolling Eyes
Започвам пак с ударните дози Магерот и ако не почувствам облекчение, следващия път ще ми предпишат някакви прахчета, та да поуспокоим малко нещата.

Включвам се и към групата на пиещите желязо, и от тях по 2 броя, и то като ги сметна по една шепа хапчета се събират  Thinking

Толо а, подаръка от днешния Дядо Коледа не беше ли желан. Вашия Боянчо е мнгоо скромен щом само с едно желание минава  Wink

Rylie и твоята хич не е розова, но ще трябва да стиснеш зъби в името на добрия тон.

cutesmallcat и аз го удрям корема доста често, но засега бебо няма оплаквания. те са корави, не се притеснявай.

Днес нямаме новини за малкия Криско  newsm78, но дано всичко е наред с него.

Това беше от мен, отивам да полегна, че бебо вече много протестира.

# 145
Здравейте,маминки Hug
Да взема и аз да се разпиша ,че тия дни хич ме няма с това местене... ooooh! Нашия дядо Коледа /по точно свеки в ролята на Снежанка и свекъра в ролята на дядо Коледа/ бяха много благосклонни към нас..Направо си завиждам Mr. Green Изведоха ни на "разходка" днес и се прибрахме с климатик и хладилник...Ние с милото стояхме като посрани /с извинение/,макар че са му родители...Много неудобно ни беше,защото те дори не ни дадоха думата.Просто харесаха и купиха.И сега само за това си мислим и коментираме.От утре може би ще сме си в новата къща /само трябва да се поизчисти и да се монтира климатика/.Няма да имам нет,както вече споменах,поне ден-два и няма да мога да ви пиша Rolling Eyes Иначе да знаете,че сме добре Mr. Green, а ако тръгна да раждам...все ще се разбере Joy /пу пу..да не става още от сега  ooooh! Praynig/
Това за удрянето на бебето и мене много ме безпокои понякога...При мене няма празно място,за да се обърна вечер...все си мисля,че ще смачкам бебешонките... Rolling Eyes Днес пък като се качвах в колата и бая си ритнах корема с баджака,та доста се уплаших,че нещо съм навредила на Насето /кроткото бебе/,но после си "поговорихме" с него и разбарх,че всичко е 6 Mr. Green

# 146
Райли, ми то като гледам при теб няма помощници, по-скоро още един ангажимент си имаш с баба ти, ужас, направо не ти завиждам Rolling Eyes
толо, и аз съм свикнала да се оправям сама, яд ме е че нито една от бабите досега не е пожелала веднъж да дойде и да вземе детето ей така да го изведе я на театър, я в зоопарка да я заведат, без аз да съм им до гъза ( с извинение Embarassed) Свекърва ми има къща в Княжево с двор, където детето може да играе на воля и веднъж не е вдигнала телефона да каже "Абе доведето го това дете, ще го гледам уикенда", обажда се и пита "Вие ще се качвате ли" демек ще бъдеш ли и ти с детето да ми е по-спокойно на мен #Cussing out Ето това ме дразни, майка ми е същата стока, живее на 15мин.от нас до парка, където всеки ден разхожда кучето, но не се сещат да дойдат да си вземат внучката и нея да изведат, за тях кучето е по-важно #Crazy  Идват на гости за по два часа, все едно са на свиждане и все бързат за някъде- едната да не стои навън котката да не настине, другата да не стои само кучето, абе нямам думи просто #CrazyЕто оплаках се, сега ми е малко по-леко Rolling Eyes  А за тържеството на Боянчо голям смях, човекът знае отсега какво иска Wink И ние снощи имахме тържество, на което отидохме със сълзи на очи, въобще не искаше да влиза дори, а дядо ти Коледа първо на нея й даде подарък, голям майтап Mr. Green
Деси, не се тревожи за бебчо, не може всички да са еднакви на килограми, важното е да е здрав, пък после ще наддава ако трябва. Както ние не сме еднакви на килограми, така и бебетата не може да са Wink
Коте, не се притеснявай, ако знаеш мен Рая как ме рита нощно време, трябва да спя вече с  предпазни кори, че така ме шкемби малката, че направо свитки ми излизат #Crazy

# 147
  • София

inesita аз не съм чувала за подобно нещо,но съм чувала,че който приема медикаменти по време на бременността  детето му после има опасност да има проблеми с развитието в някакъв аспект-приемрно да проговори по-късно и др. такива,но става въпрос за хапчета за задържане,а за инжекции не знам Thinking

През първата ми бременност имах проблеми в края на шестия месец и се наложи да лежа десет дена в болница - бях два дена на системи, после папаварини, магнезий, три седмици преди раждане също бях в болницата и целта беше да не започне родов процес, тъй като детето ми се роди чрез секцио поради невъзможност да бъде нормално, но ТЯ проговори на година и половина, проходи около годинка, дори малко по-рано, в момента е на пет, срича, брои до двеста и т.н. Така че си правете извод  Grinning

# 148
Момичета извинявайте, че ви занимавам, но ако искате подпишете тази петиция : http://forthenature.org/petitions/8
Мен лично страшно ме боли от това, което "милите" ни управляващи позволяват да се случва с красивата ни природа  Weary

# 149
Мами може ли да помоля нещо - убих се да търся темата със записките на една мама която беше ходила на училище за бременни или нещо подобно - доста подробно беше описала в един постинг за температурата в стаята, обличането на детенце, козметика, масаж и още други неща. Ако може някой да помага, че май май дори и мамата не се сещам коя беше - моля за извинение, но беше описла всичко доста добре и систематизирано и ми се ще да го прегледам, но не съм запазила линка  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт