Попитай Козметичката

• 81 520
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Много хубава тема сте си спретнали   bouquet
аз се интересувам от пачия крак...имам и много ме дразни...възможно ли е да се премахне с козметика...или трябва да стане с козметична хирургия някаква (ботокс и т.н...)  Tired
предварително много благодаря   bouquet

абсолютно насляпо ти препоръчвам първо да пробваш с околоочен крем,но ако все пак споделиш и на колко години си и какъв тип кожа имаш бих могла да съм и по-конкретна.

# 526
Йори, възхищавам се на търпението и желанието, с което отговаряш на всички   bouquet
И аз да се включа с едно въпросче  Embarassed На 26 години съм. Кожата ми е нормална към смесена, но зимата се изсушава ужасно заради парното, предполагам. Проблемът ми не е това, а наличието на доста мимически бръчки около устата и очите. Млада съм, а кожата ми е като на 35+ годишна жена  Confused Какво би ми препоръчала? Дали да заложа на някой крем за по-зряла кожа? Или някакъв пилинг, маски? Какво би могло да позамаже малко положението?   Rolling Eyes

препоръчвам ти да пробваш с хубав околоочен крем,и масаж на лицето от професионалист.има и много хубави козметични терапии за хидратиране.

# 527
След епилация с епилатор,кожата ми става ужас (на червени големи точки около корена на косъма) с какво мога да се мажа,за да избегна раздразнението?

bouquet

Аз да се повторя!  Embarassed

извинете ме за пропуска,не е бил умишлен.
относно раздразнението-очевидно кожата е много чувствителна и при отскубването на космите се получава тази нежелана реакция.препоръчвам  крем или маз с успокояващ и охлаждащ ефект.

# 528
  • Варна
аз се интересувам от пачия крак...имам и много ме дразни...възможно ли е да се премахне с козметика...или трябва да стане с козметична хирургия някаква (ботокс и т.н...)  Tired

абсолютно насляпо ти препоръчвам първо да пробваш с околоочен крем,но ако все пак споделиш и на колко години си и какъв тип кожа имаш бих могла да съм и по-конкретна.

На 25 съм...от 3 -4 години използвам хидратиращи околоочни кремчета...кожата ми е смесена към суха като цяло...  Crazy

# 529
След епилация с епилатор,кожата ми става ужас (на червени големи точки около корена на косъма) с какво мога да се мажа,за да избегна раздразнението?

bouquet

Аз да се повторя!  Embarassed

извинете ме за пропуска,не е бил умишлен.
относно раздразнението-очевидно кожата е много чувствителна и при отскубването на космите се получава тази нежелана реакция.препоръчвам  крем или маз с успокояващ и охлаждащ ефект.

А марка?Или да ме насочиш!

# 530
йори много ти благодаря за отговора  bouquetще опитам тези неща.аз знам че няма ди ги премахна напълно но поне да се свият колкото може. Praynig

# 531
Здравей Йори,
Преди година родих второто си детенце и няколко месеца след това почнах нови противозачатъчни, дали от тях или от друг фактор кожата ми се изсуши доста, особено по тялото в областта на корема / стрии и тем подобни нямам, но кожата там  се лющи като на змия, вече не смея да обуя дантелено или черно бельо/мажа се с какви ли не кремове повечето с уреа, но ефекта е временен докато попият, после дискомфорта на суха и опътана кожа си продължава до следващото намазване...
Някакви идеи?

# 532
Интересувам се какъв продукт бих могла да ползвам локално за пъпки, които се появяват периодично в месеца?  Thinking Кожата ми е нормална към смесена. Препоръчаха ми продукта да има Силицилова киселина и ми споменаха за марката Bioren - www.bioren.info Някакви отзиви за тази марка. newsm78

Аз пак да попитам  Blush

# 533
Аз искам да питам какво мога да направя с тези косми, които са като бакембарди, отстрани на бузите като мъх? Нещо може ли да се направи, за да се махнат от там или поне да изглеждат по-светли, за да не се виждат толкова?

препоръчвам ти IPL.
Мерси   bouquet А колко процедури горе долу трябва да направя или това е индивидуално?

индивидуално е.принципно навсякъде се препоръчват от5 до 8 процедури,но пак всичко е много условно и зависи от конкретният случай.
Благодаря много  Hug

# 534

На 25 съм...от 3 -4 години използвам хидратиращи околоочни кремчета...кожата ми е смесена към суха като цяло...  Crazy
мисля че ако редовно използваш качествени и може би малко по-силни кремове за околоочният контур не е необходимо да прибягваш до ботокс или хирургия.

# 535
  • Варна
Йори, благодаря за отделеното време...а за качеството..аз залагам на него...ползвала съм Диор, Клиник, Герлен, -417, Шанел, Ланком и много други...в търсене на околоочен крем, от който да видя някакъв ефект съм пробвала какво ли не...пробвах на Диор за първи бръчки...уж подходящ за възраст и всичко, но очите ми подпухваха след него...както и да е де...получих отговора, който ме търсех и много благодаря   bouquet

# 536
Здравейте! И аз да попитам - напоследък имам чувството, че много рязко започвам да се сбръчквам. На 33г. съм, със светла кожа с лунички/много лесно изгарям на слънце/. Какъв крем /и марка/за лице е най-подходящо да използвам, за да спра доколкото мога появяването на бръчки и да изгладя кожата на лицето? Нивеата подходяща ли е?

# 537
  • Sofia
Моя приятелка от Англия твърди, че там тенденцията е пъпките да не се стискат дори от козметик вече. Ползват се само кремове, които "избутват" замърсяванията на повърхността.

Има ли такава тенденция?

по принцип пъпките не се стискат от козметиците-това е абсолютно забранено,защото се получава още по-голямо възпаление.

Йори, да не би да не съм наясно с козметичните термини newsm78
Под пъпки разбирам всичко по лицето, но може би при вас се делят на пъпки, комедони и други неща newsm78
Разрешено ли е НЕЩО да се стиска по лицето? Понеже досега съм попадала САМО на една козметичка, която не настоя да ме стиска. Според всички останали всичко под кожата трябва да се изстиска навън и започва едно стискане, пробиване с игла и прочее. Confused
Резултата при мен е винаги един и същ - двойно възпаление.
Затова вече изрично изисквам само терапия без стискане.

Би ли споделила с каква козметика работиш? Ако не може тук на ЛС.
Благодаря ти  bouquet

# 538
И аз се чудя как ако не се изтискат комедонони например могат да се махнат Thinking Познавам хора с мнения на двата полюса - едни казват, че няма начин да се махнат комедоните без екстракция, други абсолютно отричат всякакво пипане, стискане и подобни намеси по кожата. Аз съм пробвала какви ли не средства - и ексфолианти и лосиони и кремове от медицинската козметика и колкото и редовна да съм в грижите и поддържането ан кожата, пак без ръчно почистване поне веднъж месечно на лицето не мога да мина. Затова и на мен ми е любопитно дали реално има някакъв начин за добро почистване на лицето (под добро почистване аз разбирам да не остане нито една черна точка) без стискане.

# 539
И аз се чудя как ако не се изтискат комедонони например могат да се махнат Thinking Познавам хора с мнения на двата полюса - едни казват, че няма начин да се махнат комедоните без екстракция, други абсолютно отричат всякакво пипане, стискане и подобни намеси по кожата. Аз съм пробвала какви ли не средства - и ексфолианти и лосиони и кремове от медицинската козметика и колкото и редовна да съм в грижите и поддържането ан кожата, пак без ръчно почистване поне веднъж месечно на лицето не мога да мина. Затова и на мен ми е любопитно дали реално има някакъв начин за добро почистване на лицето (под добро почистване аз разбирам да не остане нито една черна точка) без стискане.

реално почистването на лице ръчно си остава добрият и стар метод за премахване на комедоните:)

Общи условия

Активация на акаунт