Отговори
# 120
Estirka - сууупер полезен сайт си пуснала. Браво.

И аз си мислех, че съм дала малко повече пари за бебешка козметика, но сега ми е ясно, че имало смисъл. Аз съм взела на Аveeno и те са 2 точки по скалата.
Стойте далече от Джонсън. Аз така си и предчувствах, защото тукашните магазини за $1 са пълни с него.

# 121
Е, то това си е просто вагинален секрет за микробиология, трябва да се направи, разбира се! Peace
Благодаря за инфото..но аз не знаех ..точно за какво се прави...сега прочетох в интернет и съм малко по информирана Laughing

# 122
  • София
Деси, тук в БГ като взимат микробиология изследват за всичко и гъбички и бактерии, иначе микробиологията е задължителна при издаването на обменната карта за болницата да се направи, тя се дава с болничния 45 дни преди термин.

Благодаря ви коте и Деси, много по-спокойно ми стана така, сега като се замисля и аз съм лекувала гъбички в началото на бременността още в 10та седмица с гиназол, на листовката му обаче не пишеше да не се използва, а да се прецени риска пак, така че съм имала подобен случай, абе тази вечер няма да го мисля толкова и утре вече ще се видим с доки:) Между другото не знам от хапчето ли, от какво ли, ама кръвното ми е 125 / 60 и ми се вие свят, долната ми граница нещо се предава, а и пулса си ми е нормалния за мен около 100, така че май без хапчето се чувствам по-добре, но както и да е и това ще коментираме с докито утре;)

Иначе тъй като вече не съм закотвена вкъщи излязох да се поразходя из квартала най-накрая към 14 часа и се прибрах преди малко, накупих куп неща за бебчо, купих си и помпа за кърма на My baby за 31 лв, реших в крайна сметка, че не ми се дават 80 лв за Avent, та след малко като се напапкам, ще разглеждам и подреждам покупките, даже си купих 3 комплектчета ританки с горна блузка, плюшени за по 5,50 всяко, жената ми поиска само 16 лв, аз й казах, че имам да й дам и 50 стотинки, ама тя настоя да не й давам, за бебчо:))) много ме трогна, така ми се зарадва, разказва ми за нейния внук и така, после пък си купих и списание Бебе, жената при вестниците още като ме видя и ми каза, че има списание за мен, днес го получила, а не ме познава, разказва ми за нейното раждане, пита в кой месец съм и ми каза да ям захар на бучки 15 дни преди термина, за да родя по-лесно, някой чувал ли е такова нещо? Simple Smile

Та сега съм в много добре настроение, чакам мама да се обади и бебчо да се събуди, че го приспах с разходката, нещо не мърда последните 2 часа, сигурно се е уморил от толкова притеснения на мама:)

# 123
Здравейте, сладуранки!

Мечоланка, , много, много усмивки и сбъднати мечти! Много здраве, щастие и едно сладко бебче през февруари!

Ето, че дойде време и аз да се отчета - днес бях на ЖК и май моето бебче заема първа позиция в наддаването, вече сме 2703гр.  Shocked Иначе всичко друго е що-годе нормално, продължавам да си пия желязото, кръвното е 130/80. Бебешока е надолу с главата, има доста околоплодни води, което смятам е добре.

# 124
Simple Smile да са здрави мъниците, пък другото ще го видим...Чудно ми е само какво ти казва доки за размерите на бебчо, какво си говорихте за това Mia66 ? Ние говорихме само, че до термина ако остане е възможно да стигне 4 кг, но не е ставало въпрос за секцио.... а също и че се движи с две седмици напред. Попитах дали означава, че ще се появи по-рано...тя каза че е възможно, но в момента плацентата не е готова..нещо такова.
Иначе и на мен ми взеха влагалищен секрет за изследване Simple Smile

# 125
vesves , по принцип бебчето расте по-голямо от седмиците си /върви 2-3 седмици напред/, това го констатира лекарката още преди 2-3 месеца. Но ми каза, че това не значи, че може да тръгне да се ражда по-рано, защото цикълът ми е бил винаги по-дълъг от нормалното. А за самото раждане, аз съм си секцио по медицински причини, но ако бебока реши да ни изненада по-рано, ми каза да звъня веднага и да отивам. 

# 126
Днес май пак сме активни Mr. Green
Естирка, мисля, че и друга мама го беше казала, ама и аз да повторя, ако искаш можеш да си кажеш термина да те включим в списъка на 1-ва страничка Hug
milenka_ski и на теб май е редно да ти кажем добре дошла, като ти гледам линийката и ти трябва да си февруарка Wink
Момичета, да ви питам, за Rh антитела трябва ли да отидеш на гладно или може по всяко време на деня?

autumnsphereне е задължително на гладно.
Аз пак ще излизам, че и аз вече съм сред местещите се, дадоха ни ключовете от жилището и сега чистим, та пушек се вдига Mr. Green
Одеве обаче се озорих, заболя ме корем, кръст, крака, та дойдох да положа морна снага и да ви прочета Mr. Green

# 127
  • София
Иве,не се притеснявай за лекарството.Според мен на опаковките пишат възможно най-ужасните неща,за да се презастраховат,но след като лекарката ти го е предписала не мисля,че е опасно.Аз затова съм си обещала и от години насам вече не чета противопоказания и т.н. на опаковките на лекарствата.То на един амидофен ако видиш противопоказанията и ще се шашнеш,такива неща са изредени...

Mecholana щом и на теб се е случвало значи сигурно е от бременността ( болките в китката на ръката ). Може би бебчовците притискат някой нерв и се предава по нервната система болката.

За болничните и моите се забавиха този месец и много се бях притеснила,защото при нас на първо число се внасят осигуровки и се плащат заплати и досега най-късно на 13-то число от НОИ ми плащаха болничния,а този месец все още нямам.Майка ми звънна в НОИ и там по ЕГН са и направили справка за мен и любезно са казали,че най-късно в петък ще имам парите и слава богу,че с милото вече сме на червено,а даже и тока не сме платили.Много е гадно да разчиташ на държавата да ти изплаща нещо...  ooooh!

# 128
Здравейте мили маминки. Включвам се само да ви пиша, тук в нашите февруарки си е най- комфортното местенце. Вчера си позволих да направя коментар относно действията на СНБМ, които на 100 % подкрепям и съм подписвала всякакви петиции. Изразих и лично мнение по някои въпроси, смятам че нищо нередно и никой не съм застрашила, та коментарите са:
"Тая злобна грозна лелка, колко има да учи още" и разни от този род.

Боже, колко мъка по този свят има Боже!
Просто Ви споделям, защото ми стана много мъчно за това, че когато се опиташ да си изразиш мнението по въпрос, който някому не е угоден, започват нападките и недомлъвките.

ИЗвинявам се ако съм ви досадила.

# 129
  • София
За болничните и моите се забавиха този месец и много се бях притеснила,защото при нас на първо число се внасят осигуровки и се плащат заплати и досега най-късно на 13-то число от НОИ ми плащаха болничния,а този месец все още нямам.Майка ми звънна в НОИ и там по ЕГН са и направили справка за мен и любезно са казали,че най-късно в петък ще имам парите и слава богу,че с милото вече сме на червено,а даже и тока не сме платили.Много е гадно да разчиташ на държавата да ти изплаща нещо...  ooooh!

Ако имате ПИК от НОИ, на тяхната страница можете да направите различни справки: най-долу в меню справки има "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане" - там се вижда кога е внесен болничния, след като го обработят от НОИ излиза, че е обработен и сумата, която ще се изплати и сумата, върху която е начислен.  Освен това в след като обработят болничния в "Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН" се появява сумата, която ще се изплаща с датата на превода. При мене например, болничният за ноември беше внесен на 01.12., до 09-10 декември пишеше "обработва се", и накрая на 10.12. се появи в справката с изплатените, с дата 11.12. На мене ми е от полза да си правя проверките там.

# 130
  • София

Естирка, мисля, че и друга мама го беше казала, ама и аз да повторя, ако искаш можеш да си кажеш термина да те включим в списъка на 1-ва страничка Hug

Ето ме и мен - 06.02.   ylinfant

# 131
  • София
Бобси, знам за тази услуга,но за съжаление не са ми изпратили този персонален код,а досега все не намирах време да ходя лично да си го искам,но може би ще е необходимо,все пак идните две години ще зависим от НОИ и ще е добре да се осведомяваме лесно кога да очакваме парите си.Важното е,че за този месец при мен всичко е ОК,болничния е обработен и чакам всеки момент парите,дано и при вас да са наред нещата!  Simple Smile

# 132
Еха, докато се вредя да пишата, темата ще свърши Laughing

Само искам да кажа за козметиката и пюретата, че наистина това, което се продава в България няма нищо общо с това, което се продава в САЩ, например. Аз съм много доволна от Джонсън и Джонсън и ги ползвам със синът ми откакто се е родил. Обаче Джонсъс и Сжонсън в България е съвсем различен... За тва като ходим на гости, купуваме Бюбхен или Нивеа. Други не съм пробвала и не знам.

За пюретата - синът ми яде Гербер, за 170 грама тук давам 0.70 $ и си ги яде с кеф. В София купувам абсолютно същите на същата марка за около 2.50-3.00 лева, но детето ми ги плюе и изобщо не иска да ги яде Shocked та като си бяхме в София му взимах от една частна детска кухня Ози - 3 ястия за 3 или 4 лева, което е доста разумно на фона на пюретата. Та аз ако съм на ваше място ще си взема един пасатор и ще си приготвям всичко сама.

zitka, твоята майка явно е същата като моята Laughing постоянно ме пита кога ще се премести да живее у нас, за да ми гледа децата, а аз да мога да ходя на работа или да се виждам с приятелки на кафе Shocked и все ми повтаря "какво ще се заробваш?като мога да ти помогна" аз пък от друга страна не разбирам за какво изобщо да раждам като някой друг ще ми гледа децата и ще пропусна най-хубавите моменти с тях. Та в момента доста се караме по тоя въпрос, тя все ми натяква, че не я искам, аз пък искам да сме си самостоятелни и да се оправяме сами.

Когато синът ми се роди тя дойде за раждането уж да ми помага. Сега съжелявам, че не си бях сама с бебето, защото, когато майка ми си тръгна се видях в нанагорно, докато му свикна, пък и тя вече му беше създала едни не много хубави навици. Та сега като се роди щерката ще съм си сама. Ще ми е трудно, но поне никой няма да ми се бърка и да ми дава "полезни" съвети.

# 133
Здрасти мацки!
Честит рожден ден, Мечолана сладурана bdbaloni Здраве, късмет и един хубав подарък скоро  bouquet
Иначе ако бебчето не е с много чувствителна кожа(атопичен дерматит) няма кой знае какво значение с какво ще го мажеш....Аз изредих всякакви козметики с Боян-клоран,бюбхен,нивея,мустела,пенатен... Laughing пък оцеля човечето!
Хахахаха,и аз така, но от началото я мажех с Чико и то с олио, нищо, че беше зима, ама кой да ми каже, че трябва с крем newsm78Сега ще пробвам или Себамед или Мустела, или Бюбхен.
Иве за лекарствата не се шашкай, наистина както Инчето ти е казала вече нещатат с бебоците не стоят така както стояха примерно първите месеци, когато всички беше опасно и трябваше да се взима под внимание, а пък и щом док ти го е изписал все пак няма умишлено да трови бебето Wink
За еднократната помощ при раждане, която обсъждате да кажа, че тя се взима от всяка една от нас, независимо от това дали е осигурена или не това, това е благодарността на държавата към нас за това, че допринасяме за увеличаване на приръста й - за първо дете мисля, че го вдигнаха на 250лв, за второ - 600лв., за всяко останало - 200лв. Отивате с комплекта документи в общината по местоживеене на майката, подават се при социалните, документите са доколкото си спомням: ЛК на родителите, акт за раждане,удостоверение за семейно положение, декларация образец, сигурно сега ще ви искат и сметка, по която да ги преведат паричките. можете теци пари да си ги потърсите до 3год.след раждането, но колкото по-скоро ги вземете, толкова по-добре, аванта на държавата недейте да пускате, те само разчитат на такива, дето ще ги забравят, защото познавам  и такива майки Shocked
Райли, на мен никой не ми е помогал и не ми помага за малката, но да ти кажа честно понякога имам нужда от глътка въздух, щото направо не се издържа #Crazy А сега като се роди бебчо жив и здрав да ми е направо не ми се мисли как ще се оправям,но пък вече помощ от никой няма да търся, щото мойте и двете баби са..... абе няма да коментирам #Cussing out
Така че съвет от мен - не отказвайте помощ, но и не ги пускайте прекалено до децата да няма после коментари от рода " Ми аз като ти отгледах детето" Close Направо не ми се говори за баби, толкова съм бясна на моите,че #2gunfire
Хайде хубава вечер на всички Heart Eyes

# 134
Mecholanke, да си жива и здрава, все така усмихната!!! Пожелавам ти да си много обичана от близките, а през февруари и от бебче-пухкавелче!!!

Късно се включвам, че днес бяхме на преглед, засега сме седалищно разположени с нормални тонове и големи размери /не ми казаха колко тежи/, бебчо си върви с около 5-7 дни по-едричък, за корема ми - да не говорим /огрооооомен е  Embarassed /, питат ме или дали ще раждам скоро, или да не би да са близнаци/. Качила съм около 14-15 кг, но не ми пука, после ще слабея.
Чудесна ни темичка, браво на Фокси /пак/, пишете само хубавинки, а аз сега продължавам с четенето.
  love001  love001  love001  love001  love001

Общи условия

Активация на акаунт