Попитай Козметичката

• 81 675
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Дано не съм объркала темата,но моля да ми препоръчате крем за лице,който някакси да повдига контурите на лицето,в смисъл имам фини бръчици,но не се забелязват толкова,проблема е по-скоро,че сякаш лицето ми леко се е "отпуснало". Дано съм се изразила правилно.Благодаря предварително!
Аз да си повдигна малко въпроса
благодаря че си го повдигаш въпроса защото и аз понякога пропускам без да искам.кажи на колко години си и какво използваш в момента.каква ти е кожата като тип?
Благодаря ти Йори Hug на 28 год съм,по принцип съм със суха кожа,в последно време усещам по-мазно челото си,иначе не мога без крем,ползвам Eucerine и една златна серия на Avon,която май е за по-зряла кожа,но ми влияе добре и все пак се отпуска лицето ми вече,имам петна/лунички.

# 286
Йори здравей,

Доколко ефикасна е кислородната мезотерапия с хиалуронова киселина? Какво представлява самата процедура? На какъв период от време е препоръчително да се прави? За информация аз съм на 32 год., суха кожа с леко омазняване по Т-зоната и малко спукани капиляри на скулите.

Колко често е препоръчително да се прави микродермабразио? Има ли някакви противопоказания при тази манипулация?

Благодаря!

Темата е страхотна

# 287
  • Пазарджик
Йори здравей.Аз съм на 25г.Имам проблем с комедоните в областа на носа и малко на брадичката.По принцип имам мазна кожа в ТЕ-зоната.Нямам възможност да посещавам козметик.Препоръчай ми какъв крем за лице да използвам.Кожата ми не е бяла, малко по-тъмна съм,от както родих тена ми е неравномерен.

# 288
Здрасти,Йори!Ще споделя проблема си,който се състои в нещо като пъпки(не са точно най-често срещаните).Едните са по брадата и са с бял връх,виждам го,но не е "набъбнал" и релефен,не може да се изстиска.Ужасно много са.Добре,че се виждат само като си "изпъна" брадата.Другите гадости-на носа,но само отстрани на ноздрите.Тук не виждам пъпка,не я и усещам с пръсти,но знам,че има нещо нередно(ако мога така да се изразя,защото е леко зачервено и кожата не изглежда чиста.Челото ми не изглежда равно като бузите,има нещо като съвсем миниатюрни неравности сливащи се напълно с цвета на кожата(същата работа е и отстрани на коса).За да се отърва от всички тези неща имах неблагоразумието да изолзвам прекалено агресивни продукти,които повлияха зле на непроблемните участъци на лицето ми(бузите),на които също започнаха да се появяват пъпки.Купих си крем за нормална кожа,въпреки,че по мое мнение моята е смесена,но го направих с идеята да възстановя нормалния и баланс и да се справя със сухотата,породена от агресивните продукти.Но пък ми дойде тежък.Хидратиращия,който имах-още повече.Кожата ми никога не е изглеждала по-зле от сега.Моля те,кажи ми какво да правя.Взех си агресивните продукти с надеждата да се справя с проблемите около ноздрите и брадичката,но не се получи.След почистване несъвършенствата са по-добре,но след време възвръщат предишното си състояние.Какъв крем да си взема?Хидратиращите правят кожата на бузите много мека,но в същото време ми лъсват от тях,а и не са подходящи за останалата част от лицето.Какъв крем за смесена кожа да си взема,който хидратира достатъчно и се справя с моите проблеми?Има ли изобщо такъв?Моля те,кажи ми!Ексфлирането колко често да го правя?Да се мия ли ежедневно с ексфолиращ гел или нещо "по-меко"?

като цяло мисля че въпреки неравностите не трябва да си миеш лицето ежедневно с излющващи гелове.прави го 1-2 в седмицата.пробвай с кремове които регулират себума,но да не са със изсушаващ ефект и по възможност да е медицинска козметика.не ти препоръчвам VICHY или GARNIER.опитай продуктите на LED.
Мерси за отговора,но аз най-вече се вълнувам от премахването на пъпките с бял връх по брадата и онези около носа.Моля за съвет как да се боря с тях,имайки предвид моя тип кожа.
И друго-преди малко излизам от банята и целите ми бузи са в червени петна.Това да втори път ми се случва-и то само при взимането на душ.Добре,че след половин-един час изчезват напълно.До следващия път.От седмица имам нов гел за лице-за нормална кожа,възможно ли е да е от него?Нищо друго ново не ползвам.Моля те,кажи ми какви са тези петна,от какво се получават,как да ги предотвратя?Познавам една дама,която има такива петна,но нейните са ПЕРМАНЕНТНИ!Никога не се махат!Това наистина ме плаши,затова те моля за отговор.

# 289
Страхотна тема, засега само се записвам, но скоро може и аз да имам някои въпроси!  Flutter   bouquet

# 290
Здравей,мила Йори.

Имам суха кожа на бузите,а по челото,брадичката и носа мазна.
Ходя на почистване на лице веднъж в месеца,обаче комедоните по носа ми отново се запълват след седмица /много са,повярвай/
Интересува ме дали мога да ги почиствам,след баня например,когато порите са разтворени?

Благодаря предварително!   bouquet

# 291
Нали споделих за пилинга на дерматолога,който не ми повлия добре.Козметичката ми каза още нещо,над което се замислих Thinking
че пилингът на дерматолозите е прекалено силен(май беше 70% newsm78)а такова нещо тя не приема като правилно,необходимо и полезно за кожата.Пилингите ,които правят козметиците са с 30%( ако не се лъжа newsm78)и той е напълно достъчен и щадящ за кожата.
Та въпроса ми е кое е по-добре,кое е едновременно щадящо и подобряващо състоянието на кожата  силния пилинг от дерматолог или по-лекия такъв от козметик  newsm78(да знам дали търся друг лекар или направо на козметичката ми да се доверя).И кой пилинг(козметичен )е най-добър за подобряване на кожата с акне и белези от него?
Мерси за отговора  bouquet

аз лично съм против химическите пилинги.препоръчвам билков пилинг,но разбира се всичко трябва да е под медицински контрол и да се използва подходящата козметика по време на излющването.
Откога чакам някой да ми каже какво значи "билков пилинг"?
Моля, не отричайте на бърза ръка дадени продукти като стари! Салициловата киселина е бета-хидрокси-киселина и има чудесен антисептичен ефект! Кислородната вода, особено в 3 %а концентрация е чудесен и безвреден бактерицид!!! Камфорът - ами прочете и за него, преди да изказвате мнение!!! Вие сигурно сте добър терапевт, в смисъла правите добри процедури, познавате апарати за такива неща, но това е доста далеч от нещата, които касаят конкретните дерматологични проблеми! Не спекулирайте с термин като "медицинско образование" - много малко лекари имат достатъчно добри козметични познания, мога да предположа вашето, но това няма значение за темата.

# 292
  • Бургас
Здравей ,Йори!
Да попитам още нещо Crazy.Освен почистването на лицето,мога ли да правя и процедура с йонофореза,като се има предвид ,че кожата ми е проблемна-пъпки(които сега леко се ''прибраха'' и ''успокоиха'',така да се каже)и с разширени пори.Почти на 23год. съм(ако има значение възрастта).И колко пъти месечно,примерно може да се прави?
  bouquet

# 293
Цитат на: CI
Откога чакам някой да ми каже какво значи "билков пилинг"?
Моля, не отричайте на бърза ръка дадени продукти като стари! Салициловата киселина е бета-хидрокси-киселина и има чудесен антисептичен ефект! Кислородната вода, особено в 3 %а концентрация е чудесен и безвреден бактерицид!!! Камфорът - ами прочете и за него, преди да изказвате мнение!!! Вие сигурно сте добър терапевт, в смисъла правите добри процедури, познавате апарати за такива неща, но това е доста далеч от нещата, които касаят конкретните дерматологични проблеми! Не спекулирайте с термин като "медицинско образование" - много малко лекари имат достатъчно добри козметични познания, мога да предположа вашето, но това няма значение за темата.

Ами провери си сама като не ти отговаря никой: http://www.studiolina.org/?!=services&id=11, http://www.re-art.net/green_peel.htm Резултатите излезнаха след 3 сек. в Google.  Wink
Иначе относно разтвора - и аз се мажех с нещо такова с надеждата да ми намали пъпки и да ми оправи лицето, но не стана - само се изсуши, стоеше опъната, изобщо ужас.  Confused Тия неща може и да дезинфекцират, но и изсушават, така че много е относително колко помагат в крайна сметка. Не съм професионалист и не ангажирам никого с това мое мнение, просто споделям как ми подейства на мен.  Peace

# 294
Здравейте Simple Smile Страхотна темичка Simple Smile Искам да питам козметичката,ходила съм няколко пъти на козметик,която да ми махне черните точки по лицето,успява,но след 1-2 седмици те пак се появяват.Последния път като ходих след 2-3 седмици ми се появиха много черни точки по челото и заедно с тях и бели/комедони/точки по скулите,които въобще не искат да се махнат ??? Какво да правя ??? Използвам всеки ден ексфолиант за лице и неще и неще ... #Crazy newsm78

# 295
а аз имам въпрос
как влияят цигарите на кожата на лицето?

# 296
а аз имам въпрос
как влияят цигарите на кожата на лицето?
Tired не съм Йори и не съм козметичка,ама наистина ли нямаш представа как влияят Tired

# 297
Имам проблем с кожата на лицето по точно на едната бузка са ми останали червени петна от пъпки 3-4 са,но много ме комплексират ходех на козметик,мазах се с много неща,но не изчезват бихте ли ми препоръчали нещо???

# 298
много се извиняван ако въпросът ми не е за тук, но не намерих подобна тема от дерматолог.
Възможно ли е бактерията ешерехия коли да предизвика акне? От един месец я лекувам упорито и забелязвам подобрение на лицето си.

# 299
  • В центъра на Вселената...
Имам проблем с кожата на лицето по точно на едната бузка са ми останали червени петна от пъпки 3-4 са,но много ме комплексират ходех на козметик,мазах се с много неща,но не изчезват бихте ли ми препоръчали нещо???

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254446.0

Общи условия

Активация на акаунт