Попитай Козметичката

• 81 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Много приятна темичка и реших да се включа с някои питания, ако не възразявате.
Имам черни точки по нослето, и бели пъпки по брадичката - с връхче са си, много мънички, но адски ме дразнят- стискам си ги даже ръчно, което явно не е много правилно, слагам пилинг маски и пак си стоят.  ooooh!

Кожата ми е доста сухичка по принцип.

И да питам - вярно ли е, че солариумът се отразява добре на пъпките?

по принцип черните точки не ти препоръчвам за ги стискаш сама,защото в резултат на неправилното им отстраняване може да си направиш широки пори по лицето,да не говорим за възпалението,което също може да се получи.относно белите пъпчици по брадичката-постоянно явление ли са или само в определен период се появяват-напр. преди цикъл или по време на овулация и т.н.
като цяло е доста популярно мнението че солариума се отразява добре на пъпките.

# 676
Да, с черните точки повече няма да рискувам, че си докарах огромна червенина, която премина в нещо като протъркано и накрая обели. Ужас.  Mr. Green

А белите пъпки по брадичката май са си константа там...

# 677
Солариума не е ли вреден като цяло за кожата(рак, бръчки и т.н.)?

# 678
Здравейте мами, Simple Smile
Дъщеря ми си поръча преса Бензър.Аз щях да разбера нещо за пресата дали е хубава и т.н. преди дъщеря ми,да си я купи.Тази преса  добре ли изправя косата?Защото на мен и на дъщеря ми са къдрави косите.Моля Ви,отговорете.

# 679
Елита, едва ли някой тук може да ти отговори на въпроса. Вероятно трябва да го зададеш в някоя съседна (фризьорска) тема.

# 680
Извинявам се.Не съм запозната с форума Ви.

# 681
Солариума не е ли вреден като цяло за кожата(рак, бръчки и т.н.)?

зависи от солариума и от соларната козметика,която се ползва.
но като цяло всичко зависи от лампите на солариума.важно е дали има емисии на UVA  лъчи.

# 682
Да, с черните точки повече няма да рискувам, че си докарах огромна червенина, която премина в нещо като протъркано и накрая обели. Ужас.  Mr. Green

казваш че кожата ти е доста сухичка,а каква козметика ползваш?

# 683
  • Бургас
Здравей,Йори!
През двете ми бременности,ми се появиха пигментни петна.Първия път,след като мина известно време избледняха на сто процента,правих два пъти и химичен пилинг.
През втората бременност,се появиха на горната устна,лятото дори още повече потъмняват.Слагам си редовно слънчезащитен крем.Петната,не са чак толкова силно изразени,но определено ми вадят очите.Лицето ми е било винаги чисто,без пъпки.Редовно ходя на козметик за почистване.
Има ли начин,тези петна за се заличат,поне да избледнеят,с някакви процедури?
Благодаря от сърце!
Благодаря ти много.Тук в Бургас не съм запозната къде правят такива процедури.Долу горе как вървят,като цени?

# 684

За измиване ползвам крем-гел на Авен за чувствителна кожа, имам и кремче от същата серия, като го редувам с български дневен крем Здраве с кокосово масло, но взех да си мисля, че той нещо не ми понася въпреки че 1-2 години го ползвам.
Фон дьо тен на Виши и общо взето това е.
Взех си и един активен лосион на Биотрейд - Акнеаут за брадичката и профилактично си почиствах цялото лице с него, но толкова ужасно го пресуши, че имах ужасни сухотевинки дори под очите и миглите. Много неприятно.

Вече не знам какво да ги правя тези белите, не се забелязват много, но фактът, че са там ме тормози ужасно много.

# 685
Силви, крем "здраве" никак не е подходящ за кожата на лицето, по-скоро за кожни раздразнения, подсичане, леки обриви и т.н. Той съдържа цинков окис, който пресушава кожата и ланолин, който често е причина за образуване на комедони, тъй като запушва порите. "Авен" (не "Ейвън", нали?) е една много добра медицинска козметика, защо не си ползваш само нея? Необходимо е само да подбереш подходящите продукти за нуждите на твоята кожа, почти във всяка аптека има  консултанти, които ще ти помогнат за това. Peace

# 686

За измиване ползвам крем-гел на Авен за чувствителна кожа, имам и кремче от същата серия, като го редувам с български дневен крем Здраве с кокосово масло, но взех да си мисля, че той нещо не ми понася въпреки че 1-2 години го ползвам.
Фон дьо тен на Виши и общо взето това е.
Взех си и един активен лосион на Биотрейд - Акнеаут за брадичката и профилактично си почиствах цялото лице с него, но толкова ужасно го пресуши, че имах ужасни сухотевинки дори под очите и миглите. Много неприятно.

Вече не знам какво да ги правя тези белите, не се забелязват много, но фактът, че са там ме тормози ужасно много.
честно да ти кажа това с крем здраве и Акнеаут в съчетание е било много погрешно.за сега ако си доволна от гелчето и крема може да си продължиш с тях.а относно белите пъпчици-бих ти препоръчала д'арсонвал за да се премахне възпалението,и след това те моля да не ги стискаш,защото стискайки ги ти освен че възпаляваш цялата област,уможаваш и броя на пъпчиците.

# 687
Щом отричате крем Здраве, предполагам, че и крем Бочко не трябва да се слага на лицето? Аз пък си мислех, че е добре от време на време / веднъж месечно да речем / да се намаже лицето с крем Здраве или Бочко, точно защото съдържа цинк и е бебешки крем и се води, че успокоява кожата и действа противовъзпалително. Значи да не си мажа вече лицето с Бочко, така ли?

# 688
Еjika, aз имах предвид дневния крем Здраве:

Иначе-да, Аvene имах предвид, за напред най-вероятно ще продължа с използването на продуктите, доволна съм.

Йори, много благодаря за съветите!   bouquet

# 689
моля,пак заповядай.

Общи условия

Активация на акаунт