Попитай Козметичката

• 81 519
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Моя приятелка от Англия твърди, че там тенденцията е пъпките да не се стискат дори от козметик вече. Ползват се само кремове, които "избутват" замърсяванията на повърхността.

Има ли такава тенденция?

по принцип пъпките не се стискат от козметиците-това е абсолютно забранено,защото се получава още по-голямо възпаление.

Йори, да не би да не съм наясно с козметичните термини newsm78
Под пъпки разбирам всичко по лицето, но може би при вас се делят на пъпки, комедони и други неща newsm78
Разрешено ли е НЕЩО да се стиска по лицето? Понеже досега съм попадала САМО на една козметичка, която не настоя да ме стиска. Според всички останали всичко под кожата трябва да се изстиска навън и започва едно стискане, пробиване с игла и прочее. Confused
Резултата при мен е винаги един и същ - двойно възпаление.
Затова вече изрично изисквам само терапия без стискане.

Би ли споделила с каква козметика работиш? Ако не може тук на ЛС.
Благодаря ти  bouquet

както казах вече-пъпки не се стискат при никакви обстоятелства,комедони и милиуми(белите точки) се премахват ръчно при козметик,след напаряване и масаж по време на напаряването на лицето.след това се прави д'арсонвал и нанасят съответните терапии.

# 541
Здравейте! И аз да попитам - напоследък имам чувството, че много рязко започвам да се сбръчквам. На 33г. съм, със светла кожа с лунички/много лесно изгарям на слънце/. Какъв крем /и марка/за лице е най-подходящо да използвам, за да спра доколкото мога появяването на бръчки и да изгладя кожата на лицето? Нивеата подходяща ли е?

предлагам ти кремът да е от  медицинска козметика,и задължително да е със слънцезащитен фактор.марката зависи от финансите,които си готова да отделиш за крем.и задължително си вземи и крем за околоочният контур.

# 542
И аз се чудя как ако не се изтискат комедонони например могат да се махнат Thinking Познавам хора с мнения на двата полюса - едни казват, че няма начин да се махнат комедоните без екстракция, други абсолютно отричат всякакво пипане, стискане и подобни намеси по кожата. Аз съм пробвала какви ли не средства - и ексфолианти и лосиони и кремове от медицинската козметика и колкото и редовна да съм в грижите и поддържането ан кожата, пак без ръчно почистване поне веднъж месечно на лицето не мога да мина. Затова и на мен ми е любопитно дали реално има някакъв начин за добро почистване на лицето (под добро почистване аз разбирам да не остане нито една черна точка) без стискане.

реално почистването на лице ръчно си остава добрият и стар метод за премахване на комедоните:)
И аз така си мислех -  че все още не се е появило на този свят чудо, което да замени успешно този добър стар метод Laughing

# 543
# 544
здравейте.
искам да  направя едно уточнение.
много  от вас ме питат или  във  форума или чрез лично  съобщение къде работя и как да дойдат при  мен.и така-на територията на България аз не практикувам.аз се занимавам с обучения-прекарвам всеки месец по 10 дена в Лондон,където обучавам и през останалото време или съм в България или съм в чужбина за други обучения и специализации.аз и една група  колеги козметолози от България посещаваме често различни международни обучения.и когато ме помолите за съвет къде да отидете аз ви препоръчвам някой от тях,в зависимост от това какъв е вашият конкретен проблем,и ви препоръчвам единствено човек,в който съм 100% сигурна какво може и знае.темата в този сайт създадох с цел да се докосна до жени като вас-които са посветили голяма част времето си на семейството и близките хора ,и тъй като аз нямам време да създавам приятелства поради непрекъснатите пътувания съм щастлива да общувам с хора като вас и с каквото мога да съм ви полезна.

# 545
Здравей Йори,
това, което птавиш е супер. Бих искала и аз да попитам нещо. Предварително се извинявам, ако темата е поставяне вече тук някъде. Става въпрос за лечение на белези от акне / дупчици /. Въпросът ми е има ли значние типа кожа при избор на процедура? Аз ходих на консултация и ....като се замиля аз си избрах билков пилинг. Rolling Eyes Но, ако не беше подходящ за мен предполагам,че дерматоложката щеше да ми каже  Thinking Казвам го защото преди 4 дни си правих втората процедура и дупчиците са си все така там. Има някаква разлика всъщност, но не и върху дупчиците. Може ли да чуя и твоето мнение. На консултацията дерматоложката каза, че ще са ми нужни към 7 -8 процедури?дали е така, т.о. при един телефонен разговор със салона друга дерматоложка ми каза,че 7 -8 са прекалено много. Мислиш ли,че трябва да помисля за друга процедура или е рано да чакам резултати?
много ще ти бъда благодарна да чуя твоето мнение  Rolling Eyes

# 546
здравейте, искам да питам след лазерна епилация кожата ми е малко на бабуни та до колко време ще се изравни. Мерси

# 547
  • русе
здравей те искам да попитам каква е разликата м\у:
1. лазерна и фотоепилация
2.как да изберем качествена фотоепилация и по какво да я познаем
3.и колко е трайна фото-та т.е след колко време трябва да се повтори

# 548
Аз искам да попитам нещо за оформянето на вежди: Защо ме питат дали искам да ме почистят и отгоре или само отдолу? Има ли някакво значение за кожата или пък косъмчетата? Прилагат ли се в БГ различни методи за оформяне?

# 549
Здравейте, видях че е зададен въпрос от venigr за предотвратяването на появата на бръчки за възрастта 30+. Ще се ориентирам каква марка да закупя - мисля да е от аптека и да е комплект - лице и околоочен контур, както си препоръчала, но ме интересува също може ли в домашни условия да се прилага някакъв метод - масаж, специално почистване, ексфолиране или друго за по добри резултати.

# 550
Здравейте, видях че е зададен въпрос от venigr за предотвратяването на появата на бръчки за възрастта 30+. Ще се ориентирам каква марка да закупя - мисля да е от аптека и да е комплект - лице и околоочен контур, както си препоръчала, но ме интересува също може ли в домашни условия да се прилага някакъв метод - масаж, специално почистване, ексфолиране или друго за по добри резултати.
и аз се включвам към това питане

# 551
  • Sofia
Здравей Йори,
това, което птавиш е супер. Бих искала и аз да попитам нещо. Предварително се извинявам, ако темата е поставяне вече тук някъде. Става въпрос за лечение на белези от акне / дупчици /. Въпросът ми е има ли значние типа кожа при избор на процедура? Аз ходих на консултация и ....като се замиля аз си избрах билков пилинг. Rolling Eyes Но, ако не беше подходящ за мен предполагам,че дерматоложката щеше да ми каже  Thinking Казвам го защото преди 4 дни си правих втората процедура и дупчиците са си все така там. Има някаква разлика всъщност, но не и върху дупчиците. Може ли да чуя и твоето мнение. На консултацията дерматоложката каза, че ще са ми нужни към 7 -8 процедури?дали е така, т.о. при един телефонен разговор със салона друга дерматоложка ми каза,че 7 -8 са прекалено много. Мислиш ли,че трябва да помисля за друга процедура или е рано да чакам резултати?
много ще ти бъда благодарна да чуя твоето мнение  Rolling Eyes

Ако мога да споделя личен опит - и аз лекувам белези и дупчици от акне (че даже и самото акне лекувам още Confused)
Пробвала съм и химичен и билков (гриин пиил) пилинг. Да ти кажа и аз особен ефект не видях, но и на мен ме предупредиха, че ще са нужни няколко процедури поне. До момента съм правила 2 химични пилинга и един гриин пиил. Обаче процедурите са болезнени, според мен химичния пилинг си е направо ужасна агресия за кожата, освен това отнемат време, после няколко дни не мога да излизам, да не говорим за значителните финансови средства за всяка процедура (гриип пила е около 250лв, за химичния май по 90 ми взимаха).
Сллучайно попаднах на мнение за този пилинг за домашна употреба на Клиник:
http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P227317&cm_mm … mp;ci_sku=1144674
Преставлява 8 шишенца с гликолова киселина, употребява се по 1 всяка седмица в продължение на 8 седмици. След употреба се нанася успокояващия крем.
За моя изненада съм много доволна, кожата ми е видимо избистрена и изгладена. Струваше 145лв, а ще го ползвам 8 седмици поне, защото всъщност течността в шишенцето ми стига даже за 2 пъти, така че ще си имам за още един курс. Едва на 4-та седмица съм, а за мен ефект има определено. Много ми е удобен, мажа се в петък вечер всяка седмица, няма болка и дискомфорт, само леко пощипване, освен това на следващия ден съм готова за излизане.

Пиша го просто като вариант, естествено ти ще си прецениш дали да пробваш, срещала съм и негативни отзиви, поразгледай.

# 552
Аз имам въпрос-на 19 години съм, с мазна кожа.Козметичката ми ме посъветва да си направя пилинг с плодове и искам да Ви помоля за малко повече информация около процедурата. Peace

# 553
От 2,3 години ми излизат пъпки основно по брадичката и в близост до нея.На 35 години съм.Пъпките обикновено са без връх,плътни и болезнени.След това естествено остават белези-петна и неравности.Та въпроса ми е:тъй като се наложи да купя контратубекс за дъщеря ми,ще има ли някакъв ефект ако мажа тези неравности по кожата с него?

# 554
Здравейте! Ако ми позволите да се включа и аз, искам да посъветвам всички, които са решили да си направят някакъв вид дълбк пилинг, било то билков или химичен непременно да използват след това крем с максимална слънцезащита, защото в противен случай почти е сигурно, че кожата ще се пигментира. този вид пилинг е добре да се прави в периода от октомври до април.

Общи условия

Активация на акаунт