Отговори
# 165
cutesmallcat foxy81 Аз се панирам за всичко вече, даже и дали ще имам кърма.  Спирам край.   В крайна сметка, каквото стане.

За секциото - Датата ми е 16 Февруари, секцио на 5 Февруари.  11 дена разлика, доки каза, че  2 седмици преди термина се прави.

# 166
Фокси, секциото се прави горе-долу десетина дни преди термина ( ако всичко е наред) така че поне две седмици преди термин трябва да имаш някаква яснота относно датата, говори с док като ходиш на преглед сега, не очаквай той да те подсети, а направо си питай ти Wink
Еми,лекаря каза,че няма да стигна изобщо до термин,затова направо си ми каза,че важното е да стискам до края на януари ....Абе на мен проблема ми не е,че искам да бързам да раждам близнетата,ами просто не искам да стигам до контракции,да става напечена ситуацията и да се налага спешно секцио.Искам всичко да си ми е планувано...да си стана сутринта,да си направя тоалета,и да отивам в болницата.Или от вечерта newsm78 Незнам кога точно се ходи... newsm78 Тони с това "излязло краче" на Криско направо ме вкара в страхова невроза Joy Шегувам се... Mr. Green чак толкова не се страхувам,но има известно притеснение...И двете бебони са ми разположени седалищно и изобщо не искам непредвидени ситуации...

# 167
foxy81 Прекрасно те разбирам за страховете.  И аз много го мисля това секцио, и да не стане рано раждане, че да бягам до болницата преди датата.
Откачам от страх, как ще ме режат и как ще се възстановя... но предполагам, че всяка първескиня е така.

Момичета измислихте ли имена на бечовците?  Как се обръщате към тях като им говорите?  Аз вече си говоря с бебо по име.  Flutter

# 168
cutesmallcat Благодаря ти за подкрепата, но нещо много съм се панирала.
Все си мислч, е може да се дължи на ехографа, защото този път ме гледа в друг кабинет, а не в този, в които се провеждат обичайно прегледите  newsm78
Но ако не се успокоя ще изтрещя до 7 Януари.
Моя мъж все ме успокоява, че ако имаше нещо притеснително доки щеше да каже, ама аз нали съм си от притеснителните...

tumpi аз също мисля, че е важен резус фактора на майката.

Момичета някои има ли впечатления или отзиви за д-р Панова от Т. Киркова?

# 169
Момичета и вие ли като мен искате секцио или така се налага? Мен всички ме критикуват затова че съм решила секцио и че това си било опасна операция и ала бала. Започвам да се чувствам гузно вече Embarassed Правя го за да спестя болките.

# 170
  • Sofia
Само така, Албенче, по този въпрос няма кой знае какво да стане! Най-много да храниш с АМ Simple Smile Едно време мен са ме хранили само с Хумана (представи си най-допотопното АМ) пък гледай - нищо ми няма!  Mr. Green Даже добре ми се е получило, че като го гледам брат ми - 1.90 м, 100 кила мъж.....ама с кърмичка е гледан Simple Smile)))))))) Шегувам се - от гена е това, споко!  Laughing

Деси, абе да ти разкажа от вчера един куриоз, който ми разказа акушерката - по принцип пъпната връв е дълга около 50-60 см. Една нейна родилка идва да си ражда в края на 9 месец, всичко нормално, но се ражда бебче 1800 г, но с пъпна връв дълга 2,5 метра и плацента само 300 г!!! #Crazy Бебчето обаче си е доносено, напълно здраво и преди 2 месеца е родило момиченце и вече е горда мама!  Grinning Така, че важното е да е здраво, пък кг бързо се наваксват! Wink

Ивка, аз се пъна че искам нормално, ама тайничко се зарадвах, като се оказа, че бебока е седалищно и е много вероятно да трябва да се роди секцио...Wink Иначе секциото също си е операция и пак ще има болки, но малко по-други, ама каквото и да е - ще мине!

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 10:48 от cutesmallcat

# 171
Добро утро сладурки.
Гледам, че тази сутрин сте само на кафенце, е хайде и на закуска
.
Деси, моят док.нито веднъж не ми е казал кг.на бебка, само мери главичката и казва, че е в норма, защ.това с кг.неможела да се определи точно.
Фокси-честити ви придобивки, все така да ви купуват  Laughing.
За гледането на бебка, незнам, направо ужас ме обхваща, като си помисля-майка ми живее в съседния вход, тя беше в ужас като разбра че ще се изнасяме, сега ще оправят стаята в която ние живеехме, за да може да спяла там с малката  #Cussing out.абе обяснявай, че те ще са само баба и дядо, а свекърва ми поне работи, няма да може да ме укопира, макар, че в началото ме дразнеше че щяла да научи беба да й вика "мамо", защото тя била млада-бях в ужас само при мисълта, едно е да помагат от време на време, друго е да се бъркат, абе живот и здраве ще видим.
Лек и топъл ден на всички.  Hug

# 172
Момичета и вие ли като мен искате секцио или така се налага? Мен всички ме критикуват затова че съм решила секцио и че това си било опасна операция и ала бала. Започвам да се чувствам гузно вече Embarassed Правя го за да спестя болките.
Аз съм секцио по лекарска препоръка.Заради двете бебета и заради тесния таз,който явно така и не се разшири до необходимия размер newsm78 Но аз пък винаги съм искала да раждам секцио,въпреки че и мене ме гледаха все едно съм някаква лиготия.След като разбраха обаче,че доки каза "НЕ" за нормалното раждане,ела да видиш как веднага всички се съгласиха  Mr. Green И аз гледах победоносно Twisted Evil hahaha

# 173
ивка646 Аз съм за секцио заради проблеми с гръбнака от една катастрофа, но и по желание.  Не слушай какво казва никой, това си е твое решение.  

cutesmallcat Ами наистина каквото стане.  Не мога да контролирам дали ще имам кърма или не.  Ще се опитам пък дано да имам за бебо поне за 2 месеца.

# 174
Карбо,с глас се разсмях на съня ти!Ама ти сънуваш дори с диагнози!! Joy "свръхрядък случай на много плътен околоплоден мехур..." Joy Честити придобивки!Количката е хубава!Моята беше абсолютно същата,но НеоНато.Малките двойни гуми,противно на всички твърдения,бяха много маневрени и подвижни-бутах си количката и в заледените коловози по алеите в парка зимно време.Дръжката не ти трябва да се обръща,защото количката не е комбинирана-коша за новородено си гледа към теб,а  в лятната детето е насочено напред,да си наблюдава.С този снемаем кош е много удобно,защото редовно бебето спи като се прибираш от разходка и направо си откачаш коша и си го внасяш вкъщи без да се буди детето при пренасянето,а калните гуми остават отвън.А даже са ти дали чувалче за краката на "седящата" количка.Моята нямаше,а другата зима ще ти е ценно.

Tumpi,не се тревожи-проблем има само ако майката е с Rh(-),а бебето е с Rh(+),т.е. в кръвта на бебето е налице този специфичен белтък,а в при майката го няма,поради което нейният организъм реагира с образуване на антитела(именно тяхният титър се изследва).

Моят термин се оказа,че е 16.02(сметнат по таблиците на докторката),а не 13.02-сметнат от калкулатора в бг мама и УЗ на Марков..Та за секциото избрахме дата 9.02.Т.е аз си я харесах(и аз като Cutesmallcat предпочитам нечетните дати),а докторката я одобри.Дано наистина всичко си мине по план.Малко е "тежка" тази дата: 09.02.2009 г,ама не познавам нумеролози да ми подберат подходяща.. newsm78

# 175
Момичета, благодаря на всички ви за хубавите пожелания и вниманието!
Аз много набързо влизам да кажа, че утре съм на преглед, днес ще съм с мама на коледен пазар (всяка година я водя), а утре след прегледа заминавам за пловдив, при милото, той е командировка там и ще се приберем в събота. Имаме си там един л'бим ресторант и ще отидем в него утре вечерта.

Тъй като трябва да излизам да ми взимат кръв и няма да мога да чета - исках да питам за адреса на борсата, за която говорихте, май на Брезовско шосе някъде беше, но ще се обадя на Фокси да я притесня по телефона да ми разкаже.

Прегръщам ви и да си почивате!  bouquet

# 176
  • София
Добро утро:))))

Деси, не се притеснявам за килограмите на бебчо и аз мисля, че е от ехографа, като ходих един четвъртък при моята доки, нашият бебчо беше 1422 грама, в понеделник (5 дни без малко разлика, даже 4 и половина) ходих при д-р Ковачева от Т. Киркова, че нали ще си я избирам за раждането и ми каза, че бебчо е 1638 грама, ама за 4 дни 200 грама са си много, те се качват за двойно повече, така че явно има някакво разминаване между ехографите, пък и отчитането и човешки фактор.

tumpi, само ако си отрицателен резус фактор има значение какъв е резус фактора на бащата, защото, ако неговият е положителен, бебето също може да бъде с положителен и твоят организъм започва да прави антитела срещу положителния резус фактор на бебчо, при първа бременност няма проблем, но при втора тези антитела вече съществуват и са проблем за новия бебчо, ако и той е положителен резус фактор, ако обаче след първото раждане ти бият имуноглобулин, няма да имаш проблем дори и в този случай, НО...ти си положителен резус фактор, дори и бебчо да е взел резус фактора на 'съавтора:)' и да е отрицателен, това означава,  че ти няма да правиш антитела срещу отрицателния резус фактор и страшно няма, всъщност положителния резус фактор означава, че кръвните ти клетки имат един допълнителен елемент (не знам как се казва, не съм учила биология или медицина, та това не го помня:)), а при отрицателен този елемент липсва, та антитела се правят само, ако ти попадне този елемент в кръвта, а ти го нямаш, това както казах става при - мама и + бебе, при + мама страшно няма:)

За циците пък аз да ви се оплача:), станали са 90 Д, пък коластра, йок, никаква няма, то ще е грехота да мъчим бебчо на АМ с тези ми дадености, ама то си е божа работа, каквото, такова:)

Албенче, нашето сладурче си има именце отдавна, Станислав ще се казва, пу, пу, да ни е живичко и здравичко, ама аз сега се забавлявам и си му викам Станиславчо, като се роди, надали ще го чуе точно това обръщение от мен, ама сега ми е весело, иначе има доста варианти за кратко именце и затова си го харесвам:)

За секциото не съм компетентна, защото за сега ми се очертава естествено раждане, ама дано така си остане и до края, че кой знае, всичко се случва, не се настройвам много към едно нещо, че винаги като си правя някакви планове, всичко възможно се обърква, ама то при всички е така, това не ме тревожи:)

Ей, момичета, след малко ще се оправям и ще потеглям по обедно време за кардиоложката да видим какво ще каже за прословутите хапчета, да стискате палци всичко да е наред и да не се шашкам повече!

# 177
Мечи,няма проблем ,душицо,да ми звъннеш,ама аз съм много зле с обясненията за улици и посоки...Трябва да ме хванеш,когато съм с мъжо,та той да ви обясни откъде да минете....
За имената-нашите си ги знаем, защото за мъжко име нямахме претенции и така и двете бебета си идват с имената на дядовците-Георги и Атанас.Хем ни харесват,хем и двамата дядки са много доволни Mr. Green Пък и след като брат ми решиха,че не искат да кръщават щерка им на баща ми /което много ме ядоса,защото сами претендираха,че ЩЕ спазват традиции и в крайна сметка кръстиха бебка на другия дядо,бащата на снахата/ аз реших,че след като нищо не ми пречи детето ми да се казва Георги,поне това дължа на баща ми...И без това ми е достатъчно тежко като знам как баща ми преживя сърдечната операция,как ревеше от болка,как плачеше и искаше да се самоубива след това,защото бил вече "негоден" за работа и "половин човек"...Та по тоя повод мисля,че татко заслужава някой да му носи името,както и свекъра заслужава,заради това,че е най-пекания свекър на света Mr. Green Голяма душица е и дава мило и драго за мене Hug
Иначе към бебетата се обръщам по име или с някакви лигави обръщения...

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 11:08 от foxy81

# 178
Мамите от варна- избрахте ли доки за раждането? Аз мисля да питам д- р Николов АГ, дали ще се съгласи за секцио, какво ще кажете, ако някой има впечатления. Или някой друг да ми препоръча

# 179

Купихме тази комбинирана количка от Mothercare за 990 лв.Към нея има и кошница за новородено и портбебе.Дано съм успяла да кача линка..А на дръжката има електронен часовник и термометър... Laughing

Иве,стискам палци за прегледа.Нали знаеш за " синдрома на бялата престилка"-доказано е,че в лекарски кабинет пулсът на пациента се ускорява.

А за името...ние май се спряхме на Ралица,ако не ни хрумне нещо друго до февруари!

Общи условия

Активация на акаунт